Αγγελίες    Επικοινωνία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα πενθήμερα σεμινάρια ελαιοκομίας που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, τα οποία παρακολούθησαν 153 συμμετέχοντες.

Τα σεμινάρια διεξήχθησαν από τις 8/4/2019 έως και τις 12/4/2019 και προσφέρθηκαν δωρεάν σε ανέργους, νέους αγρότες και σε όσους αδελφούς μας επιθυμούν να ασχοληθούν στον πρωτογενή τομέα.

Τις πρώτες τέσσερις ημέρες των σεμιναρίων, αναπτύχθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο της Ευαγγελιστρίας Αγρινίου όλοι οι επιμέρους τομείς που αφορούν την ελαιοκομία σε επίπεδο παραγωγού, από την καλλιέργεια της ελιάς έως και το χειρισμό & τη συντήρηση του ελαιοκάρπου μετά τη συλλογή καθώς και τις ορθές πρακτικές παραγωγής ελαιολάδου. Την τελευταία ημέρα πραγματοποιήθηκε πρακτική εξάσκηση και επίδειξη στο κτήμα Ταξιαρχών στο Ψηλογέφυρο Αγρινίου, δίπλα από τη φάρμα και το τυροκομείο που έχει δημιουργήσει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Εισηγητές στα σεμινάρια ελαιοκομίας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την εθελοντική τους προσφορά, ήταν οι κ.κ. Γεώργιος Καζάκος, Γεωπόνος, Γεώργιος Μελιάδης, Ελαιουργός - Αντιδήμαρχος Αγρινίου και Απόστολος Νάκος, Χημικός, Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας. Ευχαριστούμε επίσης τους συμμετέχοντες εκπαιδευόμενους, στους οποίους χορηγήθηκε βεβαίωση παρακολούθησης μετά το πέρας των σεμιναρίων.

Για να δείτε video αποσπάσματα από τα σεμινάρια ελαιοκομίας πατήστε ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Τα σεμινάρια ελαιοκομίας, ενός ιδιαίτερα διαδεδομένου και σημαντικού κλάδου στον τόπο μας, αποτελούν τον πρώτο κύκλο των δωρεάν σεμιναρίων που διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου με σκοπό την παροχή τεχνογνωσίας στους συμμετέχοντες ώστε να εργασθούν στον πρωτογενή τομέα και να μπορέσουν να αποκομίζουν τα προς το ζην. Θα ακολουθήσουν και άλλα σεμινάρια όπως τυροκομίας, μελισσοκομίας, δενδροκομίας (εσπεριδοειδών), καλλιέργειας κηπευτικών - προϊόντων θερμοκηπίου, κατόπιν σχετικών ανακοινώσεων που θα δημοσιευθούν. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή ενός ενδιαφερόμενου στα σεμινάρια ενός κλάδου δεν αποκλείει τη συμμετοχή του σε όλα τα υπόλοιπα σεμινάρια αφού κάποιος που ενδιαφέρεται, θα μπορεί να παρακολουθήσει όλα τα δωρεάν σεμινάρια που θα διοργανώσει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Τις τελευταίες δεκαετίες, στην πατρίδα μας και ειδικότερα στον τόπο μας, η γη έχει παραμεληθεί και η ελληνική γεωργία και η κτηνοτροφία κάνουν βήματα πίσω, αντί να προχωρούν. Για το λόγο αυτό, τονίσθηκε στα σεμινάρια ότι η γη είναι το μέλλον της πατρίδας μας, ωστόσο όποιος νέος αποφασίσει εφεξής να ασχοληθεί με τη γεωργία ή την κτηνοτροφία, θα πρέπει να το πράξει με την προσέγγιση και τα δεδομένα του επιχειρηματία αγρότη ή κτηνοτρόφου.

Στον τόπο μας, κατά το παρελθόν ήταν τα καπνά τα οποία βοήθησαν τις προηγούμενες γενιές να δημιουργήσουν και να αναπτυχθούν, να θρέψουν τις οικογένειές τους και να μεγαλώσουν, να σπουδάσουν και να παντρέψουν τα παιδιά τους. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια και μετά την παύση της παραγωγής των καπνών, δε βρέθηκε εναλλακτική καλλιέργεια να τα υποκαταστήσει.

Θεωρούμε ότι η ενασχόληση με την ελιά και γενικότερα η επιχειρηματικότητα με κέντρο τη γεωργία και την κτηνοτροφία, αποτελούν ειδικά για τους νέους του τόπου μας αφενός τη λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης και αφετέρου είναι ικανές να προσφέρουν ποιότητα ζωής σε αυτόν που θα ασχοληθεί μαζί τους. Αυτό που λείπει δεν είναι η γνώση και η ειδικότερη τεχνογνωσία αλλά η διάθεση για εργασία και δημιουργία. Το μέλλον των αδελφών μας και ειδικά των νέων, που θα αποφασίσουν να ενασχοληθούν με την ελληνική γη θα είναι καλό και ευλογημένο.

Μετά τη δημιουργία φάρμας και τυροκομείου στο κτήμα Ταξιαρχών στο Ψηλογέφυρο Αγρινίου και τη λειτουργία του πρατηρίου της φάρμας στο κέντρο του Αγρινίου (Αναστασιάδη 5), ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου διοργανώνει τα πρώτα σεμινάρια για την εκπαίδευση ανέργων, νέων αγροτών και όποιων άλλων επιθυμούν να ασχοληθούν στον πρωτογενή τομέα.

Τα σεμινάρια θα γίνονται δωρεάν και θα αποσκοπούν στην παροχή τεχνογνωσίας στους συμμετέχοντες εκπαιδευόμενους ώστε να εργασθούν στον πρωτογενή τομέα και να μπορέσουν να αποκομίζουν τα προς το ζην.

Ο πρώτος κύκλος των σεμιναρίων θα είναι πάνω στην ελαιοκομία, η οποία αποτελεί ιδιαίτερα διαδεδομένο και σημαντικό κλάδο στην περιοχή μας. Τα σεμινάρια ελαιοκομίας θα λάβουν χώρα από τη Δευτέρα, 8/4/2019 έως και την Πέμπτη, 11/4/2019 στο Πνευματικό Κέντρο της Ευαγγελιστρίας Αγρινίου (τηλ. 26410-55730), ενώ την Παρασκευή, 12/4/2019 θα πραγματοποιηθεί πρακτική εξάσκηση - επίδειξη στο κτήμα Ταξιαρχών στο Ψηλογέφυρο Αγρινίου.

Ομιλητές στα σεμινάρια ελαιοκομίας θα είναι οι κ.κ. Γεώργιος Καζάκος, Γεωπόνος, Γεώργιος Μελιάδης, Ελαιουργός - Αντιδήμαρχος Αγρινίου και Απόστολος Νάκος, Χημικός, Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας εργοστασίου ελαιών στην περιοχή του Αγρινίου. Τα σεμινάρια ελαιοκομίας θα καλύψουν όλο το φάσμα καλλιέργειας και συντήρησης της ελιάς σε επίπεδο παραγωγού (ποικιλίες, ορθές πρακτικές καλλιέργειας & παραγωγής, ασθένειες & φυτοπροστασία ελιάς, χειρισμός και συντήρηση του ελαιοκάρπου μετά τη συλλογή κλπ.).

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων ελαιοκομίας έχει ως εξής:

- Δευτέρα, 8/4/2019 (Πνευματικό Κέντρο Ευαγγελιστρίας Αγρινίου):

18:00-20:00: Καλλιέργεια της ελιάς, μέρος Α΄ (ομιλητής: κ. Γεώργιος Καζάκος)

20:00-20:30: Ορθή παραγωγή ελαιολάδου, από την παραγωγή έως την έκθλιψη (ομιλητής: κ. Γεώργιος Μελιάδης)

- Τρίτη, 9/4/2019 (Πνευματικό Κέντρο Ευαγγελιστρίας Αγρινίου):

18:00-21:00: Χειρισμός και συντήρηση του ελαιοκάρπου μετά τη συλλογή, μέρος Α΄ (ομιλητής: κ. Απόστολος Νάκος)

- Τετάρτη, 10/4/2019 (Πνευματικό Κέντρο Ευαγγελιστρίας Αγρινίου):

18:00-21:00: Καλλιέργεια της ελιάς, μέρος Β΄ (ομιλητής: κ. Γεώργιος Καζάκος)

- Πέμπτη, 11/4/2019 (Πνευματικό Κέντρο Ευαγγελιστρίας Αγρινίου):

18:00-20:00: Χειρισμός και συντήρηση του ελαιοκάρπου μετά τη συλλογή, μέρος Β΄ (ομιλητής: κ. Απόστολος Νάκος)

- Παρασκευή, 12/4/2019 (Κτήμα Ταξιαρχών, Ψηλογέφυρο Αγρινίου):

14:30-16:00: Πρακτική εξάσκηση - επίδειξη (κ. Γεώργιος Καζάκος)

Μετά το πέρας των σεμιναρίων, θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι ενδιαφερόμενοι για τα σεμινάρια ελαιοκομίας μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με αίτηση που υπάρχει και στο πρατήριο της Φάρμας των Ταξιαρχών, στην οδό Αναστασιάδη 5 στο Αγρίνιο (στο κέντρο του Αγρινίου, τηλ. 26410-54412) και που θα υποβάλλεται συμπληρωμένη από τους ενδιαφερόμενους από την Πέμπτη, 4/4/2019 έως και τη Δευτέρα, 8/4/2019 (κατά τις εξής ώρες: Πέμπτη, 4/4/2019 και Παρασκευή 5/4/2019: από 08:00 έως 14:00 και από 17:30 έως 21:00. Σάββατο, 6/4/2019: από 08:30 έως 14:00. Δευτέρα: από 08:00 έως 14:00).

Σημειώνεται τέλος ότι η συμμετοχή ενός ενδιαφερόμενου στα σεμινάρια ενός κλάδου δεν αποκλείει τη συμμετοχή του σε όλα τα υπόλοιπα σεμινάρια αφού κάποιος που ενδιαφέρεται, θα μπορεί να παρακολουθήσει όλα τα δωρεάν σεμινάρια που θα διοργανώσει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Ελπίζουμε η συμμετοχή στα σεμινάρια να είναι υψηλή, ώστε οι γνώσεις που οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν, να τους βοηθήσουν να αξιοποιήσουν το θησαυρό της Ελληνικής Γης, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των αδελφών μας και ειδικά των νέων του τόπου μας, αλλά και του ίδιου του τόπου μας και εν γένει της πατρίδας μας.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου φιλοξένησε την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας στο Sozos Inn Hotel στη Βόνιτσα, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 και πραγματοποίησαν με επιτυχία Σεμινάριο σκαλίσματος σε φρούτα και λαχανικά...........

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου για το σεμινάριο υπογραμμίζει: 

Όταν η τέχνη εκφράζει την γαστρονομία!

Η τέχνη του σκαλίσματος! Την τέχνη του να μεταμορφώνεις ένα λαχανικό ή ένα φρούτο σε ένα εντυπωσιακό έργο απαιτεί μεθοδικότητα και δεξιοτεχνικές κινήσεις. Ποιος θα μπορούσε λοιπόν να μας φέρει κοντά σ αυτήν την τέχνη; -Σήμερα είχαμε την τιμή και χαρά να φιλοξενήσουμε την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, όπου με την βοήθεια και καθοδήγηση των Οθωνα Βαραγκούλη, Ματθαίο Κουρή, Σπύρος Βουλισμάς, μπορέσαμε μέ τρόπο απλό και κατανοητό να έρθουμε κοντά στην τέχνη του να μετατρέπουμε ένα φρούτο, ένα λαχανικό σε πραγματικό έργο τέχνης!

Σας ευχαριστούμε πολύ για όλα.!....

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

Οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, και ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ)  διοργανώνουν ενημερωτικό σεμινάριο την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019, ώρα 18:00 - 20:00 στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

Το σεμινάριο έχει σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αιτωλοακαρνανίας σχετικά σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και εκπαίδευσης.

Η πνευματική ιδιοκτησία έχει μεγάλη και ιδιαίτερη αξία καθώς αφορά στη σημασία του έργου των δημιουργών (συγγραφέων, εικαστικών, φωτογράφων, μουσικοσυνθετών, δημιουργών λογισμικού, κλπ.) αλλά και των δικαιούχων συγγενικών δικαιωμάτων (τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών, εκδοτών, παραγωγών ταινιών και δισκογραφικών εταιρειών). Η σημασία των δικαιωμάτων αυτών είναι στενά συνυφασμένη με τον ρόλο ανθρώπων και εταιρειών στην πολιτιστική άνθιση μίας χώρας, στην αύξηση και ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν τα ακόλουθα θέματα:

Γενικές πληροφορίες για την Πνευματική Ιδιοκτησία

Τι επιτρέπεται (Εξαιρέσεις - Περιορισμοί)

Εξαιρέσεις για εκπαιδευτικούς σκοπούς (YouTube, Social media, Σχολικές παραστάσεις κ.α.)

Πως προστατεύονται ο δάσκαλος και ο μαθητής ως δημιουργοί

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Πνευματική Ιδιοκτησία και τα Συγγενικά Δικαιώματα

Παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού (Ιστοσελίδα copyrightschool.gr, e-games, ταινία μικρού κινουμένων σχεδίων, οδηγοί, αφίσες και άλλα)

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Για πληροφορίες σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, τα ενημερωτικά σεμινάρια του ΟΠΙ σε όλη την Ελλάδα αλλά και για να κατεβάσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΟΠΙ www.opi.gr καθώς και την ιστοσελίδα του εκπαιδευτικού προγράμματος copyrightschool.gr

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνουν διήμερο επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Κοινωνική Ένταξη και Συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία στην Κοινωνία - Η Διεθνής Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και ο ρόλος της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Αstir (Αγίου Ανδρέου 16, Πάτρα) το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, με ώρα έναρξης στις 10:00 π.μ.

Έχουν κληθεί να συμμετέχουν μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.μεΑ., ειδικοί επιστήμονες γνώστες των θεμάτων αναπηρίας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού. Σκοπός του επιστημονικού συνεδρίου, είναι η διαβούλευση για τη διαμόρφωση των συνθηκών ένταξης των Ατόμων με Αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στις τοπικές κοινωνίες.

Η έναρξη του συνεδρίου θα πλαισιωθεί από ανοικτή ομάδα εργασίας στην οποία θα αναπτυχθούν εισηγήσεις και ομιλίες για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ, τον ρόλο της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη συμβολή του ΕΣΠΑ, τη συνεισφορά των φορέων του αναπηρικού κινήματος και των φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Στις κλειστές ομάδες εργασίας (Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, 15:00-20:00 & Κυριακή 09:00-13:00), η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.μεΑ., σε κοινή ομάδα εργασίας θα εξετάσουν τους σκοπούς και το περιεχόμενο της Διεθνούς Σύμβασης του Ο.Η.Ε. για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί ως εργαλείο για την οριζόντια εφαρμογή πολιτικών μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Οι εγγραφές για τη συμμετοχή στο συνέδριο θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, κατά τις ώρες 09:00π.μ. - 10:00 π.μ..

Σεμινάριο πιάνου με την Αθηνά Φυτίκα διοργανώνει με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, το Μουσικό σχολείο Αγρινίου.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 12 & 13 Φεβρουαρίου 2019 με θεματολογία:

Ερμηνεία και τεχνική

Διδασκαλία παιξίματος με το αυτί

Αυτοσχεδιασμός

Η κυρία Αθηνά Φυτίκα είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδαγωγικής του Πιάνου, Τ.Μ.Σ. Ιονίου Πανεπιστημίου.

Σελίδα 1 από 15

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία