Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο Δήμος Θέρμου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος και την Εταιρεία Φίλων Μουσείου & Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου, στο πλαίσιο προβολής και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δ. Θέρμου συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Θέρμος: Η έδρα της Αιτωλικής Συμπολιτείας. Το Ιερό του Απόλλωνος και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου».

Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 και ώρα 17:30μμ στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου.

 

Ο Δήμαρχος Θέρμου
Σπύρος Κωνσταντάρας

Η Προισταμένη της ΕΦΑ Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος
Δρ. Ολυμπία Βικάτου

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Φίλων Μουσείου & Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου
Αντώνης Βασιλόπουλος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Εταιρείας Φίλων Μουσείου & Αρχ/κού Χώρου Θέρμου» ευχαριστεί θερμά τον Όμιλο ΟΤΕ Α.Ε, για την ευγενική χορηγία ποσού πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ, που δέχτηκε, για τη συνέχιση της ανασκαφής στον αρχαιολογικό χώρο του Θέρμου, ο οποίος ήταν το κέντρο της πάλαι ποτέ κραταιάς Αιτωλικής Συμπολιτείας.

Το ποσό αυτό, μαζί με άλλα που έχουν συγκεντρωθεί ή θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν αποκλειστικά για την ανασκαφή. Η ανασκαφή της προηγούμενης περιόδου, η οποία οργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την «Εταιρεία» μας, υπό τον αξιόλογο ομότ. Καθ. αρχαιολογίας κ. Ιωάννη Παπαποστόλου, έφερε στο φως δύο μνημειακά και μεγαλοπρεπή πέτρινα κλιμακοστάσια 4,80μ. και 7,60 μ, πλάτους αντίστοιχα, καθώς και άλλα αξιόλογα ευρήματα.

Ελπίζουμε ότι η ανασκαφή της προσεχούς θερινής περιόδου και με τη συνεισφορά των φίλων του Θέρμου και του πολιτισμού, θα φέρει στο φως πολύ σημαντικά ευρήματα και ότι κάποια στιγμή θα μας οδηγήσει στην ανακάλυψη του αρχαίου θεάτρου της Αιτωλικής Συμπολιτείας.

Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θεωρούμε ως ελάχιστο χρέος μας να δημοσιοποιήσουμε και να αναδείξουμε την ανιδιοτελή και αξιέπαινη ενέργειά του ΟΤΕ Α.Ε. από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τον ιστοχώρο μας και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Ευχαριστούμε τον Προϊστάμενο στην Δ/νση Εταιρικής Επικοινωνίας του ΟΤΕ Α.Ε. κ. Γιάννη Μήτσιο, τον Προϊστάμενο του Τεχνικού Τμήματος του νομού Αιτωλ/νίας του OTE Α.Ε. κ. Γιώργο Κοντογιάννη, καθώς και τον Δήμαρχο Θέρμου κ. Σπύρο Κωνσταντάρα για τη συμβολή τους στην επίτευξη της χορηγίας.

Ο Πρόεδρος
Αντώνης Βασιλόπουλος

Η Γεν. Γραμματέας
Αγλαϊα Σύρρου

«Εταιρεία Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου»: Εκδώσαμε διευκρινιστική ανακοίνωση επειδή Φίλοι μας και συμπολίτες μας πληροφορήθηκαν στην Ανάληψη -μάλλον από άσχετους- ότι το «Μουσείο ορεινής Τριχωνίδας» είναι το «Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου». Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για 2 εντελώς διαφορετικά Μουσεία και φυσικά και για 2 διαφορετικά Σωματεία Φίλων των Μουσείων αυτών, με όχι απαραίτητα ταύτιση σκοπών, στόχων και μέσων επίτευξής των.

Ουδέν λοιπόν το μεμπτόν ή προσβλητικό στην διευκρίνισή μας. Εξάλλου οι σκοποί και οι στόχοι της «Εταιρείας Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου», αλλά και το ήθος μας δεν θα μας επέτρεπε να προβούμε σε προσβολές. Η διευκρίνιση δεν είναι αντιπαράθεση!

Συχνά μας ζητούν την διεύθυνση και το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου Θέρμου ή του Λαογραφικού. Με χαρά τους ενημερώνουμε. Για το «Μουσείο Ορεινής Τριχωνίδας» όμως ενημερώνουμε ότι δεν γνωρίζουμε αν και που υφίσταται! Και εδώ ουδέν το μεμπτόν.

Δεν αμφισβητήσαμε τη νομιμότητα του Συλλόγου των Φίλων του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας. Θεωρούμε δε θετική κάθε εκδήλωση που σκοπό έχει την προβολή του τόπου μας και του πολιτισμού μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Εταιρείας Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου
Θέρμο 29 Σεπτεμβρίου 2017
www.filoimouseiouthermou.gr
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Οι φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας": είναι αναγνωρισμένος από το Πρωτοδικείο Αγρινίου σύμφωνα με την απόφαση του 205/2005 και από τότε λειτουργεί με όλα τα προβλεπόμενα, φυσικά και δεν έχει καμία σχέση με το σύλλογο που έχει βγάλει την ανακοίνωση και οι σκοποί του Συλλόγου μας αναφέρονται στο άρθρο 2 του καταστατικού μας όπως η διοργάνωση εκδηλώσεων και ημερίδων, η ίδρυση μουσείων και βιβλιοθηκών , η διοργάνωση ενημερωτικών καμπάνιων και άλλα πολλά.

Προς γνώση και ενημέρωση αναφέρουμε ενδεικτικά ότι με πόρους του Συλλόγου έχουμε δημιουργήσει φυλλάδιο προβολής 12 σελίδων για την Ανάληψη, έχουμε παράγει dvd προβολής του τόπου μας σε 1000 αντίτυπα και παρουσίαση του σε Αθήνα, Πάτρα, Αγρίνιο και Ανάληψη ενώ προβλήθηκε σε 5 περιφερειακά κανάλια. Επίσης το Δεκέμβριο του 2012 διοργανώσαμε τριήμερο προβολής της περιοχής μας στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Hilton, ενώ με επίσημο έγγραφο έχουμε ζητήσει από το 2006 από το Δήμο Θέρμου την παραχώρηση του υπογείου χώρου του παλιού Δημοτικού Σχολείου Ανάληψης για την δημιουργία λαογραφικού μουσείου.

Το περασμένο καλοκαίρι διοργανώσαμε εκπομπή προβολής η οποία έχει ήδη προβληθεί  στον Αχελώο - μάλιστα στη εκπομπή αυτή προσκαλέσαμε και συμμετείχε εκπρόσωπος του συλλόγου που έχει εκδώσει την ανακοίνωση και είχε 14 λεπτά στη διάθεσή του -, με δικούς μας πόρους επίσης φέραμε εκπροσώπους από την μολδαβική πρεσβεία τους οποίους ξεναγήσαμε και φιλοξενήσαμε και μετά από 10 ημέρες έφεραν τηλεοπτικά συνεργεία για γυρίσματα με τις αρχές του τόπου και τραβώντας πλάνα από τις ομορφιές της περιοχής μας ενώ πάλι με δικούς μας πόρους διοργανώσαμε συναυλία με την Αρετή Κετιμέ την οποία προσφέραμε δωρεάν στους κατοίκους αλλά και με δική μας πρωτοβουλία την προσφέραμε στις εκδηλώσεις  του Δήμου Θέρμου στην οποία παρέστη μέλος του συλλόγου που έβγαλε την ανακοίνωση και μας απόδωσε δημόσια και ιδιωτικά τα συγχαρητήρια του.

Η ύπαρξη πολλών δραστήριων συλλόγων σε ένα τόπο μόνο ωφέλιμη είναι και χαιρόμαστε για αυτό, θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι μόνο συλλογικά μπορεί να πετύχουμε πολλά αφήνοντας βέβαια στην άκρη εγωισμούς και χρωματισμούς.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με την ίδρυση του Κέντρου Μελέτης & Ανάγνωσης στην Ανάληψη, την διενέργεια ενημερωτικής ημερίδας τον Νοέμβριο στο τόπο καταγωγής μας και το Κύκλο Ανοιχτών Ομιλιών τον Οκτώβριο στη Στοά Βιβλίου.

Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα.

Πολιτιστικός Σύλλογος "Οι φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας"

Ύστερα από τηλεφωνήματα και παρατηρήσεις Μελών και φίλων μας, διευκρινίζουμε ότι η Εταιρεία Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου:

  1. Είναι Σωματείο απολύτως ανεξάρτητο από πολιτικά κόμματα, οργανώσεις αυτών και παρατάξεις (άρθρο 4 του Καταστατικού. Βλ. τον ιστότοπό μας: www.filoimouseiouthermou.gr)
  2. Το Σωματείο είναι αποκλειστικά και μόνον κοινωφελές. Σκοπός του είναι, μεταξύ των άλλων, να είναι αρωγό στο Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο του Θέρμου. Αυτό πράττει και αυτό θα συνεχίσει να πράττει, πάντα με πλήρη διαφάνεια. Ενισχύσαμε πολλαπλά το Μουσείο Θέρμου, προβάλαμε και συμβάλαμε στην επιτυχία Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και ξεναγήσεων, οργανώσαμε με επιτυχία Ημερίδες με καθηγητές Πανεπιστημίου και άλλες προσωπικότητες, καθώς και πολλές ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ακόμη οργανώσαμε και χρηματοδοτήσαμε το 2016, την ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο του Θέρμου με σημαντικότατα ευρήματα. Στόχος μας ήταν και είναι να προβάλλουμε το υπέροχο Μουσείο μας, τον αρχαιολογικό του χώρο και όχι εαυτούς.
  3. Η «Εταιρεία Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου» δεν πρέπει να συγχέεται με το «Σύλλογο των Φίλων του Μουσείου ορεινής Τριχωνίδας». Δεν έχει δε καμία σχέση με τον ανωτέρω Σύλλογο και δεν μπορεί να έχει, μιάς και δεν γνωρίζει ποιό και πού είναι αυτό το Μουσείο (δεν το βρήκαμε πουθενά καταγεγραμμένο), ποιοί οι σκοποί του, το Καταστατικό του και οι στόχοι του.

 Αυτά προς αποφυγήν οιωνδήποτε συγχύσεων και παρεξηγήσεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 Εταιρείας Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία