Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η πόλη φοράει τα καλά της…

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 14/11/2019

Ξεκίνησε ο γιορτινός στολισµός της πόλης και έχει αρχίσει σιγά - σιγά να µυρίζει Χριστούγεννα. Είναι βέβαια λίγο νωρίς, αλλά είναι καλύτερα για να αρχίσει ο κόσµος να µπαίνει σε ρυθµούς γιορτών...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 14/11/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της πόλης, ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησε το Συμβούλιο της Κοινότητας Μεσολογγίου, στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Μετά από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου το συμβούλιο της Κοινότητας κλήθηκε να εγκρίνει τους χώρους της κεντρικής πλατείας της πόλης που θα δημοπρατηθούν για την εγκατάσταση παγοδρομίου, καρουζέλ, κλπ., όπως γίνεται κάθε χρόνο για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η υπηρεσία είχε καταθέσει και το τοπογραφικό διάγραμμα όπου αποτυπώνονταν οι, προς δημοπράτηση, χώροι τους οποίους τελικά ενέκρινε το συμβούλιο, ενώ ταυτόχρονα συζήτησε...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 14/11 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Συνάντηση μεταξύ της Αντιδημάρχου Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Πρασίνου κας Π. Μελαχρή και του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου μας την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου και ώρα 21:00

Η συνάντηση έγινε σε ζεστό κλίμα λόγω και της ιδιότητας της Αντιδημάρχου ως μέλος του Συλλόγου.

Στην συνάντηση τέθηκε ως κύριο θέμα η συνεργασία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου με τον Δήμο, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν ενέργειες για την δημιουργία Χριστουγεννιάτικου κλίματος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, που διεξήχθη η κ. Μελαχρή ενημέρωσε για τις ενέργειες που θα προβεί ο Δήμος Ι.Π. ιδιαίτερα για το εορταστικό στολισμό των κεντρικών εμπορικών δρόμων, καθώς και τον στολισμό της κεντρικής πλατείας του Μεσολογγίου.

Επιπλέον ζητήθηκε από τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο η συνεργασία για την δημιουργία ξύλινων κατασκευών (σπιτάκια) εποχής που σε συνδυασμό με διάφορες εκδηλώσεις, θα γίνουν πόλος έλξης για τους δημότες της πόλης μας.

Άλλα θέματα που τέθηκαν ήταν η πιθανή συμμετοχή της δημοτικής φιλαρμονικής στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις καθώς και να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε κάποια εγκαταλελειμμένα ακίνητα με επίκεντρο το κτίριο στις αρχές του Λόρδου Βύρωνος το οποίο είναι εστία μόλυνσης και ακαθαρσιών.

Η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου έδειξε ιδιαίτερη ικανοποίηση για τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και βασισμένη στην αγαστή συνεργασίας μας θα στηρίξει την δημιουργία των ξύλινων κατασκευών.

Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας συνεχάρη την Αντιδήμαρχο κα Περσεφόνη Μελαχρή για την δυναμική της παρουσία και εργατικότητα που έχει ως αποτέλεσμα η πόλη μας να έχει ανεβεί σε επίπεδο καθαριότητας και Πρασίνου.

 

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΟΣΣΟΒΑ

Την τιµητική τους είχαν τα γλυκά / Αύξηση στο κυνήγι της τύχης

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 03/01/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Μέτρια προς ικανοποιητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η φετινή εορταστική κίνηση στην αγορά του Μεσολογγίου, σύμφωνα με τα όσα λένε οι επαγγελματίες, από διάφορους τομείς, μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ.

Βαρύτητα δόθηκε στα τρόφιμα, και στα είδη που απαιτεί το γιορτινό τραπέζι και στη συνέχεια το καταναλωτικό κοινό προχώρησε σε αγορές ρούχων και άλλων ειδών ένδυσης και υπόδησης. Γενικά όμως η κίνηση στην αγορά δεν παρουσίασε αύξηση σε σχέση με πέρυσι, αντίθετα σε ορισμένα είδη παρουσίασε μείωση.

Αρχίζοντας από τα κρεοπωλεία από όπου συνήθως ο κόσμος ξεκινάει τις αγορές του, οι καταναλωτές αγόρασαν αρκετά είδη κρέατος, αλλά σε μικρότερες ποσότητες, ώστε να υπάρχει ποικιλία εδεσμάτων στο τραπέζι για την οικογένεια και τους καλεσμένους...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 03/01 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Γιορτές στο Νοσοκοµείο...

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 03/01/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συναισθηματικά φορτισμένες είναι οι γιορτές στα νοσοκομεία, τόσο για τους ασθενείς και τους συνοδούς, όσο και για τους γιατρούς και κυρίως τους νοσηλευτές. Πώς όμως βιώνουν οι ίδιοι τις Άγιες Ημέρες;

Ειρήνη Μελετοπούλου, προϊσταμένη Χειρουργικού Τμήματος
Η απουσία του νοσηλευτή από το σπίτι του στις γιορτές δεν του αφήνει κενό, γιατί προσφέρει μέσα από τη δουλειά του και αυτό του δίνει το αίσθημα της πληρότητας. Το να αφήνεις πίσω σου την οικογένεια χρονιάρες μέρες δεν είναι ό,τι καλύτερο...

 

 

Δημήτρης Τουμαράς, νοσηλευτής
Είναι δύσκολο για τον νοσηλευτή σε μια γιορτινή μέρα που η οικογένειά του είναι αλλού, να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε αυτούς που το έχουν ανάγκη...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αγγελική Ακριβοπούλου, προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας
Αυτές τις ημέρες οι βάρδιες των νοσηλευτών είναι συναισθηματικά φορτισμένες, από την στιγμή που εσύ ο ίδιος είσαι υγιής βλέπεις ανθρώπους στο κρεβάτι του πόνου. Τα συναισθήματα του νοσηλευτή εναλλάσσονται από την χαρά στη λύπη και το αντίθετο. Υπάρχουν περιστατικά που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Το ένα...

 

 

 

 

 

 

 

Σπυριδούλα Παπαθανασίου. Νοσηλεύτρια Μονάδα Τεχνητού Νεφρού
Έχουμε δεθεί με τους ασθενείς μας διότι η αιμοκαθερώμενοι δεν είναι σαν τους υπολοίπους που μπορεί να μένουν για πέντε ή δέκα ημέρες και μετά να φύγουν. Εδώ οι ασθενείς μας έρχονται για πολλά χρόνια και έχουμε γίνει μια οικογένεια...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 03/01 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Το πρώτο μωρό των Αφρικανών μεταναστών που φιλοξενούνται στο Μεσολόγγι γεννήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου.

Οι 180 περίπου μετανάστες, που ήρθαν στο Μεσολόγγι πριν από έναν μήνα περίπου, εξακολουθούν να βρίσκονται στην πόλη. Μεταξύ αυτών είναι και πολλοί Χριστιανοί που γιορτάζουν τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων στο ξενοδοχείο, τελώντας τις Ακολουθίες.

Τα μικρά παιδιά που βρίσκονται ανάμεσά τους ζουν με αρκετές στερήσεις καθώς δεν έχουν παιχνίδια. Η Βάσω Σωτηρίου που εργάζεται στο ξενοδοχείο προσπαθεί να βρει κάποια παιχνίδια για να δώσει λίγη χαρά στις μικρές αθώες ψυχές. Με την βοήθεια εθελοντών και ευαίσθητων ανθρώπων κατάφερε να βρει το ποδήλατο για την μικρή Ζαφίρα που καθημερινά το ζητούσε.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Σελίδα 1 από 63

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία