Αγγελίες    Επικοινωνία

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 65
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς τιμάται πανηγυρικώς η Σύναξις της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Μυρτιωτίσσης, που αποτελεί την εφέστιο και θαυματουργό Εικόνα της Ιεράς Μονής.

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. στην Ιερά Μονή θα τελεστεί πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία.

Η ιερά αγρυπνία θα τελεστεί κατά το αγιορείτικο τυπικό και θα περιλαμβάνει την ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού, Όρθρου, των Χαιρετισμών της Παναγίας, του Μικρού Αγιασμού και της πανηγυρικής Αναστάσιμης Θειας Λειτουργίας.

* Το πρωί της Κυριακής δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

 

 

Εκ της Ιεράς Μονής

 

Iερά Αγρυπνία στο Παναιτώλιο

Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών Χριστιανών, ότι την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2017 θα τελεσθεί στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης Παναιτωλίου Αγρινίου Ιερά Αγρυπνία ἐπι τη μνήμη τοῦ Ὁσίου καὶ θεοφόρου Πατρὸς ἡμῶν Λεοντίου ἐν Ἀχαΐᾳ. 

Ώρα ενάρξεως 20:00’.

 

Συναξάριον
O Όσιος Λεόντιος γεννήθηκε στην Μονεμβασία της Πελοποννήσου από τον Ανδρέα και την Θεοδώρα. Ο πατέρας του ήταν αρκετά πλούσιος και επίσημος άνδρας. Ο βασιλιάς Ανδρόνικος Β', ο Παλαιολόγος (1283 - 1328 μ.Χ.) ανέθεσε σ' αυτόν σπουδαία θέση στην κεντρική διοίκηση του Μοριά. Ο Λέων λοιπόν, έτσι ονομαζόταν πριν, έτυχε μεγάλης φροντίδας από τους γονείς του και σπούδασε στην Κωνσταντινούπολη ξένες γλώσσες, φιλοσοφία και θεολογία.

Όταν πέθανε ο πατέρας του, επέστρεψε στη Μονεμβασία και φρόντισε τη μητέρα του. Κατόπιν η μητέρα του αποσύρθηκε σε μοναστήρι και ο Λέων με την ευχή της παντρεύτηκε. Υπήρξε πρότυπο συζύγου, οικογενειάρχη και κοινωνικού ευεργέτη.

Έπειτα όμως ήλθαν και οι μεγάλες δοκιμασίες. Πέθανε η γυναίκα του, κατόπιν τα παιδιά του και έτσι ο ίδιος αποφάσισε να γίνει μοναχός. Έγινε λοιπόν μοναχός με το όνομα Λεόντιος και πήγε κοντά σ' ένα έμπειρο ασκητή, τον Μενίδη, όπου έμεινε κοντά του για αρκετό χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια πήγε στο Άγιον Όρος, όπου έλαβε αρκετά μεγάλη ασκητική εμπειρία και επέστρεψε πάλι στην Πελοπόννησο. Εκεί διάλεξε τόπο διαμονής του το βουνό που βρίσκεται κοντά στο Αίγιο και από 'κει πήγαινε σε πόλεις της Αχαΐας και κήρυττε τον Θείο λόγο. Κοντά του πήγαν και άλλοι ζηλωτές της αγγελικής ζωής, που αργότερα, πολλοί απ' αυτούς διέπρεψαν στον Ιερό κλήρο.

Ο Λεόντιος απεβίωσε ειρηνικά και η φήμη της αρετής του παρέμεινε και μετά τον θάνατο του. Οι δε αδελφοί Παλαιολόγοι, Θωμάς και Θεόδωρος, προς τιμήν του οσίου, έκτισαν Μονή στον τόπο της ασκήσεώς του, στο όνομα του αρχαγγέλου Μιχαήλ.

 

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος α’. Τὸν τάφον σου Σωτὴρ.
Ἀσκήσει λαμπρυνθεῖς, ὡς χρυσὸς ἐν χωνείᾳ, λαμπρύνεις Μοναστῶν, τοὺς χοροὺς ἑπομένους, τοὶς θείοις σου διδάγμασι, θεοφόρε Λεόντιε, ὅθεν σήμερον, τὴν φωτοφόρον σου μνήμην, ἑορτάζοντες, ὑπὲρ ἠμῶν σὲ πρεσβεύειν, αἰτοῦμεν πρὸς Κύριoν.

Συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 οι εργασίες της Διημερίδας με θέμα: «Ο Άγιος Κάλλιστος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως ο Καταφυγιώτης και η Ιερά Μονή Καταφυγίου», που διοργάνωσε η Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος, ο Δήμος Θέρμου και ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Θέρμου.

Το πρωί  στο καθολικό της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος τελέσθηκαν η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου αρχιμ. Εφραίμ. Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, αρχιμ. Επιφάνιος Καραγεώργος, ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μυρτιάς, αρχιμ. Ιωσήφ Ζωγράφος και άλλοι κληρικοί.

Αμέσως μετά, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Θέρμου συνεχίστηκαν οι εργασίες της Διημερίδας. Μετά τον χαιρετισμό του Δημάρχου Θέρμου κ. Σπυρίδωνος Κωνσταντάρα ανέβηκε στο βήμα ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Θέρμου κ. Γεώργιος Σαγώνας και ανέπτυξε την εισήγησή του με θέμα: «Το Απόκουρο και η Ιερά Μονή Καταφυγίου».

Ο κ. Σαγώνας αφού έκανε μια γενικότερη αναφορά στην ιστορία και τα μνημεία της ευρύτερης περιοχής του Θέρμου επικεντρώθηκε στην Ιερά Μονή Καταφυγίου. Μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής: «Η ευρύτερη περιοχή του Θέρμου, το Απόκουρο, διακρίνεται μεταξύ άλλων και για τα μοναδικά του χαρακτηριστικά, την ιστορία του, τους Αρχαιολογικούς του Χώρους, τα Μουσεία του, τη φύση και το περιβάλλον του, τα μνημεία του, κ.α. Μεταξύ αυτών εξέχουσα θέση κατέχουν τα Βυζαντινά και μεταβυζαντινά του μνημεία, η ιστορία και δράση των οποίων άρχισε πολλούς αιώνες πριν.

Ένα τέτοιο μεταβυζαντινό μνημείο είναι και η Ιερά Μονή Καταφυγίου, η δράση της οποίας αρχίζει τον 13ο αιώνα. Στην ιστορία της Μονής αναφέρονται σημαντικά γεγονότα η κορύφωση των οποίων εμφανίζεται κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας».

Στο δεύτερο μέρος της εισηγήσεώς του, ο κ. Σαγώνας, αναφέρθηκε στον Άγιο Κάλλιστο που μόνασε στην Ιερά Μονή Καταφυγίου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στην Ιερά Μονή Καταφυγίου μόνασαν κατά καιρούς άνδρες που διακρίθηκαν για τη θρησκευτική τους ευλάβεια, τη μόρφωσή τους, την αγάπη προς το Θεό αλλά και την κοινωνία, την αγάπη που παντοιοτρόπως επεδείκνυαν προς πάντες.

Ο Όσιος Κάλλιστος ο Β΄, ο Καταφυγιώτης, χρηματίσας μάλιστα Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και συγγράψας περί τα 100 κεφάλαια της Φιλοκαλίας των Ιερών Νηπτικών Πατέρων, ήταν η λαμπρότερη μορφή των μοναστών της Μονής, που με τη δράση και το έργο του κοσμεί επάξια το Αγιολόγιο της Ορθοδοξίας».

Η δεύτερη εισήγηση παρουσιάστηκε από τον ερευνητή και συγγραφέα κ. Νικόλαο Τέλωνα και είχε θέμα: «Η επί Βαυαρών διάλυσις των Ιερών Μονών της περιοχής Απόκουρου και η αφαίρεσις των κειμηλίων τους».

Ο εισηγητής βασισμένος σε πρωτογενές αρχειακό υλικό παρουσίασε την περίοδο της Βαυαρικής αντιβασιλείας κατά την οποία αποφασίστηκε, εκτός της αποκοπής της Ελλαδικής Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η διάλυση περισσοτέρων των τετρακοσίων Ορθοδόξων Μοναστηριών, σε ολόκληρη την μέχρι τότε ελεύθερη Ελλάδα. Τότε σφραγίστηκαν και στην περιοχή του Απόκουρου τα μέχρι τότε λειτουργούντα Μοναστήρια, που αποτελούσαν για το λαό μας τη ραχοκοκαλιά της λαϊκής του ευσέβειας και ήταν προπύργια αντίστασης του ορθοδόξου βιώματος και φρονήματος. Παρά τις γενικευμένες αντιδράσεις που έφτασαν μέχρι ενόπλων εξεγέρσεων, τα περισσότερα από αυτά θεωρούνται μέχρι σήμερα ως «Μοναί διαλελυμέναι».

Ακολούθησε η προβολή Ντοκιμαντέρ με θέμα: «Μικρό οδοιπορικό στην Ιερά Μονή Καταφυγίου Αιτωλίας». Τις εργασίες της Διημερίδας έκλεισε ο πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου αρχιμ. Εφραίμ. Τον συντονισμό και την παρουσίαση των εργασιών της δεύτερης ημέρας είχε ο κ. Φώτιος Μάλαινος, θεολόγος, φιλόλογος, τέως λυκειάρχης.

Εκ της Ιεράς Μονής

Η Ιερά Βυζαντινή Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος, ο Δήμος Θέρμου και ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Θέρμου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας, τις εργασίες της Διημερίδος με θέμα: «Ο Άγιος Κάλλιστος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως ο Καταφυγιώτης και η Ιερά Μονή Καταφυγίου Αιτωλίας», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Θέρμου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Διημερίδος είναι το ακόλουθο:

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Αγρίνιο – Παπαστράτειο Μέγαρο Γυμναστικής Εταιρείας

(Συντονίζει ο φιλόλογος κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος)

18:30’  Έναρξη Διημερίδος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ.

19:00’  Χαιρετισμοί:

 • Ερίτιμη κα Χριστίνα Σταρακά, Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας.
 • Αξιότιμος κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας, Δήμαρχος Θέρμου.
 • Αξιότιμος κ. Γεώργιος Σαγώνας, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Θέρμου.
 • Ερίτιμη κα Μαρία Κόλλια, Πρόεδρος Συλλόγου Κίνησης Γυναικών και Φίλων του Δρυμώνα Τριχωνίδος.
 • Αξιότιμος κ. Χαράλαμπος Μπούσιας, Μέγας Υμνογράφος της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας – Συγγραφέας της Ακολουθίας του Αγίου Καλλίστου, Πατριάρχου Κωνσταντινούπολεως του Καταφυγιώτου.

19:30’    Κεντρική ομιλία από τον πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου αρχιμ. Εφραίμ.

 Θέμα: «Το πρόσωπο και το έργο του Αγίου Καλλίστου του Καταφυγιώτου».

20:15’  Απόδοση Βυζαντινών Ύμνων από την ακολουθία του Αγίου Καλλίστου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Καταφυγιώτου από την Βυζαντινή Χορωδία Αγρινίου, υπό την διεύθυνση του κ. Ανδρέα Λανάρα.

 1. «Καταφυγίου της Μονής σεπτόν οικήτορα». Κοντάκιο. Ήχος πλ. δ’.
 2. «Νηπτικόν ιερώτατον», «Αιτωλίαν κατώκησας». Στιχηρά προσόμοια του Εσπερινού. Ήχος δ’.
 3. «Τον ταπεινόν και ησύχιον Πατριάρχην». Δοξαστικό του Εσπερινού. Μέλος Κων/νου Μπαλατσιά. Ήχος πλ. β’.
 4. «Χαίροις, πατριαρχών θεαυγών», «Χαίροις, ο ταπεινός ασκητής». Στιχηρά προσόμοια των Αποστίχων του Εσπερινού. Ήχος πλ. α’.
 5. «Θεόφρον οικιστά», «Τον βαθυνούστατον γνώστην τιμήσωμεν». Καθίσματα του Όρθρου. Ήχος α’ και γ’ αντίστοιχα.
 6. «Δεύτε πιστοί συνελθόντες σήμερον τιμήσωμεν». Δοξαστικό των Αίνων. Μέλος Κων/νου Μπαλατσιά. Ήχος πλ. α’.
 7. «Τον αρθέντα εις ύψος σοφίας άρρητον». Απολυτίκιο. Ήχος πλ. α’.

 

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

06:30’ – 10:00’    Όρθρος και Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και ιερουργούντος του πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου αρχιμ. Εφραίμ.

Θέρμο – Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημαρχιακού Μεγάρου

(Συντονίζει ο θεολόγος, φιλόλογος κ. Φώτιος Μάλαινος)

11:30’    Χαιρετισμός από τον αξιότιμο κ. Σπυρίδωνα Κωνσταντάρα, Δήμαρχο Θέρμου.

11:45’    Εισήγηση: «Το Απόκουρο και η Ιερά Μονή Καταφυγίου».

Εισηγητής: κ. Γεώργιος Σαγώνας, Προέδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Θέρμου.

12:05’    Εισήγηση: «Η επί Βαυαρών διάλυσις των Ιερών Μονών της περιοχής Αποκούρου και η αφαιρέσις των κειμηλίων τους».

Εισηγητής: κ. Νικόλαος Τέλωνας, Ερευνητής – Συγγραφέας.

12:30’    Προβολή Ντοκιμαντέρ με θέμα: «Μικρό οδοιπορικό στην Ιερά Μονή Καταφυγίου Αιτωλίας».

12:50’    Κλείσιμο της Διημερίδος από τον πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου αρχιμ. Εφραίμ.

Εκ της Ιεράς Μονής

 

Με τίτλο «Από το Άγιον Όρος… στον Ουρανό» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Μαΐου 2015, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και η Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος και ήταν αφιερωμένη στον μακαριστό αρχιμ. Γεώργιο Καψάνη, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γρηγορίου Αγίου Όρους και τον μακαριστό Γέροντα Μωυσή τον Αγιορείτη.

Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου, μίλησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ και ο οσιολογιώτατος ιερομόναχος Λουκάς Γρηγοριάτης. Κατά την έναρξη ο πρωτ. Δημήτριος Πατσιαλός παρουσίασε τους ομιλητές και έκανε μια γενική αναφορά στις δύο αυτές σύγχρονες αγιορείτικες μορφές, που ο καθένας από διαφορετική θέση σημάδεψε την σύγχρονη ιστορία του Αγίου Όρους, αλλά και γενικότερα την σύγχρονη εκκλησιαστική ιστορία, αφήνοντας ανεξίτηλη την σφραγίδα του στο πέρασμά του.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ μίλησε από καρδιάς για τον μακαριστό Γέροντα Μωυσή τον Αγιορείτη, με τον οποίο συνδεόταν με φιλικούς και πνευματικούς δεσμούς για πολλά χρόνια, αλλά ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην περίοδο της ασθένειας και του θανάτου του, κατά την οποία στάθηκε δίπλα του με πολλή υιική αγάπη και αφοσίωση. Ο Μητροπολίτης Καστορίας χαρακτήρισε τον π. Μωυσή «εργάτη του ευαγγελίου», καθώς συγκέντρωνε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έχει ένας γνήσιος εργάτης του ευαγγελίου. Ήταν μια ευλογημένη ψυχή που ζούσε το θέλημα του Θεού, που ζούσε για τον Θεό και μόνο με τον Θεό.

Ήξερε να προσεύχεται και να αφήνει τη ζωή του ολοκληρωτικά στην πρόνοια Του. Ο π. Μωυσής, ανάφερε ο άγιος Καστορίας, προέβαλε με τη ζωή του το πρόσωπο του Χριστού γι΄ αυτό ποτέ δεν επεδίωξε την αυτοπροβολή, ή το να δημιουργήσει οπαδούς γύρω από το πρόσωπό του. Είχε το χάρισμα να αναπαύει τις ταλαιπωρημένες ψυχές και να ειρηνεύει τους ανθρώπους. Τέλος, αναφέρθηκε στο τρόπο που αντιμετώπιζε τους πειρασμούς, τις θλίψεις, τις δοκιμασίες και τον πόνο στη ζωή του και που απέδειξε στην πράξη όλη την εσωτερική πνευματική του εργασία.

Για τον μακαριστό Γέροντα Γεώργιο Καψάνη, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γρηγορίου Αγίου Όρους μίλησε ο εκ των αδελφών της Ιεράς Μονής οσιολογιώτατος ιερομόναχος Λουκάς Γρηγοριάτης. Ο π. Λουκάς τόνισε ότι και οι δύο Γέροντες ήταν αναστάσιμοι άνθρωποι και ήταν σύμψυχοι σε θέματα πίστεως. Μιλώντας για τον Γέροντά του αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε ένα από τα χαρίσματα που κοσμούσαν την προσωπικότητά του, που ήταν η αστείρευτη και θυσιαστική αγάπη του για την Εκκλησία και την ορθόδοξη πίστη.

Ο π. Γεώργιος εγκατέλειψε την ακαδημαϊκή θεολογία για να υπηρετήσει την Εκκλησία εκφράζοντας έμπρακτα την ανιδιοτελή του αγάπη στο Χριστό και την Εκκλησία. Μέσα από την ταπεινοφροσύνη του, την καθαρά προσευχή, την διάκριση και την υπομονή του δημιούργησε ένα ποιμαντικό, συγγραφικό και εκκλησιαστικό έργο που ευεργέτησε χιλιάδες ψυχές. Ο π. Γεώργιος είχε μια ορθόδοξη εκκλησιολογία που εκφραζόταν με την τιμή και το σεβασμό που απέδιδε στους εκκλησιαστικούς θεσμούς, τα εκκλησιαστικά πρόσωπα και ιδιαίτερα τα πρόσωπα των Επισκόπων. Τιμούσε τους Επισκόπους χωρίς να υπολογίζει κανένα κόστος και αυτό δίδασκε τους μοναχούς του και τα πνευματικά του παιδιά. Τέλος ο π. Λουκάς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους αγώνες του μακαριστού Καθηγουμένου για την ορθοδοξία και την αγωνία του για τους χριστιανικούς διαλόγους και την απειλή του οικουμενισμού.

Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο υποτακτικός του π. Μωυσή, ο ιερομόναχος Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε συγκινημένος στον Γέροντά του και στα όσα έζησε δίπλα του. Ο π. Χρυσόστομος τόνισε ότι και ο π. Μωυσής και ο π. Γεώργιος Καψάνης σημάδεψαν τα σύγχρονα εκκλησιαστικά δρώμενα και την σύγχρονη εκκλησιαστική ζωή και ανέφερε έξι χαρακτηριστικά γνωρίσματα, που ήταν κοινά και στους δύο: η αγάπη στο Χριστό, την Εκκλησία και την Ελλάδα, η αγάπη στον ορθόδοξο μοναχισμό και ιδίως τον αγιορειτικό, η αγωνία για τη διαφύλαξη των ορθοδόξων δογμάτων, χωρίς να καταλήγουν σε εμπάθειες και ακρότητες, ο σεβασμός στους εκκλησιαστικούς θεσμούς και ιδιαίτερα στα πρόσωπα των Επισκόπων, ο ιεραποστολικός ζήλος που και οι δύο επεδείκνυαν, παρά τις πολλές σωματικές ασθένειες και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν και τέλος η προσευχή και η καλοσύνη με τις οποίες απαντούσαν ακόμα και στους συκοφάντες του.

Ακολούθησε η προβολή DVDγια τη ζωή, το έργο και την προσφορά των δύο Αγιορειτών Πατέρων στην σύγχρονη εκκλησιαστική πραγματικότητα, τα οποία επιμελήθηκε ο κ. Νώντας Σκοπετέας. Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο οποίες ευχαρίστησε τους ομιλητές, αλλά και όσους συνέβαλλαν στην προετοιμασία και την διοργάνωση αυτής της όμορφης εκδήλωσης και τόνισε πως ο σκοπός των διοργανωτών ήταν να εκφρασθεί η ευγνωμοσύνη και η ευχαριστία της τοπικής Εκκλησίας στους δύο αυτούς Αγιορείτες Πατέρες, οι οποίοι συνδέονταν με την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και είχαν προσφέρει πάρα πολλά σε αυτήν.

Εκ της Ιεράς Μονής

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία