Αγγελίες    Επικοινωνία

Τους Δήμους Ξηρομέρου, Ακτίου - Βόνιτσας και Αμφιλοχίας, επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών του με τις Δημοτικές Αρχές της Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Φαρμάκης συναντήθηκε διαδοχικά με τους Δημάρχους, Γιάννη Τριανταφυλλάκη (Ξηρομέρου), Γιώργο Αποστολάκη (Ακτίου – Βόνιτσας) και Γιώργο Κατσούλα (Αμφιλοχίας), με τους οποίους συζήτησε για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις συγκεκριμένες περιοχές και κυρίως, την επιτάχυνση και προώθηση των έργων και δράσεων που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας επανέλαβε την πρόθεσή του, η Περιφέρεια να συνεργαστεί στενά με τους Δήμους για να ξεπεραστούν τα εμπόδια, γεγονός που θα λάβει «σάρκα και οστά» μέσω αναλυτικών τεχνικών συναντήσεων μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας και των Δήμων.

Επίσης, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για παραγωγικούς τομείς που μπορούν να προσφέρουν θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη στους δήμους, μεταξύ των οποίων, ο τουρισμός, οι ιχθυοκαλλιέργειες, κ.ά.

«Η δυτική πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί μία δυναμική ζώνη υψηλών δυνατοτήτων ανάπτυξης, την οποία οφείλουμε όλοι να ενισχύσουμε ώστε να καλύψει τον χαμένο χρόνο και το χαμένο έδαφος. Είμαι βέβαιος ότι μπορούν να γίνουν πολλά και καλά, αρκεί να αξιοποιήσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας και να έχουμε ως στόχο, κάθε έργο και δράση που εκτελείται, να καλύπτει τις πραγματικές τοπικές ανάγκες και να πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες προκοπής όλων» ανέφερε ο κ. Φαρμάκης.

Σημειώνεται ότι στα πλαίσια της επίσκεψής του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, επισκέφθηκε τις εργασίες ασφαλτόστρωσης που εκτελούνται στον δρόμο από Αμφιλοχία προς Λευκάδα, έργο που εκτελείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Επίσης, επισκέφθηκε τον Βιολογικό Καθαρισμό στο Μενίδι, ο οποίος χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020, με προϋπολογισμό 4,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 18/07/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία έγινε μετά από αναβολή, καθώς την πρώτη φορά δεν υπήρχε απαρτία, συζητήθηκαν θέματα για τα οποία έπρεπε να παρθούν αποφάσεις λόγω πίεσης χρόνου, κάτι που άλλωστε προβλέπεται από τον σχετικό νόμο.

Τα περισσότερα δεν συζητήθηκαν για πολλή ώρα, αφού υπήρχαν οι εισηγήσεις και καθώς ήταν διαδικαστικά δεν χρειαζόταν να χάνεται χρόνος. Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης σε κάποια συμφώνησαν, σε πολλά όμως διαφώνησαν ή δήλωσαν παρόντες. Ένα από εκείνα που χρειάστηκε λίγη περισσότερη ώρα για να διατυπωθούν κάποιες απόψεις, είχε να κάνει με την τεχνική υποστήριξη σε θέματα που αφορούν στις υπηρεσίες δόμησης του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, μετά από αίτημα του δημάρχου Γιώργου Αποστολάκη. Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος, είπε ότι...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 18/07 σε όλα τα περίπτερα του νομού

 

Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης προχώρησε σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τον Δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας Γεώργιο Αποστολάκη, προκειμένου να μπει σε φάση υλοποίησης η βελτίωση του δρόμου Κατούνα - Λουτράκι, προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για δημοτικό δρόμο που εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου, αλλά και όσων θέλουν να κινηθούν προς το Λουτράκι, την Βόνιτσα, τη Λευκάδα. Είναι ασφαλτοστρωμένος, παρουσιάζει όμως εκτεταμένες φθορές, ενώ και εξαιτίας της γεωμετρικής του χάραξης (μεγάλη ελικτότητα), σε ορισμένα σημεία καθίσταται επικίνδυνος.

«Προτεραιότητα της Περιφέρειας είναι η ασφάλεια στις μετακινήσεις των κατοίκων. Ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Σε συνεργασία με τον πρώτο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης υλοποιούμε έργα χρήσιμα στους πολίτες» ανέφερε κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ο κ. Κατσιφάρας.

Το έργο, που έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προβλέπει ασφαλτόστρωση σε μήκος περίπου 8 χλμ., ενώ, παράλληλα με την κατασκευή του δρόμου, θα γίνει και αντικατάσταση του υπάρχοντος δικτύου ύδρευσης.

Με βάση την προγραμματική σύμβαση που υπογράφτηκε, κύριος του έργου θα είναι ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών έργων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά και ειλικρινά όλους τους συντοπίτες που μας εμπιστεύτηκαν, στήριξαν το συνδυασμό μας και μας έδωσαν την δυνατότητα να συνεχίσουμε το αναπτυξιακό μας έργο. Θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά ενθαρρυμένοι από τη νέα προοπτική που διαγράφεται υπηρετώντας αρχές και ιδέες, με ελπίδα για το μέλλον με πίστη στους νέους ανθρώπους και στο καινούργιο που έρχεται.
Η εμπιστοσύνη σας είναι τιμή και ευθύνη για μένα να συνεχίσω να προσφέρω στον τόπο μας με συνέπεια, δημιουργικότητα και πάνω από όλα με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια. Δεσμεύομαι ότι θα καταθέσουμε χρόνο, γνώση, εμπειρία και ικανότητα για να μη χαθούν ευκαιρίες για το δήμο μας, δίνοντας ο καθένας τον καλύτερο εαυτό του.
Ευχαριστώ και αυτούς που έκαναν τελικά μια άλλη επιλογή. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν! Γιατί ο τόπος μας είναι πάνω από όλους και μέσα σε όλους μας και η πρόοδος και η ευημερία του είναι ο κοινός στόχος όλων μας. Δεσμεύομαι ότι η αυριανή μέρα δεν θα έχει νικητές και ηττημένους, αλλά ισονομία, ισοπολιτεία και ενότητα. 
Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους υποψηφίους συμβούλους καθώς και όλους τους συνεργάτες μου και μάλιστα τον καθένα ξεχωριστά, γιατί σήκωσαν μεγάλο βάρος της προσπάθειας που κάναμε, για την αυταπάρνηση, τον ζήλο, την ομαδικότητα και την αλληλεγγύη που επέδειξαν, τον έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα τους, το όμορφο ταξίδι που κάναμε παρέα, το χρέος που εκτελέσαμε.

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος-Θεόδωρος Αποστολάκης

Στους υπόλοιπους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα αποτελέσματα σε όλους, φαίνεται όμως ότι έχουν κριθεί.

Στον δήμο Αγρινίου σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, στα 101 από τα 217 εκλογικά τμήματα ο Γιώργος Παπαναστασίου προηγείται με 56,88% έναντι 43,12% της Χριστίνας Σταρακά.

Στον δήμο Ακτιου – Βόνιτσας στα 36 από τα 46 εκλογικά τμήματα, προηγείται ο Γιώργος Αποστολάκης με 52,34% έναντι 47,66% του Αθανασίου Κασόλα. Στον δήμο Αμφιλοχίας στα 41 από τα 68 εκλογικά τμήματα προηγείται ο Γιώργος Κατσούλας με 52,79% έναντι 47,21% του Απόστολου Κοιμήση.

Στον δήμο Ναυπακτίας στα 38 από τα 106 εκλογικά τμήματα προηγείται ο Βασίλης Γκίζας με 55,08% έναντι 44,92% του Τάκη Λουκόπουλου και στον δήμο Ξηρομέρου ο Γιάννης Τριανταφυλλάκης με 74,45% έναντι 25,55% του Ερωτόκριτου Γαλούνη στα 24 από τα 41 εκλογικά τμήματα.

Έτσι λοιπόν φαίνεται ότι μόνο οι δήμοι Αγρινίου και Ακτίου – Βόνιτσας επέλεξαν και πάλι τον ίδιο δήμαρχο, εκτός βέβαια από τον δήμο Θέρμου που ο δήμαρχος είχε εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Ο νυν δήμαρχος ανακοινώνει για δεύτερη φορά την υποψηφιότητά του!!!

Ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γεώργιος - Θεόδωρος Αποστολάκης εξέδωσε τη διακήρυξη της υποψηφιότητάς του, εξηγώντας τους λόγους που τον ωθούν στο να διεκδικήσει την επανεκλογή του στον δήμο.

Αναλυτικά αναφέρει:

 

Φίλες και φίλοι,
Αγαπητοί συντοπίτες,


Μετά από ώριμη σκέψη και αφού στάθμισα αφενός την ανάγκη για τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου μας και αφετέρου τις παραινέσεις πολλών φίλων δημοτών, τοπικών και δημοτικών συμβούλων να πορευτούμε μαζί στη νέα εποχή, αποφάσισα να διεκδικήσω την επανεκλογή μου για το αξίωμα του Δημάρχου του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Με κριτήρια την αγάπη για τον τόπο μου και την συνεισφορά μου στα κοινά που έμπρακτα έχω επιδείξει τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και την ανάγκη για ανταπόδοση της εμπιστοσύνης των δημοτών στο πρόσωπό μου και στην οργάνωση της συλλογικής μας δράσης, δηλώνω και πάλι παρών στην άλλη μέρα.

Η απόφαση μου αυτή, μου επιβάλλεται από εσωτερική ανάγκη να αξιοποιήσω την συσσωρευμένη εμπειρία μου και τις γνώσεις που απέκτησα από την μακρόχρονη εμπιστοσύνη των δημοτών στο πρόσωπό μου, προσφέροντας στον τόπο μας την ολοκλήρωση μιας σειράς καθοριστικών για το μέλλον δράσεων και δρομολογώντας την αυριανή μέρα με ασφάλεια, σύνεση και συλλογικότητα.

Η απόφαση μου αυτή έρχεται σαν φυσιολογική συνέπεια του απολογισμού της δημοτικής αρχής την τρέχουσα περίοδο που βρίσκει το Δήμο μας, σύμφωνα με την πρόσφατη επίσημη πανελλαδική αξιολόγηση, στην όγδοη θέση στον τομέα της αποτελεσματικότητας και στην έβδομη θέση στον κρίσιμο τομέα της οικονομικής διαχείρισης, στοιχεία που μας γεμίζουν από περηφάνια αλλά και μας επιβάλλουν εγρήγορση και συνέπεια. Όταν οι ίδιοι βάλαμε πλέον τόσο ψηλά τον πήχη, δεν δικαιούμαστε να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, ειδικά τώρα, που στις προσωπικές ικανότητες και την έμφυτη αγάπη για το κοινό καλό, προστέθηκε η συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία. Αυτή η στιγμή ειδικά, δεν είναι κατάλληλη για πειραματισμούς και μικροκομματικές επιδιώξεις, και η παρουσία μου την επόμενη μέρα, διασφαλίζει απολύτως την ενότητα, την πρόοδο και την αναπτυξιακή πορεία που έχομε δρομολογήσει. Όλοι αναγνωρίζετε, ότι τα προηγούμενα χρόνια υλοποιήσαμε τα περισσότερα από όσα δεσμευθήκαμε, παρά τις δύσκολες συγκυρίες. Ταυτόχρονα, σχεδιάσαμε, δρομολογήσαμε, εντάξαμε σε προγράμματα και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση νέων δράσεων και παρεμβάσεων που θα δώσουν νέα ώθηση προς το μέλλον που δικαιούμαστε όλοι μας, πρωτοπόροι μάλιστα σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

Καλώ λοιπόν, όλους εσάς, τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μου, να είμαστε παρόντες στην κοινή προσπάθεια. Σας καλώ να συμμετάσχετε ενεργά στην συλλογική μας δράση, να συμβάλετε αποφασιστικά στο αύριο του τόπου μας, εμπλουτίζοντας την εμπειρία των παλαιών στελεχών με την φρεσκάδα και την παρορμητική δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων, ανδρών και γυναικών με ανησυχίες και οράματα, ώστε να συνεχίσουμε όλοι μαζί, πέρα από σκοπιμότητες και μικροπολιτικές αγκυλώσεις, την προσπάθεια για την διασφάλιση της καθημερινότητας και κυρίως της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου μας στην νέα εποχή.

Με ειλικρινείς ευχαριστίες
Ο υποψήφιος Δήμαρχος

Σελίδα 1 από 8

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία