Αγγελίες    Επικοινωνία

Καθαρισμός ακτής στην περιοχή Κρυονερίου από μαθητές του Δημοτικού Γαλατά

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Το Δημοτικό Σχολείο Γαλατά συμμετείχε την Πέμπτη 13-06-2019 στο πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών, που υλοποιεί το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για 24η χρονιά, το οποίο πραγματοποιείται το διάστημα από 1 Μαΐου – 30 Ιουνίου 2019.
Οι μαθητές όλων των τάξεων με τη συνοδεία των δασκάλων τους περπάτησαν και καθάρισαν με ζήλο την παραλία του Κρυονερίου.
Στόχος της δράσης ήταν η προβολή και η ενίσχυση της έννοιας του εθελοντισμού.
Χωρισμένοι σε τμήματα με επικεφαλής τον δάσκαλο κάθε τάξης περισυνέλλεξαν απορρίμματα κάθε λογής. Στη συνέχεια, περάστηκαν σε δελτία καταγραφής. Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε στους μαθητές όχι μόνο ο όγκος τους, αλλά και το είδος των σκουπιδιών.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν, συζήτησαν και προβληματίστηκαν σχετικά με το θέμα της ρύπανσης των παραλιών. Ευαισθητοποιήθηκαν και έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους για τη φύση.
Η προσπάθεια πραγματοποιήθηκε με επιτυχία αφού ο καιρός ήταν σύμμαχος. Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν την ηλιόλουστη μέρα δίπλα στη θάλασσα.

Ο Διευθυντής του Σχολείου
Παπανικολάου Κων/νος

Πηγή: galatas.gr

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία