Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί στην Ανάληψη Τριχωνίδας θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Οικονομολόγου Γιώργου Σαρδέλη με τίτλο "Κατάθεση Ψυχής".

Η πορεία ζωής από την Ορεινή Ναυπακτία, η επαγγελματική σταδιοδρομία, τα οικογενειακά βιώματα και οι κοινωνικές διαστάσεις είναι μερικά από τα θέματα που διαπραγματεύονται στο βιβλίο.

Βασική ομιλήτρια θα είναι η γνωστή Αιτωλοακαρνάνισα Οικονομολόγος - Διεθνολόγος Μαρία Καλπουζάνη.

Επίσης θα αναπτύξουν τις απόψεις τους σημαντικοί άνθρωποι μεταξύ των οποίων η Πατρινή Μαθηματικός Αναστασία Στεφανοπούλου.

Την επόμενη Κυριακή 10 Νοέμβρη και ώρα 11 το πρωί στην Ανάληψη Τριχωνίδος ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Οι Φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδος" θα πραγματοποιήσει την παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού Αιτωλοακαρνάνα Οικονομολόγου Γιώργου Σαρδέλη με τίτλο "Κατάθεση Ψυχής".

Πρόκειται για ένα βιβλίο με πολλά κοινωνικά και ανθρωπιστικά μηνύματα ,την παρουσίαση του οποίου θα κάνουν γνωστοί Αιτωλοακαρνάνες από όλα τα φάσματα δραστηριοτήτων.

Τα έσοδα από το βιβλίο θα διατεθούν για κοινωφελής σκοπούς.

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώνει την έκδοση του τόμου των Πρακτικών του Συνεδρίου "Η λογοτεχνία του Μεσοπολέμου στο χώρο της Δυτικής Ελλάδας" που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τον Απρίλιο του 2018 στο Αγρίνιο.

Το πολύτιμο αυτό επιστημονικό έργο που προέκυψε από το συνέδριο ξεπέρασε τις 800 σελίδες και θα διατίθεται στο χώρο της επίσημης παρουσίασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18:30 στην Παλαιά Δημοτική Αγορά του Αγρινίου σε ένα μεσοπολεμικό ανακαινισμένο χώρο, όπως άλλωστε αρμόζει στη θεματική του συνεδρίου. 

Ο τόμος των πρακτικών είναι κτήμα της εκπαιδευτικής και επιστημονικής κοινότητας της Δυτικής Ελλάδος και της Αιτωλοακαρνανίας,. Για αυτό και στο πάνελ της παρουσίασης θα υπάρχει εκπροσώπηση από όλο το Νομό. 

Αναλυτικά για τα πρακτικά θα μιλήσουν:

-Ο Συντονιστής Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδος κος Απόστολος Βετσόπουλος.

-Ο τ. Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Ιωάννης Νεραντζής.

-Η φιλόλογος του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου και τέως Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μεσολογγίου κα Σοφία Λαναρά.

-Οι φιλόλογοι του 2ου ΓΕΛ Ναυπάκτου εκ μέρους του Συνδέσμου Φιλολόγων Ναυπάκτου Δρογγίτη Μαρία και Δημόπουλος Κωνσταντίνος. 

Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις συνέδρων που συμμετείχαν με εισήγηση στα πρακτικά. Θα προηγηθούν επίσης χαιρετισμοί επισήμων που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Την επιμέλεια των πρακτικών έκανε ο Απόστολος Βετσόπουλος, συντονιστής Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδος και η Χρύσω Σπυρέλη, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων.

Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γαβαλιωτών Αθήνας και Π.Ε.Σ.Α.Γ. διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Β. Αλεξανδρή, με τίτλο: "Η ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ - ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ" Έκδοση των Συλλόγων "Γαβαλιωτών Αθήνας και Π.Ε.Σ.Α.Γ." , την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων, του Δημοτικού Σχολείου Γαβαλούς, στην Γαβαλού Μακρυνείας.

Εισηγητές:

κ. Μιλτιάδης Ζαμπάρας, Διδάκτωρ Πολυτεχνικής Σχολής Παν/μιου Πατρών – Υποδιοικητής Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

 κ. Ιωάννης Νεραντζής, Διδάκτωρ Ιστορικής Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Κρήτης.

 κ. Ηλίας (Λίνος) Υφαντής, Εκπαιδευτικός, Διευθυντής Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου.

 κ. Δημήτρης Αλεξανδρής, Αντιπρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. – Συγγραφέας του βιβλίου.

Την συζήτηση θα συντονίσει η κ. Αργυρούλα Ίσκου, Εκπαιδευτικός, Διευθύντρια του Λυκείου Γαβαλούς.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Οι Φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας" ΚΑΙ ο Συγγραφέας Γιώργος Θ. Σαρδέλης παρουσιάζουν το βιβλίο του "Κατάθεση Ψυχής" την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ. στην Ανάληψη Τριχωνίδας..

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει συζήτηση ΕΝΏ τα έσοδα από την διάθεση του Βιβλίου του Συγγραφέα θα δοθούν εξ ολοκλήρου για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 Η «Ιστορία των συνεταιρισμών στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του βιβλίου του Δρ. Απόστολου Βετσόπουλου που παρουσιάσθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Μεσολόγγι) του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου-Ναυπακτίας «Η ΈΝΩΣΗ», τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας και τις εκδόσεις «Γράμμα».

Για την επιστημονική συγγραφική μελέτη του Δρ Αποστόλου Βετσοπούλου   συμμετείχαν και μίλησαν ο πρώην Πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου Βαγγέλης Πολίτης Στεργίου και ο πρώην Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου Δημήτρης Καπογιάννης.

Την εκδήλωση, συντόνισε ο κ. Νίκος Κοσμάς.

Σελίδα 1 από 7

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία