Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έχουν προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων στην όμορφη και γραφική Ανάληψη Τριχωνίδος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Οι Φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδος".

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή 4 Αυγούστου ωρα 21:00
Γιορτή Πίτας και Ελληνική Βραδιά με DJ

Πέμπτη 8 Αυγούστου ώρα 19:00
Κλόουν και ταχυδακτυλουργός διασκεδάζει και παίζει με τους μικρούς φίλους του χωριού

Τρίτη 13 Αυγούστου ώρα 21:00
Λαικοδημοτική Βραδιά με ζωντανή μουσική

Τετάρτη 28 & Πέμπτη 29 Αυγούστου
το παραδοσιακό πανηγύρι της Δερβέκιστας

"Αναβιώνουμε τα έθιμα και ζωντανεύουμε τον τόπο μας"

Οι κάτοικοι της Ανάληψης του Δήμου Θέρμου παραμένουν αναστατωμένοι μετά το πρόβλημα που προέκυψε με την εγκατάσταση κεραιών εντός κατοικημένων περιοχών.

Μάλιστα με αίτηση του Εφημερίου του χωριού Πατέρα Γεώργιου Τσοπσνά και την συμμετοχή περισσοτέρων των εκατό κατοίκων ζητείτε σύγκληση Γενικής Συνελεύσεως των κατοίκων προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι και να ληφθεί μια απόφαση. Η αίτηση εδώ και 15 μέρες βρίσκεται σε εκκρεμότητα παρά το σοβαρό του θέματος ενώ όπως τονίζεται από την πλευρά των αιτούντων βάση του Κώδικα Λειτουργίας Τοπικών Κοινοτήτων το Τοπικό Συμβούλιο είναι υποχρεωμένο τουλάχιστον μια φορά το έτος να πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση για ενημέρωση και προτάσεις των κατοίκων, κάτι που όπως τονίζουν τα τελευταία εννιά χρόνια κακώς έχει γίνει μόνο μια φορά.

Οι κάτοικοι μάλιστα είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Είναι γεγονός ότι η Ανάληψη τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στο επίκεντρο δράσεων και εκδηλώσεων που την προβάλλουν και αναδεικνύουν.

Σε ένα ορεινό και απομακρυσμένο χωριό έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 15 εκδηλώσεις με μεγάλη συμμετοχή και προσέλκυση πολλών επισκεπτών.

Ο δραστήριος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Οι Φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας Βασίλης Λοίζος βρίσκεται πίσω από αυτή την προσπάθεια ανάδειξης της Ανάληψης και με έντονη και κοινωνική προσφορά, μάλιστα. χθες διένειμαν μαζί με άλλους πολίτες τρόφιμα και ρουχισμό σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Παρά το βροχερό καιρό μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην ημερίδα που διοργανώθηκε σήμερα το πρωί στην Ανάληψη Τριχωνίδας

Το θέμα αφορούσε τους ορεινούς όγκους και παρουσιάστηκαν προτάσεις απο καταξιωμένους ομιλητές ενώ χρήσιμος ήταν και ο διάλογος που ακολούθησε.

Ο Βασίλης Φεύγας Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην σωστή αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της περιοχής έτσι ώστε να οδηγηθούμε στην ανάπτυξη ενώ μίλησε και για τον τουρισμό και την Λίμνη Τριχωνίδα. Ο Σταύρος Καραγκούνης πρώην Διευθυντής του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών σημείωσε την βελτίωση των οδικών αξόνων και γενικότερα των υποδομών που βοηθάνε τους κατοίκους στην καθημερινότητα τους. Στη συνέχεια η κυρία Νίκη Φούντα πρώην Βουλευτής μίλησε για τις προσπάθειες που έκανε κατά την Βουλευτική της θητεία για την Ορεινη Τριχωνίδα και αναρωτήθηκε αν υπήρξε συνέχεια στην προσπάθεια αυτή. Τελευταίος εισηγητής ήταν ο Γιάννης Σελιμάς Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και Ακαρνάνων Ορέων τονίζοντας τις προσπάθειες που έχουν γίνει από τον Φορέα για την ευρύτερη περιοχή και μίλησε για άλλες αντίστοιχες περιοχές και την διαδρομή τους.

Παρεμβάσεις έγιναν από τους κ. κ. Γιώργο Χριστόπουλο Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Θέρμου και Υπ. Περιφερειακό Σύμβουλο ,Βασίλη Σώζο Υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιάννης Σύψας τ. Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας και Υπ. Περιφερειακό Σύμβουλο, Χρήστο Κωστακόπουλο Εκπρόσωπο Παράταξης Κώστα Σπηλιόπουλο ,Θεόδωρο Κασόλα Επικεφαλής Αντιπολίτευσης Δήμου Θέρμου, Γιώργο Σαγώνα Μέλος Εκπολιτιστικού Συλλόγου Θέρμου,ενωπ παρέστησαν.οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θέρμου Παναγιώτης Καλογερής, Δημήτριος Κόκκοτος, Δημήτριος Ντάλλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου Κώστας Μαραγιάννης, η Υποψήφια Περιφερειακός Σύμβουλος Ανδριαννή Σταθοπούλου.

Η προσπάθεια ανάδειξης της Ανάληψης συνεχίζεται.

Την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 11 το πρωί στην Ανάληψη θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα "Οι ορεινοί όγκοι της Τριχωνίδας" από τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ".

Θα εξεταστούν τα πεδία ανάπτυξη περιοχής, η αξιοποίηση της Λίμνης Τριχωνίδας, η προβολή της ευρύτερης περιοχής, η ανάπτυξη μοντέλων θρησκευτικού τουρισμού και άλλες σημαντικές θεματικές ενότητες θα συζητηθούν το πρωινό της Κυριακής.

Ομιλητές θα είναι:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΕΥΓΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ & ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Τ.ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΝΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑ Τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ & ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΑΛ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΙΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ M.Sc ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ -ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΩΝ ΟΡΕΩΝ

Επίσης θα παραστούν εκπρόσωποι εκκλησιαστικών φορέων, περιφερειακοί & δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων που θα κάνουν παρεμβάσεις.

Σε ανακοίνωση τονίζεται:

"η προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του τόπου μας συνεχίζεται, προσελκύουμε κόσμο, γνωρίζει το χωριό μας και θέτουμε τις βάσεις για κάτι καλύτερο για την Ανάληψη μας με συνοδοιπόρους όλους τους κατοίκους,''

 

 

Με την παρουσία σημαντικών ανθρώπων από όλο το φάσμα δραστηριοτήτων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου στην Ανάληψη Τριχωνίδος ημερίδα με θέμα "Οι ορεινοί όγκοι της Τριχωνίδας".

Θα εξεταστούν οι ενέργειες και οι προτάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν ώστε ο πανέμορφος αυτός τόπος να αναπτυχθεί και εξελιχθεί.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και πληροφόρηση των συμμετεχόντων αλλά και η γνωριμία των εισηγητών με τα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής και για το λόγο αυτό μετά το τέλος των εργασιών της εκδήλωσης οι ομιλητές θα ξεναγηθούν στο όμορφο χωριό της Ορεινής Τριχωνίδας.

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία