Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Συνεχίζοντας το πολιτιστικό καλοκαίρι (Καλυδώνεια 2019) ο Λαογραφικός σύλλογος Ευηνοχωρίου «Άγιος Ιωάννης» διοργάνωσε την 12η συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών τμημάτων σε μια όμορφη βραδιά που απόλαυσαν οι συγχωριανοί μας στην πλατεία Κ. Νιαβή.

Η νέα πρόεδρος του συλλόγου κ. Ευθυμίου Μαίρη ευχαρίστησε τα μέλη των χορευτικών συλλόγων για την παρουσία τους και τους συγχωριανούς μας για την στήριξη στις εκδηλώσεις του συλλόγου.

Στην συνέχεια δόθηκε αναμνηστική πλακέτα στην κ. Κόντου Σία για την μεγάλη συμμετοχή, στήριξη και προσφορά στο σύλλογο.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ευηνοχωρίου κ. Νικόλαος Ψεύτης, ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Δασκαλάκης Πάνος και οι εκπρόσωποι των χορευτικών τμημάτων.

Οι χοροί άρχισαν με το παιδικό τμήμα του συλλόγου με χορούς από την Θράκη και η συνέχεια δόθηκε στα χορευτικά τμήματα των συλλόγων:

Πολιτιστικός σύλλογος Τρικόρφου «Άγιος Γεώργιος» που παρουσίασε χορούς από Θεσσαλία.

ΕΛ.ΚΕ. ΛΑ.Μ Ναυπάκτου που παρουσίασε χορούς από Μακεδονία.

Λαογραφικός χορευτικός όμιλος Πατρών που παρουσίασε χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία.

Πολιτιστικός σύλλογος “Μακρυγιάννη” Πατρών που παρουσίασε χορούς Μικράς Ασίας.

Προοδευτικός Εξωραιστικός σύλλογος Γαυρολίμνης «Παναγία Παναξιώτισσα» που παρουσίασε χορούς από Αιτωλοακαρνανία.

και το Χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας που παρουσίασε χορούς από τα Κύθηρα.

Επίσης τα μέλη του λαογραφικού συλλόγου Ευηνοχωρίου «Άγιος Ιωάννης» αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα με τους εκπροσώπους των συλλόγων των χορευτικών τμημάτων που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Έγινε και λαχειοφόρος και τα τυχερά νούμερα είναι το 209 &  159.

*** Θα ακολουθήσει και VIDEO από την εκδήλωση.

Συγχαρητήρια στον σύλλογο «Άγιο Ιωάννη» για την ωραία αυτή εκδήλωση…

 

Πηγή: evinochori-kalidona.gr

Εκατοντάδες συγχωριανοί και συνδημότες έζησαν μοναδικές στιγμές αφιερωμένες στην παράδοση και την νεολαία την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2019 στην πλατεία “Οδυσσέας Ελύτης”.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του πολιτιστικού συλλόγου Ευηνοχωρίου “Η Αρχαία Καλυδώνα” και του εκπολιτιστικού χορευτικού συλλόγου Ευηνοχωρίου “Το Χοροστάσι”, στην ετήσια γιορτή απονομής αριστείων στους μαθητές των σχολείων του χωριού μας και παρουσίασης παραδοσιακών χορών από τα παιδικά τμήματα και το τμήμα ενηλίκων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον γ.γ κ. Μαραγκούλα Βασίλειο που ήταν και ο συντονιστής και στην συνέχεια οι μαθητές παρέλαβαν τα αριστεία τους για την προσπάθεια που έκαναν στην σχολική χρονιά που μόλις τελείωσε κάτω από το ζεστό χειροκρότημα των θεατών.

Ειδικό αριστείο πήραν και οι μαθητές της περσινής Γ΄ Λυκείου που εισήχθησαν στα Τ.Ε.Ι και Α.Ε.Ι ανοίγοντας νέους δρόμους στην ζωή τους.

Ο εκπολιτιστικός χορευτικός σύλλογος Ευηνοχωρίου “Το Χοροστάσι” παρουσίασε χορούς της πατρίδας μας σε τρία τμήματα με τις οδηγίες της χοροδιδασκάλου και καθηγήτριας φυσικής αγωγής κ. Παναγιώτας Κανιού.

Τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, έδωσαν την ψυχή τους χορεύοντας με χάρη και ενθουσιασμό και δίκαια ξεσήκωσαν τους θεατές που τους αντάμειψαν με τα χειροκρότημά τους.

Το Χοροστάσι με την καθοδήγηση της κ. Κανιού συμπληρώνει 21 χρόνια παρουσίας στο Ευηνοχώρι έχοντας γαλουχήσει εκατοντάδες παιδιά στην παράδοση μέσα από τον χορό και φυσικά όλα αυτά τα χρόνια μας έχει χαρίσει μαγικές χορευτικές βραδιές προβάλλοντας το Ευηνοχώρι.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Σπύρος Ζαρκάδας ευχαρίστησε τους συγχωριανούς για την συμπαράσταση και την παρουσία τους και τόνισε πως στόχος είναι να κάνουμε το χωριό μας και εφέτος κέντρο πολιτιστικής αναφοράς. Ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή, το Πνευματικό Κέντρο και την Τοπική Κοινότητα για την συνεργασία σε όλη την θητεία και στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Κώστα Λύρο, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, καλή επιτυχία στο έργο του προς όφελος των συνδημοτών μας.

Μετά από την απονομή των αριστείων στους επιτυχόντες χαιρετισμό απεύθυνε ο νεοεκλεγέντας δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος, ευχαρίστησε τους συλλόγους για την εξαιρετική εκδήλωση και υποσχέθηκε κάθε βοήθεια από την νέα δημοτική αρχή για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του χωριού μας.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Ευηνοχωρίου κ. Νικόλαος Ψεύτης που έδωσε συγχαρητήρια στο Χοροστάσι και στην Αρχαία Καλυδώνα και τόνισε την ανάγκη να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις γιατί αναβαθμίζεται πιο πολύ το χωριό μας, ενώ ευχαρίστησε τους κατοίκους για την συνεργασία που είχαν τα εννέα χρόνια που θήτευσε ως πρόεδρος της κοινότητας Ευηνοχωρίου.

Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε και η αντιπρόεδρος του Π.Κ Μεσολογγίου κ. Σόφη Λαναρά που ευχαρίστησε τον σύλλογο για την συνεργασία και ευχήθηκε καλό καλοκαίρι σε όλους.

Παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος έργων κ. Καραπαπάς Γεώργιος, ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Καρβέλης Σπύρος, ο πρόεδρος κοινωφελούς επιχείρησης Ι.Π Μεσολογγίου κ. Σκαρμούτσος Αναστάσιος, η αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου κ. Σόφη Λαναρά, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Μ κ. Γεώργιος Κοντογιάννης και ο διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Αραχωβίτης Παύλος,, δάσκαλοι, καθηγητές και εκπρόσωποι συλλόγων.

Συγχαρητήρια στους ανθρώπους των συλλόγων για την άψογη οργάνωση και επιτυχία της εκδήλωσης κερδίζοντας για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συγχωριανών μας για όσα τους προσφέρουν…

Πηγή: evinochori-kalidona.gr

Χορευτική βραδιά στον Γαλατά

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 23 Ιουνίου, 2019 στις 21:15 στην Κάτω πλατεία Γαλατά πραγματοποιήθηκε, μια μαγική χορευτική βραδιά από τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Γαλατά.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξε η πρώτη ομάδα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Γαλατά, που το αποτελούσαν παιδιά του νηπιαγωγείου και των μικρών τάξεων του δημοτικού σχολείου Γαλατά. Στη συνέχεια ακολούθησε η δεύτερη ομάδα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Γαλατά , αποτελούμενο από παιδιά μεγαλύτερων τάξεων του δημοτικού σχολείου Γαλατά που παρουσίασε χορούς από την Θεσσαλία. Την εκδήλωση έκλεισε το εφηβικό τμήμα (παιδιά γυμνασίου και λυκείου) του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Γαλατά που παρουσίασε χορούς από τις Κυκλάδες.
Στην εκδήλωση επίσης συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα του Καλλιτεχνικού Λαογραφικού Ομίλου Φθιώτιδας, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας και ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Αμφίκλειας «Η Δαδιώτικη Εστία».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά για την ενίσχυση του συλλόγου. Οι λαχνοί διατέθηκαν με το συμβολικό ποσό του 1 ευρώ δίνοντας σε όλους τους φίλους το δικαίωμα συμμετοχής.

Πηγή: galatas.gr

Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019,το χορευτικό τμήμα του Α.Σ. Αχελώος συμμετείχε στην εκδήλωση "Οι φορεσιές μου ξαναχορεύουν" που πραγματοποιήθηκε στο κηποθέατρο "ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΎ" στην Αθήνα. Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον καταξιωμένο ελληνοράφτη Νίκο Πλακίδα.

Το χορευτικό μας ενδεδυμένο με φορεσιές από το εργαστήρι παραδοσιακών φορεσιών του συγχωριανού μας Νίκου Πλακίδα παρουσίασε χορούς από την Αιτωλοακαρνανία καταχειροκροτούμενο τόσο για τις πανέμορφες ενδυμασίες όσο και για άψογη απόδοση των χορών από τους χορευτές του χορευτικού κάτω από την καθοδήγηση της δασκάλας Λένας Καλοκληρου.

Το Δ.Σ. τού συλλόγου μας συγχαίρει τον Νίκο Πλακίδα για την προσφορά του στην παράδοσή μας και τον ευχαριστεί για την πρόσκληση προς εμάς να συμμετάσχουμε σ αυτή τη γιορτή της παράδοσης.

Φωτό:  Νίκος Παπαλέξης

Ο Μουσικός Όμιλος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου  «Ιωσήφ Ρωγών» διοργανώνει τον ετήσιο χορό του το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 ώρα 21:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλίκαιρνα» Γκιούσας θα έχει λαϊκή ορχήστρα.

Τιμή πρόσκλησης: 15€ (με φαγητό, κρασί, αναψυκτικό)

Παιδική: 10€

Τηλέφωνο κρατήσεων 697 6013680

 

Σας προσκαλούμε στον ετήσιο χορό που διοργανώνει ο σύλλογος μας το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στο κέντρο «ΦΛΟΙΣΒΟΣ» στην παραλία Ψανής.

Με ζωντανή λαϊκό δημοτική ορχήστρα

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

Τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ

(περιλαμβάνει φαγητό και κρασί)

 

Σελίδα 1 από 12

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία