Αγγελίες    Επικοινωνία

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου Βόνιτσας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία ημεδαπής, περιέδεσε σύρμα στο λαιμό ενός αδέσποτου σκύλου, στο Δρυμό Αιτωλοακαρνανίας, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τους κανόνες ευζωίας του.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτ. Ελλάδας

Πληροφορούμε τους ευσεβείς χριστιανούς ότι την προσεχή Δευτέρα 18 προς Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, στην Ιερά Μονή μας θα τελεστεί Ιερά αγρυπνία επί τη μνήμη της οσίας μητρός ημών Φιλοθέης της Αθηναίας.

Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 09:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα.

Ευχόμαστε η αγία Φιλοθέη να είναι βοήθεια σε όλους μας και μαζί με τις πρεσβείες του Αγίου Δημητρίου να μας χαριτώνουν και να μας αξιώσουν του θείου παραδείσου.

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

Πυροβόλησαν άλογο στο Δρυμό

Ένα άλογο που ανήκει σε κάτοικο της περιοχής πυροβόλησαν ασυνείδητοι στο Δρυμό.

Το άλογο έφερε τραύμα ψηλά στο πόδι με τον ιδιοκτήτη να αναζητά γιατρό για την αφαίρεση του σφαιριδίου ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές.

Πηγή: e-maistros.gr

Με κατάνυξη και ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία λειτουργία στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βονίτσης, την Κυριακή μετά τα Φώτα 13 Ιανουαρίου 2019. Την αρχιερατική Θεία λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή και στα μηνύματα που προσφέρει, επισημαίνοντας ότι ο Χριστός είναι το Φως που φωτίζει, ανακαινίζει και σώζει τον άνθρωπο και τόνισε ότι δεν γνωρίζουμε το Φως εάν δεν έχουμε μετάνοια στην καρδιά μας, ο Κύριος μας είπε "Μετανοείτε... ."

Μπορούμε τώρα με την έλευση του νέου χρόνου να μετανοήσουμε και να συναντήσουμε το Φως, να το ζήσουμε, να σωθούμε.

Πλήθος πιστών προσήλθαν στον Ιερό Ναό για να παρακολουθήσουν την Θεία λειτουργία και να λάβουν την ευλογία του Επισκόπου.

Μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς, μετέβη στην Ιερά μονή Αγίου Δημητρίου Δρυμού Βονίτσης, όπου επισκέφθηκε τα υπό ανακαίνιση κτίρια της Ιεράς μονής και το ολοκαίνουριο αρχονταρίκι, τα οποία έγιναν με την καθοδήγηση της καθηγουμένης της μονής Μαριάμ μοναχής, την ευλογία του Σεβασμιωτάτου και την ευχή του μακαριστού γέροντος Παγκρατίου.

Πηγή: katounanews.blogspot.com
Ευάγγελος Κουτιβής 

Ανακοινώνεται στους ευσεβείς και φιλακόλουθους χριστιανούς ότι στην Ιερά Μονή μας την ερχόμενη Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 το βράδυ θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία για την Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου. 

Θα τελεσθούν η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου, ο πανηγυρικός Εσπερινός, ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Η αγρυπνία θα αρχίσει στις 08:30 μ.μ της Τρίτης και θα τελειώσει γύρω στη 01:00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. 

Μετά το πέρας της αγρυπνίας θα παρατεθεί μοναστηριακό κέρασμα καθώς και τα παραδοσιακά πολυσπόρια.

Ευχόμαστε η Κυρία Θεοτόκος να σκεπάζει και να ευλογεί όλους μας!

 

Εκ της Ιεράς Μονής

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

Εορτάζει και πανηγυρίζει η Ιερά μονή Αγίου Δημητρίου Δρυμού τον έφορο και προστάτη της Άγιο Δημήτριο.

Το πρόγραμμα της πανήγυρης έχει ως εξής:

Πέμπτη 25/10/2018

4:30 μ.μ. θα ψαλλεί η ιερά παράκληση προς τον Άγιο Δημήτριο

5:30 μ.μ θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας

 

Παρασκευή 26/10/2018

7:00 π.μ θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και ακολούθως η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος

 

Παρακαλούνται οι φιλάγιοι και φιλακόλουθοι χριστιανοί να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Μυροβλήτη και να λάβουν την χάρη και την ευλογία του.

 

Εκ της Ιεράς Μονής

 

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία