Αγγελίες    Επικοινωνία

Πραγματοποίηση επιμορφωτικής ημερίδας eTwinning & Scientix στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Η επιμορφωτική ημερίδα eTwinning πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018. Η ημερίδα είχε ως θέμα της το eTwinning Live και διήρκεσε 2 ώρες (12:00 – 14:00).

 Επιμορφωτής ήταν ο κ. Γιωτόπουλος Γεώργιος, πρεσβευτής του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning για τη Δυτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα για το νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου κ. Χρήστος Ιωάννου για ακόμη μία φορά μας δέχτηκε στο σχολείο του προκειμένου να λάβει χώρα η ημερίδα eTwinning Live. Θερμές ευχαριστίες αποδίδονται στον ίδιο για τη συνεχή υποστήριξή του απέναντι στα ευρωπαϊκά προγράμματα eTwinning και το άριστο πλαίσιο συνεργασίας.

Αναφορά έγινε επίσης και στο Scientix, το οποίο προάγει και υποστηρίζει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο τη συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών που διδάσκουν τα αντικείμενα STEM (φυσικές επιστήμες, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά), των ερευνητών στον χώρο της εκπαίδευσης, των ιθυνόντων χάραξης πολιτικών και άλλων επαγγελματιών στην εκπαίδευση των STEM.

Στην ημερίδα που ξεκίνησε στις 09:00 π.μ. έγινε η παρουσίαση του eTwinning Live. Το eTwinning Live είναι η κοινότητα του eTwinning μέσω της οποίας οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αναζητήσουν άλλους εγγεγραμμένους eTwinners και σχολεία, να συνδεθούν μαζί τους και να παρακολουθούν τις δραστηριότητές τους. Οι εκπαιδευτικοί αποκτούν, επίσης, πρόσβαση σε όλες τις εκδηλώσεις που διεξάγονται μέσω διαδικτύου ή σε φυσικό χώρο και έχουν δημιουργηθεί από άλλα μέλη του eTwinning, ενώ μπορούν να διοργανώσουν και δικές τους.

Μέσω του eTwinning Live οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα στα οποία να ξεκινήσουν δραστηριότητες σχετικά με διάφορα θέματα και βασικές ικανότητες συνεργαζόμενοι με δύο ή περισσότερους άλλους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους. 

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης μέσω διαδικτύου που προσφέρει το eTwinning σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι εκδηλώσεις Μάθησης είναι σύντομοι, εντατικοί και διασκεδαστικοί κύκλοι μαθημάτων που εισάγουν τους εκπαιδευτικούς σε ένα θέμα, διεγείρουν ιδέες και τους βοηθούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Οι Εκδηλώσεις Μάθησης κατά κανόνα προϋποθέτουν από τους συμμετέχοντες να αφιερώσουν 4-6 ώρες. Τα Διαδικτυακά Σεμινάρια είναι ζωντανές βιντεοσυσκέψεις μέσω διαδικτύου, όπου οι εκπαιδευτικοί έχουν την ευκαιρία να μάθουν, να μιλήσουν και να συζητήσουν ποικίλα θέματα.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν επίσης να γίνουν μέλη των Ομάδων eTwinning - εικονικοί χώροι όπου οι eTwinner συναντιούνται και συζητούν συγκεκριμένα θέματα και τομείς ενδιαφέροντος. Υπάρχουν 14 Εξέχουσες Ομάδες τις οποίες συντονίζουν η ΚΥΥ και διαχειρίζονται έμπειρα μέλη του eTwinning. Αυτές είναι οι εξής:

Coding at schools

English as a Second Language

Entrepreneurship in education

Bringing eSafety into eTwinning projects

French as a Second Language

STEM

Sustainable Schools Network

Game-based classroom

Inclusive Education

Creative Classroom

Virgilio - Your eTwinning Guide

Gender - Know How to Stop Stereotypes

Integrating Migrant Students at School

School Leadership

Το eTwinning Live προσφέρεται και μέσω των κινητών συσκευών. Οι eTwinners μπορούν να ενημερώνονται για όσα συμβαίνουν στην πλατφόρμα του eTwinning Live, χάρη στις ειδοποιήσεις της εφαρμογής που εμφανίζονται στη συσκευή τους και να εκτελέσουν βασικές ενέργειες, όπως την αποδοχή ενός αιτήματος επαφής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή από το Apple App Store και το Google Play Store και είναι κατάλληλη τόσο για smartphone όσο και ταμπλέτες.

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία