Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Θεολογική Ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας και το Παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων και είχε θέμα: «Η αυτοχειρία ως πρόκληση προς το σύγχρονο θεολογικό και εκκλησιαστικό λόγο».

Η Ημερίδα έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ιερού Ησυχαστηρίου των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης της Ιεράς Μητροπόλεως στο Παναιτώλιο, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10:30’.

Προηγήθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία, καθώς και το ετήσιο αρχιερατικό μνημόσυνο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, κατά το οποίο μνημονεύθηκαν κατ’ όνομα οι κεκοιμημένοι θεολόγοι – μέλη του Παραρτήματος, καθώς και τα μέλη των Συλλόγων Ιεροψαλτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος» και Φίλων του Αγίου Όρους «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε τρισάγιο στο τάφο του μακαριστού κτίτορος του Ιερού Ησυχαστηρίου αρχιμ. Θεοκλήτου Ντζάθα.

Οι εργασίες της Ημερίδος ξεκίνησαν με τον χαιρετισμό του προέδρου του τοπικού παραρτήματος Θεολόγων κ. Σπυρίδωνος Παπαθανασίου και μια σύντομη αναφορά στο θέμα από το προεδρείο της Ημερίδος, το οποίο αποτελούνταν από τους Θεολόγους – τ. Λυκειάρχες κ. Ιωάννη Κωστάκη και Φώτιο Μάλαινο.

Ακολούθως παρουσιάστηκε η πρώτη εισήγηση από τον ελλογιμώτατο κ. Μιλτιάδη Βάντσο, Αναπληρωτή Καθηγητή Χριστιανικής Ηθικής και Βιοηθικής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Αυτοχειρία: Ο ηθικός προβληματισμός και η χριστιανική προσέγγιση».

Ο ελλογιμώτατος Καθηγητής, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το φαινόμενο της αυτοχειρίας είναι διαχρονικό και καταγράφεται σχεδόν σε κάθε εποχή και κοινωνία. Ο περιορισμός, όμως, του ανθρώπου στην ατομικότητά του, η αποδυνάμωση των οικογενειακών, συγγενικών και φιλικών δεσμών, καθώς και η έμφαση που δίνεται στην εποχή μας στην αυτονομία του ανθρώπου, φαίνεται να ευνοούν και να ενισχύουν την τάση να καθορίζει ο άνθρωπος το τέλος της ζωής του. Η αυτοκτονία και ευθανασία ως μορφή υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, προβάλλονται συχνά ως πράξεις ελευθερίας που οδηγούν σε έναν αξιοπρεπή θάνατο. Αντιθέτως, η χριστιανική διδασκαλία καθορά τη ζωή ως ένα πολύτιμο δώρο του Θεού, το οποίο καλείται ο άνθρωπος να διαχειριστεί με πίστη και εμπιστοσύνη προς Αυτόν και προβάλλει την εν Χριστώ αγάπη και ελπίδα. Αντιμετωπίζει την αυτοκτονία ως πράξη που εκφράζει όχι την πραγματική ελευθερία, αλλά την απελπισία και ένα τραγικό αδιέξοδο. Δεν υποτιμά τις οδύνες και δυσκολίες της ζωής, αλλά τις νοηματοδοτεί στη συνάφεια της εν Χριστώ ζωής και διδάσκει την αγάπη και τη συμπαράσταση σε κάθε αναξιοπαθούντα.

Τη δεύτερη εισήγηση που είχε θέμα: «Η αυτοκτονία και η πρόληψή της από την πλευρά της ποιμαντικής θεολογίας», ανέπτυξε ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Μελισσάρης, Διδάκτωρ Ποιμαντικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο π. Αθανάσιος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η ανθρώπινη ζωή στην καθημερινότητα δεν φείδεται προβλημάτων και τραγωδιών που ενδεχομένως οδηγούν περιστασιακά στο αυτοπροκαλούμενο τέλος. Η αυτοκτονία είναι μια από τις κορυφαίες δέκα αιτίες θανάτου στον βιομηχανικό κόσμο. Στην Ελλάδα έχουμε μια άνευ προηγουμένου αύξηση στα ποσοστά αυτοκτονιών. Τα συναισθήματα της απελπισίας που οδηγούν στην αυτοκτονία, προκαλούνται και επιδεινώνονται περαιτέρω από την μοναξιά και την κοινωνική και πνευματική τελμάτωση. Η αποκατάσταση της σχεσιακότητας, τόσο σε σχέση με τους συνανθρώπους, όσο και με το Θεό, μπορεί να δράσει ως θετικός καταλύτης που ενισχύει τη θεραπευτική διαδικασία για την περαιτέρω αποθάρρυνση της αυτοκτονίας. Η Ποιμαντική Ψυχολογία, από το πλήθος των Σχολών Ψυχολογίας και των ψυχοθεραπευτικών τεχνικών, μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα αξιοποιώντας τις μεθόδους της συστημικής και υπαρξιακής ψυχοθεραπείας όπως αυτές απαντώνται και στην ελληνική πατερική σοφία και πρακτική.

Ακολούθησε συζήτηση με το ακροατήριο, όπου κατατέθηκαν απόψεις και προβληματισμοί γύρω από το πολύ σημαντικό και δύσκολο θέμα της αυτοχειρίας.

Κατακλείοντας τις εργασίες της Ημερίδος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς, αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές, όσους κοπίασαν για την διοργάνωση, αλλά και όσους συμμετείχαν, εξέφρασε τη χαρά του για την δυνατότητα που δόθηκε να συναχθούν μαζί άνθρωποι που αγαπούν την Εκκλησία και να συζητήσουν για ένα τόσο σημαντικό και δύσκολο θέμα.

Ο Σεβασμιώτατος, εξέφρασε την ανάγκη για συνειδητή βίωση της εν Χριστώ ζωής και τόνισε ότι όποιος ζει μέσα στην Εκκλησία συνειδητά, εμπιστεύεται απόλυτα τον Θεό και συμμετέχει στις μυστηριακές και αγιαστικές πράξεις της Εκκλησίας μας με πίστη, παραδίδει τον εαυτό του στην πρόνοια του Θεού και ζει με γαλήνη και ηρεμία. Επίσης επεσήμανε την ανάγκη να αναζητήσουμε και να ζήσουμε το ασκητικό ιδεώδες που προβάλλει η Ορθόδοξη Παράδοση. Εκείνο δηλαδή που ζούσαν οι πατέρες μας, μακριά από ψεύτικες ανάγκες και υπερβολές που ζητάει ο σημερινός άνθρωπος δημιουργώντας περισσότερα εμπόδια και δυσκολίες στον ίδιο του τον εαυτό. Τέλος, ευχήθηκε να πραγματοποιηθούν και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις στο μέλλον υποσχόμενος ότι η Ιερά Μητρόπολη θα βρίσκεται πάντα κοντά στους θεολόγους, οι οποίοι άλλωστε αποτελούν τους στενούς συνεργάτες του Επισκόπου και της Εκκλησίας στην ποιμαντική και την κατηχητική ζωή της.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Αγρινίου «Τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα στο Δήμο Αγρινίου: ανάδειξη και αξιοποίηση» θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα στο Άνω Κεράσοβο με τίτλο: ‘Η καλλιέργεια της καστανιάς και οι εχθροί της’ την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 πμ.

Πρόκειται για επιμορφωτικά σεμινάρια και άλλες δράσεις σχετικά με τα τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα και την προώθησή τους σε ομάδες παραγωγών και σχολεία. Η ημερίδα υλοποιείται σε συνεργασία με τη Δ/νση Δασών, Δασαρχείο Μεσολογγίου και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου και Ναυπακτίας.

Το κάστανο Αρακύνθου Μακρυνείας είναι από τα βασικότερα προϊόντα που παράγει η περιοχή Αρακύνθου καλύπτοντας μια έκταση περίπου 5000 στρεμμάτων. Έχει υψηλή διατροφική αξία, είναι σημαντική πηγή βιταμινών πλούσιο σε πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, ελεύθερο γλουτένης και παρέχει αρκετή ενέργεια άμεσα αξιοποιήσιμη από τον οργανισμό, και δεν περιέχει χοληστερόλη. Η ενημέρωση θα εστιαστεί στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των εχθρών της καστανιάς καθώς και στην μεταποίησή του παράγοντες σημαντικοί για την αύξηση της παραγωγής και την ανάδειξη της ποιότητας του κάστανου του Αρακύνθου.

Ένα από τα κύρια θέματα της ημερίδας είναι η «σφήκα της καστανιάς», Dryocosmus kuriphilus, ένας νέος εχθρός που προσβάλει το δέντρο της καστανιάς, και ο ενδεδειγμένος βιολογικός τρόπος αντιμετώπισής του (η εξαπόλυση και εγκατάσταση του παρασιτοειδούς εντόμου Torymus sinensis (Hymenoptera, Torymidae).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ενημερώσεων :

Η καλλιέργεια της καστανιάς και οι κύριοι εχθροί και ασθένειές της’ Γεωπόνος του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής, Δήμος Αγρινίου

‘Η σφήκα της καστανιάς’ Θ.Γ. Φούντας, Δασάρχης Μεσολογγίου, ΠΕ Δασολόγων και Γ. Δεληγιάννης ΠΕ Δασολόγων, Δασαρχείο Μεσολογγίου, Δ/νση Δασών.

‘Συντήρηση και μεταποίηση κάστανων’ Β. Σ. Τσούφη, Γεωπόνος - Τεχνολόγος Τροφίμων Α.Σ. Μεσολογγίου-Ναυπακτίας -η Ένωση’’

Τα τοπικά προϊόντα είναι προϊόντα με ευεργετικές ιδιότητες, υγιεινά, ποιοτικά, που συντηρούν τη βιοποικιλότητα και είναι φιλικά προς το περιβάλλον, λόγω της φυσικότητάς τους, της τοπικής προετοιμασίας τους και τις συντομότερες διαδρομές διακίνησής τους. Η παραγωγή μικρής κλίμακας διαφυλάττει τοπικές παραδοσιακές τεχνικές και πρακτικές, τεχνογνωσία, εξοπλισμό και συνήθειες, νοοτροπίες και τρόπους έκφρασης, μιας παράδοσης που μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά αποτελώντας βασικό στοιχείο της ταυτότητας των τοπικών κοινωνιών και μοχλό ανάπτυξης.

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας και το Παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων, διοργανώνουν Θεολογική Ημερίδα, με θέμα: «Η αυτοχειρία ως πρόκληση προς το σύγχρονο θεολογικό και εκκλησιαστικό λόγο».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ιερό Ησυχαστήριο των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στο Παναιτώλιο, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10:30’.

Εισηγήσεις θα αναπτύξουν:

α) ο ελλογιμώτατος κ. Μιλτιάδης Βάντσος, Αναπληρωτής Καθηγητής Χριστιανικής Ηθικής και Βιοηθικής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, «Αυτοχειρία: Ο ηθικός προβληματισμός και η χριστιανική προσέγγιση» και

β) ο πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Μελισσάρης, Διδάκτωρ Ποιμαντικής Ψυχολογίας, «Η αυτοκτονία και η πρόληψή της από την πλευρά της ποιμαντικής θεολογίας».

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το ακροατήριο.

Της Ημερίδος θα προηγηθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, καθώς και το αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων μελών του Παραρτήματος Θεολόγων και του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

 Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως

Η ΠΑΝΘΕΡΜΙΚΗ (Σαμουηλίδης Χ.), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Ινστιτούτο Αγροτικής και Συνεταιριστικής Οικονομίας (ΙΝΑΣΟ-ΠΑΣΕΓΕΣ) και η ΕΑΣ Καβάλας, σας προσκαλούν σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Λύσεις θέρμανσης με βιομάζα: τεχνολογίες, οφέλη και ο ρόλος του αγροτικού τομέα”

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 – 20:30, στο Εκθεσιακό Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης», Νέα Καρβάλη Καβάλας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η αναλυτική παρουσίαση του οφέλους και των προκλήσεων από την ενεργειακή αξιοποίηση βιομάζας σε εφαρμογές θέρμανσης.

Θα παρουσιαστούν παραδείγματα επιτυχημένων εφαρμογών καθώς και στον τρόπο που ο αγροτικός τομέας μπορεί να εξελιχθεί σε παραγωγό ανανεώσιμων καυσίμων θέρμανσης. Τέλος, θα παρουσιαστούν παραδείγματα τεχνολογιών κατάλληλων για χρήση με ένα μεγάλο εύρος καυσίμων βιομάζας.

Μέσω του ΙΝΑΣΟ – ΠΑΣΕΓΕΣ, στην ημερίδα, όπου θα παρουσιαστεί το έργο «AgroBioHeat -Προωθώντας λύσεις θέρμανσης με αγροτική βιομάζα στην Ευρωπαϊκή ύπαιθρο», συμμετέχει ο Α. Σ. Ένωση Αγρινίου, ο οποίος και ενεργά προωθεί το έργο.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους δυνητικούς καταναλωτές θερμότητες (δήμοι, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, θερμοκήπια, βιομηχανίες, κτλ), σε αγρότες, αγροτικούς & ενεργειακούς συνεταιρισμούς, επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, παραγωγούς και χρήστες βιομάζας, και άλλους ενδιαφερόμενους.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Το έργο AgroBioHeat

Το έργο AgroBioHeat έχει σκοπό την μαζική προώθηση βελτιωμένων και έτοιμων για την αγορά λύσεων θέρμανσης με αγροτική βιομάζα στην Ευρώπη. Η αγροτική βιομάζα είναι μια σημαντική, ανεκμετάλλευτη και εγχώρια πηγή ανανεώσιμης ενέργειας, η οποία μπορεί να συνεισφέρει στην επίτευξη των Ευρωπαϊκών στόχων για την Ενέργεια και το Κλίμα, προωθώντας ταυτόχρονα την αγροτική ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία.

Οι δράσεις του έργου θα υλοποιηθούν κυρίως σε 6 Ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Κροατία, Ουκρανία, Ρουμανία) με στόχο τη δημιουργία ενός πρόκειται να δημιουργηθεί ένα ευρύ εθνικό κίνημα με την δέσμευση, την εναρμόνιση των εθνικών συμφερόντων και τη δημιουργία πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που ευνοούν την διεύρυνση της θέρμανσης με αγροτοβιομάζα. Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, θα μεταφερθούν στους αρμόδιους φορείς ειδικές συστάσεις πολιτικών σχετικά με την απόδοση και τις εκπομπές των συστημάτων θέρμανσης με αγροτική βιομάζα, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη νέων κανονισμών.

Πηγή: e-ea.gr

.

 

Στην εξοικονόμηση ενέργειας σε συνδυασμό με την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης κατά τον χαιρετισμό του στην ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, για τη Δημιουργία Δεξιοτήτων (capacity building) στο πλαίσιο του έργου Esmartcity.

«Ημερίδες όπως η συγκεκριμένη, ενισχύουν, εκτός της καταγραφής των απαραίτητων τεχνικών και ενεργειακών δεδομένων, την καθιέρωση νέων μορφών διακυβέρνησης, που είναι προαπαιτούμενο για την άσκηση ορθών δημόσιων πολιτικών. Οφείλουμε να είμαστε πλέον πιο «έξυπνοι» προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή, σεβόμενοι τα οικοσυστήματά μας, όπως επίσης και την ανάγκη για φθηνή και φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια. Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η ενίσχυση ανάλογων προσπαθειών προς όφελος των πολιτών της Δυτικής Ελλάδος» τόνισε ο κ. Δημητρογιάννης στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 στο Επιμελητήριο Αχαΐας και αφορούσε κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (SMEs), οι οποίες και αποτελούν έναν από τους συμμετέχοντες φορείς του έργου Esmartcity, για τη βελτίωση της ικανότητας καινοτομίας των πόλεων της περιοχής της Μεσογείου.

Παρουσιάστηκαν, η πιλοτική δράση για έξυπνη Διαχείριση Ενέργειας στα κτίρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στο Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων, εταίρο του έργου, και οι εφαρμογές των «έξυπνων» δράσεων στο θαλάσσιο τουρισμό, στις ψηφιακές υπηρεσίες, στη βιώσιμη διαχείριση υδάτων, οι εφαρμογές και προκλήσεις στα θερμοκήπια, καθώς και οι δράσεις «έξυπνης» πόλης στο Δήμο Πατρέων.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας η Δρ. Μαρία Μακρή Προϊσταμένη του Τμήματος Τεχνικών Εφαρμογών της Διεύθυνσης Βιομηχανίας – Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, παρουσίασε το έργο Esmartcity και τη διασύνδεση του έργου με τις ενεργειακές δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Στόχος της διοργάνωσης ήταν η δημιουργία ενός βήματος για τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων με σκοπό την εφαρμογή της ιδέας της έξυπνης πόλης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η διεύρυνση των μελών της κοινότητας δικτύωσης του Esmartcity (Enabling SMARTer City in the MED area through NETworking - Δημιουργώντας ευφυέστερες πόλεις στην περιοχή της Μεσογείου μέσω δικτυώσεων).

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων της ΠΔΕ, των Δήμων, των Ακαδημαϊκών Φορέων και  των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Επιμορφωτική Ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς της Α΄ τάξης που οργανώθηκε από το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Λαμπρινή Πασχέντη» του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου.

Η ημερίδα απευθυνόταν στους εκπαιδευτικούς της Α΄ τάξης της 3η Περιφέρειας Δημ. Σχολείων Π.Ε. Αιτωλ/νίας και συμμετείχαν, ως επιμορφωτές, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ) ΠΕ70 Δημήτρης Σακκούλης και Θεοφάνης Βαλμάς. Θέμα της ημερίδας ήταν «Η  Διδακτική προσέγγιση της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών στην Α΄τάξη». Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία, μέσα από συμμετοχικές πρακτικές και εργαστήρια να μελετήσουν ζητήματα όπως η στοχοθεσία των μαθημάτων της Γλώσσας και των Μαθηματικών στην Α΄ τάξη, η διδακτική μεθοδολογία και η ανάδειξη καλών παιδαγωγικών πρακτικών. Στο πλαίσιο της ημερίδας συζητήθηκαν ακόμη ζητήματα συνεργασίας των εκπαιδευτικών με τους γονείς της  Α΄ τάξης, ορθολογικής διαχείρισης του διδακτικού χρόνου και αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών εκπαιδευτικού υλικού. Στο περιθώριο της ημερίδας παρέστη και το Δ.Σ. του συλλόγου Γονέων Δοκιμίου που είχε μια εποικοδομητική συζήτηση για εκπαιδευτικά θέματα με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ).

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη ημερίδα αποτελεί μέρος σειράς επιμορφωτικών δράσεων για τους εκπαιδευτικούς της Α΄ τάξης που έχει προγραμματίσει το ΠΕΚΕΣ Δυτ. Ελλάδας στο νομό μας (Μεσολόγγι 25/9, Ναύπακτος 1/10 & Αμφιλοχία 2/10).

Σελίδα 1 από 34

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία