Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών (Ε.Ν.Α.) Ελλάδος εδώ και πέντε χρόνια με δράση σε όλη τη χώρα, αποτελούμενη από νέους αιρετούς, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, αντιπεριφερειάρχες, έπαρχους και αντιδημάρχους από όλη την Ελλάδα, πιστεύοντας πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να βρει καινούργιους και καινοτόμους τρόπους ανάπτυξης και ανάδειξης των τοπικών κοινωνιών, συνεχίζει για ακόμη μια αυτοδιοικητική περίοδο τις παρεμβάσεις της σε όλη την Ελλάδα.

Με την ήδη παρουσία εκατοντάδων νέων ανθρώπων, αιρετών, από κάθε σημείο της Ελλάδος, μιας και αποτελείται η ΕΝΑ από νέους αυτοδιοικητικούς από το Καστελόριζο ως την Θράκη και από την Κέρκυρα ως την Κρήτη, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ως νέο μέλος της, την Αγγελική Χαλιμούδρα, περιφερειακή σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας και την καλωσορίζουμε στην πιο επιτυχημένη πρωτοβουλία που έχει γίνει στην αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια, με παρέμβαση σε όλη την Ελλάδα και με τους νέους μπροστά.

Εκ μέρους του ΔΣ της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (Ε.Ν.Α.)

Ο Πρόεδρος της
Νεκτάριος Καλαντζής

Με την κατάσταση που σήμερα έχει διαμορφωθεί στα δρώμενα της περιοχής μας και προσηλωμένος πάντα στις δημοκρατικές διαδικασίες πιστεύω ότι χρειάζεται πέρα από κάθε άλλη φορά η επαναφορά όλων των υγιών κομματιών της τοπικής κοινωνίας. Όλων εκείνων που ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας είναι ικανοί ,δραστήριοι και πιστεύουν στην πρόοδο και προοπτική του τόπου μας.

Η ενασχόληση μου με την Ανάληψη μας , την ιστορική και γραφική Δερβέκιστα πηγάζει από την αγάπη και την αγωνία μου για το τόπο που αγάπησα, ζω και δραστηριοποιούμε επαγγελματικά. Από την διάθεση μου να μεταδώσω στο παιδί μου όλες εκείνες τις αξίες και τα μηνύματα που πηγάζουν από την ιστορία και το πολιτισμό του τόπου μας, του χωριού μας.

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο καινούργιος Αυτοδιοικητικός Χάρτης που δημιουργεί ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ δίνει την δυνατότητα να ψηφίζουμε πρόσωπα και όχι κόμματα και ιδεολογίες. Είναι μία διαδικασία ευθύνης με την στήριξη και ανάδειξη ικανών ανθρώπων να προχωρήσουν το χωριό μας μπροστά. Να επιλεχθούν πρόσωπα ικανά και δημιουργικά που μπορούν να βρουν ακροατές σε όλους τους πολιτικούς χώρους του δημοκρατικού τόξου.

Το ενδιαφέρον μου για την Ανάληψη είναι δεδομένο και προδιαγεγραμμένο από την δραστηριότητα που αναπτύσσουμε τα τελευταία χρόνια με μοναδικό σκοπό την προβολή και ανάδειξη της Ανάληψης ώστε επιτέλους να καταστεί πρωταγωνιστής σε όλη την περιοχή.

Μέσα από συναινετικές πρακτικές, διάλογο και κοινές δράσεις μπορούμε να διαμορφώσουμε όλες εκείνες τις συνθήκες και να δώσουμε εκείνη την ώθηση στο χωριό μας που θα το θέτουν στο επίκεντρο της λειτουργίας , της δράσης και το συμφέρον των κατοίκων. Προσωπικά δεν τάσσομαι με κανέναν αλλά με τους κατοίκους του χωριού μου και με όλους εκείνους που πραγματικά ενδιαφέρονται για αυτό.

Προσπαθούμε για την Ανάληψη και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ( χωρίς να περισσεύει κανείς ) μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα και να διαμορφώσουμε το χωριό μας όπως όλοι μας επιθυμούμε.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΪΖΟΣ

Αστυνομικοί του ΑΤ Θέρμου συνέλαβαν χθες στις 20.00 κορυφαίο πρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Θέρμου κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας στο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου για συκοφαντική δυσφήμηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος που υπέβαλε μήνυση χθες το πρωί ο Δήμαρχος Θέρμου σε βάρος του 54χρονου αυτοδιοικητικού ήταν ανακοίνωση που εξέδωσε ο 54χρονος σχετικά με το Γυμνάσιο Θέρμου.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται οι ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις, τόσο του Δημάρχου Θέρμου, όσο και της αντιπολίτευσης.

Κατ’ εξουσιοδότηση της παραγράφου 2 του άρθρου 22 του Ν.4354/15 εκδόθηκε η ΚΥΑ 54698/05.10.2018 (ΦΕΚ 4704/22.10.2018 τεύχος Β’), με την οποία καθορίζονται οι αποδοχές αιρετών οργάνων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και αυτές των γενικών γραμματέων των δήμων.
Όπως είναι γνωστό “H αντιμισθία των Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών και Προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) δεύτερου βαθμού, καθώς και των Δημάρχων, Αντιδημάρχων και Προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων και των Γενικών Γραμματέων των Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.”
 
Υπογράφηκε λοιπόν από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών η ΚΥΑ 54698/05.10.2018 (ΦΕΚ 4704/22.10.2018 τεύχος Β’) με τίτλο Καθορισμός αποδοχών

α) αιρετών οργάνων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και β) γενικών γραμματέων δήμων που ορίζει τα εξής:

Καθορίζουμε τις αποδοχές αιρετών οργάνων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και αυτές των γενικών γραμματέων των δήμων, ως ακολούθως:
1. α) Η αντιμισθία των δημάρχων σε δήμους με πληθυσμό άνω των εκατό χιλιάδων (100.000) κατοίκων είναι ισόποση με το ενενήντα τοις εκατό (90%) των πάσης φύσεως αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες (20.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους είναι ισόποση με το εβδομήντα δύο τοις εκατό (72%) των ανωτέρω αποδοχών και των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό κάτω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων είναι ισόποση με το πενήντα τέσσερα τοις εκατό (54%) των ανωτέρω αποδοχών.
β) Οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το πενήντα τοις εκατό (50%) της αντιμισθίας που αναλογεί στο δήμαρχο, ενώ οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν το είκοσι ένα τοις εκατό (21%) αυτής.
γ) Η αντιμισθία που δικαιούνται τα αιρετά όργανα των δήμων, τα οποία χαρακτηρίζονται ως άτομα με αναπηρίες, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, προσαυξάνεται κατά τα οριζόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 92 του ν. 3852/2010.
δ) Οι αποδοχές που δικαιούνται να εισπράττουν οι γενικοί γραμματείς των δήμων, καθορίζονται ως ποσοστό 65% επί της αντιμισθίας του οικείου δημάρχου.
Οι μηνιαίες αποδοχές των προαναφερόμενων γενικών γραμματέων, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι κατώτερες των αντίστοιχων αποδοχών των υπαλλήλων ειδικών θέσεων 1ου βαθμού, όπως αυτές καθορίζονται κάθε φορά.
Πέραν των ανωτέρω αποδοχών, στους εν λόγω γενικούς γραμματείς καταβάλλεται και η οικογενειακή παροχή, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται κάθε φορά από τις κείμενες διατάξεις.
 
2.α) Η αντιμισθία του περιφερειάρχη είναι ισόποση με το ενενήντα τοις εκατό (90%) των πάσης φύσεως αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.
β) Στον αντιπεριφερειάρχη καταβάλλεται αντιμισθία ίση με το εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) της αντιμισθίας του περιφερειάρχη και στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου καταβάλλεται αντιμισθία ίση με το είκοσι έξι και τριάντα εκατοστά τοις εκατό (26,3%) της αντιμισθίας του περιφερειάρχη.
γ) Η αντιμισθία που δικαιούνται τα ανωτέρω αιρετά όργανα, τα οποία χαρακτηρίζονται ως άτομα με αναπηρίες, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, προσαυξάνεται κατά τα οριζόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 181 του ν. 3852/2010.

Ο βασικός μισθός Γενικού Γραμματέα Υπουργείου σήμερα, ανέρχεται στο ποσό των 3.231 €. Αθροιζόμενες με το προβλεπόμενο στο άρθρο 16 επίδομα θέσης ευθύνης (1.400 €) οι αποδοχές του ανέρχονται στο ποσό των 4.631 € μηνιαίως.

Πηγή: myota.gr

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας, σήμερα το πρωί στον Αστακό έλαβε χώρα συνάντηση (η δεύτερη στη σειρά) μεταξύ προσώπων και αποφασίστηκε η ίδρυση νέας αυτοδιοικητικής παράταξης, που θα κατέλθει αυτόνομα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, διεκδικώντας με αξιώσεις νίκης τον Δήμο Ξηρομέρου.

Οι πληροφορίες μας μιλάνε για ένα νέο συνδυασμό, έξω από κομματικές παρατάξεις. Άνθρωποι που δηλώνουν προβληματισμένοι για την τραγική σημερινή κατάσταση στον Δήμο Ξηρομέρου και με κοινή πεποίθηση ότι αξίζει κάτι πολύ καλύτερο στον τόπο όπου ζουν, δραστηριοποιούνται, έχουν επενδύσει τα όνειρα και το μέλλον το δικό τους και των οικογενειών τους και γενικότερα όλη τους τη ζωή, αποφάσισαν να ιδρύσουν τον νέο αυτό αυτοδιοικητικό φορέα και να προχωρήσουν στις μετέπειτα κινήσεις τους, έτσι ώστε να εκφραστεί και σε πρακτικό επίπεδο η προσμονή και ο πόθος της τοπικής κοινωνίας για κάτι διαφορετικό, κάτι νέο, μία νέα αυτοδιοικητική πρόταση, που θα κινείται σε τελείως άλλη λογική διοίκησης του Δήμου Ξηρομέρου από την σημερινή.

Εκτός από τα ονόματα που αρχικά θα αναφέρουμε, οι πηγές μας μας μεταφέρουν ότι υπάρχουν πολλές ζυμώσεις και διεργασίες και την αμέριστη στήριξη τους σε αυτή την προσπάθεια, η οποία έχει αποκτήσει ήδη αποδοχή και δυναμική στην κοινωνία, έχουν δώσει καταρχήν, θεσμικοί - αυτοδιοικητικοί παράγοντες της περιοχής, φορείς, αλλά το σημαντικότερο απ' όλα, δεκάδες καταρχήν πολίτες, που συμμερίζονται ακριβώς την ίδια αγωνία για το μέλλον του τόπου και των οποίων τα ονόματα θα δημοσιοποιηθούν τις αμέσως επόμενες λίγες ημέρες όπως λένε οι πηγές μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, κάποια από τα ονόματα που συμμετείχαν σε αυτήν την δεύτερη συνάντηση και έχουν σημαίνοντα ρόλο στην προσπάθεια της νέας αυτοδιοικητικής παράταξης, ήταν: Ο κ. Αλέξης Φραίμης, ο κ. Αποστόλης Ντίνος, ο κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο κ. Γιώργος Πουρνάρας, ο κ. Ζώης Μητσάνης, ο κ. Κώστας Μπαμπούρης, ο κ. Λευτέρης Μάντζαρης, ο κ. Πάνος Τζαχρήστας, ο κ. Στάμος Τζογάνης και αρκετοί άλλοι, των οποίων τα ονόματα δεν καταφέραμε να τα μάθουμε.

Πηγή: mytikaspress 

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο Θανάσης Παπαθανάσης τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου και μέλος του Εποπτικού της ΚΕΔΕ για τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ και την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Γραφείου των Βρυξελλών.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών κ. Karl Heinz Lamberts, ο Γενικός Γραμματέας του CEMR κ. Vallier, ο Πρέσβης Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ κ. Παπασταύρου, ο Προϊστάμενος μονάδας G3-Ελλάδας Κύπρου κ. Willibrordus ,η Αν. Επικεφαλής του Γραφείου του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου κ. Αστεριάδη, ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ κ. Φατούρος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών κ. Τζιτζικώστας. Επίσης χαιρετισμούς έκαναν οι ευρωβουλευτές κ. Παπαδημούλης Δημήτρης, Κεφαλογιάννης Μανώλης και Ανδρουλάκης Νίκος.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε και η Τελετή Υπογραφής Δήλωσης "Συμμαχίας για τη Συνοχή" με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη.
Μετά τη συνεδρίαση το ΔΣ της ΚΕΔΕ παρακολούθησε τις εργασίες της 127ης Συνόδου της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Μεταξύ των σημαντικών παρεμβάσεων η Δήλωση του Πρωθυπουργού της Πορτογαλίας κ. Antonio Costa με θέμα: "Το μέλλον της Ευρώπης: η ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης"
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο Θανάσης Παπαθανάσης δήλωσε: "Η Αυτοδιοίκηση και η ΚΕΔΕ για μια ακόμη φορά μπαίνουν μπροστά για την ανάδειξη της χώρας μας, την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που εξασφαλίζει η ΕΕ, την δημιουργία συμμαχιών που θα ωθήσουν τη χώρα μας στην Ανάπτυξη και την Πρόοδο. Γιατί και η Συνοχή της Ευρώπης περνά μέσα από την Αυτοδιοίκηση".

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία