Αγγελίες    Επικοινωνία

Ήταν μια μέρα δύσκολη για το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας που φυσικά κανένας δεν θα θέλει να θυμάται. 
Το πρώτο θέμα που ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης όσον αφορά την πολεοδομία και ήταν η αρχή. Οι προτάσεις ήταν δύο: να μείνει η πολεοδομία στην Αμφιλοχία και ο Δήμος μας ή να πάει στο Μεσολόγγι. Εδώ σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε ήταν σε διαβούλευση αλλά αφού μπήκε θέμα, ήρθε σε ψηφοφορία, η πρόταση του Δημάρχου Αποστολάκη ήταν να πάει στο Μεσολόγγι αλλά μειοψήφησε. Επίσης αναφέρουμε πως στην συνεδρίαση ήταν και επαγγελματίες οι οποίοι ήθελαν Αμφιλοχία.

Συζητήθηκε και δεύτερο θέμα εκτός ημερησίας, αλλά στην συνέχεια χωρίς να καταλάβουν οι περισσότεροι ειπώθηκαν χονδρές κουβέντες μεταξύ Δημάρχου- Αρχηγού αντιπολίτευσης και Δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας. 

Δεν θα πάρουμε θέση για τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν. 

Απλά βλέπουμε πως συνεχίζεται η υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου και εμείς οι δημότες, περιμέναμε αναβάθμιση και επίπεδο με θέματα που ενδιαφέρουν όλους τους δημότες και όχι προσωπικά και να μεταφέρονται σε αυτή την αίθουσα.

Οι προσπάθειες να κατευνάσουν τα πνεύματα από τους ψυχραιμότερους δεν καρποφόρησαν, ούτε από τις προσπάθειες και συστάσεις του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπαλατσούρα και είχε σαν αποτέλεσμα να διακόψει το Συμβούλιο που ούτε καν είχε μπει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Φαίνεται πως το προεκλογικό κλίμα άφησε πολλές πληγές. 

Εδώ έχουμε να προτείνουμε την live μετάδοση των συνεδριάσεων, έτσι ώστε όλοι οι δημότες να μπορούν να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του κάτι που ήταν και πάγια θέση μας κατά το παρελθόν.

Γράφει η συνεργάτης μας από την Βόνιτσα.

Πηγή: katounanews.blogspot.com

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 18/07/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία έγινε μετά από αναβολή, καθώς την πρώτη φορά δεν υπήρχε απαρτία, συζητήθηκαν θέματα για τα οποία έπρεπε να παρθούν αποφάσεις λόγω πίεσης χρόνου, κάτι που άλλωστε προβλέπεται από τον σχετικό νόμο.

Τα περισσότερα δεν συζητήθηκαν για πολλή ώρα, αφού υπήρχαν οι εισηγήσεις και καθώς ήταν διαδικαστικά δεν χρειαζόταν να χάνεται χρόνος. Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης σε κάποια συμφώνησαν, σε πολλά όμως διαφώνησαν ή δήλωσαν παρόντες. Ένα από εκείνα που χρειάστηκε λίγη περισσότερη ώρα για να διατυπωθούν κάποιες απόψεις, είχε να κάνει με την τεχνική υποστήριξη σε θέματα που αφορούν στις υπηρεσίες δόμησης του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, μετά από αίτημα του δημάρχου Γιώργου Αποστολάκη. Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος, είπε ότι...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 18/07 σε όλα τα περίπτερα του νομού

 

Ο Δήμος Άκτιου-Βόνιτσα ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού πέντε (5) ατόμων, προς κάλυψη της ανάγκης πυρασφάλειας.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Πηγή: aftodioikisi.gr

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά και ειλικρινά όλους τους συντοπίτες που μας εμπιστεύτηκαν, στήριξαν το συνδυασμό μας και μας έδωσαν την δυνατότητα να συνεχίσουμε το αναπτυξιακό μας έργο. Θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά ενθαρρυμένοι από τη νέα προοπτική που διαγράφεται υπηρετώντας αρχές και ιδέες, με ελπίδα για το μέλλον με πίστη στους νέους ανθρώπους και στο καινούργιο που έρχεται.
Η εμπιστοσύνη σας είναι τιμή και ευθύνη για μένα να συνεχίσω να προσφέρω στον τόπο μας με συνέπεια, δημιουργικότητα και πάνω από όλα με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια. Δεσμεύομαι ότι θα καταθέσουμε χρόνο, γνώση, εμπειρία και ικανότητα για να μη χαθούν ευκαιρίες για το δήμο μας, δίνοντας ο καθένας τον καλύτερο εαυτό του.
Ευχαριστώ και αυτούς που έκαναν τελικά μια άλλη επιλογή. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν! Γιατί ο τόπος μας είναι πάνω από όλους και μέσα σε όλους μας και η πρόοδος και η ευημερία του είναι ο κοινός στόχος όλων μας. Δεσμεύομαι ότι η αυριανή μέρα δεν θα έχει νικητές και ηττημένους, αλλά ισονομία, ισοπολιτεία και ενότητα. 
Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους υποψηφίους συμβούλους καθώς και όλους τους συνεργάτες μου και μάλιστα τον καθένα ξεχωριστά, γιατί σήκωσαν μεγάλο βάρος της προσπάθειας που κάναμε, για την αυταπάρνηση, τον ζήλο, την ομαδικότητα και την αλληλεγγύη που επέδειξαν, τον έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα τους, το όμορφο ταξίδι που κάναμε παρέα, το χρέος που εκτελέσαμε.

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος-Θεόδωρος Αποστολάκης

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων του δεύτερου γύρου των εκλογών που ανέδειξε τους νέους δημάρχους στους 6 από τους επτά δήμους του νομού, εκτός του Θέρμου που είχε αναδείξει από την πρώτη Κυριακή τον δήμαρχο.

Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της σταυροδοσίας για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που εκκρεμεί από την προηγούμενη εκλογική διαδικασία.

Σελίδα 1 από 13

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία