Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Την «Πλαστικά Κ. Κοτρώνης» επισκέφθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, συνοδευόμενος από ομάδα ανώτατων στελεχών.

Τον κ.Μυλωνά υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Γιώργος Κοτρώνης και ο Διευθύνων Σύμβουλος Αυγουστίνος Κοτρώνης, ενώ η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και της συζύγου του ιδρυτή κ.Παναγιώτας Κοτρώνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ.Μυλωνάς τόνισε ότι η Εθνική Τράπεζα παραμένει στο πλευρό των πελατών της με κύρια επιδίωξη την ουσιαστική κάλυψη των αναγκών τους και τη στήριξή τους σε κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού και περαιτέρω ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους.

Τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους της παραγωγής, του μηχανουργείου και των γραφείων διοίκησης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το επίπεδο των σύγχρονων εγκαταστάσεων και της λειτουργίας της εργοστασιακής μονάδας, καθώς επίσης και για τις μελλοντικές υψηλές στοχεύσεις της ΠΛΑΣΤΙΚΑ Κ. ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΑΒΕΕ όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τη Διοίκησή της.

Κλειστό βρήκαν το υποκατάστημα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στον ΑΣΤΑΚΟ όσοι πήγαν το πρωί της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου 2019 να διεκπεραιώσουν οικονομικές συναλλαγές, αφού το υποκατάστημα έκλεισε οριστικά, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων για να παραμείνει ενεργό...

Η απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας γνωστοποιήθηκε στα μέσα του Δεκεμβρίου 2018, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση σε φορείς, συλλόγους, επαγγελματίες και κατοίκους, θεωρώντας ότι το κλείσιμο της τράπεζας θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την περιοχή τόσο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, όσο και για τους επισκέπτες.

Όμως παρά τις διαμαρτυρίες και τις αντδράσεις η απόφαση για το κλείσμο απο ότι φαίνεται ήταν οριστική και μη αναστρέψιμη και έτσι την περασμένη Πέμπτη το υποκατάστημα λειτούργησε για τελευταία φορά και απο το ίδιο απόγευμα ξεκίνησε η αποξήλωση και η μεταφορά του εξοπλισμού και της επίπλωσης.

Έξω από το υποκατάστημα είχε μπει σχετική ανακοίνωση που ενημερώνει τους πελάτες ότι από εδώ και στο εξής θα εξυπηρετούνται από το κατάστημα ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ και ότι το ΑΤΜ θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του. 

Τώρα το πως, πόσο χρόνο θα ξοδέψει ο κάθε κάτοικος και πόσα θα ξοδέψει για να πάει στο συγκεκριμένο κατάστημα στο Μεσολόγγι και να εξυπηρετηθεί δεν το υπολογίζει η διοίκηση της τράπεζας, όπως δεν υπολόγισε τις αντιδράσεις των Συλλόγων, φορέων καθώς και των κατοίκων του Αστακού. 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τζένη Παπαδημητρίου
Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της (Δευτέρας 28/1/2019) στην αίθουσα Λόγου Τέχνης της Στοάς Βιβλίου η εκδήλωση του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών( Σ.Α.Α). με θέμα την αποτροπή της απόφασης του κλεισίματος της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό.

Μετά την σύντομη ενημέρωση από τον πρόεδρο του Συλλόγου Χρήστο Μπόνη τον λόγο έλαβαν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης ο πρόεδρος της ΠΑΝ ΣΥ Παναγιώτης Χολής, ο πρ Υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, ο πρ., Βουλευτής Αιτωλ/νιας Ανδρεας Μακρυπίδης καθώς και οι Επαμεινώνδας Λαμπρακάκης , Βασίλης Μουρκούσης, Πάνος Σόμπολος. (εκπροσωπόντας φορείς, συλλόγους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση) Εν συνεχεία τον λόγο έλαβαν και πολλοί από τους παρευρισκόμενους.

Πλην των ανωτέρω παρευρέθηκε για λίγη ώρα και ο Βουλευτής ΣΎΡΙΖΑ Αιτωλ/νιας και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος ο οποίος όμως αποχώρησε διότι είχε προγραμματισμένη εκδήλωση, η Γραμματέας του Συλλόγου Γυναικών Αστακού Παρθενία Ταπρατζή , η εκπρόσωπος του Δ/Σ του πολιτιστικού συλλόγου ΑΧΕΛΩΟΣ Νεοσμυρνιωτών Αιτωλοακαρνάνων Γκέλυ Ταπρατζή και εκπρόσωπος του πολιτευτή Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιου Λιβανού .

Στο τέλος αποφασίσθηκε όπως με πρωτοβουλία του Δημάρχου την επόμενη μέρα να συναντηθούν οι βουλευτές του Νομού μαζί με τους προέδρους του Συλλόγου .Απανταχού Αστακιωτών(ΣΑΑ) -της ΟΠΣΥΞ της ΠΑΝΣΥ και να ζητήσουν ακρόαση από τους Υπουργούς Οικονομίας Ε . Τσακαλώτο και αντιπρόεδρο της Κυβερνησης Αλ. Φλαμπουράρη.

Κλείνοντας την εκδήλωση διαβάστηκε το ψήφισμα της συνάντησης το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα και θα επιδοθεί στην ΕΤΕ αλλά και στου δυο Υπουργούς της Κυβέρνησης.

Παράλληλα δε θα διαβιβαστεί και το ψήφισμα του Συλλόγου Γυναικών Αστακού μαζί με τις 600 περίπου υπογραφές που συγκεντρώθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Αστακό μετά από πρωτοβουλία του συγκεκριμένου Συλλόγου και την συμμετοχή εκπρόσωπων συλλόγων και φορέων.

Ψηφίσματα συμπαράσταση εστάλησαν απο τους Δημήτρη Κωνσταντόπουλο (βουλευτή ΚΙΝΑΛ Αιτωλ/νιας) ο οποίος λόγω εκτάκτου προσωπικού προβλήματος δεν παρευρέθη , Μάκη Παράσχο,απο την ΟΠΣΥΞ ,τον υποψήφιο Δήμαρχο Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη και τον Εμπορικό Σύλλογο Αστακού

ΤΟ Δ.Σ Του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών

Πηγή: mpampini.blogspot.com

Το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό Ξηρομέρου εξυπηρετούσε ανέκαθεν τους κατοίκους του Αστακού, τους επισκέπτες της περιοχής δεδομένης μάλιστα της σύνδεσης με τα νησιά του Ιονίου μέσω του λιμένα του Αστακού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής και των χωριών του Δήμου Ξηρομέρου. Το εν λόγω υποκατάστημα χρησιμοποιείται από ιδιώτες, επαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχους για όλες τις τραπεζικές τους συναλλαγές, αλλά και για την είσπραξη των επιδομάτων του ΟΑΕΔ (επίδομα ανεργίας, μητρότητας, ειδικά εποχικά βοηθήματα και βοηθήματα μακροχρόνια ανέργων) που καταβάλλονται από το Δημόσιο μέσω της Εθνικής Τράπεζας. Ταυτόχρονα, η Εθνική Τράπεζα είναι η αρμόδια για την καταβολή των επιχορηγήσεων των Προγραμμάτων για Νέες Θέσεις Εργασίας και για Νέους Ελεύθερους Επαγγελματίες.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, υπάρχει έντονη φημολογία περί προβλεπόμενης παύσης λειτουργίας του συγκεκριμένου υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας το επόμενο διάστημα. 

Τούτο θα σημάνει ότι οι πολίτες για να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της Εθνικής Τράπεζας, να πραγματοποιήσουν πληρωμές και αναλήψεις, να λάβουν κάθε είδους παροχή που καταβάλλεται μέσω Εθνικής Τράπεζας, θα είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται στο Αγρίνιο, σε απόσταση 75 και πλέον χιλιομέτρων. Πέραν δε της ταλαιπωρίας την οποία θα υποστούν σε μία τέτοια περίπτωση οι κάτοικοι του Ξηρομέρου, ακόμα και οι υπερήλικες, θα υποστούν και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση στην οποία εν μέσω της παρούσας οικονομικής συγκυρίας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Είναι δε προφανές, ότι ιδίως οι άνεργοι και οι δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων, δεν έχουν καμία δυνατότητα να μπορούν να μετακινούνται σε τέτοιες αποστάσεις μόνο και μόνο για να μπορέσουν να εισπράξουν το βοήθημα που δικαιούνται και μάλιστα στις περιπτώσεις που τούτο καταβάλλεται αποκλειστικά μέσω Εθνικής Τράπεζας.

Η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό και το αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης, των  συλλόγων και της τοπικής κοινωνίας για συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος αυτού είναι καθολικό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου έχει ήδη λάβει σχετική απόφαση με την οποία ζητά τη συνέχιση λειτουργίας του υποκαταστήματος, ενώ και η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών συλλόγων προς την ίδια κατεύθυνση είναι έντονη.

Με τα ανωτέρω δεδομένα, η Κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμείνει απλός θεατής των εξελίξεων αλλά είναι αναγκαίο να λάβει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, ώστε οι κάτοικοι του Ξηρομέρου να εξακολουθήσουν να εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Σε διαφορετική περίπτωση, ολόκληρη η τοπική κοινωνία θα βρεθεί σε περιπέτεια και καθημερινή αναστάτωση, χωρίς πρόσβαση σε αυτονόητες υπηρεσίες.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Υπάρχει ενημέρωση των Υπουργείων σχετικά με το ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό και των προβλημάτων που θα προκληθούν εάν τούτη πραγματοποιηθεί;

Ποιες πρωτοβουλίες πρόκειται να αναλάβουν τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να διασφαλισθεί ότι οι κάτοικοι του Αστακού και εν γένει του Δήμου Ξηρομέρου θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από την Εθνική Τράπεζα όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες και δεν θα υποστούν την επιβάρυνση της μετακίνησης σε υποκαταστήματα του Αγρινίου;
 

Ο Ερωτών Βουλευτής
 
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Πληροφορούμαστε ότι το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό, οδεύει οριστικά προς κλείσιμο περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Η πληροφορία μας είναι έγκυρη και δεν χωρά αμφισβήτηση.

Άλλο ένα πλήγμα που προσθέτει στο πισωγύρισμα της περιοχής, που απ' ότι φαίνεται είναι οριστικό και μη αναστρέψιμο.

Πηγή: mytikaspress

 

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Π. Μυλωνά και κοινοποίηση σε αιρετούς του νομού ο υποψήφιος δήμαρχος Ξηρομέρου Γ. Τριανταφυλλάκης ζητά να ανασταλεί η απόφαση κλεισίματος του υποκαταστήματος Αστακού.

Αναλυτικά η επιστολή: 

Κύριε Πρόεδρε.

Εντελώς ξαφνικά και απρόσμενα εμείς και οι κάτοικοι του Αστακού αλλά και όλου του Δήμου Ξηρομέρου, πληροφορηθήκαμε ότι επίκειται κατάργηση του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Θεωρούμε μια τέτοια απόφαση ως μεγάλο πλήγμα, τόσο για τον Αστακό όσο και για όλη την περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου, η οποία δεν διαθέτει παρά μόνο ένα κατάστημα Εθνικής Τράπεζας στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου, το κατάστημα Αστακού.

Μια τέτοια κίνηση εκ μέρους σας θα προκαλέσει πολύ μεγάλα προβλήματα στη περιοχή, με τις συνέπειες σε ενδεχόμενη απομάκρυνση να είναι τεράστιες, καθώς θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής και στον τελικό μαρασμό.

Όπως γνωρίζεται στη περιοχή του Αστακού, έχουμε πολύ μεγάλη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών, με την μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου, τον «Νηρέα», να έχει εγκαταστήσει εδώ το μεγαλύτερο κομμάτι των δραστηριοτήτων του με δεκάδες εργαζόμενους να εργάζονται στον συγκεκριμένο τομέα.

Επίσης πλησίον του Αστακού, βρίσκεται το μεγαλύτερο ιδιωτικό λιμάνι της Ελλάδος, το Πλατυγιάλι, για το οποίο υπάρχουν πλέον σοβαρά σχέδια για αξιοποίηση του, κάτι που περιμένει με λαχτάρα όλη η περιοχή.

Επίσης η πλειοψηφία των κατοίκων, είναι μεγάλης ηλικίας και στις συναλλαγές τους με την τράπεζα, έχουν μάθει να χρησιμοποιούν τη φυσική παρουσία και όχι τα εργαλεία που δίνουν οι νέες τεχνολογίες.

Τελειώνοντας θέλω να σας αναφέρω, ότι με το που έγινε γνωστό ότι θα κλείσει το κατάστημα, υπάρχει μεγάλη ανησυχία και αναβρασμός σε όλους τους κατοίκους του Αστακού και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι συναλλάσσονται καθημερινά με το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους παρακαλούμε να ανταποκριθείτε στο εύλογο αίτημα μας, για συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

 

Σελίδα 1 από 5

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία