Αγγελίες    Επικοινωνία

Ο νυν δήμαρχος ανακοινώνει για δεύτερη φορά την υποψηφιότητά του!!!

Ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γεώργιος - Θεόδωρος Αποστολάκης εξέδωσε τη διακήρυξη της υποψηφιότητάς του, εξηγώντας τους λόγους που τον ωθούν στο να διεκδικήσει την επανεκλογή του στον δήμο.

Αναλυτικά αναφέρει:

 

Φίλες και φίλοι,
Αγαπητοί συντοπίτες,


Μετά από ώριμη σκέψη και αφού στάθμισα αφενός την ανάγκη για τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου μας και αφετέρου τις παραινέσεις πολλών φίλων δημοτών, τοπικών και δημοτικών συμβούλων να πορευτούμε μαζί στη νέα εποχή, αποφάσισα να διεκδικήσω την επανεκλογή μου για το αξίωμα του Δημάρχου του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Με κριτήρια την αγάπη για τον τόπο μου και την συνεισφορά μου στα κοινά που έμπρακτα έχω επιδείξει τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και την ανάγκη για ανταπόδοση της εμπιστοσύνης των δημοτών στο πρόσωπό μου και στην οργάνωση της συλλογικής μας δράσης, δηλώνω και πάλι παρών στην άλλη μέρα.

Η απόφαση μου αυτή, μου επιβάλλεται από εσωτερική ανάγκη να αξιοποιήσω την συσσωρευμένη εμπειρία μου και τις γνώσεις που απέκτησα από την μακρόχρονη εμπιστοσύνη των δημοτών στο πρόσωπό μου, προσφέροντας στον τόπο μας την ολοκλήρωση μιας σειράς καθοριστικών για το μέλλον δράσεων και δρομολογώντας την αυριανή μέρα με ασφάλεια, σύνεση και συλλογικότητα.

Η απόφαση μου αυτή έρχεται σαν φυσιολογική συνέπεια του απολογισμού της δημοτικής αρχής την τρέχουσα περίοδο που βρίσκει το Δήμο μας, σύμφωνα με την πρόσφατη επίσημη πανελλαδική αξιολόγηση, στην όγδοη θέση στον τομέα της αποτελεσματικότητας και στην έβδομη θέση στον κρίσιμο τομέα της οικονομικής διαχείρισης, στοιχεία που μας γεμίζουν από περηφάνια αλλά και μας επιβάλλουν εγρήγορση και συνέπεια. Όταν οι ίδιοι βάλαμε πλέον τόσο ψηλά τον πήχη, δεν δικαιούμαστε να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, ειδικά τώρα, που στις προσωπικές ικανότητες και την έμφυτη αγάπη για το κοινό καλό, προστέθηκε η συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία. Αυτή η στιγμή ειδικά, δεν είναι κατάλληλη για πειραματισμούς και μικροκομματικές επιδιώξεις, και η παρουσία μου την επόμενη μέρα, διασφαλίζει απολύτως την ενότητα, την πρόοδο και την αναπτυξιακή πορεία που έχομε δρομολογήσει. Όλοι αναγνωρίζετε, ότι τα προηγούμενα χρόνια υλοποιήσαμε τα περισσότερα από όσα δεσμευθήκαμε, παρά τις δύσκολες συγκυρίες. Ταυτόχρονα, σχεδιάσαμε, δρομολογήσαμε, εντάξαμε σε προγράμματα και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση νέων δράσεων και παρεμβάσεων που θα δώσουν νέα ώθηση προς το μέλλον που δικαιούμαστε όλοι μας, πρωτοπόροι μάλιστα σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

Καλώ λοιπόν, όλους εσάς, τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μου, να είμαστε παρόντες στην κοινή προσπάθεια. Σας καλώ να συμμετάσχετε ενεργά στην συλλογική μας δράση, να συμβάλετε αποφασιστικά στο αύριο του τόπου μας, εμπλουτίζοντας την εμπειρία των παλαιών στελεχών με την φρεσκάδα και την παρορμητική δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων, ανδρών και γυναικών με ανησυχίες και οράματα, ώστε να συνεχίσουμε όλοι μαζί, πέρα από σκοπιμότητες και μικροπολιτικές αγκυλώσεις, την προσπάθεια για την διασφάλιση της καθημερινότητας και κυρίως της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου μας στην νέα εποχή.

Με ειλικρινείς ευχαριστίες
Ο υποψήφιος Δήμαρχος

Πρώτη μέρα στα σχολειά μας σήμερα και εύχομαι η νέα χρονιά να είναι γεμάτη όνειρα, στόχους και ελπίδες.

Εύχομαι καλή πρόοδο στους μαθητές, δύναμη στους νηπιαγωγούς, τους δασκάλους, τους καθηγητές και τους γονείς των μαθητών μας.

Όνειρο όλων και ευχή, ένα καλύτερο αύριο για την παιδεία μας, ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας, δια μέσου εσάς.

 Οι προσδοκίες καθώς και προβληματισμοί πάνε μαζί, και αφορούν όλους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, η ελπίδα και το όνειρο όμως ξεπροβάλλει μέσα από τον διαρκή αγώνα για γνώση, αποτυπώνεται στα λαμπερά μάτια των παιδιών μας και δρα αντίθετα σε κάθε μορφής ισοπέδωση.

Από την πλευρά μας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες στην έναρξη αλλά και κατά την διάρκεια της νέας σχολική χρονιάς.

Καλό ξεκίνημα, καλή δύναμη σε όλους και καλή σχολική χρονιά

 

Ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας

Γεώργιος Θεόδωρος Αποστολάκης

 

 

Α. ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΔΕΩΝΟΣ 

Παρακάτω σας αναφέρουμε μικρά και μεγάλα έργα του Δήμου μας στην Ενότητα Μεδεώνος, σύμφωνα με τις αναρτήσεις μας στο katouna news.

Δημιουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «ΚΔΑΠ» στην Κατούνα.

Κατασκευάσθηκε το νέο σιντριβάνι στην πλατεία ύστερα από παροτρύνσεις συνδημοτών μας.

Κατασκευάσθηκε ένα έργο αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή Μουτζούρια. ΒΕΛΤΙΩΣΗ & ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΪΑΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ - ΠΑΛΙΟΠΗΓΑΔΟ - ΜΟΥΤΖΟΥΡΙΑ Δ. E. ΜΕΔΕΩΝΟΣ. Ο εν΄ λόγω δρόμος έχει συνολικό μήκος 3.000,00 μέτρα περίπου.

- Είναι προς δημοπράτηση 445,000 μελέτη το β μέρος του έργου από Δασύλλιο Κατούνας συνεχίζοντας το δρόμο προς Τρύφου έως περιοχή Μουτζούρια.

- Είναι προς δημοπράτηση 600,000 χιλ. το έργο Κατούνα –Άγιος Γεώργιος στον αγροτικό δρόμο που οδηγεί στο Κάμπο και στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείτε στην θέση «Ελούλα». Είναι ένα από τα έργα που έχουν μπει σε κατασκευαστική προτεραιότητα.

 

- Τοποθετήθηκε φυσικός χλοοτάπητας στο γήπεδο Κατούνας, αφού πρώτα έγιναν οι απαραίτητες χωματουργικές εργασίες, στην συνέχεια τοποθετήθηκε αυτόματο σύστημα ποτισμού και δεξαμενές νερού.Έγινε η σπορά, αγοράστηκεχαρτοκοπτικό μηχάνημα και σήμερα είναι το στολίδι της Κατούνας.

 - Επιτέλους εγκρίθηκε το μεγάλο έργο οδικού δικτύου Κατούνα –Λουτράκι περιμένουμε την δημοπράτηση, είναι ένα έργο που το ήθελαν πάρα πολύ οι κάτοικοι της περιοχής μας, διότι είναι η έξοδος προς την θάλασσα αλλά και η σύνδεση με τον υπόλοιπο δήμο μας το ποσό είναι 3.550.000,00 και περιέχει και νέο αγωγό ύδρευσης.

 

 - Τα σφαγεία ενώ δεν υπήρξε ακόμη ενδιαφερόμενος, είναι όλα έτοιμα για δημοπράτηση πάρθηκε η απόφαση στο Δημοτικό συμβούλιο και βγήκαν οι άδειες που χρειαζόταν και ορίσθηκε η δημοπρασία.

-Δημοπρατήθηκε το πρώτο μέρος του βιολογικού καθαρισμού της Κατούνας.

-Ξεκίνησε η δημιουργία παιδικής χαράς απέναντι του ΟΤΕ στο παρκινγκ

-Έχει προγραμματιστεί και θα πάνε για δημοπράτηση τέλος του χρόνου από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» νέες παιδικές χαρές: Κομπωτή στο δημοτικό σχολείο, Κατούνα στα κατωμερήσια, Αχυρά στην πλατεία, Αετός στο γήπεδο, Τρύφου στην πλατεία, Κωνωπίνα στο προαύλιο δημοτικού σχολείου.

-Βοηθητικό γήπεδο: Κατατέθηκε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων σε συνεργασία δήμου με την περιφέρεια για πλαστικό χλοοτάπητα 125.000 € για βοηθητικό γήπεδο 55χ33 δίπλα στο σημερινό.

-Με το «φιλόδημος» για την σχολική στέγη κατατέθηκε για το γυμνάσιο μπάσκετ και βόλεϊ με πλαστικό τάπητα και στο δημοτικό σχολείο Κατούνας μπάσκετ.

-Έργο στον κάμπο του Αετού. Ξεκίνησε το μεγάλο έργο «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΒΑΡΚΟΥ ΠΡΟΣ ΜΕΓΑ ΚΑΜΠΟ Τ.Κ. ΑΕΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 900.000,00€. Ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί τις ανάγκες των γεωργών και κτηνοτρόφων της περιοχής. 

Ο πρώτος κλάδος αρχίζει από τα όρια του οικισμού "Αετός" στη θέση "Βαρκό" και διασχίζει τον κάμπο με κατεύθυνση προς δυτικά και στη συνέχεια βόρεια όπου διασταυρώνεται με τον υπάρχοντα ασφαλτοστρωμένο, εν μέρει, αγροτικό δρόμο Παπαδάτου - Άγιος Νικόλαος.

-Ο δεύτερος κλάδος μήκους 1.720 μέτρα εξυπηρετεί τις ιδιοκτησίες και την κυκλοφορία περιμετρικά του οικισμού Αετού.

-Επίσης γίνεται μελέτη αγροτική οδοποιία Αετού με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 513.000.

-Κατασκευές τοιχίων αντιστήριξης και μαντρότοιχων στις θέσεις Μαυρομμάτη, Μούχα, Γκαραβέλου, Γκαραβέλου, Κασούρα στην Κατούνα.

- Έπιδιορθώσεις και έπεσε τσιμέντο πολλές φορές στον αγροτικό δρόμο που οδηγεί στον κάμπο στην θέση «ελούλα»,

-Έγινε η αγορά υλικών, η αποκατάσταση ζημιών και ξεκινά η σύνδεση στο νέο δίκτυο ύδρευσης της Κατούνας από τα κατωμερήσια.

-Τσιμεντόστρωση του δρόμου που ξεκινάει από του Μαλτέζου και καταλήγει στο Α.Τ. Κατούνας

-Τοποθέτηση πλαστικού τάπητα σε γήπεδο μπάσκετ στην Κατούνα.

-Τοποθετήθηκαν Αλεξικέραυνα στα σχολεία της Κατούνας, Αετού και Κομποτής.

-Έγκριση αλλαγής σωλήνων αμιάντου στα δίκτυα ύδρευσης Κεφαλόβρυσου – Κατούνας και Κατούνας – Κωνωπίνας

-Διάνοιξη του κλειστού δρόμου για το Ν. κοιμητήριο

Επέκταση φωτισμού σε Τρύφου, Κομπωτή, Αετό και Κομποτή

-Ιαματικά Λουτρά Τρύφου: Με 5 γεωλογικές γεωτρήσεις προσπαθεί ο δήμος εντός του μηνός να συνταχθεί μελέτη για την μεγάλη καταστροφή του δρόμου Ιαματικών Λουτρών που δημιουργήθηκε φέτος το χειμώνα, που αποτελείται άργιλο και γύψο και θα έχουν ολοκληρωθεί οι τεχνικές και γεωλογικές μελέτες του έργου, το οποίο έχει γίνει γνωστό το πρόβλημα στο υπουργείο εθνικής οικονομίας και περιμένει την χρηματοδότησή του. 
-Τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των ιαματικών Λουτρών όπως το ανακοίνωσε και η υπουργός Τουρισμού στην Πάτρα κα Κουντουρά. 

-Επέκταση φωτισμού και τοποθέτηση με Κολώνες φωτισμού σε πολλά σημεία της Κατούνας. Στο τέλος χωριό στου Σεραφη, Τριάντη, Χαντακια, Φραγκογιάννη, Νακου, Προδρομίτη – Καραμπά, Τσιβγέλη, Κτηνιατρειο, Αποθήκες Ένωσης προς Μπουμπούλη όπως και στα Αχυρά. Ενώ στο Λουτράκι πάνω από δέκα κολώνες.

Δημοπρατείται τέλος Σεπτέμβρη εμπλουτισμού ύδρευσης Κατούνα-Κωνωπίνα και Τρύφου με νέα γεώτρηση με 460.000.

-Επισκευές και αλλαγές στο αντλιοστάσιο και γεώτρηση Αετού Πομόνα αντλία καλώδια στα 300 μέτρα

-Επισκευές και αλλαγές στο αντλιοστάσιο και γεώτρηση Τρύφου αλλαγή αντλίας

-Επισκευές και αλλαγές στο αντλιοστάσιο και γεώτρηση Κομποτής Πομόνα αντλία καλώδια στα 150 μέτρα ενώ στο αντλιοστάσιο επισκευή αντλιών και μοτέρ έγιναν καινούριες βάσεις , αλλαγή βάνες κλπ

-Δημιουργία αυτόματου συστήματος ύδρευσης στην υδατοδεξαμενή του Αγίου Νικολάου.

-Πραγματοποιήθηκε μετά από καιρό ανακατασκευή της υδατοδεξαμενής της Κατούνας στο αλσύλλιο η μόνωση εσωτερικά και εξωτερικά , η στεγανότητα αλλαγή σωληνώσεις και όλες οι εργασίες στο να πίνουμε καθαρό νερό.

-Καθαρισμός δεξαμενής στο Λουτράκι

-Στεγανοποίηση καθαρισμός και περίφραξη στο υδραγωγείο Κατούνας

-Έχουν περιφραχτεί όλες οι υδατοδεξαμενές των χωριών

-Επισκευάζεται η δεξαμενή της Κωνωπίνας, γίνεται καθαρισμός και εσωτερική μόνωση.

-Τοποθέτηση πινακίδων και σηματοδότηση στην Κατούνα στα χωριά της ενότητας Μεδεώνος .

-Ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις στην Τρύφου και Βούστρι.

- Επιδιορθώσεις τσιμεντοστρώσεις στην Κωνωπίνα στο οδικό δίκτυο που ήταν χωμάτινος, επιδιόρθωση σε λακκούβες εντός του χωριού.

-Στέγη και εργασίες για θερμομόνωση και εργασίες στο εσωτερικό του Δημοτικού σχολείου Αετού.

-Εργασίες βαψίματος νηπιαγωγείου, παιδικού σταθμού και κέντρου Υγείας στην Κατούνα.

-Εργασίες διάνοιξης και επιδιορθώσεις δρόμων που οδηγούν στα παλιά Αχυρά, στο Βούστρι, σε εξωκλήσια και σε

κτηνοτροφικές μονάδες.
-Σχολεία: Κατασκευαστικές εργασίες σε όλα τα επίπεδα σε όλα τα σχολεία της Κατούνας και των γύρω χωριών. 

-Διάνοιξη των ρεμάτων στον κάμπο

-Τοποθετήθηκαν παγκάκια σε πολλά σημεία στην Κατούνα όπως και σε χωριά

-Μεγάλη επέκταση φωτισμού στο Λουτράκι όπου τοποθετήθηκαν στύλοι, δημιουργία πλακόστρωτου, κατασκευή βρύσης ενώ τους θερινούς μήνες καθαρίζεται η παραλία και τοποθετούνται ψάθινες ομπρέλες και αποδυτήρια.

-Τα μηχανήματα του Δήμου έδωσαν το μεγάλο παρών έτσι ώστε να μην αποκλειστούν χωριά για πολλές ώρες και να βοηθήσουν τους κατοίκους τις δύσκολες ώρες χιονοπτώσεων.

Προέκταση αποχέτευσης υπονόμων για τα όμβρια στον Αετό.

-Τα πυροσβεστικά του δήμου πάντα έφταναν πρώτα σε σημεία όπου εκδηλώθηκαν πυρκαγιές και βοηθούσαν την πυροσβεστική έτσι ώστε δεν είχαμε μεγάλες εξαπλώσεις στην περιοχή μας.

-Έφτιαξε σιντριβάνι στην Κομποτή κατασκεύασε το πλακόστρωτο και έφτιαξε πέτρινη βρύση. Στήριξε με υλικά τις κατασκευές του τοπικού συλλόγου Κομποτής στην Αγία Παρασκευή που δημιούργησαν ένα πανέμορφο περιβάλλον και υποστύλωσαν την εκκλησία.

-Δενδροφυτεύσεις στην Κατούνα όπως και στο δημοτικό σχολείο Τρύφου και κατασκευή πέτρινης βρύσης

-Οι συνεχόμενες βελτιώσεις αγροτικής οδοποιίας και διάνοιξη δρόμων είναι στην μηνιαία διάταξη του δήμου κυρίως όμως την Άνοιξη που μετά από την χειμερινή περίοδο έχουμε πολλά προβλήματα.

-Ο Δήμος μας πάλεψε και παλεύει για το Αστυνομικό τμήμα Κατούνας και τα κατάφερε μέχρι στιγμής με τον καλύτερο τρόπο, μιας και άρχισε άμεσες επαφές στο αρμόδιο υπουργείο με του που εκλέχθηκε και το έβαλε σε προτεραιότητα. Μην ξεχνάμε το ΑΤ Κατούνας ήταν έτοιμο να φύγει, το είχε προγραμματίσει το αρμόδιο Υπουργείο.

Είχε προγραμματισθεί κάθε δήμος ένα αστυνομικό τμήμα μόνο, με τους αρμόδιους αξιωματούχους της καρέκλας που έστελνε χωρίς να ξέρουν τι πραγματικά προσφέρει το Α.Τ. Κατούνας σε ολόκληρη και δύσκολη περιοχή του Ξηρομέρου που η παραβατικότητα δεν είναι στα απλά πράγματα.

-Παραχώρηση και χρηματοδότηση του πολιτιστικού κέντρου στην Κωνωπίνα που ήταν στεγασμένο το Δημοτικό σχολείο.

-Το ΚΕΠ πλέον λειτουργεί χωρίς πρόβλημα.

-«Το Βοήθεια στο σπίτι» πάντα στην πρώτη γραμμή για την εξυπηρέτηση των πολιτών με καινούριο αυτοκίνητο, όπως και οι υπάλληλοι που είναι στο Δημαρχείο Κατούνας.

-Συνέχιση των ΚΑΠΗ και διοργάνωση εκδρομών

-Ο δήμος μας στάθηκε αλληλέγγυος σε πολλούς ανθρώπους της περιοχής μας.

Προμηθεύτηκε ο Δήμος για την Κατούνα και τα χωριά πολλούς κάδους απορριμμάτων που εγκαταστάθηκαν και έγιναν αλλαγές πολλών που υπήρχαν.

Άνοιξε δρόμος και περνούν αυτοκίνητα από τα γυμνάσια Ρουμελιώτη και Μπακούλα.

Ανοίχτηκε δρόμος στου Φραγκογιάννη

 Τα προβλήματα της καθημερινότητας που είναι πάρα πολλά στην ενότητα Μεδεώνος ο δήμος την έχει κερδίσει, μιας και κατόρθωσε να ανοίξουν οι θέσεις εργασίας και να τοποθετηθούν υπάλληλοι διοίκησης, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, εργάτες καθαριότητας κλπ που βοηθούν σε πολλές εργασίες.

Ακόμη ανά διαστήματα προσέλαβε δίμηνα, πεντάμηνα κλπ με διάφορα προγράμματα, που βοήθησαν στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Πολιτισμός

Δημιουργία Φιλαρμονικής στην Κατούνα όπως και βιβλιοθήκης

Ενίσχυση εκδηλώσεων και καθιέρωση εκδηλώσεων στην Ενότητα Μεδεώνος.

Βράβευση και ανάδειξη ανθρώπων του αθλητισμού και των γραμμάτων.

Συνέχιση των βραβεύσεων αριστούχων μαθητών

Συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, δραστηριοτήτων και ημερίδων με τους τοπικούς συλλόγους και φορείς.

Στήριξε 4 χρόνια την εκδήλωση των καβαλάρηδων στην Νήσσα

Στήριξε όλες τις εκδηλώσεις των τοπικών συλλόγων που ήθελαν σε Κατούνα, Κωνωπίνα, Αετού, Κομποτής και Τρύφου.

Στήριξε τις εκδηλώσεις της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου

Διοργάνωσε το Φεστιβάλ γευσιγνωσίας

Στήριξη με Αθλητικό υλικό την ΑΜΣ Μεδεών Κατούνας

Στήριξε τις εκδηλώσεις του συλλόγου γυναικών Κατούνας

Στήριξη και τόνωση της τοπικής αγοράς κατα την διάρκεια των εκδηλώσεων και οχι μόνο 
Διοργάνωση Ξηρομερίτικου Αγώνα Δρόμου στην Κατούνα

Στήριξη χορευτικού της Κατούνας

Διοργάνωση ημερίδων με διάφορα θέματα κ.α. 

Και πολλά ακόμα που θα αναφερθούμε σε επόμενο δημοσίευμα μας.

Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να συγχαρώ όλους και όλες τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, να τους ευχηθώ καλή σταδιοδρομία και να αποτελέσει αυτή η επιτυχία το εφαλτήριο για μια πορεία γεμάτη γνώσεις και προκλήσεις.

Θερμά συγχαρητήρια, επίσης, αξίζουν στους καθηγητές των μαθητών οι οποίοι έδωσαν τον δικό τους αγώνα για τους μαθητές τους με αυταπάρνηση, κάτω από αντίξοες πολλές φορές, συνθήκες.

Συγχαρητήρια όμως δικαιούνται και οι γονείς των νέων φοιτητών και φοιτητριών, οι οποίοι κάνοντας πολλές φορές θυσίες στήριξαν και στηρίζουν διαχρονικά τους στόχους και τα όνειρα των παιδιών τους.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στους μαθητές που φέτος προσπάθησαν και δεν τα κατάφεραν, δεν πρέπει να απογοητεύονται, ούτε να σκύβουν το κεφάλι, αυτό που χάθηκε είναι μια μάχη και όχι ο πόλεμος, η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες, οπότε πρέπει να είναι έτοιμοι κάθε στιγμή να τις αξιοποιήσουν.

Καλή πρόοδο και καλή σταδιοδρομία σε όλους

 

Ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας

Γεώργιος –Θεόδωρος Αποστολάκης

 

Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης, τιμής και σεβασμού στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Κοντεύουν 100 χρόνια από τότε, από τότε που οι Νεότουρκοι εξόντωσαν 353.000 Έλληνες, από τότε που ξερίζωσαν 500.000, από τότε που ο ιστορικός Ποντιακός Λαός έγινε ένας λαός της διασποράς, ένας λαός προσφύγων.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους αγώνες και τις θυσίες του Ποντιακού Ελληνισμού, της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ευλογημένη η μνήμη των αδικοχαμένων αδελφών Ποντίων

Γιώργος Αποστολάκης

Δήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας

«Πετάει» η Βόνιτσα

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 17/05/2018

Πακτωλοί κονδυλίων θα εισρεύσουν στο επόµενο διάστηµα στην ευρύτερη περιοχή της Βόνιτσας.

Όπως διαβάσατε και στο προηγούµενο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ, είναι προ των πυλών µεγάλα οδικά έργα όπως η ολοκλήρωση του Αµβρακία - Άκτιο (η διακήρυξη σε άλλη σελίδα), ο δρόµος Βόνιτσα - Λευκάδα ενώ εκεί που αναµένεται απογείωση είναι στον τουριστικό τοµέα...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 7

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία