Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Με πολύ κέφι γιορτάστηκε για άλλη μια χρονιά η Γιορτή της Γυναίκας και στο Μεσολόγγι.

Γυναίκες όλων των ηλικιών γλέντησαν σε γιορτινή διάθεση κι απέδειξαν πως οι γυναίκες ξέρουν πολύ καλά να γλεντούν. Το κέφι πήρε φωτιά όταν οι χοροί ξεκίνησαν ενώ απόλαυσαν νόστιμα εδέσματα διασκεδάζοντας μέχρι τελικής πτώσεως.

Ο φωτογραφικός φακός ήταν εκεί για να τις απαθανατίσει και να τους ευχηθεί ολόψυχα χρόνια του πολλά!

Η Μαρία Καλπουζάνη απέστειλε το δικό της μήνυμα για τη γιορτή της Γυναίκας:

«Η γιορτή της Γυναίκας υπάρχει για να υπενθυμίζει πως όταν έχεις υπομονή, θέληση και όρεξη για ζωή, μπορείς να συνδυάσεις πολλαπλούς ρόλους σε δύσκολες συνθήκες απαιτώντας τα προφανή, ισονομία, ισοτιμία, συμπληρωματικότητα, αλληλοσεβασμό και ίσες ευκαιρίες για τα δυο φύλα.

Εμείς λοιπόν γιορτάζουμε κάθε μέρα»!!!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Οι Φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας  πρόσφεραν λουλούδια σε Γυναίκες του όμορφου χωριού του Δήμου Θέρμου.

Γυναίκες μάνες, γιαγιάδες, αγρότισσες, κυρίες βρέθηκαν στο επίκεντρο μοιράζοντας δάκρυα χαράς και ζεστές αληθινές αγκαλιές ύστερα από την ωραία αυτή κίνηση.

Η Γυναίκα παντού

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, (Σ.Υ.Π.Ε.Α.), μπροστά στην 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας χαιρετίζει και τιμά τις γυναίκες μέλη του, αλλά και όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες ή άνεργες.

Πριν από 109 χρόνια η καθιέρωση της 8ης Μάρτη ως Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, αναδείκνυε τους μεγάλους γυναικείους εργατικούς αγώνες των προηγούμενων δεκαετιών, για ίσες αμοιβές των γυναικών με τους άνδρες συναδέλφους τους, για μείωση των ωρών εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

Σήμερα, στη χαραυγή του 21ου αιώνα, υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες που μπορούν να εξασφαλίσουν μια ανθρώπινη ζωή για όλους. Υπάρχουν οι δυνατότητες για να έχουμε μόνιμη και σταθερή εργασία, ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος, ελεύθερο χρόνο που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά ώστε να μπορούμε να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση.    

Οι ανάγκες μας όμως σκοντάφτουν στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων και των αντιλαϊκών περιφερειακών, τοπικών διοικήσεων, που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κι όχι τις λαϊκές ανάγκες.

Λέμε όχι στη βαρβαρότητα της ανεργίας, της μερικής απασχόλησης, της εργασίας χωρίς δικαιώματα.

Λέμε όχι στη βαρβαρότητα της εργοδοσίας και του κράτους που εκβιάζουν τις γυναίκες να μη μείνουν έγκυες γιατί η μητρότητα αποτελεί κόστος γι αυτούς. Οι επιχειρηματικοί κολοσσοί, όπως η Apple και η Facebook, προωθούν την κρυοσυντήρηση των ωαρίων των εργαζομένων γυναικών για να αποφασίζουν επί της ουσίας αυτοί αν και πότε θα γίνουν μητέρες.

Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι να δυναμώσουμε το εργατικό και ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, το σύλλογο μας και την πάλη μας για ένα μέλλον που θα αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Ε.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΛΙΑΠΗΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΧΗΡΑ-ΓΚΟΥΜΑ

 

Με λουλούδια τίμησε τις γυναίκες αστυνομικούς η Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας.

Στις γυναίκες αστυνομικούς του Μεσολογγίου προσέφεραν λουλούδια ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας της Ένωσης Χρ. Τέγας και Μιχ. Μπιλάλης αντίστοιχα, ενώ στην Ναύπακτο οι γυναίκες δέχθηκαν λουλούδια από τον πρόεδρο και τον ταμία Β. Πολυγένη και Α. Γιαννόπουλο.

Επρόκειτο για μια κίνηση ευγνωμοσύνης στην γυναίκα επαγγελματία, μητέρα και σύζυγο που καταφέρνει να ανταποκρίνεται σε όλες τις υποχρεώσεις της με δύναμη και χαμόγελο.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Κάθε χρόνο η 8 Μάρτη γιορτάζεται ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

Το 1857 πραγματοποιήθηκε η μεγάλη απεργία από εργάτριες της Κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη με αίτημα καλύτερες συνθήκες.

Η ιστορία κύλησε με σημαντικούς αγώνες και κατακτήσεις.

Παρότι έχει βελτιωθεί αισθητά η θέση της γυναίκας στην κοινωνία υπάρχουν ακόμη "άβατα" πεδία για τον μισό πληθυσμό του πλανήτη.

Στις σημερινές πολύπλοκες συνθήκες που απειλείται η κοινωνική μας συνοχή, τα αιτήματα για ειρήνη, δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη καθώς και η διεκδίκηση ίδιων δικαιωμάτων και ευκαιριών για τις γυναίκες είναι προτεραιότητες του προοδευτικού κινήματος.

 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σελίδα 1 από 7

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία