Αγγελίες    Επικοινωνία

Ολοκληρώθηκε η δράση για τον Κορινθιακό στη Ναύπακτο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ολοκληρώθηκε η 3η δράση του προγράμματος «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ η δική μας θάλασσα» με την καταγραφή θαλάσσιων απορριμμάτων στο παρατηρητήριο της Ναυπάκτου στην περιοχή «Πούντος» δίπλα στον Ναυτικό όμιλο Ναυπάκτου.

Στη δράση συμμετείχαν για εκπαιδευτικούς και μόνο λόγους, οι μαθητές των δυο τμημάτων της Ε’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου με τους εκπαιδευτικούς τους.

Το πρόγραμμα «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ η δική μας θάλασσα» αφορά την έρευνα και την καταγραφή της συσσώρευσης απορριμμάτων στις ακτές και τη θάλασσα του Κορινθιακού κόλπου. Οι δράση εντάσσεται σε μία ευρύτερη προσπάθεια για την προστασία και ανάδειξή της περιοχής, μετά την ένταξή της στο δίκτυο Natura 2000.

Τα στοιχεία επεξεργάζονται για να αποτελέσουν στατιστική βάση δεδομένων προκειμένου να εξαχθούν επιστημονικά συμπεράσματα και να βρεθούν τρόποι προστασίας και αποκατάστασης.

Όπως εμφανίζεται από τις προηγούμενες καταγραφές, για άλλη μια φορά τα πλαστικά αντικείμενα είναι ο πιο πολυπληθής τύπος απορριμμάτων, με ποσοστά από 54% έως 94% επί του συνόλου.

Η 4η και τελευταία δράση καταγραφής υπολογίζεται να υλοποιηθεί στο ίδιο σημείο – παραλία στο τέλος Ιανουαρίου 2020 όπου και ολοκληρώνεται και το πρόγραμμα.

*Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο με δικαιούχο φορέα την ΜΚΟ «ΟΖΟΝ»

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημ.: Για περισσότερες πληροφορίες: Πράσινο+Μπλε +30 26340 25016 - info@prasinomple.gr και στην ιστοσελίδα www.ozon-ngo.gr/korinthiakos

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία