Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ανοιχτό είναι σήμερα το 33ο εκλογικό τμήμα του δήμου Αθηναίων, στο 35ο δημοτικό σχολείο στα Εξάρχεια, όπου είχε κλαπεί η κάλπη στις εκλογές της Κυριακής, 7 Ιουλίου. 

Στο εκλογικό τμήμα μπορούν να σπεύσουν οι εγγεγραμμένοι εκλογείς, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 
Η διαδικασία είχε διακοπεί 3 λεπτά πριν τις 7, οπότε και σταματούσε η εκλογική διαδικασία, όταν τέσσερα άτομα εισέβαλαν στο 35ο δημοτικό σχολείο στην οδό Κωλέττη 34 και προσπάθησαν να σπάσουν την κάλπη με βαριοπούλα. Εν συνεχεία την άρπαξαν και τράπηκαν σε φυγή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το βράδυ της ίδιας ημέρας οι δράστες έκαψαν την κάλπη.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ομάδα «Καλποθήρες εμπρηστές», με ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου. 
Μέχρι την ώρα που έγινε η επίθεση, είχαν ψηφίσει 207 πολίτες σε σύνολο 545 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Οι κάλπες θα είναι ανοικτές από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα με την συμμετοχή να εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα μικρή.

Πηγή: protothema.gr

Φίλες και Φίλοι,

Η Πολιτική είναι το ανώτερο πεδίο εξευγενισμού και ηθικής ανάτασης του Ανθρώπου. Είναι συνώνυμη των Αξιών, του Ανθρωπισμού, της Παιδείας, της Αρετής, της Ηθικής, της Αγάπης προς την Πόλη και τους Ανθρώπους. Στα μάτια όμως κάποιων είναι ό,τι πιο ευτελές και ό,τι πιο ψεύτικο υπάρχει… Αυτοί, δυστυχώς, το "Αιέν αριστεύειν" συνεχίζουν να το κάνουν "Αιέν κακιστεύειν"…

Φίλες και Φίλοι,

Θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για τη δυνατή στήριξη σας στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και στο πρόσωπό μου. Στο όμορφο αυτό ταξίδι που κάναμε στην Αιτωλοακαρνανία, με συγκίνησε η ιδιαίτερη αγάπη σας. Συναισθήματα που θα μας συνδέουν σε όλη μας τη ζωή. Η ψήφος έρχεται και παρέρχεται, η αγάπη όμως είναι διαχρονική και μένει.

Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί να αγωνιζόμαστε για το καλό της χώρας και του νομού μας.

Ποιος ξέρει; Ίσως κάποια στιγμή καταφέρουμε να περιθωριοποιήσουμε τα "μαγειρέματα" κάποιων και να αναδείξουμε τις Αξίες.

Λένε ότι ως νικητής έχεις τους περισσότερους φίλους, αλλά ως νικημένος τους καλύτερους.

Περήφανος για τον αγώνα που δώσαμε.

Ας γίνει επιτέλους Προορισμός μας η Αιτωλοακαρνανία…

Τορουνίδης Αθανάσιος (Σάκης)
Υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/07/2019

Ιδιαίτερη ήταν η πριμοδότηση για άλλη μια φορά των Μεσολογγιτών σε υποψηφίους που παραδοσιακά πηγαίνουν ψηλά στην σταυροδοσία, παρότι δεν προέρχονται από την περιοχή.

Στον διευρυμένο δήμο, πρώτοι αναδείχθηκαν από τα δύο μεγάλα κόμματα οι Κώστας Καραγκούνης και Θάνος Μωραΐτης ενώ στο ΚΙΝ.ΑΛ. επικράτησε το τοπικό στοιχείο με τον Γ. Αναγνωστόπουλο να προηγείται. Διαφορετικά βέβαια ήταν τα πράγματα στις τρεις δημοτικές ενότητες. Στην Δ.Ε. Μεσολογγίου ο Σπήλιος Λιβανός ήρθε πρώτος με 300 σταυρούς παραπάνω από τον Κ. Καραγκούνη και πολύ πιο πίσω ήταν ο Μ. Σαλμάς...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 11/07 σε όλα τα περίπτερα του νομού

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/07/2019

 

Xωρίς εκπλήξεις κυμάνθηκε η ανάδειξη των νέων βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας με τους περισσότερους να είναι παλιοί γνώριμοι πλην του νέου βουλευτή του Κ.Κ.Ε. Ν. Παπαναστάσης που αντικαθιστά μετά από πολλά χρόνια το Νίκο Μωραϊτη.

Καραγκούνης, Σαλμάς, Λιβανός, Βαρεμένος, Μωραϊτης, Κωνσταντόπουλος και Παπαναστάσης καλούνται λοιπόν να παλέψουν για την ανάσυρση του τόπου από τον πάτο τον οποίο και φυσικά έχουν επιφέρει οι επιλογές των εκάστοτε κυβερνήσεων. Εκείνο που έκανε πάντως εντύπωση ήταν η μη υπουργοποίηση ή έστω υφυπουργοποίηση κανενός από τους τρεις κυβερνητικούς και...

 

Νέα Δημοκρατία
Πρώτος των πρώτων είναι ο Κώστας Καραγκούνης, που τόνισε ότι η πρωτιά αποτελεί για τον ίδιο βαριά ευθύνη και υποχρέωση απέναντι στον κόσμο, υποσχόμενος ότι θα...

ΣΥΡΙΖΑ
Με ευχαριστήρια προς όλους εκείνους τον στήριξαν σε αυτή την δύσκολη προεκλογική περίοδο και τον τίμησαν με την ψήφο τους, καθώς εκτίμησαν τους αγώνες και τις προσπάθειές του, για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, ξεκίνησε την δήλωσή του ο Γιώργος Βαρεμένος. Ενδεικτικά δυο από τα σημαντικότερα θέματα που δρομολογήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η δημιουργία της Γεωπονικής Σχολής στην Αιτ/νία και η επαναλειτουργία της Μαρίνας Μεσολογγίου. Σχολιάζοντας την απουσία Αιτωλοακαρνάνων από θέσεις ευθύνης στην νέα κυβέρνηση, ο κ. Βαρεμένος θεωρεί ότι αποτελεί θέμα, όμως μεγαλύτερο, κατά την

ΚΙΝΑΛ
Ιδιαίτερα χαρούμενος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, που επανεκλέχθηκε, δίνοντας μια μικρή μάχη με τον Βασίλη Αντωνόπουλο, που...

ΚΚΕ
Πρώτη φορά βουλευτής ο Νίκος Παπαναστάσης, που όμως είναι μέλος του ΚΚΕ εδώ και πολλά χρόνια και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας του κόμματος...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 11/07 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Με τις πρόσφατες εκλογές ο ελληνικός λαός επέλεξε να δώσει μια καθαρή νίκη στη Ν.Δ.

Με απόλυτο σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία ο ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα ασκήσει υπεύθυνη, τεκμηριωμένη και μαχητική αντιπολίτευση, υπερασπιζόμενος τα εργασιακά δικαιώματα και τις λαϊκές κατακτήσεις.

Παραλάβαμε μια χώρα σε χρεοκοπία και παραδίδουμε μια χώρα θωρακισμένη οικονομικά, με δημοσιονομική ασφάλεια και απόθεμα 34 δισεκ. Ευρώ, με το χαμηλότερο ιστορικά επιτόκιο δανεισμού και τη γεωπολιτική της θέση αναβαθμισμένη. Με μειωμένη – κατά 10 μονάδες – ανεργία και με ισχυρές παρεμβάσεις κοινωνικής προστασίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ συμβάλλοντας στη στρατηγική του εδραίωση και όχι στη στρατηγική του ήττα, όπως πολλοί προϊώνιζαν.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω, από καρδιάς, όσους στήριξαν και εμένα προσωπικά με το σταυρό προτίμησής τους σε αυτές τις εκλογές. Παρόλο, που δε θα είμαι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας για τη τιμή, που μου έκαναν, να εκπροσωπώ το νομό μας τα τελευταία 7 χρόνια. Υπόσχομαι ότι θα είμαι παρούσα σε όλα τα πεδία των κοινωνικών αγώνων και διεργασιών. Εύχομαι στους νεοεκλεγέντες βουλευτές μας καλή και δημιουργική θητεία.

Το γραφείο τύπου

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες, Πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας,

περίμενα υπομονετικά, «να καθίσει η σκόνη» της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης, πριν προβώ σε τούτη, την επιβεβλημένη πράξη αποτίμησης του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Νιώθω, λοιπόν, πως έχω υποχρέωση να μοιραστώ, μαζί σας, τα τεκμηριωμένα συμπεράσματά μου, για την επόμενη ημέρα της Πατρίδας μας και της Εκλογικής μας Περιφέρειας. Μια υποχρέωση που πηγάζει απ΄ τη συναίσθηση του βάρους που ανέλαβα, να διεκδικήσω την ψήφο σας, προκειμένου να εκπροσωπήσω, εσάς και τον τόπο μας, στη Βουλή των Ελλήνων.  

Με απόλυτη ειλικρίνεια, οφείλω -εκ προοιμίου- να υπογραμμίσω ότι, στο σύνολο των ασφαλών συμπερασμάτων μου, τα οποία θέτω στην κρίση σας, σήμερα, είχα καταλήξει με την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου και όχι αφότου έγινε γνωστό το εκλογικό αποτέλεσμα, σε πανελλαδικό αλλά και στο επίπεδο της Αιτωλοακαρνανίας.

Προχθές, τέσσερα χρόνια σχεδόν, μετά το Δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, η μία από τις δύο πολιτικές δυνάμεις που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, η Νέα Δημοκρατία, χωρίς ίχνος μεταμέλειας και αυτοκριτικής, για όσα δεινά συνδιαμόρφωσε για τον Τόπο μας, ανέλαβε και πάλι, αυτοδύναμη, τη διακυβέρνηση της αποικίας χρέους που ονομάζεται Ελλάδα. Όχι γιατί έπεισε τους Έλληνες, πως «έβαλε μυαλό» και πως όσα επαγγέλθηκε συνιστούν τη διέξοδο που έχει ανάγκη η Πατρίδα. Αλλά, επειδή οι περισσότεροι Πολίτες αισθάνθηκαν την ανάγκη να τιμωρήσουν, να αποδοκιμάσουν την απελθούσα Κυβέρνηση, για την ανερμάτιστη και ανέλπιδη πορεία της, τόσο στο οικονομικό όσο και στο κοινωνικό πεδίο, και πρωτίστως στα κρίσιμα εθνικά μας θέματα.

Το κρίσιμο ερώτημα, λοιπόν, το οποίο ανέδειξε το αποτέλεσμα των Εκλογών της 7ης Ιουλίου, είναι ένα και αμείλικτο: Ποιος φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη, για την παλινόρθωση στην εξουσία, του ενός εκ των δύο πόλων της συμφοράς, που εξακολουθεί να βιώνει η Πατρίδα μας;

Χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, με απόλυτη ειλικρίνεια και ευθύτητα, θα απαντήσω ότι, κατά την ταπεινή μου άποψη, δυστυχώς, το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης ίσως να μην αντανακλά στα λεγόμενα συστημικά κόμματα (Ν.Δ, ΠΑ.ΣΟ.Κ/ΕΛΙΑ/ΚΙΝΑΛ και η μετεξέλιξή του ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ). Διότι, ευθέως ή σταδιακά, είχαν συνθηκολογήσει, άνευ όρων, με τους δυνάστες της Πατρίδας.

Το μεγαλύτερο μερίδιο αναλογεί σε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις, που ενώ άρθρωσαν αρχικά έναν εθνικό και πατριωτικό λόγο, είτε εξαργύρωσαν τη δύναμη που τις έδωσε η λαϊκή ψήφος, με τη συμμετοχή τους σε μνημονιακές κυβερνήσεις(ΛΑ.Ο.Σ και ΑΝ.ΕΛ), είτε εγκλώβισαν τεχνηέντως γνήσιες πατριωτικές δυνάμεις, με τελικό προορισμό να προδώσουν τις προσδοκίες τους. Στην κατηγορία αυτή ανήκει εκείνη , η θορυβώδεις πολιτική παράταξη, η οποία σχεδιάστηκε με όρους νεποτισμού, ως οικογενειακή εταιρία περιορισμένης ευθύνης και προσωρινής διάρκειας(Χρυσή Αυγή). Το κίνημα που κατόρθωσε να λειτουργήσει ως η «βαλβίδα ασφαλείας», η οποία διασφάλισε μια ελεγχόμενη κοινωνική εκτόνωση, προκειμένου να μην εκραγεί η «χύτρα», μέσα στην οποία «έβραζε και εξακολουθεί να βράζει» μια εξαθλιωμένη κοινωνία, εκατομμυρίων νεόπτωχων, που ζουν κάτω απ΄ το όριο της φτώχειας, με τις ψυχές τους πλημμυρισμένες αγανάκτηση, απελπισία και οργή.

Μια ολιγάριθμη, κλειστή παρεούλα συγγενών και φίλων, που κατόρθωσε για καιρό να κρατήσει κρυφή τη λειτουργία της αποκλειστικά και μόνο με όρους συμφέροντος, επενδύοντας σε ρητορική που χάιδευε τον πληγωμένο πατριωτικό εγωισμό των Ελλήνων. Κι αργότερα, αλλάζοντας το μείγμα προπαγάνδας, αφιερώθηκε αποκλειστικά και συνειδητά, στην προσπάθεια να ταυτίσει τον πατριωτισμό, με τον ναζισμό και το φασισμό, να ποτίσει, πολλούς από εμάς, τα μέλη της, με τυφλό κοινωνικό μίσος. Να κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι της, για να κρατήσει αχαμνό και ελεγχόμενο το μπόι της οργάνωσης, που κατόρθωσε στο μεταξύ, με ακραίες ενέργειες, να τρομάξει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Έτσι, κατάφερε να υπηρετήσει το στόχο που, απ΄ ό,τι φάνηκε, εξαρχής είχε, αλλά τον έκρυβε καλά και για χρόνια, πίσω από πατριωτικές κορώνες: Να μην μπορέσει ποτέ, ο πατριωτικός χώρος στην Ελλάδα, να αποκτήσει εκείνη τη δυναμική, εκείνη την εκπροσώπηση, που μπορούσε να πολεμήσει και να σταματήσει τον κατήφορο του Τόπου. Κι όταν κατάλαβε ότι, αμέτρητοι εγκλωβισμένοι πατριώτες, αμφισβητούν την αδιέξοδη πορεία, που χάραξε η ηγεσία του, δεν δίστασε να αποφασίσει ότι, έκλεισε ο κύκλος της ζωής για το συγκεκριμένο πολιτικό συνονθύλευμα .Το οδήγησε στην εκλογική χρεοκοπία και στην κοινωνική απαξίωση, μέσω των πρόσφατων Ευρωεκλογών και των Εθνικών Εκλογών απαξιώνοντας και διώχνοντας σοβαρά στελέχη (Επιτήδειο, Φουντουλη κτλ ) .

Όσοι με γνωρίζουν, αντιλαμβάνονται γιατί αποφάσισα, σήμερα, «να τραβήξω την κουρτίνα», μιλώντας ωμά για όσα οδήγησαν στην πολιτική χρεοκοπία και «στη δύση της αυγής», η οποία ήταν «χρυσή» μόνο για λίγους συγγενείς και φίλους… Θα μπορούσα να το κάνω την προπαραμονή των Εκλογών, όταν έτρεχα να τυπώσω ψηφοδέλτια, διότι, η ηγεσία αποφάσισε να μη δώσει ούτε σε εμένα ούτε στους άλλους συνυποψηφίους μου, πλην του εκλεκτού της, τον οποίο ενίσχυε με την φυσική παρουσία της αλλά και με κάθε άλλο τρόπο. Αν τους είχα καταγγείλει, σήμερα θα πρόβαλαν την καταγγελία μου ως άλλοθι, για την εκλογική συντριβή. Θα μου χρέωναν σίγουρα το 0,03%, που τους άφησε εκτός Κοινοβουλίου, εκτός ασυλίας και λοιπών προνομίων.

Έδωσα τη μάχη, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, με πλήρη συνείδηση ότι, αυτοί που θα με τιμήσουν με την ψήφο τους (1070 Συμπατριώτες τελικά), είναι οι Έλληνες που προσπαθούν καθημερινά να πορεύονται με συνείδηση της ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Είναι η «μαγιά της Λευτεριάς», που έχουμε χρέος να επιδιώξουμε, απαλλαγμένοι από αυτούς που πρόδωσαν τις αξίες και τα ιδανικά μας.                    

Με αυτούς τους Συμπατριώτες μου και με τους χιλιάδες Συνέλληνες που επέλεξαν εκείνους τους υποψηφίους που εμφορούνται από αγνά, πατριωτικά ιδεώδη, είμαι βέβαιος ότι, θα κατορθώσουμε να συγκροτήσουμε, αλλά και να περιφρουρήσουμε, εκείνη την πατριωτική παράταξη που έχει ανάγκη η Ελλάδα, σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Ενάντια στην παρασιτική ολιγαρχία του Τόπου, που αφενός κατάντησε την Πατρίδα μας φυλακή χρέους, διώχνοντας στα ξένα τα πιο μορφωμένα παιδιά της, κι αφετέρου χαρίζει ή αφαιρεί «ανάστημα», αναλόγως συνθηκών, σε πολιτικούς νάνους και συνδέσμους, μέχρι να έρθει «το πλήρωμα του χρόνου». Μέχρι να «τραβήξει την πρίζα», αφήνοντας το σκοτάδι, μαζί με την πικρή γεύση της προδοσίας, σε εκείνους που ονειρεύονται μια άλλη Ελλάδα, αντάξια του φυσικού της πλούτου και της ανεκτίμητης κληρονομιάς της.

Όλοι, κατά βάθος, ξέρουμε πως, τα δύσκολα δεν τέλειωσαν για την Πατρίδα, κι ανά πάσα στιγμή μπορεί να επιστρέψουμε στο 2010. Επειδή, η βάση απ΄ την οποία μας υπόσχονται όλοι ένα ελπιδοφόρο μέλλον, είναι σαθρή και υπονομευμένη. Από κοινωνικές επάλξεις που ενώνουν τους Έλληνες και συνιστούν υπόμνηση του χρέους, που έχουμε όλοι, απέναντι στις γενιές που θα έρθουν, με Πίστη στο Θεό και την Ελλάδα, με Ανιδιοτέλεια και Αλληλεγγύη, καλούμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα, για την απελευθέρωση της Πατρίδας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Δημήτρης Μακρής
Υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

Σελίδα 1 από 27

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία