Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ελάχιστοι µε πολιτικό όρκο

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 12/09/2019

 

Στα παραλειπόµενα της πρόσφατης ορκωµοσίας των δηµοτικών και τοπικών συµβούλων και η επιλογή θρησκευτικού ή πολιτικού όρκου. Σε σύνολο πολλών δεκάδων συµβούλων µόνο 4 σύµβουλοι του ΚΚΕ και ο...

 

 Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ενώπιον του νέου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, ορκίστηκε το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 ο νεοεκλεγείς Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλείας της παράταξης «Όλα από την Αρχή» Βασίλειος Γιαννόπουλος.

Ο κ. Γιαννόπουλος για λόγους αντικειμενικής αδυναμίας δεν κατέστη δυνατό να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο κ. Φαρμάκης ευχήθηκε στον κ. Γιαννόπουλο, καλή και εποικοδομητική θητεία, επ’ ωφελεία των πολιτών της Ηλείας, αλλά και ευρύτερα της Δυτικής Ελλάδας, ενώ ο κ. Γιαννόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη, εκφράζοντας την πρόθεσή του να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στη νέα εποχή ανάπτυξης της Περιφέρειας.

 

Συνεδριάζει σήμερα το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο

Σήμερα 1 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 11 το πρωί, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά, το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο με προεδρεύουσα την πρώτη σε σταυρούς εκλεγείσα περιφερειακή σύμβουλο Μαρία Σαλμά, από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο Πατρών - Αθηνών 32 και Αμερικής) στην Πάτρα, με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη, την εκλογή προεδρείου του Σώματος και την ανάδειξη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Πολλή δουλειά, έργο με διαφάνεια και νομιμότητα, συνεργασία με όλες τις υγιείς δυνάμεις και τους φορείς του δήμου, υποσχέθηκε ο νέος δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος στην ομιλία του στο πλαίσιο της τελετής ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής.

Η εκδήλωση έγινε χθες το βράδυ στον προαύλειο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου, όπου παραβρέθηκαν εκατοντάδες πολίτες, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, δήμαρχοι του νομού Αιτωλοακαρνανίας και εκπρόσωποι αρχών και φορέων. Τον αγιασμό και την ορκωμοσία έκανε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, που, αφού έδωσε τις καλύτερες ευχές του στην νέα διοίκηση του δήμου, υπογράμμισε ότι η συνεργασία της εκκλησίας είναι δεδομένη όπως άλλωστε έκανε και με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, προκειμένου ο δήμος της Ιερής Πόλης να δει προκοπή και πρόοδο.

Ο κ. Λύρος αφού ευχαρίστησε τους δημότες που εμπιστεύτηκαν τις τύχες τους στον ίδιο και στους συνεργάτες του αλλά και τις δημοτικές δυνάμεις που στήριξαν την προσπάθειά του, τόνισε ότι, οι πολίτες, βλέποντας την κρίση που διανύει ο δήμος σε επίπεδο διαχείρισης οικονομικών, διοίκησης, διαχείρισης έργων και αποτελεσματικότητας, στάθμισαν τα δεδομένα έδειξαν τον δρόμο. «Με την ψήφο τους έκριναν προγράμματα, συμπεριφορές και πρόσωπα και τώρα αναμένουν να ανταποκριθούμε στους ρόλους που μας ανέθεσαν και να υλοποιήσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις», είπε μεταξύ άλλων ο νέος δήμαρχος. Συνεχίζοντας τόνισε ότι: «η μετάβαση στην νέα πραγματικότητα δεν είναι εύκολη υπόθεση, ούτε αλλάζει με ένα μαγικό ραβδί. Με την σημερινή μας ορκωμοσία καλούμαστε να υπερκεράσουμε μια ζοφερή πραγματικότητα, να ανταποκριθούμε στις τρέχουσες εκκρεμότητες, και στις προκλήσεις του μέλλοντος. Αποτελεί υποχρέωση όλων των υγιών και δημιουργικών δυνάμεων να συμβάλλουμε στην αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής και να χαράξουμε από κοινού μια δημιουργική πορεία, πάνω σε στέρεες βάσεις και αντιλήψεις. Αν θέλουμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας οφείλουμε να σπάσουμε τα δεσμά του παρελθόντος. Καθήκον μας είναι να διεκδικήσουμε όσα μας στέρησαν, να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου μας να αναβαθμίσουμε τον τόπο μας και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών».

Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται πολλή δουλειά και σύγκρουση με τις κατεστημένες καταστάσεις, χωρίς συμβιβασμούς και ιδιοτέλεια, η οποία δεν έχει θέση στις προσπάθειες που ξεκινούν άμεσα. Το πρώτο που θα γίνει είναι η αλλαγή νοοτροπίας με νέο ύφος και ήθος στην εξουσία. «Δεν νοείται στον τόπο των πέντε Πρωθυπουργών, της Θυσίας και της Ελευθερίας, να μιλάμε για έλλειμμα δημοκρατίας και απουσία πολιτικής ηθικής», πρόσθεσε με νόημα. Υποσχέθηκε ότι ο ίδιος προτίθενται να βαδίσει στα χνάρια του Χαρίλαου Τρικούπη για να λειτουργήσει η τοπική δημοκρατία και να αποκατασταθεί η πολιτική ηθική. Οι αιρετοί, κατά τον κ. Λύρο, πρέπει να αποτελούν πρότυπο σεβασμού και παράδειγμα πολιτικού πολιτισμού.

Ξεκινώντας την δημαρχιακή του θητεία θα βάλει ως προτεραιότητα την καταγραφή της παρούσας κατάστασης και της ενημέρωσης των πολιτών. Συγχρόνως αναφέρθηκε και στις δράσεις που θα υλοποιηθούν άμεσα. Παράλληλα θα αξιοποιηθεί και η παραμικρή δυνατότητα που προσφέρεται για την ανάπτυξη και προβολή του δήμου όπως είναι ο επετειακές εκδηλώσεις του 2021, που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και θα μπουν οι βάσεις για το 2026 και τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου. «Το Μεσολόγγι δικαιούται να είναι πρωταγωνιστής και δεν πρέπει να αφήσουμε τις ευκαιρίες αυτές να πάνε χαμένες για να μας μείνουν πράγματα πέρα από τις εκδηλώσεις», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Η εκδήλωση έκλεισε με μια μικρή δεξίωση που δόθηκε στον χώρο, όπου ο κ. Λύρος δέχθηκε τις εγκάρδιες ευχές για καλή θητεία όλων των παρευρισκομένων. 

Ακολουθεί σε λίγο μεγάλο φωτορεπορτάζ.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Σας προσκαλούμε στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, των Δημοτικών και Τοπικών συμβούλων, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8.00 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου.

Ελπίζουμε με την προσπάθεια και των συνεργασία όλων μας, να χτίσουμε έναν νέο σύγχρονο Δήμο στην υπηρεσία του Δημότη.

Το Γραφείο Τύπου
του συνδυασμού «Συμμαχία για το μέλλον»

Στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου «Άνεσις» πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του Δημάρχου και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ἱερόθεου ορκίστηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και ακολούθησαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Παπαναστασίου εκτός από τον ιερό όρκο που έδωσε να υπηρετεί τα συμφέροντα του δήμου έδωσε και έναν δεύτερο όρκο στους δημότες όπως είπε ο ίδιος στον σύντομο χαιρετισμό του να μην ξεχάσει την υπόσχεση αυτή. «Σήμερα δώσαμε ιερό όρκο να είμαστε πιστοί στην Πατρίδα, να είμαστε τίμιοι και ευσυνείδητοι. Να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις και τις αρχές την πόλη που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε. Ενώπιον σας ορκιζόμαστε να μην ξεχάσουμε αυτήν την υπόσχεση. Ορκιζόμαστε να μη σταματήσουμε να εργαζόμαστε με τους ίδιους ρυθμούς. Με την ίδια θέληση και επιμονή για όλα όσα μας αξίζουν. Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε μαζί την προσπάθεια για το Αγρίνιο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Απευθυνόμενος στον κόσμο που είχε κατακλύσει την αίθουσα αλλά και τον εξωτερικό χώρο τόνισε: «Πριν από πέντε χρόνια, σε αυτή την αίθουσα, ορκίστηκα να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντα μου. Σήμερα, στέκομαι απέναντί σας, ταπεινός, σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω ότι εργάστηκα έντιμα. Στέκομαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλατε. Με απόλυτη επίγνωση της ευθύνης απέναντι στους Αγρινιώτες, οι οποίοι πίστεψαν στο όραμα και τις δυνατότητες μας. Σήμερα, δίνουμε τα χέρια ξανά και, αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε το οπλοστάσιο των δυνάμεων μας, σας καταθέτουμε με ειλικρίνεια την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε σε όλα όσα ελπίζετε από αυτή τη Δημοτική Αρχή. Δε σας κρύβω ότι, σε δύσκολες στιγμές της πρώτης μας θητείας, η σκέψη μου ερχόταν στη ημέρα της ορκωμοσίας. «Ν΄ αγαπάς την ευθύνη». Αυτή η φράση του Καζαντζάκη συνόδευε όλες μου τις αποφάσεις. Όταν ορκίζεσαι κουβαλάς την αγωνία να ανταποκριθείς σε μια υπέρτατη τιμή. Πάντα ελπίζεις ότι θα είσαι άξιος και ικανός. Και δεν σας κρύβω ότι όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξαν στιγμές που αναμετρήθηκα με τα όρια και τις αντοχές μου. Κάποιες φορές αναγκάστηκα να πάρω δύσκολες αποφάσεις. Αυτές όμως οι μάχες που έδωσα, με οδήγησαν σήμερα να στέκομαι μπροστά σας ακόμη πιο δυνατός, σίγουρος ότι το Αγρίνιο θα ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις του αύριο. 
Είμαι έτοιμος να ολοκληρώσω όσα, με τόλμη και ρεαλισμό, σχεδιάσαμε για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας. Γνωρίζω ότι αρχίζει ένας νέος αγώνας, μακρύς και δύσκολος. Όχι όμως από την ίδια αφετηρία. Ήδη διανύσαμε, μαζί με τους συνεργάτες μου, μια μεγάλη απόσταση. Με αίσθημα ευθύνης σας λέω ότι πετύχαμε πολλούς από τους στόχους που θέσαμε. Το δικό μας όραμα παραμένει ένα Αγρίνιο υπερήφανο, νοικοκυρεμένο και δημιουργικό. Ένα Αγρίνιο, Μητρόπολη της Αιτωλοακαρνανίας, που θα ανταποκρίνεται στον ιστορικό του ρόλο. Τα τελευταία χρόνια αποδείξαμε στην πράξη ότι με σκληρή δουλειά και πρόγραμμα, με χρηστή διαχείριση και σωστή ιεράρχηση στόχων μπορούμε να πετύχουμε πολλά και σημαντικά. Κάναμε την αρχή και συνεχίζουμε. Όλοι μαζί. Έχουμε μπροστά μας μια θητεία κατά την οποία δεν θα αφήσουμε καμία ευκαιρία χαμένη, καμία δημιουργική δυνατότητα να μην την αξιοποιήσουμε. Με δύναμη και μεράκι. Με συνέπεια λόγων και έργων. Έχοντας εσάς τους πολίτες δίπλα μας, συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους σ’ αυτήν την μεγάλη προσπάθεια. Απλώνουμε το χέρι σε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ζητούμε να ιεραρχήσουμε μαζί τα μεγάλα ζητήματα του τόπου μας. Να ενώσουμε δυνάμεις και να πετύχουμε. Να δημιουργήσουμε μια μεγάλη συμμαχία ενώνοντας και προσθέτοντας. Διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Το Αγρίνιο. Την πόλη που αγαπάμε, την πόλη που θέλουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας».

Νωρίτερα δόθηκε ο λόγος και στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης με πρώτη την Χριστίνα Σταρακά, δεδομένου ότι κατά την θητεία της ως αντιπεριφερειάρχης είχε συνεργαστεί στενά με τον δήμο Αγρινίου και οφειλόταν αυτή η τιμή στο πρόσωπό της. Τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιποι επικεφαλής υποσχέθηκαν ότι θα παλέψουν από τις θέσεις που τους έταξε ο Αγρινιώτικος λαός για το καλό του δήμου όχι με στείρα αντιπολίτευση αλλά με κριτικό πνεύμα για την προκοπή του τόπου.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου, καθώς και των μελών Συμβουλίων της Δημοτικής Κοινότητας και των Τοπικών Κοινοτήτων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου και ώρα 18.30, στο Δημοτικό Κατάστημα της έδρας του Δήμου Ξηρομέρου στον Αστακό, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

Η παρουσία των πολιτών είναι ιδιαιτέρως σημαντική για εμάς, γιατί η εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλατε στις πρόσφατες εκλογές ήταν μοναδική, μας γεμίζει ευθύνες αλλά και μας δίνει δύναμη για να πάμε τον Δήμο Ξηρομέρου μπροστά.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος
Τριανταφυλλάκης Ιωάννης

Σελίδα 1 από 6

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία