Αγγελίες    Επικοινωνία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διαμόρφωσης του υπεδάφους στο κέντρο που θα μείνουν οι αλλοδαποί στη Νέα Καβάλα από ιδιώτη εργολάβο και την 33η μηχανοκίνητη ταξιαρχία πεζικού.

Ταυτόχρονα, την αγωνία του εξέφρασε ο νέο δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης, ο οποίος αποκάλυψε πως θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση ολόκληρης της περιοχής της Νέας Καβάλας στο Κιλκίς αλλά και δυσκολία στη διαχείριση των απορριμμάτων από τη μεταφορά 1.000 από τους συνολικά 1.500 αλλοδαπούς από το κέντρο της Μόριας στην Λέσβο στο Κιλκίς. 

Ο νέος δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι η περιοχή θα ξεμείνει από νερό, καθώς ο αγωγός που τροφοδοτεί τον οικισμό της Νέας Καβάλας είναι μικρός και μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τις ανάγκες των 150-200 κατοίκων. 

«Η κίνηση να μετακινηθούν εδώ οι πρόσφυγες μας αιφνιδίασε. Θέλουμε να γίνουν από την πολιτεία άμεσα έργα υποδομής για να μην δημιουργηθούν προβλήματα τόσο στην διαμονή των προσφύγων όσο και στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής» δήλωσε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Παιονίας. 

Όπως εξήγησε ο κ. Σιωνίδης είναι αναγκαίο να κατασκευαστεί άμεσα ένας μεγάλος αγωγός ο οποίος θα «τρέξει» από το υδραγωγείο που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης του Κιλκίς μέχρι τη Νέα Καβάλα μεταφέροντας νερό και θα εξυπηρετεί απρόσκοπτα ολόκληρη την περιοχή. Εκτός από τους κατοίκους περιμετρικά του οικισμού υπάρχουν και δεκάδες σταβλικές εγκαταστάσεις που εξυπηρετούνται από τον συγκεκριμένο οικισμό. 

Εκτός από την υδροδότηση προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και με την διαχείριση των απορριμμάτων.

«Ο στόλος του δήμου είναι μικρός και τα οχήματα παλιά. Χρειαζόμαστε ενισχύσεις» δήλωσε ο Κώστας Σιωνίδης. Παράλληλα ο δήμαρχος ζήτησε την άμεση ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων σε ολόκληρη την περιοχή προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας την περιοχή. 

Ο νέος δήμαρχος επισκέφθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο τον κέντρο φιλοξενίας που θα μεταφερθούν οι περίπου 1.000 αλλοδαποί.

«Υπάρχουν εν γένει αδυναμίες. Οι εγκαταστάσεις δεν προσφέρουν τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης» είπε.

Χαοτική η κατάσταση στην Λέσβο - Με πλοία η μεταφορά 1.000 αλλοδαπών

Η κατάσταση στην Λέσβο έχει γίνει γίνει χαοτική και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να ναυλώσει εκτάκτως δύο πλοία, προκειμένου να μεταφέρει 1.500 αλλοδαπούς από το νησί σε έξι ανενεργά στρατόπεδα της ενδοχώρας.

Τα πλοία «Aqua Blue» και «Caldera Vista» είναι αυτά που αναμένεται σήμερα να μεταφέρουν τους αλλοδαπούς από την Μόρια, αρχικά προς την Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην περιοχή της Νέας Καβάλας, κοντά στο Κιλκίς.

Οπως έχει γίνει ήδη γνωστό, 650 από τους αιτούντες μετανάστες, θα αναχωρήσουν σήμερα το πρωί και οι υπόλοιποι αργότερα, το μεσημέρι. Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας συγκέντρωσαν τους αιτούντες για άσυλο που θα μετακινηθούν, με βάση λίστες που καταρτίσθηκαν στην Αθήνα, όπως αναφέρει και το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει η μετακίνησή τους την Τρίτη με αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά άλλαξε απόφαση το υπουργείο και αυτό θα γίνει σήμερα.

Η Μόρια χωράει μετά βίας 3.000 άτομα, ενώ εκεί πλέον βρίσκονται 11.000, χωρίς την επαρκή κάλυψη σε γιατρούς και αστυνομικούς. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στη Χίο, στη Σάμο, στην Κω και στη Λέρο. 

Ακόμα και οι πλέον καλοπροαίρετοι παραδέχονται ότι οι αυξημένες ροές δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του καλοκαιρινού καιρού που ευνοεί το ταξίδι από τα τουρκικά παράλια. Η Άγκυρα φαίνεται να έχει ανοίξει ξανά τη στρόφιγγα, χρησιμοποιώντας τους πρόσφυγες-μετανάστες σαν μέσο πίεσης. Ο αριθμός αυτών που διασχίζουν παράνομα την Τουρκία προς την Ελλάδα και την Ευρώπη έχει τριπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες, με τον αριθμό των αφίξεων στην Ελλάδα να αυξάνεται στα 278 άτομα από τα 60 την ημέρα, με σταθερή κλιμάκωση.

Διπλωματικές πηγές επιβεβαιώνουν το ότι ο Ερντογάν έχοντας πολλά ανοιχτά μέτωπα, αλλά και περίπου 3.000.000 πρόσφυγες-μετανάστες στο εσωτερικό της Τουρκίας απαιτεί περισσότερα χρήματα από την ΕΕ, αλλά και μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, για την ακρίβεια ανοχή, στις παράνομες ενέργειές του στην Ανατολική Μεσόγειο. Το τάιμινγκ δεν είναι τυχαίο.

Ο Τούρκος πρόεδρος γνωρίζει ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν την πολυτέλεια να αφήνουν να κλιμακώνεται η κατάσταση. Να υπενθυμίσουμε ότι το ζήτημα είχε καταλαγιάσει μετά την ευρωτουρκική συμφωνία στις αρχές του 2016. Η Άγκυρα δεν χάνει ευκαιρία να κατηγορεί την ΕΕ για αθέτηση των συμφωνηθέντων και να διεκδικεί περισσότερα χρήματα. Με το διάβημα του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια την προηγούμενη Παρασκευή προς τον Τούρκο πρέσβη, η Αθήνα έστειλε το μήνυμα προς την Άγκυρα ότι την θεωρεί υπεύθυνη για τη διόγκωση των πρόσφατων μεταναστευτικών ροών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διόγκωση των ροών συνδέεται και με την επιχείρηση-σκούπα των τουρκικών υπηρεσιών στην Κωνσταντινούπολη. Μεγάλος αριθμός μεταναστών που είχε καταφύγει στην Κωνσταντινούπολη υποχρεώθηκε να κινηθεί κατά μήκος των ακτών της Τουρκίας για να περάσει στα ελληνικά νησιά.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό. Εκεί αποφασίστηκαν επτά μέτρα, με στόχο την αποφόρτιση της ήδη υπάρχουσας κατάστασης και αποτροπής περαιτέρω επιβάρυνσής της. Ως προς το πρώτο σκέλος και την εξέταση των χιλιάδων εκκρεμών αιτήσεων για άσυλο, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, καταργώντας την δευτεροβάθμια εξέταση των προσφύγων, δηλαδή το δικαίωμα στην έφεση.

Μέχρι σήμερα, ήταν σύνηθες φαινόμενο λίγο πριν την επαναπροώθησή τους πολλά άτομα να καταθέτουν έφεση κατά της απόρριψης ασύλου, καθώς ο νόμος δεν προβλέπει συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια για τέτοιες κινήσεις. Εξάλλου, αυτή δεν είναι η μόνη πηγή κωλυσιεργίας. Κοινό μυστικό αποτελεί, άλλωστε, το γεγονός ότι η διαδικασία του ασύλου καθυστερεί δραματικά τις επαναπροωθήσεις. Ακόμα και άτομα παραβατικά παραμένουν στη χώρα, καθώς η διαδικασία επιστροφής δεν ξεκινάει αν δεν υπάρξει η τελική απορριπτική απόφαση.

Στο μέτωπο της αποσυμφόρησης, αποφασίστηκε άμεση μεταφορά από τα νησιά 116 ασυνόδευτων παιδιών για επανένωση με τις οικογένειές τους σε άλλες χώρες της ΕΕ. Τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσει μετακίνηση ακόμα 250 ασυνόδευτων ανηλίκων σε ασφαλείς δομές της ενδοχώρας. Επιπλέον, την απομάκρυνση 1.500 αιτούντων άσυλο από τη Λέσβο με δυο ναυλωμένα πλοία τύπου καταμαράν θα υλοποιήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει δώσει μια λίστα με περίπου 15 ανενεργά στρατόπεδα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Εξ αυτών αναμένεται να χρησιμοποιηθούν περί τα έξι, προκειμένου να στεγάσουν ανθρώπους από τα νησιά, ενώ κάποιοι θα κατευθυνθούν και σε υπάρχουσες δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

Θα επιχειρηθεί, επίσης, να εντοπιστούν όλοι εκείνοι που μετά την απόρριψη ασύλου εξαφανίστηκαν, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η επαναπροώθησή τους εκτός Ελλάδος. Η Αστυνομία ενημερώνεται μετά τον ενδιαφερόμενο για την απορριπτική απόφαση. Όταν οι Αρχές επιχειρήσουν να τον αναζητήσουν, δεν μπορούν να τον εντοπίσουν.

Σε ό,τι αφορά την μείωση των αφίξεων, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης, το οποίο θα διασυνδέει τα συστήματα επιτήρησης του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω χρήσης καμερών, drones και άλλων τεχνολογιών. Το μέτρο έχει προϋπολογισμό 50.000.000 ευρώ. Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε, επίσης, την στενότερη επιτήρηση των συνόρων σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή υπηρεσία Frontex και το NATO.

Η όξυνση του προβλήματος προκάλεσε οξεία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, ειδικά μετά την ανακοίνωση της δέσμης των μέτρων. Σχολιάζοντας τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, η Κουμουνδούρου έκανε λόγο χθες για «προσγείωση της ΝΔ στην πραγματικότητα του Μεταναστευτικού», ενώ κατηγόρησε το Μαξίμου ότι «έδειξε ιδιαίτερη βιασύνη να καταργήσει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τις Γραμματείες του» και ότι «καθυστέρησε απελπιστικά να αντιληφθεί τους “γεωπολιτικούς λόγους” που δημιουργούν τις ροές, και να προχωρήσει σε άμεση αποσυμφόρηση των νησιών από τις ευάλωτες ομάδες και τη στέγασή τους στην ενδοχώρα».

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωσή του κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «ανακρίβειες, θράσος και παχιά λόγια», αντιτείνοντας ότι επί της κυβέρνησης Τσίπρα η Ελλάδα έγινε «hot spot για μετανάστες και δίκτυα διακινητών». Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως η ΝΔ θα τον βρει απέναντι σε κάθε πολιτική που θα φέρει εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα. Στο θέμα παρενέβη και η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για «ανούσιο καβγά» μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζητώντας να δοθούν «λύσεις τώρα».

Πηγή: pronews.gr
Πηγή Φωτογραφιών: Maxitis.gr, Eidisis.gr

Τον τρόμο σπείρει σε νοσοκομεία της ανατολικής Κρήτης αλλοδαπός φορέας του ιού του έιτζ, ο οποίος προχθές το πρωί επιτέθηκε και δάγκωσε γιατρό του Βενιζέλειου νοσοκομείου!

Το απίστευτο περιστατικό έγινε τη Δευτέρα το πρωί σε χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος, όταν ο γιατρός προσπάθησε να απομακρύνει τον 50χρονο ο οποίος κατάγεται από το Πακιστάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος λίγο πριν την επίθεση στον γιατρό του νοσοκομείου είχε εριστική συμπεριφορά, αρνούνταν να φύγει από το νοσοκομείο μετά που εξετάστηκε και διαπιστώθηκε ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα για το οποίο θα πρέπει να νοσηλευτεί, ενώ, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, αν και σε αναπηρικό καροτσάκι, σηκώθηκε και αφόδευσε σε διάφορα σημεία του Βενιζελείου.

Πληροφορίες της «Π» οι οποίες επιβεβαιώνονται τόσο από την αστυνομία όσο και από εργαζόμενους του νοσοκομείου, αναφέρουν ότι ο αλλοδαπός δάγκωσε στον αντίχειρα τον γιατρό, ενώ του προκάλεσε και εκδορές στο δεξί του χέρι. Ο ίδιος είχε έρθει με εισαγγελική εντολή από το νοσοκομείο Νεαπόλεως για να εξεταστεί από ψυχίατρο.

Ο ψυχίατρος που τον εξέτασε έκρινε ότι δε χρήζει νοσηλείας, κάτι που φαίνεται ότι δεν άρεσε στον 50χρονο, ο οποίος αρνούνταν να εγκαταλείψει το νοσοκομείο, ενώ ούτε και το νοσηλευτικό ίδρυμα της Νεάπολης έκρινε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η νοσηλεία του εκεί.

Όταν του ανακοινώθηκε ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει τον χώρο και αφού είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση με τις πράξεις του, ο υπήκοος Πακιστάν εξαγριώθηκε, άρχισε να απειλεί θεούς και δαίμονες και όταν ο γιατρός επιχείρησε να τον απομακρύνει, εκείνος του επιτέθηκε.

Όπως μας είπαν συνάδελφοι του γιατρού που δέχτηκε την επίθεση, λόγω της μεταδιδόμενης μολυσματικής ασθένειας του 50χρονου, ο γιατρός του νοσοκομείου ακολούθησε το πρωτόκολλο εργατικού ατυχήματος σε νοσοκομεία που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τελικώς χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας, άνδρες της οποίας τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στη Δικαιοσύνη, όπου καταδικάστηκε με την ποινή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη και αφέθηκε ελεύθερος. Ο ίδιος πάντως φέρεται να είπε ότι έχασε τη ψυχραιμία του γιατί ήθελε να κάνει μία ένεση επειδή πονούσε και ζήτησε συγνώμη γι αυτό που έκανε.

 

«Είναι γνωστός στα νοσοκομεία του Ηρακλείου και του Λασιθίου»

Εργαζόμενοι σε νοσοκομεία του Ηρακλείου μάς είπαν ότι ο συγκεκριμένος άνδρας «πηγαινοέρχεται στα νοσοκομεία χωρίς να έχει ενεργή νόσο που να χρήζει νοσηλείας, χαρακτηρίζεται από ιδιαιτέρως προβληματική συμπεριφορά και είναι εριστικός».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο ίδιος «παρέμενε για οχτώ μήνες στο ΠΑΓΝΗ χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, απλώς έμενε στον χώρο γιατί δεν είχε πού αλλού να πάει».

 

Αυξάνονται τα περιστατικά βίας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με ανακοίνωσή του καταδικάζει τα αυξανόμενα περιστατικά βίας στις δημόσιες δομές υγείας και καλεί το Υπουργείο Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τα αυξανόμενα περιστατικά βίας στις δημόσιες δομές υγείας, εναντίον του υγειονομικού προσωπικού και καλεί το Υπουργείο Υγείας να διασφαλίσει την ασφάλεια του προσωπικού και την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.

Ο ΙΣΑ καταδικάζει το νέο περιστατικό ξυλοδαρμού γιατρού στο νοσοκομείο του Αγρινίου και εκφράζει την συμπαράστασή του στα μέλη του ιατρικού κόσμου που δέχονται επιθέσεις από συγγενείς ασθενών, οι οποίοι τους αποδίδουν την ευθύνη για τις συνθήκες που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία.

Κατανοεί την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια του πολίτη που έρχεται σε επαφή με τις υπηρεσίες υγείας, ωστόσο οι γιατροί του ΕΣΥ εργάζονται, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, για να κρατήσουν όρθιο το σύστημα υγείας που καταρρέει και δεν έχουν ευθύνη για τις σοβαρές δυσλειτουργίες των νοσοκομείων».

 

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Το Υπουργείο Υγείας έχει τεράστιες ευθύνες για τα πρωτοφανή κρούσματα βίας στα νοσοκομεία που βλέπουμε να επαναλαμβάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι δημόσιες δομές ειδικά στην περιφέρεια έχουν γίνει «ξέφραγο αμπέλι», καθώς η φύλαξη των νοσοκομείων έχει υποβαθμιστεί δραματικά από τους αποτυχημένους πειραματισμούς του Υπουργείου Υγείας. Είναι μια απαράδεκτη κατάσταση για την οποία υπάρχουν πολιτικές ευθύνες».

Ο ΙΣΑ ζητά την άμεση ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα δημόσια νοσοκομεία με παρουσία σε 24ωρη βάση του προσωπικού ασφαλείας στις γενικές εφημερίες για να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στο προσωπικό και στους ασθενείς.

Καλεί το Υπουργείο Υγείας να στηρίξει το Δημόσιο σύστημα υγείας που καταρρέει με αύξηση της χρηματοδότησης και προσλήψεις προσωπικού».

Πηγή:patris.gr

 

Συνελήφθησαν, προχθές το βράδυ, στο 65ο χιλιόμετρο της Ιόνιας οδού, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, τρεις αλλοδαποί άνδρες ηλικίας 39,30 και 27 διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην Χώρα μας.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτ. Ελλάδας

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την εξάρθρωση οργανωμένων κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης αλλοδαπών, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών του Λιμεναρχείου Σύμης και με τη συνδρομή των Λιμενικών Αρχών Κεφαλληνίας και Λευκάδας, την 07/06/2019 εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή όρμου Βασιλικής Λευκάδας, Ι/Φ σκάφος ονόματι “PEACE” σημαίας Ολλανδίας με σαράντα έναν (41) αλλοδαπούς επιβαίνοντες και δύο (02) αλλοδαπούς διακινητές.

Το ανωτέρω Ι/Φ οδηγήθηκε με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  στο λιμένα Λευκάδας.

Σε παράλληλη επιχείρηση εντοπίσθηκαν τρεις (03) ημεδαποί συνεργοί οι οποίοι μετέφεραν με οχήματα τους μετανάστες στο σημείο επιβίβασής τους καθώς  και ένας (01) επιπλέον αλλοδαπός διακινούμενος. Οι συνολικά πέντε (05) συνεργοί  συνελήφθησαν με την κατηγορία της εμπλοκής σε παράνομο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση,  κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος, ένα (01) φορτηγό όχημα μεταφοράς μεταναστών και ένα (01) Ι.Χ.Ε. όχημα, ενώ διερευνάται η εμπλοκή περισσότερων ατόμων στο κύκλωμα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.   

Στη σύλληψη ενός 39χρονου διακινητή αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 39χρονος ως οδηγός Φ/Γ οχήματος, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, μετέφερε επιμελώς κρυμμένους σε πρόχειρα διαμορφωμένη κρύπτη εντός του χώρου του φορτίου, δύο (02) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα.

Επίσης, στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν ο μεν πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και η δε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Πηγή: dete.gr

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού ένας 32χρονος αλλοδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης (8) μηνών και χρηματικό πρόστιμο (3.000) ευρώ, για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

 

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

Σελίδα 1 από 16

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία