Αγγελίες    Επικοινωνία

Στο πλαίσιο των Εορτών Εξόδου, ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου διοργάνωσαν χθες Σάββατο 13 Απριλίου Ιστιοπλοϊκό διασυλλογικό αγώνα για σκάφη Optimist & Laser 4.7.

Με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες, ο αγώνας των παραπάνω κατηγοριών διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Λιμάνι του Μεσολογγίου, ενώ κυβερνήτες των σκαφών ήταν παιδιά ηλικίας από 7 έως 14 ετών.

Στις 13-14 Απριλίου στο Λιμάνι Μεσολογγίου, ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο ΙΠ Μεσολογγίου διοργανώνουν για πρώτη φορά Ιστιοπλοϊκούς αγώνες με σκάφη OPTIMIST & LASER 4,7, στα πλαίσια των Εορτών Εξόδου με την ονομασία "ΘΥΣΙΑΣ 2019".

Οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν από τις 11.00 έως 15.00 και οι κυβερνήτες των σκαφών θα έχουν ηλικία από 8 ετών και άνω!! Ο σκοπός αυτής της ναυταθλητικής γιορτής είναι να τιμήσουμε το γεγονός της Ηρωικής Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων και να προβληθεί το άθλημα της ιστιοπλοΐας τριγώνου με σκάφη optimist & laser ώστε να το γνωρίσουν τα παιδιά της περιοχής μας.

Τα οφέλη που αποκομίζει ένα παιδί μαθαίνοντας ιστιοπλοΐα είναι αρκετά και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του. Το παιδί είναι κοντά στη φύση και μαθαίνει να σέβεται και να αγαπά τη θάλασσα. Επίσης γυμνάζει σημεία του σώματος, όχι βέβαια στον βαθμό που αυτό επιτυγχάνεται μέσα από άλλα αθλήματα. Είναι πολύ σημαντικό για ένα παιδί, που ζει στην Ελλάδα, να γνωρίζει τους ανέμους και την ναυτική ορολογία. Επίσης, επειδή το άθλημα προϋποθέτει καλό προγραμματισμό και οργάνωση , το παιδί είναι πιο εύκολο να έχει αυτά τα στοιχεία και στις υπόλοιπες δραστηριότητες του.

Η ιστιοπλοΐα βοηθάει το παιδί να μαθαίνει πώς να παίρνει τις σωστές αποφάσεις, να σκέφτεται λύσεις, να ανταπεξέρχεται σε δύσκολες συνθήκες και εντέλει να είναι υπεύθυνο για τον εαυτό του. Όλα αυτά δίνουν στο παιδί ένα αέρα ανεξαρτησίας και αυτοπεποίθηση. Σας περιμένουμε !!

Πληροφορίες, Εγγραφές 6973694019, 6974271607 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου

Ένα πολύ όμορφο «ιστιοπλοϊκό» τριήμερο απόλαυσαν όσοι συμμετείχαν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Optimist & Laser 4.7 που διοργάνωσε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Βόνιτσας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και με την υποστήριξη του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, της Π.Ε.Δ. Δυτ. Ελλάδας και της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας.
Η συμμετοχή στη διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού το παρών έδωσαν έντεκα όμιλοι (Ν.Ο. Βορείου Ιονίου, Α.Ν.Ο. Ζακύνθου, Α.Ο. Ιθάκης «Η πρόοδος», Ι.Ο. Ιωαννίνων, Ι.Ο. Κέρκυρας, ΝΑ.Ο. Κέρκυρας, ΝΑ.Ο. Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Ν.Ο Λευκάδας, Ν.Ο. Μεσολογγίου, Ν.Ι.Ο. Πρέβεζας και ΝΑ.Ο. Βόνιτσας) με συνολικά 92 αθλητές, 67 στα Optimist και 25 στα Laser 4.7! Οι καιρικές συνθήκες αποδείχθηκαν ιδανικές, επιτρέποντας στους αθλητές να τρέξουν με άνεση και τις 9 προγραμματισμένες ιστιοδρομίες. Μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής δραστηριότητας, αθλητές και συνοδοί είχαν τη χαρά να απολαύσουν έναν πλούσιο μπουφέ και φυσικά να χειροκροτήσουν τους διακριθέντες στην απονομή των επάθλων που ακολούθησε.
Αναλυτικά οι τρεις πρώτοι νικητές ανά κατηγορία:
Αγόρια Optimst: 1ος Κάγκας Εμμανουήλ (ΝΑ.Ο. Κέρκυρας), 2ος Γούργος Χάρης-Άγγελος (ΝΑ.Ο. Κέρκυρας), 3ος Ανδριώτης Κων/νος (Ι.Ο. Κέρκυρας)
Κορίτσια Optimist: 1η Γεωργίου Ιωάννα (Ι.Ο. Κέρκυρας), 2η Γκατζίνη Μελίνα-Ευσταθία (ΝΑ.Ο. Βόνιτσας), 3η Δρακάτου Κων/να (Ν.Ο. Λευκάδας)
Optimist αγόρια junior: 1ος Ανδριώτης Κων/νος (Ι.Ο. Κέρκυρας), 2ος Χαμζάς Ιωάννης (ΝΑ.Ο. Βόνιτσας), 3ος Αυλωνίτης Οδυσσέας (Ν.Ο. Βορ. Ιονίου)
Optimist κορίτσια junior: 1η Σταματάκη Καλλιρόη (Ν.Ο. Λευκάδας), 2η Καϊπάνου Αικατερίνη (Α.Ο. Ιθάκης), 3η Σιάμου Ανδριάνα (ΝΑ.Ο. Βόνιτσας)
Laser αγόρια: 1ος Τσούκας Σων Ιωάννης (ΝΑ.Ο. Κέρκυρας), 2ος Κασσιανός Νικόλαος-Βασίλειος (Α.Ο. Ιθάκης), 3ος Σερμέτης Άρης-Χαράλαμπος (ΝΑ.Ο. Κέρκυρας)
Laser κορίτσια: 1η Δευτεραίου Ιωάννα (Α.Ο. Ιθάκης), 2η Κακλαμάνη Μαρία-Ελένη (Ν.Ο. Λευκάδας), 3η Ζήση Έλλη (ΝΑ.Ο. Βόνιτσας)
Πρώτος αθλητής στη γενική κατάταξη Optimist αναδείχθηκε η Γεωργίου Ιωάννα από τον Ι.Ο. Κέρκυρας, ο οποίος βάσει της βαθμολογίας αναδείχθηκε και πρωταθλητής Όμιλος της Περιφέρειας! Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, προπονητές και συνοδούς για τη συμμετοχή τους και την άψογη εμφάνιση σε όλα τα επίπεδα!
Οφείλουμε πολλές ευχαριστίες στους χορηγούς μας Ανδρομέδα Α.Ε., Network Yacht Brokers, Conroy’s Irish Pub, Ionian Luxury Yachts, Σταύρακας Ζαχαροπλαστική, Κορπή, Marine & Soul, Hydroworld Dive Club, Sardelis Shipping Agency και Ξενοδοχείο «Βόνιτσα» για την πολύτιμη συμβολή τους στη διοργάνωση.
Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της επιτροπής αγώνα κ. Κώστα Πρίφτη, καθώς και τα μέλη της επιτροπής ενστάσεων κ. Χρήστο Θεοδόση, Μάριο Ζησιμάτο και Σπύρο Λάζαρη που επιτέλεσαν άψογα το έργο τους και μας βοήθησαν με την εμπειρία τους.
Ευχαριστούμε επίσης για τη βοήθεια που παρείχαν τους εξής φίλους και εθελοντές: Τζίμη Πανταζή, Γιώργο Ορφανίδη, Γιώργο Αχείμαστο, Ανδρέα Γεωργάκη Νάντια Λιάπη, Άννα Ταμπουρέα, Χρήστο Κοψαλή, Λάμπρο Σάλιαρη,, Νίκο Παπαγιάννη, Αχιλλέα Μασούρα, Γιάννη Μαζαράκη, Δημήτρη Τσατσόπουλο, Σωτήρη Πετρόπουλο, Τάσο Χατζάρα, Βιβή Αθίνη, Σταυρούλα Ζαρκαδούλα.
Να σημειώσουμε τέλος, ότι στο περιθώριο του αγώνα και συγκεκριμένα το Σάββατο στις 19.30 διεξήχθη συνάντηση των εκπροσώπων και των προπονητών των Ομίλων υπό τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας κ. Απόστολο Παπαθανασίου και την αντιπρόεδρο κα. Νίκη Αναστασίου που τίμησαν με την παρουσία τους τη διοργάνωση. Στη συνάντηση έγινε διεξοδική ενημέρωση για τις τρέχοντες εξελίξεις στο χώρο του αθλήματος αλλά και τα μελλοντικά σχέδια που υπάρχουν. Παράλληλα οι εκπρόσωποι των ομίλων είχαν την ευκαιρία να θέσουν ζητήματα και προβληματισμούς που απασχολούν τα σωματεία τους.

Πηγή: e-maistros.gr

Μαθήματα ζωής και κατάκτησης μεταλλίων παρέδωσαν οι Αστακιώτες αθλητές Μπουγιούρης Σταύρος (Χρυσό) και Μπουγιούρης Γιάννης (χάλκινο), με την συμμετοχή τους στα Special Olympics που ολοκληρώθηκαν φέτος στο Abu Dhabi από τις 8 ως τις 21 Μαρτίου. Οι αθλητές συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή για τους Special Olympics και επέστρεψαν με ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Οι δυο συντοπίτες μας Μπουγιούρης Γιάννης και ο Μπουγιούρης Σταύρος είναι εγγονοί του Κώστα Γαλάνη, πρόεδρου του ΝΑΟΑΣ.

Την αγάπη τους για την θάλασσα και την ιστιοπλοΐα απέκτησαν από το παππού τους που απο πολύ μικρή ηλικία τους μύησε στο άθλημα.

Η συνεργασία με άτομα με νοητική στέρηση σε ένα σκάφος απαιτεί πειθαρχία, υπομονή και στήριξη. Όλα τα παραπάνω λειτούργησαν και έφεραν τα εκπληκτικά αποτελέσματα. Καλές θάλασσες να έχουν πάντα!! Συγχαρητήρια....

Πηγή: xiromeronews

Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων που διεξάγεται από 23 – 25 Μαρτίου στη Βόνιτσα.
Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, ως φορέας με σκοπό, την προώθηση του αθλητισμού στο Δήμο, φιλοξενεί στην Βόνιτσα το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Optimist και Laser 4.7 που θα διεξαχθεί, για πρώτη φορά στην Βόνιτσα, από 23-25 Μαρτίου 2019.
Είναι μια σημαντική εκδήλωση σε συνεργασία με τον δραστήριο Ναυταθλητικό Όμιλο Βόνιτσας.
Στόχος, η περαιτέρω ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας στην περιοχή της Βόνιτσας και η εκμετάλλευση του Αμβρακικού κόλπου ως ιστιοπλοϊκός τόπος άθλησης.
Το περιφερειακό πρωτάθλημα αποτελεί έναν σημαντικό ιστιοπλοϊκό αγώνα για την ανάδειξη του Πρωταθλητή Ομίλου και την επιλογή των καλύτερων αθλητών στην Εθνική Ομάδα. Αφορά τις κατηγορίες Optimist και Laser 4.7 (αθλητές ηλικίας 7-17 ετών).
Το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας καλύπτει μεγάλο μέρος των δαπανών της διοργάνωσης, φιλοξενίας και υλικών του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.
Η διοργάνωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία του Ναυταθλητικού Ομίλου Βόνιτσας και του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας.
Θεωρούμε σημαντική την συμβολή όλων των φορέων και κατοίκων της Βόνιτσας για την επιτυχία της διοργάνωσης και ευχόμαστε καλό αγώνα σε όλες τις ομάδες και τους αθλητές!
Ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας
Παντελής Αποστολάκης

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Ναυταθλητικού Ομίλου Βόνιτσας με όλες τις λεπτομέρειες του αγώνα.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Optimist & Laser 4.7 που διοργανώνει ο Ναυταθλητικός Όμιλος Βόνιτσας το τριήμερο 23-25 Μαρτίου με την υποστήριξη του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτ. Ελλάδας, της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
Στη διοργάνωση που έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί αφενός θα αναδείξει τον πρωταθλητή όμιλο της περιφέρειας και αφετέρου αποτελεί προκριματικό αγώνα για την επιλογή στην Εθνική Ομάδα, συμμετέχουν οι εξής Όμιλοι:
– Ν.Ο. Βορ. Ιονίου
– Α.Ν.Ο. Ζακύνθου
– Ι.Ο. Ιθάκης «Η Πρόοδος»
– Ι.Ο. Ιωαννίνων
– ΝΑ.Ο. Κέρκυρας
– Ι.Ο. Κέρκυρας
– Ν.Ο. Κεφαλονιάς – Ιθάκης
– Ν.Ο. Λευκάδας
– Ν.Ο. Μεσολογγίου
– Ν.Ι.Ο. Πρέβεζας
– ΝΑ.Ο. Βόνιτσας

Ο συνολικός αριθμός αθλητών αναμένεται να προσεγγίσει τους 80-90, με ηλικίες από 07-14 ετών στην κατηγορία Optimist και από 14-17 ετών στην κατηγορία Laser 4.7
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ
– Παρασκευή 22/03 αφίξεις ‐ δηλώσεις
– Σάββατο 23/03 – ώρα 11:00 έναρξη ιστιοδρομιών
– Κυριακή 24/03 – ώρα 11.00 έναρξη ιστιοδρομιών
– Δευτέρα 25/03 – ώρα 11.00 έναρξη ιστιοδρομιών
-ώρα 18.00 τελετή απονομής
• Οι ώρες των αγώνων καθορίζονται την ημέρα του αγώνα αναλόγως με τις καιρικές συνθήκες. Η ώρα έναρξης ιστιοδρομιών δηλώνει την ετοιμότητα των αθλητών για την αναγγελία έναρξης.
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν στην θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Βόνιτσας.
Η έδρα του αγώνα θα είναι το ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ, όπου θα στεγαστεί η γραμματεία, τα αποδυτήρια, το γραφείο επιτροπών του αγώνα και η τελετή απονομής.
Οι αθλητές θα ρίξουν τα σκάφη τους στην παραλία του Αγίου Δημητρίου. Για την ασφάλεια των μικρών αθλητών, τις ώρες διεξαγωγής ο δρόμος στο σημείο αυτό θα παραμείνει κλειστός για τα οχήματα.

Πηγή: e-maistros.gr

Την πρώτη αγωνιστική συμμετοχή για το 2019 πραγματοποίησε ο ΝΑ.Ο. Βόνιτσας στο διασυλλογικό αγώνα «Μίλτος Γιαννούλης» που διοργάνωσε ο Ι.Ο. Πατρών το διήμερο 26-27 Ιανουαρίου. 

Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 110 αθλητές από διάφορους ομίλους της Κεντρικής και Νότιας κυρίως Ελλάδας και ο συναγωνισμός ήτανε πολύ υψηλού επιπέδου. 

Από την πλευρά μας την καλύτερη εμφάνιση έκανε η Μελίνα Γκατζίνη που έλαβε την 2η θέση στα κορίτσια και 10η στη γενική κατάταξη, θετική εμφάνιση όμως πραγματοποίησαν σε γενικές γραμμές και οι υπόλοιποι αθλητές στα Optimist (Παντελής Κυρίκος -20ος, Θοδωρής Φέγγαρης -26ος, Ελένη Τζεφριού -31η) καθώς και στα Laser ( Ίριδα Πανταζή-18η και Έλλη Ζήση-19η ). Πολλά συγχαρητήρια και στην αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας Μαριλένας Κακλαμάνη που είχαμε τη χαρά να συνοδεύσουμε στον αγώνα και κατέλαβε την 1η θέση στα Laser κορίτσια!

Πηγή: katounanews.blogspot.com

Σελίδα 1 από 5

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία