Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Καθημερινό παράδειγμα για τους χριστιανούς είναι η ζωή του Χριστού και των Αγίων μας.

Στις 6 Αυγούστου έχουμε ένα γεγονός που προβάλλει η Εκκλησία μας, που είναι η Μεταμόρφωση του Χριστού.
Γιατί στην εικόνα της Μεταμορφώσεως του Χριστού εικονίζεται ο Μωυσής και ο Ηλίας;
Τι γίνεται την ώρα της Μεταμορφώσεως του Χριστού; Οι μαθητές που ήταν παρόν τι βλέπουν; Μεταμορφώθηκε ο Χριστός ναι ή όχι; Τι ακριβώς γίνεται την ώρα της Μεταμορφώσεως του Χριστού; Ποιος μπορεί να δει τη Μεταμόρφωση του Χριστού και τι χρειάζεται να κάνει για να το πετύχει;

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος

Στις 18 και 19 Ιουλίου 2019 πανηγυρίζει το Ιερό Ησυχαστήριο των Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδος, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Tην Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 7:30 το απόγευμα, θα τελεστεί μέγας πολυαρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου στις 7:00 το πρωί, θα τελεστεί ο Όρθρος και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Τις ημέρες της πανηγύρεως θα εκτεθούν σε ιερό προσκύνημα τα χαριτόβρυτα ιερά λείψανα του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ του ιαματικού.

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία ημεδαπού πριν από μια εβδομάδα στο Τρίκορφο Ναυπακτίας έριξε καυστικό υγρό στο σώμα αδέσποτου ζώου συντροφιάς (γάτας), με αποτέλεσμα αυτό να υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτ. Ελλάδας

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία που σημείωσε η πρώτη Γιορτή Προβατίνας στο Τρίκορφο Ναυπακτίας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Εκατοντάδες ντόπιοι και επισκέπτες από όλη τη γύρω περιοχή, επισκέφθηκαν το Τρίκορφο, για να απολαύσουν τα εξαιρετικά εδέσματα προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Άγιος Γεώργιος», αλλά και των γυναικών του χωριού που ετοίμασαν τις παραδοσιακές πίτες. Η εκδήλωση ήταν συνδιοργάνωση του συλλόγου και του δήμου Ναυπακτίας, ωστόσο σημαντική ήταν η βοήθεια που προσέφεραν επιχειρήσεις της περιοχής, τόσο σε οικονομικό, αλλά και σε επίπεδο προσφοράς των απαραίτητων ειδών για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν τα χορευτικά της περιοχής, που παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα, ενώ η ορχήστρα διασκέδασε όλο τον κόσμο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Βασίλης Κυρίτσης, υποσχέθηκε ότι η επόμενη διοργάνωση θα είναι πολύ καλύτερη, αφού η πρώτη αυτή χρονιά ανέδειξε τυχόν λάθη και αδυναμίες. Ωστόσο η προσπάθεια του συλλόγου και των κατοίκων του χωριού, που όλοι βοήθησαν, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το παρόν έδωσαν, ο πρώην συνεργάτης του πολιτικού γραφείου του υπουργού Υποδομών, Χ. Σπίρτζη, Σταύρος Καραγκούνης, οι αντιπεριφερειάρχες, Γιάννης Λύτρας και Νίκος Μπαλαμπάνης, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Τάκης Λουκόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι κοινοτήτων, όχι μόνο του δήμου Ναυπακτίας, αλλά και του δήμου Μεσολογγίου. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία υποψηφίων δημάρχων οι οποίοι απ’  ότι φάνηκε θα είναι αρκετοί.

Απουσίαζε όμως η μία ομάδα της πλειοψηφίας του δήμου Ναυπακτίας, πράγμα που προκάλεσε αίσθηση. Πρόκειται για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Θωμά Κοτρωνιά (ο οποίος έκανε την εμφάνισή του προς το τέλος της εκδήλωσης) και τους αντιδημάρχους, Ανδρέα Κοτσανά και Γιάννη Σύψα. Αυτό δείχνει ότι πρόθεσή τους για τις επερχόμενες εκλογές δεν είναι να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Τ. Λουκόπουλου, αλλά σε άλλο που ενδεχομένως δημιουργήσουν με επικεφαλής τον Θ. Κοτρωνιά, όπως λένε κάποιες φήμες…

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Προς μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο ότι δήθεν υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σχετικά με το Δημοτικό Σχολείο Τρικόρφου παρουσιάζοντας μάλιστα μια εικόνα εγκατάλειψης. Η αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου και της παράταξης μας, κάτι το οποίο έχουμε αποδείξει και έμπρακτα.

Στα πλαίσια αυτά μόνο για το Δημοτικό Σχολείο Τρικόρφου πράξαμε τα εξής:

  1. Νομιμοποιήσαμε το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Τρικόρφου, το οποίο ήταν αυθαίρετο υπαγάγοντας αυτό στον Ν. 4178/2013, ενώ η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών ήδη έχει προβεί στην εκπόνηση σχεδίων για τη διαμόρφωση του αυλείου χώρου.
  2. Η Α’ βάθμια Σχολική Επιτροπή με προεδρεύοντα τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Σύψα ενέκρινε πίστωση για την διαμόρφωση του αύλειου χώρου ποσού 3200€
  3. Η Δ/νση Περιβάλλοντος δια του αντιδημάρχου κ. Ανδρέα Κοτσανά τοποθέτησε προσωρινή συρματοπερίφραξη και ήδη έχει δρομολογηθεί η τοποθέτηση οριστικής περίφραξης, όπως και καγκελόπορτας.
  4. Η ΤΕΡΝΑ την οποία και ευχαριστούμε, ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα μας και μας εξασφάλισε 200 κυβικά τσιμέντο εντελώς δωρεάν για την διαμόρφωση του αύλειου χώρου.

Όλες οι ενέργειες αυτές έγιναν μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Λουκόπουλου, του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου στη Χάλκεια Αντώνη Πολονύφη  και των Αντιδημάρχων Κώστα Καρακώστα, Ιωάννη Σύψα και Ανδρέα Κοτσανά.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ναυπακτίας

 

 

 

         

Την Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017 και ώρα 11 π.μ., διοργανώνεται εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Τρικόρφου Ναυπακτίας με θέμα «Μαθησιακή διαδικασία στο σχολείο και το σπίτι». Ομιλητής θα είναι ο Γεώργιος Μανωλέσος, Ψυχίατρος – Πρόεδρος ΚΕΚΟΙΨΥ.

Οργάνωση:
Πολιτιστικός σύλλογος Τρικόρφου «Ο Άγιος Γεώργιος»
Δημοτικό σχολείο Τρικόρφου
Νηπιαγωγείο Τρικόρφου
Κέντρο Κοινοτικής Ψυχιατρικής Νοτιοδυτικής Ελλάδας

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία