Αγγελίες    Επικοινωνία

Μια μαγευτική ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε χθες βράδυ Τρίτη 6 Αυγούστου 2019, στη παραλία της Βόνιτσας, με βεγγαλικά που φώτιζαν τον ουρανό, δαυλοί στις βάρκες, κεράκια αναμμένα παντού και ο κόσμος είχε γεμίσει κυριολεκτικά τον παραλιακό χώρο, βλέποντας τη βαρκαρόλα και ακούγοντας τις παραδοσιακές καντάδες.

Αμέσως μετά προσφέρθηκαν δωρεάν ψητές τσιπούρες στους παρευρισκόμενους στο προαύλιο χώρο του Δημαρχείου και στήθηκε γλέντι με λαϊκοδημοτική ορχήστρα και την τραγουδίστρια Ειρήνη Λώλου με καταγωγή από τα Παλιάμπελα.

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com
ΦΩΤΟ: Στέλλα Λιάπη

Όλα έτοιμα για την γιορτή της Μουσικής Βαρκαρόλας και της 5ης Γιορτής Ψαριού Αμβρακικού Κόλπου που θα ξεκινήσει την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019, στις 21:30 από το λιμανάκι του Αγίου Δημητρίου Βόνιτσας.

Η εκδήλωση συγκεντρώνει πλήθος κόσμου στην παραλία της Βόνιτσας σε μια μεγάλη γιορτή της πόλης 

Όλες οι βάρκες θα πρέπει από τις 21.00 να βρίσκονται στο λιμανάκι του Αγίου Δημητρίου για την παραλαβή του κόσμου.

Όλα θα ξεκινήσουν από το λιμανάκι του Αγίου Δημητρίου Βόνιτσας στις 21.30. Εκεί τα ψαροκάικα του Αλιευτικού Συλλόγου Αλιέων Βόνιτσας μαζί με τις βάρκες των ιδιωτών και των παιδιά του Ναυταθλητικού ομίλου Βόνιτσας θα ξεκινήσουν υπό τους ήχους της μουσικής και της φωνής της Ειρήνης Λωλου, με κατεύθυνση το φάρο και την παραλία της Βόνιτσας.

Παρακαλούνται όλες οι βάρκες που θα πάρουν μέρος να βρίσκονται στο λιμανάκι του Αγίου Δημητρίου Βόνιτσας από τις 21.00 έτσι ώστε να παραλάβουν τον κόσμο που θα περιμένει.

Στις βάρκες θα έχουν την δυνατότητα να μπει μικρός αριθμός μικρών και μεγάλων ανθρώπων. Θα πρέπει να βρίσκονται στο λιμανάκι του Αγίου Δημητρίου Βόνιτσας και αυτοί από τις 21.00 έτσι ώστε να μοιραστούν στις βάρκες και να ακολουθήσουν την Βαρκαρόλα.

Οι βάρκες με τους ήχους της καλοκαιρινής καντάδας θα περάσουν το φάρο της Βόνιτσας και μπουν στο λιμάνι της παραλίας Βόνιτσας θα βολτάρουν αρκετές φορές κατά μήκος του λιμανιού.

Τα φαναράκια, τα βεγγαλικά και οι ήχοι των καντάδων θα δημιουργήσουν πραγματικά μια υπέροχη ατμόσφαιρα που αξίζει να παρακολουθήσετε.

Εκπλήξεις αναμένονται και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο HOBBYLAND που θα φωτίσουν τον ουρανό της Βόνιτσας και την θάλασσα του Αμβρακικού.

Στην συνέχεια στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Ακτίου Βόνιτσας στην Βόνιτσα θα στηθεί γλέντι με παραδοσιακή, νησιωτική και λαϊκοδημοτική ορχήστρα με την παρέα του Δευτερέου και την Ειρήνη Λώλου με καταγωγή από τα Παλιάμπελα.

Εκεί θα προσφερθούν δωρεάν ψητά ψάρια και παραδοσιακές πίτες από τις γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Βόνιτσας.

Θα υπάρχουν αναψυκτικά, κρασί και μπύρες από τον Σύλλογο Γυναικών Βόνιτσας

Το γλέντι θα κρατήσει μέχρι να φύγει και ο τελευταίος επισκέπτης.

Φέτος η ΒΑΡΚΑΡΟΛΑ και η 5η Γιορτή Ψαριού Αμβρακικού Κόλπου γίνεται με την συνεργασία:

-Του Αλιευτικού Συλλόγου Αλιέων Βόνιτσας

-Του Συλλόγου ΚΑΠΗ Βόνιτσας

-Του Συλλόγου Γυναικών Βόνιτσας 

-Του Ναυταθλητικού Ομίλου Βόνιτσας

-Του Πολιτιστικού Συλλόγου HOBBYLAND

Σας περιμένουμε όλους να ταξιδέψουμε στην μουσική πανδαισία σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον στο φάρο Βόνιτσας και να γευτούμε τα ψητά ψάρια και τις πεντανόστιμες πίτες από τις γυναίκες των συλλόγων

Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Από μεγάλη προσέλευση χαρακτηρίστηκε και φέτος η Γιορτή Ψαριού στο όμορφο νησάκι του Αιτωλικού.

Στον κόσμο μοιράστηκαν ψάρια και είχε κληθεί από το δήμο ορχήστρα η οποία διασκέδασε τους παρευρισκομένους. Παρουσία με τρία μεγάλα τραπέζια με καλεσμένους έκανε ο δήμαρχος Μεσολογγίου ενώ από επισήμους διακρίναμε τους Π. Παπαγεωργίου, τους διοικητές του 2/39 Σ.Π. και Α.Τ. Αιτωλικού, τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Λύτρα κ.λ.π.

Η γιορτή διοργανώθηκε για 23η χρονιά και έχει γίνει θεσμός. Η τοπική παραγωγή προσφέρεται στους καλεσμένους που γεύονται νόστιμο και καλοψημένο ψάρι. Νωρίτερα είχε γίνει και αγώνας δρόμου με μεγάλη, επίσης συμμετοχή. 

Λίγο πριν την έναρξη, βραβεύθηκαν ο Προπονητής Σταύρος Βέλιος, οι αθλητές και αθλήτριες του Α.Ο.Κ. Αιτωλικού για τις διακρίσεις και συμμετοχή τους στο 15ο Balcan Open & World Cup U15 με την Εθνική Ομάδας Jiu Jitsu.

Παράλληλα, τιμήθηκαν από το Δήμο ο εμπνευστής και οι επί χρόνια αρωγοί της Γιορτής Ψαριού στο Αιτωλικό κ.κ Απόστολος Μπλίκας, Γεράσιμος Κράνης και Γεράσιμος Τσοκάντας.

Και του χρόνου σε όλους με ακόμη περισσότερο κόσμο και κέφι.

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου διεξήχθη ο 12ος αγώνας δρόμου λιμνοθάλασσας Αιτωλικού με απόλυτη επιτυχία, στο πλαίσιο της Γιορτής Ψαριού.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη και πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον αγώνα. Σε όλους τους τερµατίσαντες δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια ενώ στους τρεις πρώτους απονεµήθηκε κύπελλο.

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Ψαριού στο Αιτωλικό, η οποία είχε αναβληθεί την 29η Σεπτεμβρίου λόγω καιρικών συνθηκών.

Η Γιορτή θα φιλοξενηθεί στο χώρο της κεντρικής πλατείας Αιτωλικού με τη συμμετοχή της ορχήστρας του Βαγγέλη Κορακάκη.

Ώρα έναρξης: 8.00 μ.μ.

Αναβάλλεται η Γιορτή Ψαριού

 

Λόγω των αναγγελιών της Ε.Μ.Υ. για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινόμενων που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στην περιοχή, γίνεται γνωστό ότι η προγραμματισμένη για το Σάββατο 29/9 Γιορτή Ψαριού στο Αιτωλικό αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο 6 Οκτωβρίου στον ίδιο χώρο (κεντρική πλατεία Αιτωλικού – ώρα 8.00 μ.μ.)

Γραφείο Τύπου δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία