Αγγελίες    Επικοινωνία

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 08/08/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κοντεύει να «βουλιάξει» η παραλία Βαθυαβάλι της Παλαίρου από τον πολύ κόσμο, καθώς πρόκειται για ένα πανέμορφο σημείο με τυρκουάζ κρυστάλλινα νερά που μοιάζει με παράδεισο.

Όμως με την τουριστική φόρα που έχει πάρει, μπορεί να μετατραπεί σε κόλαση, αφού η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη, σύμφωνα με επισκέπτες και λουόμενους. Όπως λένε πολλοί και αυτή η παραλία, όπως και άλλες, «έπεσε θύμα της εκμετάλλευσης κάποιου ή κάποιων άπληστων ανθρώπων που εξαιτίας της μανίας τους για κέρδος, την έχουν ουσιαστικά "βιάσει"!». Αναγνώστρια της ΑΙΧΜΗΣ που επισκέπτεται την εν λόγω παραλία τονίζει ότι...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 08/08 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Το Βαθυαβάλι είναι ένας όρμος μαγευτικός, ο οποίος βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία, 10 λεπτά από την Πογωνιά της Παλαίρου.

Τα γαλαζοπράσινα νερά και το ψιλό βότσαλο που έχει το Βαθυαβάλι ανταγωνίζονται αρκετές από τις παραλίες της κοντινής Λευκάδας.

Η Πάλαιρος φημίζεται για της παραλίες της κάτι που φαίνεται και από το πλήθος όσων την επιλέγουν για τις διακοπές τους. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει η βοτσαλωτή παραλία Βαθυαβάλι, που βρίσκεταιβρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα από την Πάλαιρο. Για να μπορέσετε να χαρείτε το μπάνιο σας στα απίστευτα πράσινα νερά της, πρέπει να ακολουθήσετε τον χωματόδρομο που δείχνει η πινακίδα πάνω στον κεντρικό δρόμο.

Ο δρόμος ήταν χωματόδρομος, αλλά τα τελευταία χρόνια έγινε άσφαλτος, βελτιώνοντας κατά πολύ την πρόσβαση προς την παραλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη.

Τα νερά έχουν γαλαζοπράσινο χρώμα και θυμίζουν εξωτική παραλία. Αποτελεί ασφαλές αγκυροβόλιο γι αυτό είναι παράδεισος για πολλούς ιστιοπλόους που βρίσκουν καταφύγιο με τα πολυτελή σκάφη τους από την κακοκαιρία.

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μετά και την εκδίκαση της προδικαστικής προσφυγής, ανακηρύχθηκε προσωρινός μειοδότης στο έργο «Συντήρηση και Βελτίωση οδικού άξονα Πογωνιάς - Πλαγιάς» προϋπολογισμού 6.320.000 ευρώ, ένα έργο χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το έργο χωροθετείται από τη θέση «Βαθυαβάλι» έως και τα όρια του οικισμού Πλαγιάς.

 

Φυσικό αντικείμενο του έργου

Πρόκειται για έργο βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της ήδη υπάρχουσας οδού με τοπικές διαπλατύνσεις, κατασκευή τεχνικών έργων, κατασκευή οδοστρωσίας-ασφαλτικών, κατασκευή τεχνικών απορροής όμβριων, τοίχοι αντιστήριξης, κατασκευή επιχωμάτων και τοποθέτηση οριζόντιας και κάθετης σήμανσης.

Συνοπτική Τεχνική Περιγραφή: Το έργο θα εκτελεστεί εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας. Χωροθετείται από τη θέση «Βαθυαβάλι» ΑΡΧΗ (στην χ.θ. 10.400 μέτρα μετά την Πογωνιά) και έως τα όρια οικισμού Πλαγιάς ΤΕΛΟΣ (στην Χ.Θ.17,750).

Με προηγούμενη εργολαβία είχαν κατασκευαστεί εργασίες οι οποίες δεν είχαν ολοκληρωθεί λόγω έλλειψης πιστώσεων. Έτσι το έργο αφορά και σε αποπεράτωση τμημάτων δρόμου, στην πλήρη κατασκευή άλλων τμημάτων δρόμου, καθώς και στην σύνδεσή του με τους υπάρχοντες δημοτικούς δρόμους στην περιοχή του έργου.

Συνοπτικά οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι:

  • Χωματουργικές εργασίες διάνοιξης σε σημεία που δεν έχουν κατασκευαστεί, σύμφωνα με την μελέτη
  • Κατασκευή τεχνικών απορροής όμβριων υδάτων σε σημεία που δεν έχουν κατασκευαστεί
  • Κατασκευή επιχωμάτων και οπλισμένων επιχωμάτων ή συμπλήρωση υπαρχόντων
  • Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου με σκυρόδεμα
  • Κατασκευή Τοίχων αντιστήριξης σαρζανέτ
  • Οδοστρωσία με την κατασκευή υπόβασης μεταβλητού πάχους και δύο στρώσεων βάσεως πλάτους 8,50 μέτρων
  • Ασφαλτόστρωση όλου του δρόμου πλάτους 7,50 μέτρων, σε δύο στρώσεις των 5 εκ.
  • Σήμανση (τοποθέτηση πινακίδων και πλαστικών οριοδεικτών) καθώς και διαγράμμιση του οδοστρώματος
  • Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στις θέσεις που θα ορίσει η επιβλέπουσα υπηρεσία.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 της Διακήρυξης η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε δέκα οκτώ (18) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ανάδοχος ορίστηκε η εταιρεία "ΑΡΧΙΤΕΧ" με έκπτωση 55%

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χριστίνα Σταρακά δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα έργο που όχι μόνο θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα αντιμετωπίσει τα σοβαρά θέματα οδικής ασφάλειας στην περιοχή αλλά ταυτόχρονα θα παίξει ξεκάθαρα αναπτυξιακό ρόλο στα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας. Όπως έχει τονίσει πολλές φορές ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, χρειαζόμαστε ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική ώστε να χτίσουμε το μέλλον της Αιτωλοακαρνανίας κι όχι έναν απλό κατάλογο έργων. Είναι σαφές ότι η αναβάθμιση του δρόμου Πογωνιάς-Πλαγιάς θα συμβάλει ευθέως στην τουριστική ανάδειξη και την ανάπτυξη σε όλη την Αιτωλοακαρνανία».

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία