Αγγελίες    Επικοινωνία

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 65
JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 917
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Απάντηση σε δημοσίευμα της δημοτικής αρχής Θέρμου για το προαύλιο του γυμνασίου δίνει η παράταξη της αντιπολίτευσης του δήμου Θέρμου, με επικεφαλής τον κ.Θεόδωρο Κασόλα. Στην ανακοίνωση ασκείται έντονη κριτική στον δήμαρχο  και γνωστοποιείται ότι  κ.Κωνσταντάρας οδηγείται κατηγορούμενος αυτεπάγγελτα από τη Δικαιοσύνη στο Τριμελές Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στις  18-12-2018 για άλλο έργο με ανάθεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Με μυστικοπάθεια και κρυψίνοια, με απαξίωση θεσμών και υποβάθμιση της νοημοσύνης, με ανυπόστατες δικαιολογίες και περίσσεια κομπορρημοσύνη, ο κ. Κωνσταντάρας,  επί δυο χρόνια πορεύτηκε εντελώς ασύνετα και με υστεροβουλία στέρησε  απ’ τους μαθητές του Γυμνασίου αυτό που τους όφειλε.

Δίχως να κάνει το αυτονόητο, αυτό που οι περισσότεροι του υποδείκνυαν αλλά και με πρωτοφανή επίδειξη εμμονής για ανάθεση του έργου  πάντα στην ίδια  Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία, έρχεται  με ανακοινώσεις του και επαίρεται για τα δήθεν κατορθώματά του για το έργο της ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ και καταφέρεται κατά της αντιπολίτευσης, πως δήθεν είναι η υπαίτιος της καθυστέρησης της εκτέλεσης του έργου. Αιτία, η αναμενόμενη στον Δήμο και στην Επίτροπο του νομού απόφαση της ολομέλειας του VII τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η σώφρονα πολιτική πράξη όμως  θα ήταν  να ενημερώσει επ’ ακριβώς για το περιεχόμενό της.  Μην προσπερνάμε ότι το ίδιο το όργανο έχει λάβει προ καιρού άλλη απόφαση για το ίδιο θέμα.

Άλλωστε, η συνήθης έπαρση του κ. Κωνσταντάρα, τον οδηγεί κατηγορούμενο αυτεπάγγελτα από τη Δικαιοσύνη στο Τριμελές Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στις  18-12-2018 για άλλο έργο με ανάθεση.

Επειδή οι ανυπόστατοι και ψευδείς ισχυρισμοί του γίνονται μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, παραθέτουμε τα πλήρη στοιχεία της πορείας του έργου για να έχουν οι δημότες μας την ακριβή εικόνα, την οποία σκόπιμα θολώνει, για να καρπωθεί ο ίδιος προεκλογικά το έργο.

Παρά τις εισηγήσεις όλων, ο κ. δήμαρχος αντί να κάνει δημοπρασία για το έργο, επικαλέστηκε το κατεπείγον και κατέφυγε σε ανάθεση.

Κάνει την ανάθεση με διαπραγμάτευση με έκπτωση 4%, όταν οι εκπτώσεις που δίνονται στους ανοιχτούς διαγωνισμούς σε αυτές τις περιπτώσεις, υπερβαίνουν  το 50%. Οι πάντες διαμαρτύρονται. Διαμαρτύρεται η αντιπολίτευση που συνιστά την άμεση εκτέλεση του έργου με δημοπρασία, διαμαρτύρονται επίσης και αρκετοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης, διαμαρτύρεται και ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Αγρινίου. Ο κ. Κωνσταντάρας κωφεύει.

Ακολουθούν έξι προσφυγές. ΜΙΑ ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Αγρινίου, ΔΥΟ ο κ. Κωνσταντάρας, ΔΥΟ η Ανάδοχος εταιρεία ΕΡΜΩΝ ΑΤΕ και ΜΙΑ ΜΟΝΟ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΙδού το οφθαλμοφανές ψέμα, καθότι η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής μιλάει για ενστάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ιδού η μαύρη προπαγάνδα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν πάντα κι εξακολουθεί να είναι υπέρ της εκτέλεσης του έργου με νόμιμες κι αδιάβλητες διαδικασίες. Δεν φέρνει προσκόμματα στη άσκηση των καθηκόντων του κ. Κωνσταντάρα, αρκεί οι ενέργειές του να είναι σύννομες, αδιάβλητες και διαφανείς.

Αν ο κ. δήμαρχος είχε ακολουθήσει απ’  την αρχή την οδό που του προτείναμε, ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, απορρίπτει κι αυτό με τη σειρά του την πληρωμή λογαριασμού για τους ίδιους λόγους για τους οποίους την απέρριψε και η Επίτροπος του νομού. Οι λόγοι αυτοί ήταν:

Δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις, για να χαρακτηριστεί το έργο ως κατεπείγον.

Δεν έπρεπε να χορηγηθεί προκαταβολή.

Δεν συγκροτήθηκε νόμιμα η επιτροπή ανάθεσης.

Δεν έπρεπε ο κ. δήμαρχος (ήταν αναρμόδιος) να ξανακαλέσει την ίδια εταιρεία για συμπληρωματική έκπτωση.

Η απόφαση ανάθεσης δεν  κοινοποιήθηκε στους άλλους εργολήπτες.

Στους παραπάνω λόγους το Ελεγκτικό Συνέδριο προσθέτει κι άλλους. Ένας εξ αυτών είναι ότι δεν στοιχειοθετείται το κατεπείγον, εξαιτίας του από 24.7.2017 εγγράφου που είχε στείλει η ανάδοχος εταιρεία στον Δήμο Θέρμου, σύμφωνα με το οποίο η ανάγκη αναδιαμόρφωσης του προαυλίου χώρου είχε προταθεί από αυτή στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου της αποκατάστασης της στατικής επάρκειας του Γυμνασίου Θέρμου, στην υλοποίηση του οποίου συμμετείχε ως μέλος της αναδόχου κοινοπραξίας. 

Είναι πρόδηλο, ότι δεν μπορεί η Επίτροπος και Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου να είναι υπονομευτές του έργου του δημάρχου. Είναι πασιφανές ότι η αντιπολίτευση και σύμβουλοι του κ. Κωνσταντάρα είχαν σοβαρούς λόγους και καταψήφιζαν. Άρα τα περί υπονόμευσης είναι φληναφήματα για να μπορούν να πειστούν όσοι ακόμη του απέμειναν κι αυτό, γιατί υπάρχει η εξουσία και ο θεσμικός του ρόλος. 

Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η μια και μοναδική αλήθεια!!!

Μας ενδιαφέρουν οι ενημερωμένοι συμπολίτες και οι επόμενες γενιές!!!

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ

 

Στο έργο της κατασκευής του αύλειου χώρου του Γυμνασίου Θέρμου ήμασταν και είμαστε απόλυτα σύμφωνοι. Διαφωνήσαμε και διαφωνούμε στον τρόπο της κατασκευής και εξαρχής ταχθήκαμε υπέρ της δημοπρασίας. Για την καθυστέρηση του έργου ευθύνεται ο κ. Κωνσταντάρας για τους παρακάτω λόγους:

  • Δε συνέταξε έγκαιρα τη μελέτη, όταν ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου το Σεπτέμβριο 2014 αφού γνώριζε ότι το προαύλιο του σχολείου δεν συμπεριλαμβανόταν στην εργολαβία επισκευής του Γυμνασίου.
  • Έστειλε επιλεκτικά προσκλήσεις σε τρεις εταιρείες για να δώσουν προσφορές. Το γεγονός αυτό οδηγεί τον κάθε καλοπροαίρετο αναγνώστη να αντιληφθεί ποιος πρεσβεύει το φως και ποιος το σκοτάδι.

Σε ερώτηση δε του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Θόδωρου Κασόλα γιατί δεν κάλεσε και ντόπιους εργολάβους να δώσουν προσφορές, όπως είχε πει στην οικονομική επιτροπή αλλά και όπως ήταν το σωστό να κάνει, απάντησε ότι κανένας ντόπιος εργολάβος δεν μπορούσε να αναλάβει το έργο της κατασκευής του προαυλίου του Γυμνασίου. Αν είναι δυνατόν! Αυτό σαφώς και δεν ισχύει! Αποδεικνύεται άλλωστε από την τάξη του εργοληπτικού πτυχίου που τη διαθέτουν Μηχανικοί της περιοχής, κάτι το οποίο τονίσαμε σε εκείνη τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

  • Μετά την ένσταση του Συνδέσμου Εργοληπτών Αγρινίου που ακύρωσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για ανάθεση με διαπραγμάτευση το καλοκαίρι του 2017, θα μπορούσε να προχωρήσει στη δημοπρασία οπότε το έργο σήμερα θα είχε ολοκληρωθεί και θα είχε αρθεί η οποιαδήποτε επικινδυνότητα για τους μαθητές του σχολείου, αλλά δεν το έκανε. Δυνατότητα προσφυγής στο άρθρο 152 του Κ.Δ.Κ., αν απαιτούνταν, είχε μόνο ο Σύνδεσμος δικαίωμα να κάνει.

Κατόπιν,  για λόγους πλαστιμότητας και επειδή πολιτική σημαίνει ευελιξία και όχι ψέμα και επίδειξη και κυρίως για να καταδειχθεί η βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου για δημοπρασία, η οποία εκφράστηκε από την πλειοψηφία του στις 22/12/2017, όπου δώδεκα (12) Δημοτικοί Σύμβουλοι απ’ όλους τους συνδυασμούς, πέντε (5) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τέσσερις (4)  ανεξάρτητοι, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης και δυο (2) της παράταξης του δημάρχου, ένας εκ των οποίων και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, συμφωνήσαμε στην πρόταση για κατασκευή του έργου με δημοπρασία, που κατατέθηκε από τους κ.κ.  Πριόνα, Σύμβουλο της παράταξης Κωνσταντάρα και Τριανταφυλλάκη, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία ακυρώθηκε τελικά από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης λόγω αναρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν η εφαρμογή του Ν.4412/16 άρθρο 106, η αποστολή του φακέλου στο αρμόδιο Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και η διόρθωση της απόφασης 145/2017 της Οικονομικής Επιτροπής της οποίας η πλειοψηφία αποφάσισε το ίδιο με την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά στο διατακτικό της απόφασης παραλείφθηκε η σχετική παράγραφος.

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ  ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ.

Ο κ. Κωνσταντάρας μας προβληματίζει για ακόμη μια φορά όταν θεωρεί «υπονομευτές του δημάρχου» τους δώδεκα (12) Δημοτικούς Συμβούλους δηλαδή την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου σε σύνολο 21 Συμβούλων. Εξ άλλου ο ίδιος και η «παράταξή» του αποτελούν μειοψηφία.

Τέλος, τον «υποκινητή», που αναφέρει ο γράφων του δημοσιεύματος, καλό θα ήταν να τον κατονομάσει γιατί αλλιώς ονειρεύεται μάγισσες, που δεν υπάρχουν. Ερινύες όμως σίγουρα υπάρχουν και θα παιδεύουν αυτόν που επιχαίρει όταν  συνεχώς χάνονται οι ευκαιρίες για ανάπτυξη στον δήμο μας.  

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«Αξιοπιστία και Προοπτική για το δήμο Θέρμου»

Το Προεδρείο του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας στα πλαίσια των τακτικών συνδικαλιστικών επισκέψεων στα Γ/σια, Λύκεια και ΕΠΑΛ των περιοχών (Τριχωνίδας-Μακρυνείας-Βάλτου και Ξηρομέρου), που ανήκουν στην δύναμη του σωματείου μας, συναντήθηκε την Πέμπτη 25-1-2018 με τους συλλόγους διδασκόντων Γ/σίου και Λυκείου Θέρμου.

Τους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στην εκπαίδευση, καθώς και για τις αποφάσεις τόσο της Β’ ΕΛΜΕ, όσο και της Γεν. Συνέλευσης των Προέδρων των ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε από την ΟΛΜΕ το Σάββατο 20-1-2018 στην Αθήνα. Συγκεκριμένα ενημέρωσε για τις νέες διατάξεις του Ν.4512/2018, ΦΕΚ 5 / Α’/17-01-2018 (πολυνομοσχέδιο), που ψηφίστηκε πρόσφατα στη βουλή με αυξημένη πλειοψηφία - δείτε εδώ: https://e-mesara.gr/index.php/2014-01-29-19-20-37/41263-30-6, όσον αφορά την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής και άλλες διατάξεις», όπου εκτός των άλλων θεμάτων, περιλαμβάνει και τις τροπολογίες του Υπ. Παιδείας για το 30/ωρο (άρθρο 245) και συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων (άρθρο 246) με τα προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης. Δηλαδή επιχειρείται άμεσα η αύξηση του εργάσιμου χρόνου των εκπαιδευτικών με σαφή δυσμενή αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.

Οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν για τον υποβιβασμό του συνόλου των σχολείων με την χαμηλή αναμοριοδότηση-κατάταξη από το Υπουργείο Παιδείας σε αντίθεση με την πρόταση του ΠΥΣΔΕ και των δύο ΕΛΜΕ του νομού, σχεδόν του συνόλου των σχολείων της Αιτωλ/νίας, όπου θα λειτουργεί ως «Προκρούστια κλίνη» συγχωνεύσεων-καταργήσεων τμημάτων και ειδικοτήτων και πιθανόν με το οριστικό κλείσιμο των περιφερειακών και μικρομεσαίων σχολικών μονάδων.

Ενημερώθηκαν οι Σύλλογοι Διδασκόντων του Γ/σίου και Λυκείου Θέρμου για τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά του νέου Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ, για όλα τα θέματα του κλάδου, από την πρώτη ημέρα της εκλογής μας, καθώς επίσης και για τις πρόσφατες ομόφωνες αποφάσεις αντίδρασης της ΟΛΜΕ σχετικά με τα όσα ψηφίστηκαν (ομόφωνα) πρόσφατα για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς. Επισημάνθηκαν οι απαιτήσεις των δανειστών προς το Υπουργείο Παιδείας για την άρον άρον εφαρμογή τους ως συμφωνηθέντα με την κυβέρνηση και μάλιστα με σκαιό τρόπο, χωρίς να τους ενδιαφέρει για τον κίνδυνο της «σάρωσης» των σχολείων της υπαίθρου, ακόμα και του Αγρινίου. Το εκπαιδευτικό κίνημα και η τοπική κοινωνία δεν θα πρέπει να επιτρέψουν την εφαρμογή όλων αυτών των αρνητικών μέτρων που ψηφίστηκαν στη βουλή. Για το λόγο αυτό το Προεδρείο του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας ενημέρωσε έγκαιρα τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης στα πλαίσια του περιφερειακού συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, όπου είχαμε καλεστεί στο Αγρίνιο την Τετάρτη 20/12/2017 για να εκθέσουμε τα προβλήματα της Δ/θμιας Εκπ/σης της περιοχής μας, όπως επίσης γνωστοποιήσαμε το υπόμνημά της Β’ ΕΛΜΕ, που καταθέσαμε κατά τη συνάντηση και στους βουλευτές και φορείς του νομού και της εκπαίδευσης. Το Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ ξεκίνησε κύκλο συναντήσεων με όλους τους Δημάρχους στα πλαίσια των αποφάσεων της ΟΛΜΕ, με αρχή από τον κ. Δήμαρχο Αγρινίου την Τρίτη 23-1-2018, για όλα αυτά που θα έρθουν να επιβληθούν και θα επηρεάσουν το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας καθώς και για τα ειδικότερα ζητήματα που είναι ανοιχτά για το μεγαλύτερο αστικό κέντρο του νομού, όπως είναι το στεγαστικό, η μεταφορά του Ενιαίου Ειδικού Τεχνικού Γ/σίου Λυκείου Αγρινίου καθώς και του ΕΕΕΕΚ Αγρινίου στο παλαιό Νοσοκομείου που τώρα στεγάζονται μαζί σε ιδιωτικό κτίριο εκτός της πόλης. Ζητήθηκε η συμπαράστασή του, όπου εξέφρασε την στήριξη του Δήμου και ότι δεν θα δεχτή καμία συγχώνευση κατάργηση σχολείου του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου.

Προκειμένου να υπάρξει άμεση και αμφίδρομη ενημέρωση σε κάθε απόφαση των Δήμων που αφορούν τα σχολεία ευθύνης του το Δ.Σ της Β’ ΕΛΜΕ θα ορίσει άμεσα εκπροσώπους του στις ΔΕΠ του Ν. 1566/85. Ζητήσαμε από τους συναδέλφους να «επαγρυπνούν» και να πλαισιώσουν το σωματείο στα πλαίσια της προσπάθειας που γίνεται για την «ανόρθωσή» του στους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς και να συμμετέχουν στις Γεν. Συνελεύσεις και στις άλλες δραστηριότητες που θα υπάρξουν άμεσα, που με το πολυνομοσχέδιο υπάρχει πρόβλημα λήψης αγωνιστικών αποφάσεων. Γενικό συμπέρασμα από όλους τους συναδέλφους και των δύο σχολέιων που επισπεύτηκε το Προεδρείο και αυτό θα πράττει κάθε Πέμπτη ήταν ότι: «δεν θα γίνουμε συνένοχη στο κλείσιμο των σχολείων του νομού Αιτωλ/νίας και στις αλλαγές των εργασιακών μας σχέσεων»

Τέλος ακούσαμε τις απόψεις και τις προτάσεις των συναδέλφων μας, όπου θα απασχολήσουν το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ στη συνεδρίαση της Τρίτης και ώρα 7,30μμ. Στα γραφεία μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Κατσίφας

Ο Γεν. Γραμματέας
Βαγγέλης Τσούκας

Μετά από αίτημα εννέα (9) δημοτικών Συμβούλων που υποβλήθηκε τη Δευτέρα 18/12/2017 πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ 22/12/2017 Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ».

Παρενθετικά, το συμβούλιο αυτό δε θα χρειαζόταν ποτέ να γίνει, αν τον Ιούλιο του 2017 ο κ. δήμαρχος δεν έκανε μόνος του προσφυγή στο άρθρο 152 του Κ.Δ.Κ κατά της ακυρωτικής απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ακυρωτική που αφορούσε στο κατεπείγον του έργου άρα και στον τρόπο ανάθεσής του. Αν τότε δεν έκανε την προσφυγή, το έργο θα είχε ήδη δημοπρατηθεί και η κατασκευή του θα είχε ξεκινήσει. Και ενώ είχε προγραμματιστεί Δημοτικό Συμβούλιο για την κατασκευή του προαυλίου στις 22 Δεκεμβρίου, στις 21 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Θέρμου, εξέδωσε κατεπείγουσα πρόσκληση για σύγκληση οικονομικής επιτροπής για το ίδιο θέμα, αφού θυμήθηκε κυρίως την από 3/10/2017,μετά από δυόμισι μήνες, αναφορά του Διευθυντή του Γυμνασίου Θέρμου για την επικινδυνότητα αυτού στη συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Σ.Ε.Δ.Ε.).

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το πρωί της Παρασκευής, αντί να διορθώσει την προηγούμενη απόφασή της, να εφαρμόσει το Ν.4412/16 αριθ.106 και να στείλει το σχετικό φάκελο στο Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας για να εκφέρει γνώμη, ο κ. δήμαρχος με την νέα πλέον πλειοψηφία (μετά την αντικατάσταση δυο μελών της Οικονομικής Επιτροπής) αποφάσισε να κατακυρώσει το έργο στην εταιρεία ΕΡΜΟΝ Α.Τ.Ε. με έκπτωση 14%. Στην απόφαση αυτή της πλειοψηφίας της Οικονομικής Επιτροπής, αντέδρασαν οι Σύμβουλοι του συνδυασμού «ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» οι οποίοι και το κατεπείγον της πρόσκλησης αντέκρουσαν και τον κάλεσαν να εφαρμόσει τον Ν.4412/16 αρθ.106 και να στείλει το σχετικό φάκελο στο Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας.

Εξ άλλου δεν υπήρχε κανένα κατεπείγον στην σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή πριν τα Χριστούγεννα, αφού υπήρχε τακτική συνεδρίαση αυτής την Τρίτη μετά τα Χριστούγεννα στις 27/12/22017, δηλαδή, χωρίς να μεσολαβήσει καμία εργάσιμη ημέρα ανάμεσα στις δυο συνεδριάσεις. Άρα γιατί συνεδρίασαν; Προφανώς, η όλη μεθόδευση έγινε για να προκαταληφθεί και να επηρεασθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά απ’ όλα αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Παρασκευής 22/12/2017 η πρόταση του κ. δημάρχου μειοψήφισε. Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι η παράταξη «της πλειοψηφίας» του κ. δημάρχου είναι μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θέρμου, ως αρμόδιο και κυρίαρχο όργανο, αποφάσισε με ψήφους 12 υπέρ και 8 κατά να προχωρήσει η κατασκευή του προαυλίου του Γυμνασίου Θέρμου σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη με ανοιχτό διαγωνισμό, στηριζόμενο στο άρθρο 72, παρ.3 του νόμου Καλλικράτης. Επειδή ο κ. δήμαρχος δεν δέχτηκε την αλλαγή της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής παρότι αποφάσισε έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο, θα ακολουθηθεί η διοικητική και νόμιμη διαδικασία μέχρι τέλους. Κατατέθηκε ήδη προσφυγή στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου την Τετάρτη 3/01/2018.

8 Ιανουαρίου 2018
ΟΙ ΕΝΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΣΟΛΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΚΚΟΤΟΣ
ΔΑΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΜΗΤΡΟΜΑΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΛΑΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑ

 

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο κτίριο του γυμνασίου – λυκείου Θέρμου, η οποία ξεκίνησε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από τη στέγη.

Στο κτίριο το τελευταίο διάστημα γίνονται εργασίες συντήρησης, μετά τις ζημιές που είχε υποστεί από παλιότερο σεισμό. Η στέγη ήταν ξύλινη και είχαν χρησιμοποιηθεί πολλά μονωτικά υλικά για την στεγανοποίησή της, πράγμα που δημιουργεί υποψίες για τα αυτά της φωτιάς. Η πυροσβεστική έσπευσε με 5 οχήματα από το Αγρίνιο και ένα από το Μεσολόγγι και κατάφερε σύντομα να περιορίσει τη φωτιά προκειμένου να μην επεκταθεί.

Μέχρι στιγμής έχει καταστραφεί ολοσχερώς η σκεπή της μιας πτέρυγας του κτιρίου, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύει η κατοικημένη περιοχή, καθώς το σχολείο βρίσκεται πολύ κοντά σε σπίτια και σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια το σχολείο δεν φιλοξενεί μαθητές, εξαιτίας των ζημιών και τα μαθήματα γίνονται σε λυόμενους οικίσκους.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Την επαναλειτουργία του Γυμνασίου Θέρμου ως Κέντρου Ενισχυτικής Διδασκαλίας ζητούν με αναφορά τους στο Κοινοβούλιο οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος.

Οι δύο βουλευτές κατέθεσαν επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Λυκείου Θέρμου, με την οποία ζητείται η ανάκληση της σχετικής απόφασης του υπουργείου Παιδείας και η επαναφορά της ενισχυτικής διδασκαλίας στο Γυμνάσιο Θέρμου, καθώς η απόφαση αυτή στερεί από τους μαθητές, και μάλιστα τους πιο αδύναμους, τη δυνατότητα στήριξής τους στα μαθήματα που έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, το υπουργείο Παιδείας δεν επέλεξε το Γυμνάσιο Θέρμου ως Κέντρο Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το σχολικό έτος 2013 - 2014, παρόλο που είχαν δηλώσει ότι θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα 30 και πλέον μαθητές και θα μπορούσαν να δημιουργηθούν περισσότερα από 10 τμήματα. Οι μαθητές αυτοί καλούνται τώρα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στο Γυμνάσιο Καινουρίου, πράγμα αδύνατον καθώς η μεγάλη απόσταση και η έλλειψη συγκοινωνίας δεν τους επιτρέπει να επιστρέψουν μετά το μάθημα στα χωριά τους.

Ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι η απόφαση αυτή αφαιρεί από τους αδύνατους μαθητές τη δυνατότητα να βοηθηθούν στα μαθήματα που έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν και πλήττει, στην πραγματικότητα, τις πιο αδύναμες οικονομικά οικογένειες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά φροντιστήρια. Καλεί, δε, το υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας να ανακαλέσουν την απόφασή τους και να εξασφαλίσουν τη λειτουργία του Γυμνασίου Θέρμου ως Κέντρου Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία