Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 16/05/2019

 

Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, αθλητικούς χώρους, αγροτική οδοποιία, ασφαλτοστρώσεις αλλά και δημιουργία βασικών υποδομών περιλαμβάνουν οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στην δημοτική ενότητα των Οινιαδών από την δημοτική αρχή. 

Εκτός του Νεοχωρίου και της Κατοχής, οι παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη, αφορούν στο σύνολό τους τις τοπικές κοινότητες της Μάστρου, της Γουριάς, της Πενταλόφου, και του Λεσινίου. Η εικόνα πλέον των χωριών είναι εντελώς διαφορετική και αναβαθμισμένη σε ότι αφορά την ποιότητά της. 

Σε ό,τι αφορά τις υποδομές, τα μεγάλα έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής αλλά ταυτόχρονα προστατεύουν το περιβάλλον είναι η κατασκευή δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Νεοχωρίου και η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης Ακαθάρτων Κατοχής.  

Εκ του συνδυασμού
"Δήμος για τα Παιδιά μας"

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Μια παιδική χαρά, ένα πάγιο αίτημα πολλών ετών των κατοίκων του Λουτρού, ωρίμασε και βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης.
Τις τελευταίες μέρες στο Λουτρό, εκτελείται μια μικρής κλίμακας ανάπλαση στην κεντρική πλατεία του χωριού και επί τη ευκαιρία έπεσε στο «τραπέζι» η πρόταση ώστε η παιδική χαρά που βρίσκεται ακόμη σε στάδιο δημοπράτησης, να μην γίνει στην παλιά θέση, που είναι απομονωμένη ανάμεσα σε σπίτια και να οριστεί νέο σημείο στην κεντρική πλατεία (στα δύο παρτέρια αριστερά της εκκλησίας προς τον δρόμο – Φωτό), ώστε λόγω και των καταστημάτων να είναι πιο ευχάριστα αλλά και ένα κίνητρο επιπλέον για τους γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά.
Σε πολλούς η πρόταση φάνηκε ενδιαφέρουσα αλλά κάποιοι άλλοι θεωρούν πως η παιδική χαρά θα μειώσει την αισθητική και την έκταση της πλατείας.

Χθες το απόγευμα, συνεδρίασε το 3μελες Τοπικό Συμβούλιο της ΤΚ Λουτρού με σκοπό να αποφασίσει, πιο τελικά είναι το καταλληλότερο σημείο για την κατασκευή της νέας παιδικής χαράς.

Πηγή: e-maistros.gr

Η παιδική χαρά που υπάρχει στον Αστακό κρύβει κινδύνους για τα παιδιά που τη χρησιμοποιούν και χρειάζεται άμεση παρέμβαση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ξηρομέρου.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την κάτωθι διαμαρτυρία κατοίκου Αστακού, με φωτογραφίες σχετικά με προβλήματα που αφορούν την παιδική χαρά της πόλης...

Μας γράφει...

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΑΣΤΑΚΟΥ Π.Ε. (ΠΡΟ ΕΚΛΟΓΩΝ)

"Δείγμα της κατάστασης-κατάντιας, που επικρατεί στην παιδική χαρά Αστακού.. Απλά, περιμένουμε να συμβεί το μοιραίο, μπας και φτιαχτεί κάτι.. 

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία......."

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 18/10/2018

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

Mια σειρά έργων έγιναν στην Τοπική Κοινότητα Ευηνοχωρίου, την τετραετία που πέρασε, τα οποία είναι µεν σηµαντικά διότι αφορούν στην καθηµερινότητα, ωστόσο δεν είναι εκείνα τα µεγάλα που θα δώσουν πνοή στο χωριό.

Σύµφωνα µε τον πρόεδρο, Νίκο Ψεύτη, έγινε ο ηλεκτροφωτισµός στις πλατείες «Ελύτη» και «Νιαβή», η αντικατάσταση φωτιστικών σωµάτων σε ένα τµήµα του δρόµου που ξεκινάει από την πλατεία «Ελύτη», όπου έγινε και η παιδική χαρά και ολοκληρώθηκε η ανάπλαση του δυτικού τµήµατός της. Μια σηµαντική παρέµβαση είναι και η...

 Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 18/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Δημοσιεύουμε αποκλειστικά την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για το μέλλον του πάρκου Αγρινίου.

Ένα πανέμορφο πάρκινγκ-αμαξοστάσιο στο οικοσύστημα, με διέλευση των οχημάτων μέσα από την πρόσφατα κατασκευασμένη παιδική χαρά.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του αρμόδιου για τις παιδικές χαρές, κ. Μίμη Σκορδόπουλου, "τα παιδιά μας μπορούν πλέον να παίζουν σε μία ασφαλή παιδική χαρά". Παράλληλα μιμούμενος τον κ. Καλαμπαλίκη, προέβη σε ένα επικοινωνιακό φωτογραφικό σόου και η ψηφοθηρική αποστολή εξετελέσθη.

Η "ασφάλεια" που επικαλείται ο κ. Σκορδόπουλος φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Παπαστράτειο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου, 14-10-2018 και ώρα 11:30.

Το πάρκο αναβαθμίζεται και μετατρέπεται σε "πάρκινγκ-αμαξοστάσιο".

Η επιτομή της ανευθυνότητας και της ανικανότητας, όπως καθρεφτίζεται στο πρόσωπο της χειρότερης Δημοτικής Αρχής που πέρασε ποτέ από το Αγρίνιο.

Γραφείο Τύπου Δημοτικής Παράταξης
ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ - ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

 

 

Ανησυχία επικρατεί στο Μεσολόγγι σχετικά µε τα ακίνητα που βρίσκονται στη λίστα µεταβίβασης προς το Υπερταµείο.

Το τελευταίο διάστηµα φηµολογείται ότι θα περάσουν στα χέρια των δανειστών τα φιλέτα του δήµου Μεσολογγίου, που όπως όλοι γνωρίζουν δεν του ανήκουν, καθώς οι περισσότερες εκτάσεις που βρίσκονται στα όριά του είναι δηµόσιες. Ήδη πανελλαδικά µεταβιβάστηκαν 10.119 ακίνητα, δηλαδή το 0,39% της επιφάνειας της Ελλάδας µε την αξία τους να υπολογίζεται στα 25 δις ευρώ. Πρόκειται για ακίνητα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων βρίσκονται στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στις περισσότερες πρωτεύουσες των νοµών της Ελλάδας. Θεωρητικά τα ακίνητα αυτά παραχωρούνται ως «προίκα» στο Υπερταµείο σε περίπτωση που στο µέλλον η Ελλάδα δεν µπορεί να υπερκαλύψει τις δανειακές της υποχρεώσεις. Εν τω µεταξύ το υπουργείο δηµοσιοποίησε µόνο τον Κ.Α.Ε.Κ. που είναι ένας δωδεκαψήφιος αριθµός που προσδιορίζει µοναδικά οποιοδήποτε γεωτεµάχιο στον ελληνικό χώρο και όχι τον ακριβή προσδιορισµό του ακινήτου. Έτσι είναι αδύνατον κάποιος να βρει για ποιες εκτάσεις ή κτίρια γίνεται λόγος.

Στην πόλη του Μεσολογγίου, σύµφωνα µε κάποια στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΑΙΧΜΗ, βρίσκονται στη λίστα που έχει η Κτηµατική Υπηρεσία προς εξέταση, 16 τεµάχια, τα οποία ακόµα δεν έχουν προσδιοριστεί. Στην συγκεκριµένη λίστα πάντως, περιλαµβάνεται και ο χώρος των 6,8 στρεµµάτων που βρίσκεται απέναντι από τον Κήπο των Ηρώων και φιλοξενεί την παιδική χαρά. Επειδή όµως χαρακτηρίζεται ως κοινόχρηστος, θα εξαιρεθεί από την µεταβίβαση, όπως θα εξαιρεθούν και αρχαιολογικοί χώροι και κάποιες άλλες κατηγορίες ακινήτων. Μάλιστα το συγκεκριµένο ακίνητο, όπου βρίσκονταν και οι φυλακές, παλιότερα ήταν αντικείµενο διεκδίκησης από τον δήµο για χρήση και µάλιστα είχε ξεκινήσει µια διαδικασία, η οποία σταµάτησε και πλέον δεν υπάρχει κανένα νεότερο επ΄ αυτού.

Αρκετά ακίνητα από εκείνα που πέρασαν στο Υπερταµείο βρίσκονται σε χωριά του δήµου Μεσολογγίου, όπως η Σταµνά, το Χρυσοβέργι, το Λεσίνι, κ.λπ. τα οποία είναι κυρίως αγροτικές εκτάσεις και ενδεχοµένως αποτελούν τµήµατα που περίσσεψαν από διανοµές και πήγαν υπέρ του δηµοσίου. Από τις µέχρι τώρα πληροφορίες πάντως έχουν γλυτώσει κάποια άλλα ακίνητα που έχουν αξία και µπορούν να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή. Αν και ο δήµος Μεσολογγίου διεκδικεί τις δηµόσιες εκτάσεις που βρίσκονται εντός των ορίων του, εδώ και πολλά χρόνια, έστω για χρήση, προκειµένου να τα αξιοποιήσει, δεν έχει καταφέρει να πάρει ούτε ένα µέτρο γης, µε το δηµόσιο να προτιµά να χάνονται εκτάσεις από καταπατήσεις και όχι να χρησιµεύουν για την ανάπτυξη του τόπου. Η αδιαφορία του δηµοσίου απέναντι σε αυτό το ζητούµενο πιθανά να οφείλεται και στην χλιαρότητα µε την οποία ο δήµος Μεσολογγίου αντιµετωπίζει το θέµα.

Το Υπερταµείο, επίσηµα «Ελληνική Εταιρία Συµµετοχών και Περιουσίας Α.Ε.», είναι ένα κατασκεύασµα των δανειστών, το οποίο θα υποθηκεύσει τη σηµερινή και µελλοντική κινητή και ακίνητη περιουσία του Δηµοσίου για 99 χρόνια.

Η υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, χωρίς σαφή λόγο, για έναν αιώνα, προκύπτει από τον ιδρυτικό νόμο του ταμείου, τα έσοδα του οποίου θα διατίθενται κατά 50% για την αποπληρωμή χρέους και κατά 50% για επενδύσεις οι οποίες όμως θα αφορούν στη δημιουργία υπεραξίας για τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στις τέσσερις θυγατρικές του ταμείου. Αν όντως ισχύει αυτό, δύσκολα θα ενδιαφερθεί το Υπερταμείο να επενδύσει στο Μεσολόγγι, την ίδια ώρα που υπάρχουν αλλού ακίνητα με πολύ μεγαλύτερη αξία και ενδιαφέρον.

Ο βουλευτής, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, έχει καταθέσει αρκετές ερωτήσεις στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να του δοθούν στοιχεία για τα 347 ακίνητα της Αιτ/νίας που εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο, αλλά ακόμα δεν έχει πάρει απάντηση. Ευελπιστεί ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει αυτά τα στοιχεία στα χέρια του, προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να είναι ενήμερες, που παράλληλα, όπως τονίζει ο βουλευτής, θα έπρεπε να είχαν ερωτηθεί. Το επόμενο διάστημα πάντως, αφού ολοκληρωθεί και η επεξεργασία από την Κτηματική Υπηρεσία, θα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία.

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία