Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 03/10/2019

Η οικογένεια του εκλιπόντος Ελευθέριου Κουσαρίδα του Γεωργίου ευχαριστεί θερμά την Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας που αντί στεφάνων κατέθεσε χρηματικό ποσό στην Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλ/νίας ΕΨΥΠΕΑ.   

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκε στο εντυπωσιακό κτήριο του Δήμου Θέρμου ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις Αναπτυξιακές Διαταραχές στην Παιδική ηλικία. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θέρμου, ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου και το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της Εταιρίας Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας-ΕΨΥΠΕΑ.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Θέρμου κος Σπ. Κωνσταντάρας και στη συνέχεια ακολούθησαν οι εισηγήσεις από τους ομιλητές. Ο Δρ. Σωτήρης Ι. Κωτσόπουλος-Παιδοψυχίατρος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΨΥΠΕΑ αναφέρθηκε στις Διαταραχές Συμπεριφοράς του παιδιού. Η Δρ. Αγγελική Κωτσοπούλου-Λογοπαθολόγος εστίασε την ομιλία της στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος στην προσχολική ηλικία, η Δρ. Κατερίνα Καραϊβάζογλου-Παιδοψυχίατρος, Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας της ΕΨΥΠΕΑ ανέπτυξε το θέμα των επιπτώσεων της Διάσπασης, Υπερκινητικότητας και Παρορμητικότητας στην παιδική ηλικία και ο κος Γεράσιμος Τουλιάτος-Διοικητικός Υπεύθυνος της ΕΨΥΠΕΑ παρουσίασε τις δραστηριότητες του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ στα 15 χρόνια λειτουργίας του. Συντονιστής εκ μέρους του Λαογραφικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της εκδήλωσης ήταν ο κος Λάμπρος Μπίσσας-Μαθηματικός.

Ακολούθησε συναυλία από το σύνολο εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Ι.Π. Μεσολογγίου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου κου Σπύρου Χολέβα. Η συμμετοχή των κατοίκων του Θέρμου ήταν εξαιρετικά ικανοποιητική γεμίζοντας την καλαίσθητη αίθουσα του Δήμου.

Εκ μέρους των διοργανωτών θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον Δήμο Θέρμου για την φιλοξενία και για το δείπνο που παρέθεσε με τοπικά εδέσματα στους συντελεστές της εκδήλωσης. Επίσης ευχαριστούμε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για την διάθεση του λεωφορείου που μετέφερε τους μουσικούς του Δημοτικού Ωδείου Ι.Π. Μεσολογγίου και κάποιους συμπολίτες μας, καθώς και τον καταξιωμένο γλύπτη κο Βασίλη Παπασάϊκα όπου έργο του κόσμησε την αφίσα της εκδήλωσης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να εκφράσουμε στον μαέστρο κο Σπύρο Χολέβα για την διαχρονική του υποστήριξη στις εκδηλώσεις της ΕΨΥΠΕΑ και για την πολύ όμορφη μουσική βραδιά που μας πρόσφερε.

Ο Δήμος Θέρμου, ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ι. Π. Μεσολογγίου και η Εταιρία Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας – ΕΨΥΠΕΑ σας προσκαλούν σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Αυτισμός, Διαταραχές Συμπεριφοράς, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) στην Παιδική ηλικία» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Θέρμου.

Θα ακολουθήσει συναυλία με το σύνολο εγχόρδων του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου υπό την Διεύθυνση του μαέστρου κ. Σπύρου Χολέβα. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Λάμπρος Μπίσσας – Μαθηματικός, Πρόεδρος Δ.Σ. Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 16/05/2019

 

Η κοινωνία δεν προοδεύει και η στάθμη του πολιτισμού δεν ανέρχεται, ει μη μόνο με την ανιδιοτελή δράση ορισμένων ατόμων.

Γιατί ασφαλώς αν αυτοί δεν εκινούντο από την επιθυμία να προσφέρουν χρήσιμες και αναγκαίες υπηρεσίες στην κοινωνία, ούτε εφευρέσεις και ανακαλύψεις θα υπήρχαν, ούτε πρόοδος θα εσημειώνετο, ούτε πολιτισμός θα ανεπτύσσετο, ούτε ζωτικές ανάγκες της κοινωνίας θα αντιμετωπίζοντο.

Το γεγονός αυτό είναι αναμφισβήτητο, γιατί μαρτυρείται από την πείρα της καθημερινής ζωής. Πραγματικά όποιος θέλει να δώσει κάτι στην κοινωνία δεν περιμένει να ανέλθει σε αξιώματα ή να καταλάβει θέσεις για να το κάνει. Ούτε αναμένει άλλες υλικές αμοιβές ή ικανοποιήσεις. Το προσφέρει απλούστατα και χωρίς αυτές, αρκούμενος μόνο στη μεγάλη ψυχική ανακούφιση και την υπέροχη ηθική ικανοποίηση, που παρέχει η συναίσθηση της εκπληρώσεως του καθήκοντος του ανθρώπου και του πολίτου, ανώτερη της οποίας δεν υπάρχει στον κόσμο.

Σ’ αυτή την κατηγορία των ολίγων αριθμητικά ανθρώπων, των ευγενών και ανωτέρων, που εργάζονται για το καλό της κοινωνίας, επιτελούντες έργο αγάπης, καλοσύνης και δημιουργίας ανήκει ο συμπολίτης μας Σωτήρης Κωτσόπουλος, Δρ. Παιδοψυχίατρος, ιδρυτής του Κέντρου Ημέρας για παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές, με έδρα το Μεσολόγγι (ΕΨΥΠΕΑ).

Πρόκειται για έργο κοινωνικής ευθύνης, ευαισθησίας και ανθρωπισμού, σκοπός του οποίου είναι η προσφορά υπηρεσιών για αξιολόγηση, διάγνωση και θεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά με διαταραχή αυτιστικού φάσματος και αναπτυξιακή γλωσσική διαταραχή κατά την προσχολική ηλικία, με εξαιρετικά ευνοϊκά αποτελέσματα κατά την 15ετή λειτουργία του.

Είναι έργο στον τομέα της υγείας των παιδιών της προσχολικής ηλικίας, αλλά και έργο πολιτισμού που αποτελεί πηγή δύναμης, ελπίδος και αισιοδοξίας για το παρόν και το μέλλον των παιδιών με πρόβλημα διαταραχών αυτιστικού φάσματος.

Είναι ένα κοινωφελές ίδρυμα που ήταν ιδέα, έμπνευση, πρωτοβουλία και αποκλειστική δημιουργία του κ. Σωτήρη Κωτσόπουλου, το οποίο αποτελεί πολύτιμη κοινωνική προσφορά στην πόλη μας και το νομό ευρύτερα, στην οποία προέβη χωρίς να αναμένει ή να προσδοκά χρηματικά ή οποιαδήποτε άλλα ανταλλάγματα, από φιλοδοξία και μόνο να ωφελήσει το γενικό συμφέρον, να εξυπηρετήσει ένα ευγενή και ζωτικής κοινωνικής ανάγκης και σημασίας σκοπό και να πραγματοποιήσει ένα ανώτερο κοινωνικό ιδανικό, προσφέροντας μια ευρύτερη υπηρεσία στην κοινωνία, με πολλούς κόπους, αγωνίες και προσωπικές θυσίες.

Στους μικρόψυχους και βάρβαρους καιρούς που περνάμε, όπως λέει και ο ποιητής Σεφέρης, τέτοιοι άνθρωποι μας χρειάζονται, με την δημιουργικότητα, την δυναμικότητα, τις αρετές και τα χαρίσματα του κ. Σωτήρη Κωτσόπουλου, γιατί αυτοί προβάλλουν και φανερώνουν την αισιοδοξία και την προοπτική αυτός ο τόπος να μείνει ζωντανός.

Επισκέφθηκα προ ημερών το ανωτέρω Κέντρο και έμεινα κατάπληκτος από την οργάνωση, τη λειτουργική του αρτιότητα, την θυσιαστική προθυμία στην εκπλήρωση της αποστολής όλου του προσωπικού, εξειδικευμένου και μη και την υψηλού βαθμού επιστημονική του προσφορά.

Γι’ αυτό ένιωσα την ανάγκη και την ηθική υποχρέωση, ως κάτοικος και δημότης της Ι.Π. Μεσολογγίου, με το παρόν δημοσίευμα, να εκφράσω από τα βάθη της καρδιάς μου, τις ευχαριστίες, την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμόν μου στον διακεκριμένο επιστήμονα και εκλεκτό συμπολίτη μας, κ. Σωτήρη Κωτσόπουλο, στον οποίο αναμφίβολα ανήκει ο ουσιαστικός τίτλος του Ευεργέτου της Πόλης μας και του Νομού γενικότερα.

Ελπίζω οι συντεταγμένες εξουσίες του Νομού και της πόλης μας, να αναγνωρίσουν επισήμως την προσφορά του πολύτιμου αυτού κοινωνικού έργου και να τιμήσουν προσηκόντως τον εμπνευστή και δημιουργό αυτού, του τόσον αναγκαίου και ωφελίμου κοινωνικού έργου για την πόλη μας και το Νομό μας.

 

Χρίστος Θ. Παπαδημητρίου
Δικηγόρος

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Επίσκεψη στο ΕΨΥΠΕΑ Κέντρο Ημέρας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος με υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού Δημιουργική Ανατροπή.

Το Κέντρο Ημέρας εδρεύει στο Μεσολόγγι και είναι το μοναδικό στο είδος του στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και στην ευρύτερη περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Σωτήρης Κωτσόπουλος Ψυχίατρος-Παιδοψυχίατρος και ιδρυτής του Κέντρου  Ημέρας ενημέρωσε για το έργο του και πόσο σημαντικό είναι για την κοινωνία του Δήμου Μεσολογγίου αλλά και του Νομού γενικά, καθώς δέχονται παρέμβαση 80 παιδιά την εβδομάδα από την διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος στο τέλος της ξενάγησης είπε: «Το λειτούργημα που επιτελείτε εσείς και η ομάδα σας, είναι άξιο προς μίμηση. Υποσχόμαστε θα είμαστε δίπλα σας και θα προστατεύσουμε τις δομές κοινωνικής πρόνοιας και το έργο τους».

Στο τέλος ο κ. Κωτσόπουλος ευχήθηκε στον υποψήφιο Δήμαρχο να είναι δίπλα τους και από την θέση του Δημάρχου καθώς όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Κώστας Λύρος  στηρίζει αυτήν την προσπάθεια ιδιωτικά.

 

Από το γραφείο τύπου του συνδυασμού Δημιουργική Ανατροπή

Το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπης Παυλόπουλος στα πλαίσια της παρουσίας του στο Μεσολόγγι για τις γιορτές Εξόδου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκε ο Δρ. Σωτήρης Ι. Κωτσόπουλος με μέλη του Δ.Σ. της ΕΨΥΠΕΑ όπου τον ενημέρωσαν σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές. Ιδιαίτερη θερμή υποδοχή του επιφύλασσαν οι γονείς και τα παιδιά του Κέντρου Ημέρας. Δύο παιδιά του πρόσφεραν ανθοδέσμη ενώ ένα παιδί αυθόρμητα του δώρισε μια ζωγραφιά. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγνώρισε το σπουδαίο έργο που επιτελεί το Κέντρο Ημέρας στο παιδί προσχολικής ηλικίας με Αναπτυξιακή Διαταραχή και τον ουσιαστικό ρόλο του στην πρόληψη της αναπηρίας χαρακτηρίζοντας το ως πρότυπο κέντρο. Απευθυνόμενος προς τα παιδιά και τους γονείς επισήμανε ότι όλος ο πολιτικός κόσμος θα πρέπει να αφιερώσει όλες τις δυνάμεις του στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου διότι αυτό αποτελεί χρέος προς τα παιδιά μας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδεύονταν από την σύζυγο του και τις δύο εγγονές του.

Σελίδα 1 από 9

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία