Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Απαραίτητη η ΔΕΗ στο Θέρμο

Σε μια ορεινή περιοχή όπως η περιοχή του Θέρμου κρίνεται απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε η διατήρηση του γραφείου της ΔΕΗ.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Οι Φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας" σε ανακοίνωση του αναφέρει:

"Σε μια περιοχή που η ΔΕΗ καλύπτει περισσότερα από 57 σημεία κρίνεται αναγκαία όχι μόνο η διατήρηση του τοπικού γραφείου αλλά και η επαναφορά του συστήματος πληρωμών, ο όγκος εργασιών του οποίου τα προηγούμενα χρόνια εξασφάλιζε την βιωσιμότητά του. Μάλιστα οι συνεχές διακοπές ρεύματος τους χειμερινούς μήνες λόγω κακοκαιρίας συνιστά και την ενίσχυσή του λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περισσότεροι κάτοικοι είναι ηλικιωμένοι. Αξίζει των προσπαθειών μας...συνεχίζουμε την δραστηριότητά μας προς την κατεύθυνση αυτή."

Την επόμενη Κυριακή 10 Νοέμβρη και ώρα 11 το πρωί στην Ανάληψη Τριχωνίδος ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Οι Φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδος" θα πραγματοποιήσει την παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού Αιτωλοακαρνάνα Οικονομολόγου Γιώργου Σαρδέλη με τίτλο "Κατάθεση Ψυχής".

Πρόκειται για ένα βιβλίο με πολλά κοινωνικά και ανθρωπιστικά μηνύματα ,την παρουσίαση του οποίου θα κάνουν γνωστοί Αιτωλοακαρνάνες από όλα τα φάσματα δραστηριοτήτων.

Τα έσοδα από το βιβλίο θα διατεθούν για κοινωφελής σκοπούς.

Μετά τις σημαντικές εκδηλώσεις με μεγάλη συμμετοχή του καλοκαιριού, οι δραστηριότητες στην όμορφη Ανάληψη του Δήμου Θέρμου συνεχίζονται.

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου από το μεσημέρι θα διοργανωθεί η 1η ΓΙΟΡΤΗ ΤΡΑΓΟΥ με δωρεάν τράγο και ζωντανή παραδοσιακή μουσική. Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου με αφορμή τα 500 χρόνια από το μαρτύριο του Αγίου Ιακώβου θα πραγματοποιηθεί Θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή Ιωάννη Προδρόμου και για το σκοπό αυτό διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ" εκδρομή με αφετηρία το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο. Εξίσου σημαντική είναι και η παρουσίαση βιβλίου με τίτλο "ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ" του γνωστού οικονομολόγου Γιώργου Σαρδέλη την Κυριακή 10 Νοεμβρίου με την παρουσία σημαντικών ανθρώπων από όλο το φάσμα δραστηριοτήτων.

Σε ανακοίνωση του ο Πολιτιστικός Σύλλογος "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ" αναφέρει:

"Η Ανάληψη και αυτή την περίοδο θα βρεθεί στο επίκεντρο των γεγονότων με σειρά εκδηλώσεων που στόχο έχουν να την αναδείξουν και προβάλλουν. Θεωρούμε ότι είναι κάτι που το αξίζει ο τόπος μας και οι κάτοικοί του με αποκορύφωμα βέβαια μια τριήμερη εκδήλωση στο τέλος της χρονιάς..."

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το 6994201198

Την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 11 το πρωί στην Ανάληψη θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα "Οι ορεινοί όγκοι της Τριχωνίδας" από τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ".

Θα εξεταστούν τα πεδία ανάπτυξη περιοχής, η αξιοποίηση της Λίμνης Τριχωνίδας, η προβολή της ευρύτερης περιοχής, η ανάπτυξη μοντέλων θρησκευτικού τουρισμού και άλλες σημαντικές θεματικές ενότητες θα συζητηθούν το πρωινό της Κυριακής.

Ομιλητές θα είναι:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΕΥΓΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ & ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Τ.ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΝΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑ Τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ & ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΑΛ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΙΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ M.Sc ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ -ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΩΝ ΟΡΕΩΝ

Επίσης θα παραστούν εκπρόσωποι εκκλησιαστικών φορέων, περιφερειακοί & δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων που θα κάνουν παρεμβάσεις.

Σε ανακοίνωση τονίζεται:

"η προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του τόπου μας συνεχίζεται, προσελκύουμε κόσμο, γνωρίζει το χωριό μας και θέτουμε τις βάσεις για κάτι καλύτερο για την Ανάληψη μας με συνοδοιπόρους όλους τους κατοίκους,''

 

 

Τι μπορεί να γίνει με την Λίμνη Τριχωνίδα, πως μπορεί να αξιοποιηθεί ο Εύηνος Ποταμός, η προβολή των Ιερών Μονών της ευρύτερης περιοχής της Τριχωνίδας μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες, είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν στην πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργανώνεται την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 11 το πρωί στην Ανάληψη Τριχωνίδας από τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ".

Ομιλητές από όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους ενώ οι κάτοικοι θα έχουν την δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα.

Μια ακόμη σπουδαία δραστηριότητα στην όμορφη Ανάληψη.

Στην όμορφη και γραφική Ανάληψη Τριχωνίδας επικεντρώνει τις δραστηριότητές του ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ".

Η αξιοποίηση χώρου του Κοινοτικού Γραφείου σε χώρο δράσεων και ενημέρωσης προτείνει μέσω της πρότασης του για την δημιουργία ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ, όπου θα διαμορφωθεί χώρος για ανάγνωση και ενημέρωση μέσω ενός υπολογιστή.

Ο Πρόεδρος ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΪΖΟΣ αναφέρει: "εδώ και 18 μήνες έχουμε καταθέσει πρόταση για την δημιουργία ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ με την δωρεά 350 βιβλίων και ενός υπολογιστή ώστε όλοι οι κάτοικοι να έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση και την πληροφόρηση. Είναι σημαντικό σε ένα κτίριο στο κέντρο του χωριού να δώσουμε ζωή και να αποτελέσει σημείο συνάντησης των κατοίκων."

Σελίδα 1 από 6

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία