Αγγελίες    Επικοινωνία

Ναυπακτία: Kατολίσθηση απειλεί να καταπιεί σπίτι
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Εκκενώθηκε από τους ιδιοκτήτες!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Δραματική είναι η κατάσταση στην Αράχωβα Ναυπακτίας  από την νέα τεράστια κατολίσθηση που παρουσιάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniosite.gr. Η κατολίσθηση απειλεί να καταπιεί ένα σπίτι του οικισμού που έχει εκκενωθεί.

"Ένα κατολισθητικό φαινόμενο ξεκίνησε απειλώντας μια οικία στο χωριό μας το σπίτι εκκενώθηκε άμεσα, πιστεύω η πολιτεία και όλοι οι χωριανοί να μπορέσουμε να βάλουμε πλάτες και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τον χωριανό μας (Γ.Κ) και τον κάθε χωριανό όταν αυτός χρειάζεται τη βοήθειά μας!” δηλώνει κάτοικος της περιοχής.

Κάποιοι άλλοι δε, αγανακτισμένοι με την κατάσταση μιλούν για αδιαφορία των αρμοδίων: "Δυστυχώς για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της πλήρους απαξίωσης των χωριών μας από τον Δήμο και την Περιφέρεια. Κανένα ενδιαφέρον για τα προβλήματα. Επιβάλλεται η συνεχής πάλη και ο αγώνας προκειμένου να αποκτηθούν τα αυτονόητα για τα χωριά μας".

Θυμίζουμε ότι το φαινόμενο των κατολισθήσεων στην περιοχή έχει ξανασυμβεί στην Αράχωβα Ναυπακτίας όπου οι κατολισθήσεις κατέστρεψαν πολλούς δρόμους του χωριού, παρέσυραν μάντρες, πέτρινα σκαλοπάτια και παρέσυραν ή καταπλάκωσαν σπίτια. Μάλιστα από το 2015 είχαν ξεκινήσει προσπάθειες προκειμένου να γίνει γεωτεχνική μελέτη για την περιοχή των κατολισθήσεων στα χωριά Αράχωβα και Κλεπά της ορεινής Ναυπακτίας όμως δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για το θέμα από τους εμπλεκόμενους φορείς!

 

Πηγή: agriniosite.gr

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία