Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ε.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΙ – ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΛΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ – ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΟΡΛΩΦ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

ΣΒΟΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΚΟΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

ΓΚΡΙΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΣΚΑΡΤΣΙΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΦΩΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 

 

Ο ρόλος των αιρετών του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης είναι σημαντικός για να επιτευχθεί η αναβάθμιση του θεσμού σε μια νέα και σύγχρονη Ελλάδα.

Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να είναι ο πρωτεργάτης θεσμός στην προσπάθεια για τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, στην αποκέντρωση, στην άρση των περιφερειακών ανισοτήτων, στην ψηφιακή μετάβαση, στην ωφέλεια για κάθε πολίτη.

Οι προκλήσεις της νέας εποχής είναι πολλές και απαιτούν νέους ανθρώπους μακριά από αγκυλώσεις και κομματικές σκοπιμότητες, τακτικισμούς και υπολογισμούς του παρελθόντος.

 Θεωρώντας ότι μπορούμε να είμαστε ενωμένοι στις προκλήσεις της νέας εποχής, Σας καλώ να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την φωνή και τις δράσεις της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος με συλλογική δουλειά και συνεργασία.

Η παρότρυνση προς το πρόσωπο μου αιρετών από τις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, να ηγηθώ της προσπάθειας συγκρότησης ενός ενωτικού ψηφοδελτίου στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας αποτελεί για μένα ως νέο άνθρωπο και αυτοδιοικητικό μια πρόκληση.

Πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για μια δυνατή ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας!

 Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Σπύρος Κωνσταντάρας

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ:

Σπύρος Κωνσταντάρας του Γεωργίου

Γεννήθηκε στο Θέρμο το 1967 όπου τελείωσε την στοιχειώδη και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Κατάγεται από πολύτεκνη και αγροτική οικογένεια.

Σπούδασε Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ως δικηγόρος, εγκαταστάθηκε στο Θέρμο, όπου ασκεί μαχόμενη δικηγορία την τελευταία εικοσιπενταετία.

Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Θέρμου την τετραετία 1990-1994.

Διετέλεσε, επίσης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Θέρμου, με πλούσια δραστηριότητα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου.

Στις βουλευτικές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου 2012 κατήλθε ως υποψήφιος βουλευτής Αιτωλ/νίας.

Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014 και Μαΐου 2019 εξελέγη Δήμαρχος Θέρμου από την πρώτη Κυριακή.

Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Σταυροθανασοπούλου και έχουν τρία παιδιά.

Στις προσεχείς εκλογές για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας κατέρχεται ως υποψήφιος Πρόεδρος επικεφαλής ενωτικού ψηφοδελτίου.

 

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι μια ημέρα γιορτής και χαράς για όλους τους Έλληνες. Μια γιορτή ήθους και λεβεντιάς, γιατί περιέχει μηνύματα ομοψυχίας, ιερής συγκίνησης και ευγνωμοσύνης. Είναι αναγκαίο να θυμηθούμε τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες, που με την θυσία τουςαπλοί άνθρωποι μεταμορφώθηκαν με μιας σε ηρωικές μορφές και δημιούργησαν την εποποιία του 1940.

Από αυτήν την ηρωική πράξη ας αντλήσουμε όλοι μας δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον. Το έπος του ‘40 και της Εθνικής Αντίστασης μας δείχνουν τι μπορεί να πετύχει ο Ελληνισμός όταν είναι ενωμένος. Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τις παρακαταθήκες της θυσίας και του αγώνα των προγόνων μας, αλλά και να «επιστρατεύσουμε» ξανά όλες τις αρετές μας, όλες τις δημιουργικές μας δυνάμεις, προς τον δρόμο της προόδου και της ευημερίας του τόπου μας.

Χρόνια Πολλά!

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ
Δήμαρχος Θέρμου Αιτωλ/νιας
Υποψήφιος Πρόεδρος ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος

Πέντε δήμαρχοι του νομού μας συναντήθηκαν προχτές το βράδυ στο γραφείο του δημάρχου Αγρινίου, Γ. Παπαναστασίου, με σκοπό την υιοθέτηση κοινής στάσης για τις εκλογές της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, αλλά και της ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΙΧΜΗΣ, για την προεδρία της ΠΕΔ προκρίθηκε από το Αιτωλοακαρνανικό μέτωπο ο επανεκλεγείς δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας. Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΚΕΔ - δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος καθώς επιθυμεί να διεκδικήσει θέση στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, και ίσως την θέση αντιπροέδρου.

Όμως ενδιαφέρον για την ΚΕΔΕ δείχνει και ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος που φέρεται φιλικά διακείμενος στην υποψηφιότητα του δημάρχου Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου. Ο κ. Λύρος θα είναι κατά πάσα περίπτωση υποψήφιος για το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ καθώς θεωρεί ότι η ιστορική πόλη του Μεσολογγίου, πρωτεύουσα του νομού, πρέπει να εκπροσωπείται στα ανώτατα κλιμάκια των συνδικαλιστικών οργάνων, πολύ περισσότερο ενόψει του Εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και της κομβικής θέσης που δικαιούται να έχει το Μεσολόγγι.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι τρεις προαναφερόμενοι αιρετοί καθώς και οι δήμαρχοι Αμφιλοχίας και Ξηρομέρου, Γιώργος Κατσούδας και Γιάννης Τριανταφυλλάκης.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Θέρμου ορκίστηκε ο επανεκλεγείς δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάρας και το νέο δημοτικό συμβούλιο, χθες Κυριακή στις 11.30 το πρωί.

Την τελετή παρακολούθησαν πολλοί δημότες και επισκέπτες καθώς συνέπεσε με τις εκδηλώσεις εορτασμού του Πατροκοσμά του Αιτωλού και το Θέρμο κατακλύστηκε από κόσμο.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς ενώ παρόντες ήταν και οι δήμαρχοι Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής και τις ευχές των παρευρισκομένων προς τον δήμαρχο για καλή και δημιουργική νέα θητεία ακολούθησε δεξίωση στον εξωτερικό χώρο μπροστά από το δημαρχείο υπό την σκιά των πλατάνων.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Και πάλι δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή είναι ο Σπύρος Κωνσταντάρας στον δήμο Θέρμου με ποσοστό 54% περίπου.

Ο κ. Κωνσταντάρας έτυχε και πάλι της αποδοχής των συνδημοτών του που φρόντισαν να του δώσουν μια ξεκάθαρή νίκη, από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, έναντι του δεύτερου Θοδώρου Κασόλα που πήρε ποσοστό 28,9% περίπου. Έτσι λοιπόν στην Αιτωλοακαρνανία είναι ο μοναδικός δήμαρχος που δεν θα έχει την αγωνία των επαναληπτικών εκλογών.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Σελίδα 1 από 11

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία