Αγγελίες    Επικοινωνία

Η μνήμη της Αγίας Μαρίνας θα γιορτασθεί την Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στον Αετό Ξηρομέρου. 

 Στα πλαίσια του παραπάνω εορτασμού θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες θρησκευτικές εκδηλώσεις:

  • -Την παραμονή Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 και ώρα 7.30 το απόγευμα: Θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός και ευλόγηση των άρτων 
  • -Την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί στις 7.00 το πρωί όρθρος και πανηγυρική Θεία λειτουργία.

 Ο εφημέριος του Αετού π. Σπυρίδων Μανιαβός και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, καλούν όλους τους ευσεβείς χριστιανούς να παραβρεθούν........

Η Αγία Μαρίνα στον Αετό, είναι ένα πανέμορφο γραφικό ξωκλήσι λίγο έξω από το χωριό σε τόπο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς. Είναι χτισμένο πάνω σε λόφο με όμορφη θέα, λιτό, περιποιημένο, καθαρό και με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά του περιβάλλοντα χώρου. Χτίστηκε το 1996 από τους αείμνηστους Σπύρο Γαζέτα και την σύζυγο του Μαρία και έξοδα δωρητών.

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

Δεν έχουν τέλος τα παράπονα από τους κατοίκους, για την κατάσταση  που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο χωριό, βιώνοντας την αδιαφορία και την εγκατάλειψη:

 -Έχει σπάσει εδω και 5 ημέρες αγωγός νερού με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το χωριό και η βλάβη δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί. Τι περιμένετε κύριοι του δήμου για να το φτιάξετε;

-Χωρίς φωτισμό μένουν οι δρόμοι του χωριού εδώ και 10 ημέρες με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να φοβούνται να κυκλοφορήσουν τις νύχτες. Το χωριό παραμένει βουτηγμένο στα σκοτάδια και κανένα συνεργείο δεν πήγε στο χωριό. Ακόμα περιμένουν το φως!

-Γεμάτος από λακούβες έχει μετατραπεί ο δρόμος Αετός-Κατούνα. Οι λακκούβες στο δρόμο δοκιμάζουν τα αμορτισέρ και τα νεύρα των οδηγών και θέτουν συγχρόνως σε κίνδυνο τις ζωές πάρα πολλών ανθρώπων που διέρχονται. Ας το κοιτάξουν η περιφέρεια και ο Δήμος και να δώσουν λύση και να μην αδιαφορούν για τους δεκάδες δημότες που κινδυνεύουν.

-Χωρίς αλάτι άφησαν το δρόμο Αετός-Αρχοντοχώρι και σε μια στροφη (κλημάτι) λιγο έξω απο τον Αετό, ο δρόμος ήταν κυριολεκτικά παγοδρόμιο και μάλιστα αντιμετώπισε πρόβλημα και το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, το οποίο γλίστρησε και παρ' ολίγον να βγεί από το δρόμο.

Μπορεί σε λιγες μέρες να ξεκινάνε τα καρναβάλια σε Κατούνα, Βόνιτσα και να προσφέρουν ευκαιρίες στη δημοτική αρχή για δοξαστικούς λόγους, από την άλλη πλευρά όμως το χωριό Αετός εισπράττει σκοτάδια, αδιαφορία και εγκατάλειψη....

Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr

Μετά την περσινή γκρίνια των κατοίκων για τα χριστουγεννιάτικα σκοτάδια, το κέντρο Μέριμνας Ακτίου βόνιτσας  αποφάσισε φέτος να στολίσει τον Αετό εγκαίρως.  Έτσι από προχθες το χωριό μπήκε  σε κλίμα Χριστουγέννων με την τοποθέτηση του δέντρου στην πλατεία και όλα τα παιδάκια θα νιώσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων…

Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr

Εδώ και τρείς μέρες έσπασε αγωγός ύδρευσης στο χωριό Αετός (Ακτίου Βόνιτσας) και όλη η περιοχή έχει γεμίσει νερά.

Από την βλάβη "τρέχει" μεγάλη ποσότητα νερού με αποτέλεσμα ο δρόμος να έχει πλημμυρίσει και η ασφαλτος να έχει υποστεί διάβρωση από την πίεση του νερού.

Ας στείλει ένα συνεργείο ο δήμος Ακτίου-Βόνιτσας να διορθώσουν τη βλάβη, πριν μετατραπεί ο δρόμος σε ποτάμι....

Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr

 Άλλη μια σημαντική πρωτοβουλία στον Αετό (Ακτίου Βόνιτσας) έγινε αυτές τις ημέρες πραγματικότητα από τον πολιτιστικό σύλλογο Αετινών Αθήνας και αφορούσε το βάψιμο στο καμπαναριού του πολιούχου του χωριού Αγίου Σπυρίδωνα. 

Στο καμπαναριό βάφτηκαν όλες οι επιφάνειες καθώς και η στριφογυριστή σκάλα και έτσι μεταμορφώθηκε και ανανεώθηκε και έγινε ένα ένα πραγματικό στολίδι.

Επίσης ο Σύλλογος ενίσχυσε οικονομικά την ομάδα του χωριού, για να καταβάλει το παράβολο συμμετοχής στα πρωταθλήματα, του ανδρικού και του παιδικού τμήματος.....

Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr

Το πιο μεγάλο καρπούζι του νομού Αιτωλοακαρνανίας και ίσως και της Ελλάδας, καλλιεργήθηκε στον Αετό (Ακτίου-Βόνιτσας)!

Ναι είναι αλήθεια, στον Αετό Αιτωλοακαρνανίας σε μποστάνι βρέθηκε το "ασήκωτο" καρπούζι και για του λόγου του αληθές το ζυγίσαμε  και φτάνει τα 30 κιλά!

Πηγή: radioaetos.com

 

karpouzi-megalo.jpg

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία