Αγγελίες    Επικοινωνία

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου Βόνιτσας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελία ημεδαπών, τοποθέτησε μέσα σε σάκο και εγκατέλειψε οκτώ κουτάβια σε υπαίθριο χώρο.
Τα ζώα παρελήφθησαν άμεσα από αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, προκειμένου να μεριμνήσει για τη φύλαξη και περίθαλψή τους.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτ. Ελλάδας

Βιβλιοπαρουσίαση στην Πάλαιρο

Οι εκδόσεις γράμμα και ο Κώστας Θωμά Τριαντακωνσταντής, Μαθηματικός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του Α’ τόμου του πονήματος με τίτλο: «Ελεύθερος ενεργός πολίτης και όχι φοβισμένος υπήκοος», που θα γίνει στην Πάλαιρο την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ο Πάρης» του κ. Γαρίδα στην Πάλαιρο.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμη κοινωνικό ιατρείο με δωρεάν εξετάσεις για τους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας. Η εν λόγω δράση αποτελεί πρωτοβουλία της Μαρίας Καλπουζάνη-Λάζαρη, Μέλος του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, και εντάσσεται σε σειρά άλλων παρόμοιων δράσεων που διοργανώθηκαν τους τελευταίους μήνες στον νομό.

Στο κοινωνικό ιατρείο που πραγματοποιήθηκε εχθές στην Βόνιτσα, συμμετείχαν οι ιατροί αγγειοχειρουργοί Ανδρέας Λάζαρης και Βαγγέλης Αλεξίου καθώς και η ακτινολόγος Χριστίνα Παρμάκη. Η προσέλευση των κατοίκων για δωρεάν εξετάσεις και ενημέρωση υπήρξε εντυπωσιακή αποδεικνύοντας και την ανάγκη για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις ειδικά σε περιοχές της περιφέρειας όπου οι άμεσες υπηρεσίες υγείας αποτελούν το ζητούμενο.

Παρόντες στη εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Βόνιτσας κ. Γ. Αποστολάκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Π. Αποστολάκης. Η διοργάνωση υλοποιήθηκε στο κέντρο υγείας Βόνιτσας με την αμέριστη υποστήριξη των νοσηλευτριών και του διοικητικού προσωπικού.

Στο τέλος του κοινωνικού ιατρείου η κ. Μαρία Καλπουζάνη δήλωσε τα εξής: «Ως πολίτες που νοιάζονται για τον τόπο τους κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να παρέχουμε στους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας ενημέρωση και εξετάσεις πρόληψης στο πλαίσιο των κοινωνικών ιατρείων. Πρόκειται για μια δράση-θεσμό πλέον που ανοίγει τα φτερά του σε όλη την Αιτωλοακαρνανία και έχει βοηθήσει εκατοντάδες συμπολίτες μας με θέματα υγείας. Θα είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε για το καλό του τόπου όχι μόνο με δράσεις ιατρικού χαρακτήρα αλλά και με ημερίδες ευαισθητοποίησης για κοινωνικά ζητήματα όπως ο σχολικός εκφοβισμός, η ενδοοικογενειακή βία, ο επαγγελματικός προσανατολισμός κα. Και φυσικά θα συνεχίσουμε με συγκεκριμένες προτάσεις ανάπτυξης της Αιτωλοακαρνανίας συμβάλλοντας έτσι στον δημόσιο διάλογο όχι με λόγια αλλά με πρόγραμμα και ουσία».

Στη Βόνιτσα βρέθηκε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μετά από πρόσκληση του υποψήφιου Δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας Δημήτρη Μασούρα, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την επίσημη επίσκεψη της Υπουργού στη γειτονική Λευκάδα, έσπευσε να την προσκαλέσει στην περιοχή.

Η Έλενα Κουντουρά που εξήρε το έργο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Λευκάδας, κατά την επίσκεψή της στο νησί, σύμφωνα με τοπικά media, τόνισε την εξαιρετική συνεργασία των τεσσάρων τελευταίων χρόνων που απέδωσε μία τεράστια αύξηση 60% της τουριστικής κίνησης. Η απίστευτη αυτή άνοδος του τουρισμού της Λευκάδας όπως αποκάλυψε η Υπουργός οφείλεται εξ ολοκλήρου στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας του αεροδρομίου του Ακτίου με περισσότερες απευθείας πτήσεις από περισσότερα αεροδρόμια του εξωτερικού και για μεγαλύτερο διάστημα του έτους.

Αυτό δηλαδή που δεν κατάφερε να καρπωθεί η περιοχή της Βόνιτσας που φιλοξενεί το αεροδρόμιο του Ακτίου, το κατάφερε η Λευκάδα. Ο Δημήτρης Μασούρας μοιράστηκε με την Υπουργό Τουρισμού το όραμα του για την ανάπτυξη του τουρισμού στο Δήμο Βόνιτσας-Ακτίου με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας. Ενώ, της τόνισε ότι ο Δήμος πρέπει να τρέξει πιο εντατικά τις υποδομές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο τουριστικό προϊόν της περιοχής, όπως η μαρίνα Παλαίρου, το τουριστικό καταφύγιο Βόνιτσας και η αναγνώριση της ιαματικής Τρύφου.

Η Έλενα Κουντουρά πρότεινε στον υποψήφιο Δήμαρχο να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρει η εφαρμογή της διεθνώς αναγνωρισμένης εθνικής στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού για τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να αυξηθεί η τουριστική κίνηση για να μπορέσει η περιοχή να κινητοποιήσει μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον που θα οδηγήσει σε αύξηση του κλινών, που θα εξασφαλίσει την μελλοντική ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή. Ενώ, του επεσήμανε την εξαιρετική συνεργασία που διατηρεί με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κατσιφάρα συνολικά για την περιφερειακή τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν δεκάδες επαγγελματίες του τουρισμού, της εστίασης και του εμπορίου της Βόνιτσας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες Συντήρησης – Αποκατάστασης και άρσης της επικινδυνότητας της εθνικής οδού 42 «Αμφιλοχία – Βόνιτσα – Λευκάδα» και των Οδικών Τμημάτων Βόνιτσα – Άκτιο και Άγιος Νικόλαος – Άκτιο, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ.

Για την πορεία του έργου ενημερώθηκε σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κατά την επίσκεψή του στο τμήμα Βόνιτσα – Λευκάδα, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα. Οι εργασίες εκτελούνται τμηματικά, με στόχο να εξασφαλισθεί η οδική ασφάλεια των χρηστών της οδού.

«Είναι ένας δρόμος μεγάλης σημασίας για την βόρεια πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας. Η Περιφέρεια παρεμβαίνει σε όλα τα επίπεδα, απ’ τα ασφαλτικά έως τον ηλεκτροφωτισμό και την σήμανση ώστε άμεσα να παραδοθεί ένα έργο που να υπηρετεί με ασφάλεια τους κατοίκους της περιοχής, τους διερχόμενους και τους επισκέπτες», ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας.

Στην πρώτη φάση του έργου, όπως ενημερώθηκε ο κ. Κατσιφάρας, γίνονται χωματουργικές εργασίες και εργασίες πρασίνου, ενώ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα ξεκινήσουν εκτεταμένες ασφαλτικές εργασίες. Μεταξύ άλλων προβλέπονται παρεμβάσεις σε έντεκα σημεία στο τμήμα Αμφιλοχία – Λευκάδα, σε οκτώ θέσεις από τη Βόνιτσα έως το αεροδρόμιο Ακτίου και σε άλλα τέσσερα σημεία στο τμήμα από τον Άγιο Νικόλαο έως το Άκτιο και συγκεκριμένα μέχρι τη διασταύρωση προς Βόνιτσα. Με την ολοκλήρωση των ασφαλτικών εργασιών θα εκτελεσθούν αμέσως εργασίες διαγράμμισης.

Συνοπτικά το φυσικό αντικείμενου του έργου περιλαμβάνει:

Χωματουργικές εργασίες σε όλο το μήκος της Ε.Ο. 42 Αμφιλοχία-Βόνιτσα-Λευκάδα και στις διακλαδώσεις από Βόνιτσα προς Άκτιο και από Άγιο Νικόλαο προς Άκτιο για: καθαρισμό τάφρων, αγωγών, οχετών, κοίτης ποταμών – ρεμάτων, ερεισμάτων οδού (με ή χωρίς στηθαία), διάνοιξη – διαμόρφωση τάφρων, επανακατασκευή επιχωμάτων, εκσκαφές εδαφών, άρση καταπτώσεων, άμεση αντιμετώπιση επειγουσών και απρόβλεπτων περιστάσεων.

Τεχνικές εργασίες για επισκευή - συντήρηση υφισταμένων μικρών τεχνικών έργων (τάφροι, φρεάτια, αγωγοί, κλπ.) ή αποκατάσταση όπου απαιτείται για την απορροή των ομβρίων ή την αποκατάσταση φθοράς.

Εκτεταμένες ασφαλτικές εργασίες συντήρησης των υφισταμένων φθαρμένων ή ολισθηρών τμημάτων (αφού προηγηθεί: απομάκρυνση της παλαιάς ασφαλτικής στρώσης, αποκατάσταση της οδοστρωσίας και ενίσχυση του εδαφικού υποβάθρου αν απαιτείται).

Εργασίες πρασίνου (κλάδεμα, διαμόρφωση-ανανέωση-κοπή, βοτάνισμα-εκρίζωση-κόψιμο φυτών, θάμνων, δένδρων, ψεκασμοί).

Εργασίες σήμανσης-ασφάλισης για τη συντήρηση και αποκατάσταση υφισταμένων στηθαίων ασφαλείας, την τοποθέτηση νέων, την ανύψωση και επανατοποθέτηση υφιστάμενων στηθαίων με την αντικατάσταση των ορθοστατών, την επιδιόρθωση υφισταμένων πινακίδων και τοποθέτηση νέων, τη διαγράμμιση ή επαναδιαγράμμιση τμήματος του οδικού τμήματος.

Εργασίες Ηλεκτροφωτισμού όπου απαιτείται σε όλο το μήκος της Ε.Ο. 42 Αμφιλοχία-Βόνιτσα-Λευκάδα και στις διακλαδώσεις από Βόνιτσα προς Άκτιο και από Άγιο Νικόλαο προς Άκτιο Ε.Ο. Αντιρρίου Ιωαννίνων για τη συντήρηση του δικτύου.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Εργασίες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Ναυπακτίας

Επίσης, ο Περιφερειάρχης βρέθηκε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ναυπάκτου και συγκεκριμένα στο τμήμα από Εργατικές Κατοικίες Ναυπάκτου έως Αφροξυλιά όπου εκτελούνται ασφαλτικές εργασίες, στο πλαίσιο του έργου συντήρησης – αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου Δήμου Ναυπακτίας, προϋπολογισμού 1,5 εκατ ευρώ.

Ο κ. Κατσιφάρας ενημερώθηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας για το αντικείμενο της συγκεκριμένης εργολαβίας που είναι η υλοποίηση άμεσων και βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων για τη συντήρηση, βελτίωση και αποκατάσταση των φθορών και βλαβών του επαρχιακού οδικού δικτύου καθώς και η άμεση επέμβαση για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών, με στόχο την εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις, του τοπικού διαμερίσματος Αγίου Νικολάου Βονίτσης, ιερούργησε την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Κατά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε στον βαθμό του πρεσβυτέρου τον διάκονο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Αμφιλοχίας π. Βασίλειο Χέλμη. Ο π. Βασίλειος είναι έγγαμος ιερεύς, υιός του πρωτοπρ. Δημητρίου Χέλμη, εφημερίου του Ι. Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Βονίτσης. Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων και πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Στην σύντομη ομιλία του, πριν την χειροτονία, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αξία της Ιερωσύνης, όπως την παρουσιάζουν οι Πατέρες της Εκκλησίας και η εκκλησιαστική Παράδοση, ενώ απηύθηνε συμβουλές στον χειροτονούμενο, για τη ιερατική διακονία που αναλαμβάνει μέσα στον αμπελώνα του Κυρίου. Τόνισε την ανάγκη του προσωπικού αγιασμού, μέσω της πνευματικής καλλιέργειας και της προετοιμασίας του κάθε κληρικού, ώστε να ανταποκρίνεται σωστά στα ποιμαντικά του καθήκοντα.

Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμας ανέφερε:

«Να σκέφτεσαι διαρκώς παιδί μου γιατί γίναμε ιερείς. Γίναμε ιερείς για να συνεχίσουμε το σωτήριο έργο του Ιησού Χριστού και το ποιμαντικό έργο των Πατέρων της Εκκλησίας μας. Είναι γεγονός ότι έχουμε μπροστά μας το αρχέτυπο, τον Κύριο Ιησού Χριστό, αλλά και τους Πατέρες οι οποίοι διηκόνησαν την Εκκλησία. Να σκεπτόμαστε πώς συμπεριφέρθηκε ο Χριστός και πώς προετοιμάστηκαν οι Πατέρες. Ο Χριστός πριν την έναρξη του έργου του αποσύρεται στην έρημο, νηστεύει και προσεύχεται και ας μην το είχε ανάγκη. Οι Πατέρες πριν την ανάληψη του έργου τους προσεύχονται, καθαρίζονται ετοιμάζονται, αλλά και όλη τους η ζωή ήταν μια άσκηση και μια προετοιμασία».

Συνεχίζοντας ο Σεβασμιώτατος, τόνισε: «Από σήμερα θα διακονείς τα φρικτά Μυστήρια. Να μη ξεχνάς ότι η Ιερωσύνη δεν είναι μια υπηρεσία στα πλαίσια μιας κοσμικής ή υπαλληλικής αντίληψης. Πώς θα μιλήσεις για το Χριστό και τα Μυστήρια, αν εσύ παιδί μου δεν έχεις ετοιμαστεί πνευματικά; Ο κάθε ιερεύς οφείλει να μελετάει μέρα και νύχτα το λόγο του Θεού, να προσεύχεται, να ετοιμάζεται, να γονατίζει, να ζητάει συγγνώμη από το Θεό για τα σφάλματά του. Να επισκέπτεσαι συχνά τον πνευματικό του, γιατί νομίζουμε εμείς οι κληρικοί, ότι δεν έχουμε ανάγκη από πνευματικό πολλές φορές. Αλίμονό μας. Είμαστε άνθρωποι αμαρτωλοί και περισσότερο κινδυνεύουμε εμείς».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κάλεσε το νέο ιερέα να θυσιάζεται για το ποίμνιό του: «Μιμούμενος παιδί μου τον Χριστό που άφησε τα ασφαλισμένα ενενήντα εννέα πρόβατα και έψαξε να βρει το ένα, έτσι κι εσύ να τρέχεις, να ζητάς το απολωλός. Να τρέχεις διαρκώς μέσα στην Ενορία σου. Να νοιάζεσαι για τους ανθρώπους της Ενορίας σου, να φροντίζεις για όλους, μικρούς και μεγάλους, να ζητάς τον άνθρωπο, να τον φέρεις στην Εκκλησία.»

Μην περιμένουμε μια άνετη, δοξασμένη και ξεκούραστη ιερατική ζωή. Θα κάνουμε θυσίες, ”ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησι υπέρ των προβάτων”. Το ίδιο ας κάνουμε κι εμείς ως κληρικοί. Θα μας ειρωνευτούν, θα μας προσβάλουν, θα κουραστούμε ακόμα.. θα έχουμε κι εχθρούς. Σήμερα έχουμε εχθρούς που πολεμούν την Εκκλησία μας, τον Σταυρό, θέλουν να κάνουν άθρησκο το κράτος μας. Σήμερα πρέπει να δώσουμε περισσότερο από ποτέ τη μαρτυρία μας, την ομολογία μας, να θυσιάσουμε ακόμα και τους εαυτούς μας. Είναι πονεμένοι οι άνθρωποι σήμερα. Τους κοροϊδεύουν οι πάντες και εμείς πρέπει να τους στηρίξουμε, να μην τους απογοητεύσουμε».

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως

Σελίδα 1 από 48

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία