Αγγελίες    Επικοινωνία

Το ΘΥΡΡΕΙΟ φοράει τα αποκριάτικά του και μας προσκαλεί στο Καρναβάλι και στα κούλουμα, ως εξής: 

Κυριακή 10/3/19: Στις 17.00 συγκέντρωση αρμάτων στο χώρο του Μουσείου και παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστων μικρών και μεγάλων με αφετηρία την Πλατεία όπου θα ακολουθήσει γιορτή με πολλες εκπλήξεις, μουσική, χορό για μικρούς και μεγάλους!!!!

Καθαρή Δευτέρα: ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΘΥΡΡΕΙΟ στις 10:00 το πρωί. Στην Πλατεία... νόστιμα νηστίσιμα για όλο τον κόσμο...μουσική -γλέντι, χορός...

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΩΝ ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΩΝ... ΣΤΟ ΠΕΡΓΑΝΤΙ......

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

Στο δρόμο έμειναν 50 περίπου μαθητές, απο το Θύρρειο Βόνιτσας, χθες το πρωί της Τρίτης 8.1.2019, περιμένοντας για το λεωφορείο που θα τους μετέφερε στα σχολεία τους, στο Γυμνάσιο Μοναστηρακίου και στο Λύκειο Βόνιτσας, το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ, αφού ο οδηγός δεν ήθελε να μεταβεί στο χωριό προφασιζόμενος τον παγετό στο δρόμο!

Το ίδιο πήγε να επαναληφθεί και σήμερα όμως με παρέμβαση του προέδρου του Θυρρείου κ. Χρήστου Παλούκη, διευθετήθηκε η μεταφορά των μαθητών από το Θύρρειο στο σχολείο με μια ώρα καθυστέρηση, με άλλο οδηγό και άλλο πούλμαν του ΚΤΕΛ..........

Ο πρόεδρος κ. Χρήστος Παλούκης διαβεβαιώνει ότι έχει καταβάλλει όλες τις απαραίτητες προσπάθειες για να καθαριστεί ο δρόμος απο τα χιόνια, έγινε ρίψη αλατιού και προκαλεί προβληματισμό το ότι η μεταφορά των μαθητών, εφάπτεται στις διαθέσεις και την… όρεξη του εκάστοτε οδηγού του ΚΤΕΛ. 

 Μήπως το ΚΤΕΛ πρέπει να πάρει κάποια μέτρα για να προλάβει τέτοια φαινόμενα, ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα, για να μην ταλαιπωρούνται 50 παιδιά να περιμένουν στη στάση μεσα στην παγωνιά..

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

Kαι άλλη χελώνα νεκρή στον Αμβρακικό κόλπο στον όρμο Παλιονησι στην παραλία του Δρυμού – Θυρρείου βρήκε ο κύριος Θανάσης Παλούκης και μας έστειλε τις φωτο.

Ελπίζουμε, να ενδιαφερθεί κάποιος αρμόδιος φορέας για το φαινόμενο αυτό που τα τελευταία χρόνια έχει παραγίνει το κακό.

Η Καρέτα - καρέτα είναι μία μεγάλη θαλάσσια χελώνα με καβούκι που αποτελείται από κεράτινες πλάκες καφεκόκκινου χρώματος. Τρέφεται κυρίως με θαλάσσια φυτά και ασπόνδυλα με ιδιαίτερη προτίμησή στις τσούχτρες. Ζει στη θάλασσα, αλλά η διαιώνισή της εξαρτάται απόλυτα από τη στεριά, αφού εκεί ολοκληρώνεται ο βιολογικός της κύκλος, με την ωοτοκία, την εκκόλαψη, και την επακόλουθη είσοδο των νεοσσών στη θάλασσα. Οι νεοσσοί,  έχουν να αντιμετωπίσουν πάμπολλους φυσικούς εχθρούς – καβούρια, γλάρους και ψάρια- και η θνησιμότητά τους είναι εξαιρετικά υψηλή.

Υπολογίζεται ότι σε κάθε χίλια χελωνάκια επιζεί και ενηλικιώνεται μόνο ένα!

Πηγή: katounanews.blogspot.gr

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια φιλαγνωσίας με τα οποία ασχολούνται οι μαθητές της Ε' κάτι Στ' τάξης. 

Η συνάντηση περιελάμβανε συζήτηση σχετικά με απόσπασμα του βιβλίου "Χαμένος Παράδεισος", που είχαν ήδη μελετήσει οι μαθητές στις τάξεις τους το προηγούμενο διάστημα. Επίσης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις στη συγγραφέα σχετικά με την συγγραφή ενός βιβλίου.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν πολύ και ανανέωσαν το ραντεβού τους με την κα Δώρα Μοσχονά.

 Πηγή: katounanews.blogspot.gr

Αγανακτισμένος ο Κώστας Κομποτιάτης, κάτοικος Θυρρείου, ανέβασε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχολιάζει τους κινδύνους που εγκυμονεί ο δρόμος στο ΘΥΡΡΕΙΟ (Ακτίου Βόνιτσας), αφού πάνω στη στροφή υπάρχει πάγος -θυμίζει παγοδρόμιο- και υπάρχει κίνδυνος για ατυχήματα, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Αφορμή για τον πάγο είναι η υπερχείλιση του δημοτικού βυτίου ύδρευσης και όλο το βράδυ έπεφτε νερό στο δρόμο.

Και τονίζει προς τη δημοτική αρχή:

Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο. Πάγος πάνω στη στροφή που περνά το μαθητικό λεωφορείο κάθε πρωί...

Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr

Αυτή την ώρα κλείνει ο δρόμος Αμφιλοχίας - Βόνιτσας στη διασταύρωση για Θύρρειο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στη θέση «Γουργουβλή».

 Πηγή: katounanews.blogspot.gr

Σελίδα 1 από 5

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία