Αγγελίες    Επικοινωνία

Για γραφικές πλην επικίνδυνες «αυτοκρατορικές φαντασιώσεις» της Τουρκίας έκανε λόγο ο Προκόπης Παυλόπουλος, στέλνοντας ταυτόχρονα ηχηρό μήνυμα προς την γείτονα χώρα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε στην Ναύπακτο στο πλαίσιο του εορτασμού της 448ης επετείου της Ναυμαχίας του Lepanto. Ο κ. Παυλόπουλος έφτασε στην πόλη στις 10.30 το πρωί και παραβρέθηκε στην δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς.

Στην συνέχεια η πομπή, με την εικόνα της Ναυμαχίας να προηγείται, συνοδευόμενη από στρατιωτικό άγημα,  κατευθύνθηκε προς το λιμάνι όπου έγινε επιμνημόσυνη δέηση και ρίψη στεφάνου στην θάλασσα από τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως ένδειξη τιμής για τους Χριστιανούς πεσόντες ναυμάχους.

Ακολούθησε στο δημαρχείο η τελετή αναγόρευσης του κ. Παυλόπουλου ως επίτιμου δημότη Ναυπακτίας. Εκεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ιστορία και στην σημασία της Ναυμαχίας για την σημερινή Ευρώπη και σημείωσε ότι το μήνυμα  παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο και διδακτικό και σήμερα, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το μήνυμα προς την Τουρκία, η οποία, όπως είπε, έχει επιδοθεί στην περιοχή της Συρίας σε μια σειρά αυθαίρετων, ως καταφανώς αντίθετων προς το Διεθνές Δίκαιο, πολεμικών επιχειρήσεων.

Σημείωσε ότι οι γραφικές, πλην όμως επικίνδυνες, «αυτοκρατορικές φαντασιώσεις» της Τουρκίας θα έχουν την αντιμετώπιση που τους αρμόζει και επισήμανε ότι αυτές οι φαντασιώσεις υπονομεύουν, με αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας, οιαδήποτε ευνοϊκή εξέλιξη της Ευρωπαϊκής της προοπτικής αλλά και των σχέσεών της με την Δύση γενικότερα.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παυλόπουλου

«Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου το 1571 αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα πιο εμβληματικά γεγονότα της ιστορίας της Ευρώπης.  Και τούτο γιατί την εποχή εκείνη οι Ευρωπαϊκές δυνάμεις ενωμένες ανέκοψαν τον επεκτατισμό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που απειλούσε την Ευρώπη και ταυτοχρόνως κατέστρεψαν τον στόλο της που ως τότε θεωρείτο ανίκητος. Τότε η Ευρώπη ενωμένη, έδωσε ένα παράδειγμα, του τι σημαίνει ενότητα για να υπερασπιστεί τον εαυτό της όποτε χρειάζεται και ταυτοχρόνως να υπερασπιστεί την ειρήνη έναντι πάντων. Αυτό το μήνυμα είναι ιδιαιτέρα επίκαιρο σήμερα. Γι΄ αυτό από εδώ από την Ναύπακτο στέλνουμε σήμερα στην Τουρκία το ακόλουθο μήνυμα, μέσα μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία όταν η Τουρκία παραβιάζοντας με πολλούς τρόπους το Διεθνές Δίκαιο, έχει αρχίσει αυτές τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Συρία, που πλήττουν τον άνθρωπο, την ειρήνη, την διεθνή νομιμότητα. Λέμε λοιπόν προς την Τουρκία, ότι δεν πρέπει να αυταπατάται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενωμένη μέσα από την κοινή πολιτική και ασφάλεια, θα λάβει τις αποφάσεις που πρέπει ώστε να επιβάλλει την ειρήνη και να υπερασπιστεί τα σύνορα και την επικράτειά της. Ας μην ξεχνάμε ότι τα σύνορα της Ελλάδας και της Κύπρου είναι κατά το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και σύνορα και επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ας το καταλάβει η Τουρκία. Αυτές οι γραφικές πλην όμως άκρως επικίνδυνες αυτοκρατορικές φαντασιώσεις δεν πρόκειται να περάσουν, θα αντιμετωπιστούν όπως πρέπει. Και ας καταλάβει επίσης η Τουρκία ότι οι αυτές οι φαντασιώσεις είναι εκείνες που υπονομεύουν και την οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή της προοπτική αλλά υπονομεύουν και τις σχέσεις της με την Δύση γενικότερα».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, βουλευτές του νομού, και πολλοί εκπροσωποι αρχών και φορέων.

Σήμερα η προκήρυξη των εκλογών

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουνίου, στις 18:30, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, προκειμένου να του ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Όπως είναι γνωστό, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός εν συνεχεία αναμένεται να εξαγγείλει το νέο πακέτο παροχών στις 20:00 στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής. Δηλαδή, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ρίξει το βάρος του στην ενίσχυση της μεσαίας τάξης.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 30/05/2019

 

Εξοχότατε

Σας είναι νωπές οι μνήμες από την πανηγυρική ανακήρυξή σας ως επίτιμου δημότη του Δήμου Μεσολογγίου, την οποία αποδεχθήκατε ως ύψιστη τιμή και συνάμα βαρύ χρέος στα διδάγματα της θυσίας των υπερασπιστών του και της ιστορικής του κληρονομιάς.

Ενδεχομένως να γνωρίζετε ακόμη και λεπτομέρειες από τον θαυμαζόμενο παγκόσμια αγώνα του πάνω στα αιματοβαμμένα τείχη και προμαχώνες του. Νομίζω, όμως, ότι κανείς κατά την επίσκεψή σας δεν σας είπε ότι τα σημερινά τείχη του (που κατά το μεγαλύτερο μέρος τους αποτελούν τον Κήπο των Ηρώων), όπου καταθέσατε το δάφνινο στεφάνι σας, είναι τα σωζόμενα υπολείμματα ενός πολύ μεγαλυτέρου τείχους, που έχει αποτυπωθεί σε επίσημα τοπογραφικά διαγράμματα κρατικών υπηρεσιών. Ούτε σας πληροφόρησαν ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος του έχει καταπατηθεί από ιδιώτες, αλλά και από τις εγκαταστάσεις, που δεν χρησιμοποιούνται πλέον, του σιδηροδρόμου ΣΒΔΕ.

Δυστυχώς, από τα δισεκατομμύρια ευρώ που σπαταλήθηκαν από τις κυβερνήσεις μας, τα τελευταία τριάντα χρόνια, που τελικά οδήγησαν την πατρίδα μας στην χρεοκοπία και στην ανυποληψία της, δεν διατέθηκε ούτε ένα λεπτό για την διάσωση και αναδημιουργία του αιματοβαμμένου τείχους ή φράχτη, κατά τον πολιορκητή Ιμπραήμ. Επίσης ούτε και βαθύπλουτοι συμπατριώτες μας που δημιούργησαν τις περιουσίες τους από αυτήν την σπάταλη κρατική διαχείριση, έδειξαν το ενδιαφέρον τους.

Η πρόσφατη καταστροφή της Νότρ Νταμ στο Παρίσι κατέδειξε ότι όπου υπάρχει πατριωτισμός, εκεί υπάρχουν και άμεσα αποτελέσματα στην εξεύρεση των αναγκαίων χρημάτων. Πιστεύω ότι ο πατριωτισμός των Ελλήνων διατηρείται αναλλοίωτος, γι’ αυτό μου δημιουργήθηκε η βεβαιότητα ότι μπορείτε να αναλάβετε το βαρύ χρέος της πρωτοβουλίας αναδημιουργίας του τείχους, των προμαχώνων και της τάφρου τους, όπως αυτά ήταν την εποχή της δεύτερης πολιορκίας από τις Οθωμανικές στρατιές, παραδίνοντάς τα στους συμπολίτες σας, αλλά και στους προσκυνητές τους, ανταποκρινόμενος στην Ύψιστη Τιμή που σας απονεμήθηκε.

 

Εξοχότατε

Ελπίζοντας ότι θα δείξετε το ενδιαφέρον σας για την πραγμάτωση του πατριωτικού αυτού σκοπού, τόλμησα να σας απευθύνω την επιστολή αυτή και μάλιστα δημόσια. Για να κατανοήσετε το ευλαβές κίνητρό μου, σας δωρίζω το βιβλίο του Υποστράτηγου Νικολάου Δ. Μακρή, Ιστορία του Μεσολογγίου, έκδοση 1958, όπου στις δύο τελευταίες σελίδες του, θα βρείτε την απάντηση. Ίσως αυτές τις, σύγχρονες τότε, δύο σελίδες να είχε στο νου του ο Κωστής Παλαμάς, όταν δημοσίευε στον Νουμά το 1909 τα Σατιρικά Γυμνάσματα, που κλείνουν με τον στίχο «Τ' άτι σου ακόμα μας πατά Μπραίμη».

Με εκτίμηση
Δάλλας Γεώργιος
Συνταξιούχος Δημόσιος Υπάλληλος

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Άκουγε τον Πρόεδρο καθιστός

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 25/04/2019

 

Κανείς δεν είπε από νωρίτερα στον δήµαρχο, ότι όταν µιλάει ο Προέδρος της Δηµοκρατίας δεν πιάνουµε την καρέκλα και καθόµαστε. Έτσι κατά την τελετή απονοµής του χρυσού µεταλλίου της πόλης στον κ. Παυλόπουλο και ενώ ο Πρόεδρος άρχισε να µιλάει, ο κ. Καραπάνος έπιασε την καρέκλα δίπλα του και κάθισε να ξαποστάσει...

Για αρκετά λεπτά τον άκουγε με άνεση, ώσπου κάποιος του έκανε νόημα ότι πρέπει να σηκωθεί, πράγμα που έκανε, με μια απορία στο βλέμμα.  Στη συνέχεια όμως συμφωνούσε με όλα όσα έλεγε ο Πρόεδρος, κουνώντας συνεχώς καταφατικά το κεφάλι.

Β.Β.

 

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπης Παυλόπουλος στα πλαίσια της παρουσίας του στο Μεσολόγγι για τις γιορτές Εξόδου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκε ο Δρ. Σωτήρης Ι. Κωτσόπουλος με μέλη του Δ.Σ. της ΕΨΥΠΕΑ όπου τον ενημέρωσαν σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές. Ιδιαίτερη θερμή υποδοχή του επιφύλασσαν οι γονείς και τα παιδιά του Κέντρου Ημέρας. Δύο παιδιά του πρόσφεραν ανθοδέσμη ενώ ένα παιδί αυθόρμητα του δώρισε μια ζωγραφιά. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγνώρισε το σπουδαίο έργο που επιτελεί το Κέντρο Ημέρας στο παιδί προσχολικής ηλικίας με Αναπτυξιακή Διαταραχή και τον ουσιαστικό ρόλο του στην πρόληψη της αναπηρίας χαρακτηρίζοντας το ως πρότυπο κέντρο. Απευθυνόμενος προς τα παιδιά και τους γονείς επισήμανε ότι όλος ο πολιτικός κόσμος θα πρέπει να αφιερώσει όλες τις δυνάμεις του στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου διότι αυτό αποτελεί χρέος προς τα παιδιά μας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδεύονταν από την σύζυγο του και τις δύο εγγονές του.

Επίσηµοι των Βαΐων

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 18/04/2019

 

Αρκετοί θα είναι και φέτος οι επίσηµοι που θα παραστούν στην κορύφωση των Γιορτών Εξόδου.

Εκτός του Προέδρου της Δηµοκρατίας που θα ανακηρυχθεί και επίτιµος δηµότης, θα βρεθούν στο Μεσολόγγι ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δηµήτρης Τζανακόπουλος, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηµατά...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 8

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία