Αγγελίες    Επικοινωνία

Η ξεχωριστή περιφορά των Επιταφίων στη Ναύπακτο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Με σύμμαχο τον καλό καιρό χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν και φέτος την Μεγάλη Παρασκευή την περιφορά των Επιταφίων των ενοριών της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Δημητρίου στην Ναύπακτο.

Οι δύο Επιτάφιοι συναντήθηκαν έξω από τον Άγιο Δημήτριο και κατευθύνθηκαν προς το Λιμάνι, προπορευόμενης της Φιλαρμονικής του δήμου. Κατά την διάρκεια της περιφοράς ακούγονταν εγκώμια και εκκλησιαστικοί ύμνοι, ενώ τους Επιταφίους συνόδευαν οι μυροφόρες, δηλαδή μικρά κορίτσια που κρατούσαν  καλαθάκια με ροδοπέταλα και φαναράκια.

Στο λιμάνι υποδέχθηκε τους Επιταφίους η μικτή χορωδία Ναυπάκτου που έψαλε ύμνους. Αφού ολοκληρώθηκε η πομπή δεκάδες βεγγαλικά φώτισαν τον Ναυπακτιακό ουρανό, ενώ στα νερά του λιμανιού επέπλεαν φαναράκια και στα τείχη είχαν τοποθετηθεί αναμμένες δάδες. Το θέαμα ήταν εντυπωσιακό αλλά έδινε και μια κατάνυξη και θρησκευτικότητα.

Την περιφορά ακολούθησαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ. Σπήλιος Λιβανός, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι αρχών συλλόγων και φορέων της πόλης.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία