Αγγελίες    Επικοινωνία

Ο πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Παλαιριωτών «Η Κεχροπούλα» σε συνεργασία με τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ που θα διεξαχθεί 12 Αυγούστου 2019 στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού 2019.

Στο 2ο Paleros Youth Band Festival καλούνται να συμμετάσχουν μαθητικά, φοιτητικά και νεανικά μουσικά συγκροτήματα της Δυτικής Στερεάς και Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Με χαρά αναμένουμε την συμμετοχή σας, καθώς θα μας δοθεί η δυνατότητα μέσα από την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης να προάγουμε την τέχνη της μουσικής και του τραγουδιού και να αναδείξουμε την δουλειά νέων μουσικών συγκροτημάτων. Παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε μέχρι 10/07/2019 για την συμμετοχή σας.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                      Η Γενική Γραμμετέας

ΤΣΑΚΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ                            ΒΡΑΚΑΤΣΕΛΗ ΑΡΙΣΤΕΑ

Με τη συμμετοχή αθλητών της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες για τον Μάιο ποδηλατικές διαδρομές στο Μεσολόγγι και στην Πάλαιρο στην Αιτωλοακαρνανία. Πρόκειται για τους Νίκο Μαραγκό και Ηλία Τσορτουκτσίδη, ενώ θα συμμετέχει και ο έφορος της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας Δημήτρης Γεωργικόπουλος.

Το Σάββατο 4 Μαΐου 2019, θα διεξαχθεί η δεύτερη ποδηλατική διαδρομή Μεσολόγγι - Αιτωλικό - Μεσολόγγι, (23 χιλιομέτρων, διάρκεια μιας ώρας),

Eνώ την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 θα ακολουθήσει η τρίτη διαδρομή Πάλαιρος - Μύτικας, (19 χιλιομέτρων με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία - λιμάνι Παλαίρου και τερματισμό στο λιμάνι του Μύτικα).

 

Η τελευταία ποδηλατική διαδρομή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 σε Λόγγο - Αίγιο (Αλυκή), (μέσω Π.Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών, με διέλευση από Σελιανίτικα, Άβυθο, Ροδοδάφνη, παραλία Αιγίου, Παναγία Τρυπητή και τερματισμός στην Αλυκή Αιγίου, ακολουθώντας τις οδούς Ζωοδόχου Πηγής - Παυσανίου - Φιλοποίμενος).

 

 


4/5

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΑΙΤΩΛΙΚΟ

5/5

ΠΑΛΑΙΡΟΣ-ΜΥΤΙΚΑΣ

11/5

ΛΟΓΓΟΣ- ΑΙΓΙΟ

Όλες οι «εξορμήσεις» εντάσσονται στο ευρωπαϊκό έργο «MEDCYLCETOUR: Μεσογειακές Ποδηλατικές Διαδρομές για βιώσιμο παραθαλάσσιο τουρισμό», που χρηματοδοτείται από το διακρατικό πρόγραμμα Interreg Med 2014-2020, στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης συμμετέχουν ως εταίροι. Το ξεκίνημα έγινε από την Πάτρα το Σάββατο 20 Απριλίου 2019.

H Δυτική Ελλάδα μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων, στο πλαίσιο του οποίου πρόκειται να διαμορφωθεί η Μεσογειακή, παράκτια ποδηλατική διαδρομή (EurοVelo 8) που θα ξεκινάει από την Ισπανία και θα καταλήγει στην Κύπρο. Η διαδρομή σχεδιάστηκε από το European Cyclists’ Federation (ECF) και σε ό,τι αφορά τη Δυτική Ελλάδα περιλαμβάνει το τμήμα από Μενίδι έως Δερβένι.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην βιώσιμη ενίσχυση των αναπτυξιακών πολιτικών για αποδοτικότερη αξιοποίηση των φυσικών πόρων και της πολιτισμικής κληρονομιάς στις παράκτιες και παραθαλάσσιες περιοχές, όπως επίσης στη δημιουργία ενός βιώσιμου παράκτιου και παραθαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή της Μεσογείου.

Εταίροι του Προγράμματος είναι η Περιφερειακή Κυβέρνηση Ανδαλουσίας ως επικεφαλής, η Ομοσπονδία Ευρωπαίων Ποδηλατιστών, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, το Τμήμα Συμβουλίου Άλπεων, η Περιφέρεια Friuli Venezia Giulia, το Αναπτυξιακό Κέντρο Koper, ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού, η Γενική Διεύθυνση Τουρισμού της Κυβέρνησης της Καταλονίας, ο Συνεργατικός Σχηματισμός για Οικοκοινωνική Καινοτομία και Ανάπτυξη, η Κοινοπραξία Επαρχίας Μάντοβα.

Το πρόγραμμα των ποδηλατικών διαδρομών

 

 

 

 

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 28/03/2019

Συνέντευξη στη Βάσω Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σε δυο κατηγορίες χωρίζονται τα ξενοδοχεία της περιοχής που είναι εκείνα που δουλεύουν με την κλασική μορφή τουρισμού και εκείνα που δουλεύουν με τον εμπορικό κόσμο. Και οι δυο κατηγορίες σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Νίκο Κωστακόπουλο, πρέπει να αναβαθμίζονται συνεχώς για να συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις της αγοράς.

 

Πόσα μέλη έχει σήμερα η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλ/νίας;

Τα ξενοδοχεία στον νομό είναι 97, αλλά η Ένωση έχει περίπου 45, ως εγγεγραμμένα μέλη. Πρόκειται για τα ξενοδοχεία του Αγρινίου, του Μεσολογγίου, της Αμφιλοχίας και κάποια από Βόνιτσα και Πάλαιρο. Δυστυχώς...

 

Πώς είναι η κατάσταση στον κλάδο σας; Τι λένε οι ξενοδόχοι;

Τα ξενοδοχεία στην περιοχή χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: Στα ξενοδοχεία που δουλεύουν με την κλασική μορφή τουρισμού, δηλαδή της Παλαίρου, της Ναυπάκτου και λιγότερο της Αμφιλοχίας και στα ξενοδοχεία που δουλεύουν κυρίως με...

 

Τα ξενοδοχεία που δουλεύουν με τον εμπορικό κόσμο υποθέτω ότι απευθύνονται σε σταθερή πελατεία…

Είναι μια σταθερή επαναλαμβανόμενη πελατεία που μέσα στην κρίση και στο μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην αγορά έχει αντίκτυπο και στα ξενοδοχεία...

 

Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο για παράδειγμα στο Αγρίνιο, καθώς πρόκειται για εμπορικό κέντρο και όχι για τουριστικό προορισμό;

Βέβαια και μπορεί να γίνει. Μπορούν να διανυκτερεύσουν γκρουπ και να δουν την περιοχή γενικότερα, και όχι αυστηρά το Αγρίνιο...

 

Υποθέτω όμως ότι πρέπει να φτιαχτούν πακέτα που να είναι ελκυστικά για τους επισκέπτες...

Ναι, αυτό είναι μια προϋπόθεση, αλλά εδώ υπάρχει η δυσκολία ότι στις πόλεις υπάρχουν μικρές μονάδες...

 

Από την άλλη πλευρά έχουμε και πόλεις, όπως το Μεσολόγγι ή η Αμφιλοχία που έχουν προοπτική αύξησης του τουρισμού. Εκεί σε ποια κατάσταση βρίσκονται τα ξενοδοχεία;

Τα ξενοδοχεία στην περιοχή σε γενικές γραμμές έχουν ανακαινιστεί και έχουν κάνει σοβαρές επενδύσεις. Είμαστε σε καλό επίπεδο εξυπηρέτησης των επισκεπτών μας και συνεχώς εκσυγχρονίζονται, οι υποδομές...

 

Ουσιαστικά μιλάτε για τουρισμό ανεξάρτητα για ποια περιοχή μιλάμε; Αν δηλαδή είναι η Πάλαιρος και η Ναύπακτος ή το Αγρίνιο...

Όταν μιλάμε για ξενοδοχεία μιλάμε κυρίως για τουρισμό. Ακόμα και ο άνθρωπος που έρχεται να κάνει τις δουλειές του, συγχρόνως κάνει και τουρισμό. Θέλει να δει ότι αξιοθέατο υπάρχει στην περιοχή.

 

Άρα ως νομός πρέπει να προσελκύσουμε κόσμο.

Φυσικά, πρέπει να προσελκύσουμε κόσμο. Είναι μια τεράστια ευκαιρία το γεγονός ότι ο νομός, μετά την δημιουργία των αυτοκινητόδρομων, βρέθηκε πάρα πολύ κοντά στα αστικά κέντρα και μπορώ να πω ότι..

 

Νέες επενδύσεις ή εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων είναι δύσκολο να γίνουν; Πώς μπορεί να λυθεί αυτό το θέμα;

Μπορούμε να απευθυνθούμε σε λιγότερο μαζικό τουρισμό, αλλά ποιοτικότερο. Πρέπει να προσφέρουμε κάτι ξεχωριστό...

 

Επειδή υπάρχει αδυναμία δημιουργίας μεγάλων μονάδων, πιστεύετε ότι αν γίνονταν μικρές μονάδες, ίσως και μέσω προγραμμάτων, θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού;

Βεβαίως. Αυτό θα ήταν πολύ καλό. Η κάθε μονάδα δηλαδή να έχει έναν προσωπικό χαρακτήρα...

 

Ο τουρισμός για κάποιες περιοχές όπως το Μεσολόγγι είναι μονόδρομος πλέον;

Εμείς οι επαγγελματίες πρέπει να καταλάβουμε ότι τα χρήματα που παίρνουμε δεν είναι δικά μας στο σύνολό τους...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 28/03 σε όλα τα περίπτερα του νομού

ΑΝΑΔΟΧΟΣ: ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.
ΕΡΓΟ: «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ (ΠΑΛΑΙΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΟΔΩΝ ΠΑΛΑΙΡΟΥ)»
Η παρούσα μελέτη αφορά εργασίες που πρόκειται να γίνουν στον Παραλιακό και στους εσώτερους, κάθετους και παράλληλους δρόμους, στην Νότια πλευρά της πόλης της Παλαίρου.
Οι δρόμοι στην τωρινή κατάσταση είναι ασφαλτοστρωμένοι ή τσιμεντοστρωμένοι και δεν συνάδουν με το ύφος και την αρχιτεκτονική της πόλης της Παλαίρου. Ο οικισμός της Παλαίρου έχει οριοθετηθεί με το Φ.Ε.Κ. 37Δ/22-01-1982. Η παρούσα μελέτη έχει στόχο τη βιώσιμη αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, την αναβάθμιση της ποιότητας του τρόπου ζωής την μείωση της χρήσης των οχημάτων από τους κατοίκους της πόλης και άρα τη μείωση των ρύπων.
Με την αντικατάσταση οδοστρώματος που ζητείται να γίνει, θα δοθεί ένα πιο φιλικό ύφος προς την αρχιτεκτονική της πόλης ενώ συνάμα θα συμβάλει στην ηπιότερη κίνηση οχημάτων επί των δρόμων το οποίο είναι το ζητούμενο εντός πόλης Παλαίρου και ιδιαίτερα στην παραλιακή περιοχή όπου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει έντονο το τουριστικό στοιχείο. Επίσης θα γίνει τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού σε διάφορα σημεία των δρόμων, όπως παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων και πληροφοριακές πινακίδες για την ενημέρωση των επισκεπτών και των τουριστών.
Επίσης θα γίνει αντικατάσταση των υπαρχόντων στύλων μετά των φωτιστικών με νέα προηγμένης τεχνολογίας φωτιστικών (LED), πέραν της αισθητικής και για εξοικονόμηση ενέργειας. Με τις εργασίες που θα γίνουν θα αποξηλωθούν οι δρόμοι από τις υπάρχουσες στρώσεις ασφάλτου και σκυροδέματος, και θα αντικατασταθούν από κυβόλιθους. Θα διατηρηθούν τα πλάτη και τα υψομετρικά των δρόμων ώστε να μην αλλοιωθούν οι υπάρχουσες κλίσεις και να υπάρχει ομαλή απορροή των όμβριων υδάτων στους αποδέκτες οι οποίοι υπήρχαν μέχρι και σήμερα.
Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν είναι οι εξής:
• Καθαιρέσεις, εκσκαφές και απομάκρυνση των προϊόντων καθαίρεσης και εκσκαφής.
• Επιχώσεις με θραυστό υλικό κατηγορίας Ε1 - Ε4.
• Κατασκευή τοπικών δικτύων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων με σωλήνες από PVC.
• Κατασκευή φρεατίων και εσχάρων αποχέτευσης ομβρίων.
• Σκυροδέτηση οδοστρωσίας με σκυρόδεμα C12/15 οπλισμένο με δομικό πλέγμα T131,για την τελική επίστρωση με κυβολίθους από σκυρόδεμα Επίστρωση με κυβολίθους από σκυρόδεμα επί άμμου
• Ανυψώσεις ή ταπεινώσεις φρεατίων αποχέτευσης ή ύδρευσης στην τελική επιφάνεια του οδοστρώματος, αποκαταστάσεις ζημιών σε παροχές ύδρευσης, αποχέτευσης και αποκατάσταση ζημιών έμπροσθεν των κατοικιών κ.τ.λ. Αντικατάσταση στύλων μετά φωτιστικών σωμάτων
• Αντικατάσταση και προθήκη νέων παγκακιών
• Τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων
• Τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων
Το χρώμα και το σχήμα των κυβόλιθων από σκυρόδεμα θα επιλεγούν από την επίβλεψη του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας καθώς και το σχέδιο που θα εφαρμοστεί καθώς και οι στύλοι με τα φωτιστικά σώματα για τον φωτισμό.
Οι πιο πάνω εργασίες θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τις οδηγίες του Επιβλέποντα Μηχανικού και τις Τεχνικές Προδιαγραφές που ισχύουν. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 696.000,00 € μαζί με το Φ.Π.Α.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στην Εθνική Ελλάδος των special olympics για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ντουμπάϊ, ως unified ποδοσφαιριστής εκλέχθηκε από την ομοσπονδία ο ποδοσφαιριστής του Τηλυκράτη, Διονύσης Μπουρδουβαλης.

Ο 23χρονος μέσος του Τηλυκράτη, θα συμμετέχει στην 11άδα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, μαζί με άλλους 5 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, συν 6 παιδιά που έχουν προβλήματα.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα πάρουν μέρος 25 χώρες, σε τουρνουά των 5 ομίλων και θα διαρκέσει από τις 8 Μαρτίου έως στις 22 Μαρτίου και θα σιεξαχθεί στο Abu Dhabi.

To lefkadasportnews.gr, επικοινώνησε με το νεαρό παίχτη του Τηλυκράτη στο Ντουμπάι, όπου μας μετέφερε τις μέχρι τώρα εμπειρίες του: Eίναι τιμή που εκλέχθηκα από την ομοσπονδία να συμμετέχω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ως unified ποδοσφαιριστής. ;Eχω ξαναφορέσει το εθνόσημο της εθνικής ελλαδος κ-17 τη σεζόν 10-11 όταν αγωνιζόμουν στον Aτρόμητο Αθηνών, αλλά αυτό που ζω αυτή τη στιγμή εδώ είναι μια αξέχαστη εμπειρία για εμένα, είναι κάτι το μοναδικό που λίγοι θα μπορέσουν να το ζήσουν.

Εύχομαι εγώ και υπόλοιποι unified συμπαίκτες μου της Εθνικής Ελλάδος να βοηθήσουμε τα υπόλοιπα παιδιά να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στο γήπεδο και να κατακτήσουμε το Χρυσό.”

Πηγή: katounanews.blogspot.com

Γράφει ο : Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός

 Οι εκδόσεις "Γράμμα" και ο Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής, Μαθηματικός με χαρά σας ενημερώνουν ότι θα γίνουν οι παρουσιάσεις του πρώτου τόμου του έργου με τίτλο "Ελεύθερος Ενεργός Πολίτης και όχι Φοβισμένος Υπήκοος".

Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων είναι το εξής:

1) Tη Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00 πμ στη Βόνιτσα, στη καφετέρια του κ Παπαθανασίου Στέλιου.

2)Tη Κυριακή 07 Απριλίου 2019 και ώρα 11:00 πμ στη Πάλαιρο, στην αίθουσα εκδηλώσεων "Ο Πάρης" του κ Γαρίδα.

3) Tη Κυριακή 14 Απριλίου 2019 και ώρα 11:00 πμ στη Κατούνα, στο Καφε-ζαχαροπλαστείο του κ Κολύδα.

Το έργο είναι μία βιωματική, πολιτική και Μαθηματική έρευνα. Θα μιλήσουμε για τη πατρίδα μας, το Δήμο μας, τη προοπτική μας.

Κάποιοι ξέχασαν τη καταγωγή τους και θεωρούν ότι έχουν περάσει στην αντίπερα όχθη. Πλανώνται πλάνη οικτρά.

Καλούμε όλους τους Δημότες να μας τιμήσουν με τη παρουσία τους.

Θα απαντήσουμε σε ΟΛΕΣ τις ερωτήσεις σας.

Tα κέρδη από τη πώληση του βιβλίου θα τα προσφέρω στο Κέντρο Υγείας της Βόνιτσας, στο Κέντρο Υγείας της Κατούνας και στο Περιφερειακό Ιατρείο της Παλαίρου.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Με ανακοινώσεις που θα ακολουθήσουν εγκαίρως, θα ενημερωθείτε το πλήρες πρόγραμμα της κάθε παρουσίασης - εκδήλωσης.

Σελίδα 1 από 23

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία