Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Την Κυριακή του Πάσχα με το σούρουπο ο ουρανός της Μυρτιάς γέμισε αερόστατα...
Στον χώρο του 1ου Δημοτικού σχολείου της Άνω Μυρτιάς έγινε η προγραμματισμένη συνάντηση και φωτισμένα αερόστατα γέμισαν τον ουρανό.
Οι φωτογραφίες είναι από το προφίλ στο FB του Δημάρχου Θέρμου, Σπύρου Κωνσταντάρα.

Πηγή: kainourgiopress.blogspot.com

Στο Γ.Ν.Αγρινίου όπου νοσηλεύονταν, άφησε την τελευταία του πνοή ο ηλικιωμένος ο οποίος χθες το πρωί παρασύρθηκε από ι.χ στην Άνω Μυρτιά Θέρμου, σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία Αγρινίου...
Τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος διερευνά η Τροχαία Αγρινίου,ενώ την αιτία του θανάτου αναμένεται να δείξει η ιατροδικαστική εξέταση.

Πηγή: kainourgiopress.blogspot.com

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 πανηγυρίζει η Ιερά Βυζαντινή Μονή Μυρτιάς Τριχωνίδος την μεγάλη θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, που αποτελεί και την κύρια πανήγυρη της Μονής.

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 17:00’ θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την  Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 06:30’ θα τελεσθούν η ακολουθία του Μεσονυκτικού,του Όρθρου και στη συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.ΚΟΣΜΑ.

Το απόγευμα και ώρα 17:00’ θα τελεσθεί η ακολουθία του Μεθέορτου Εσπερινού.

Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 07:00’ θα τελεσθούν η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Καταφυγίου Δρυμώνος Θέρμου, επί τη εορτή του Αγίου Καλλίστου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

Πηγή: panaitolionews.blogspot.com

 

Φέρεται εις γνώσιν των ευλαβών προσκυνητών ότι στην Ιερά Μονή θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία το βράδυ της Τετάρτης 7ης Νοεμβρίου, ξημερώνοντας Πέμπτη, για την Εορτή της Συνάξεως των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ, καθώς και των λοιπών Ασωμάτων Δυνάμεων. 
Θα αρχίσει ώρα 21:00 μ.μ. και θα περατωθεί περί τις 00:30 π.μ.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ 

 

Η Μυρτιά βρίσκεται στην Βορειοανατολική όχθη της λίμνης Τριχωνίδας...
Η ιστορία της Μυρτιάς χάνεται στο βάθος του χρόνου. Το παλαιότερο όνομα του χωριού ήταν “Γουρίτσα”.
Στο χωριό εκτός από το ιστορικό μοναστήρι της Μυρτιάς, υπάρχουν τρεις ενοριακοί ναοί, ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, ο Προφήτης Ηλίας και ο Άγιος Δημήτριος. Οι ναοί αυτοί πλαισιώνονται από τα ξωκλήσια της Αγίας Ελεούσας και της Αγίας Παρασκευής.

Πηγή: kainourgiopress.blogspot.com
(βίντεο του Ανδρέα Κουτσοθανάση)

Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών Χριστιανών, ότι την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Μυρτιάς πανηγυρική Αγρυπνία επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.
Ώρα ενάρξεως 19:30’.

Εκ της Ιεράς Μονής

Πηγή: kainourgiopress.blogspot.com

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία