Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μετά από επικοινωνία και πρόσκληση προς τη διοργανώτρια αρχή, του Αντιδημάρχου Ναυπακτίας κ. Γ. Σιαμαντά, οι ιστιοπλόοι που συμμετέχουν στον αγώνα Owner’s Cup 2019 Regatta “Οδύσσεια”, με αφετηρία το Βαθύ (Μεγανήσι) και τερματισμό στην Κόρινθο, θα επισκεφθούν για δύο ημέρες στην πόλη μας (10 και 11 Μαΐου). Με διπλάσιο αριθμό συμμετοχών στην φετινή διοργάνωση, 20 σκάφη απ’ όλον τον κόσμο, με το σύνολο των πληρώματων τους να είναι περίπου 100 άτομα, θα διασχίσουν τον Κορινθιακό Κόλπο, ανακαλύπτοντας τους πολιτιστικούς, γαστρονομικούς και παραδοσιακούς θησαυρούς στο πέρασμά τους.

Η τελετή απονομής επάθλων θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου 2019 και ώρα 8:30 μ.μ. στο λιμάνι της Ναυπάκτου.

Μέσω της προβολής της Ναυπάκτου στους χιλιάδες επισκέπτες της Μαρίνας Μεγανησίου, ενισχύεται η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Με την ανάδειξη των δυνατοτήτων του θαλάσσιου τουρισμού τίθενται τα θεμέλια για την ουσιαστική ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του κάθε τόπου μας.

 

 Ο Αντιδήμαρχος Δ.Κ.Α.Κ.Κ.Υ

 Γεώργιος Σιαμαντάς

 

Στο λιμάνι της Πάτρας έδεσαν το πρωί της Πέμπτης, προερχόμενα απο το λιμάνι του Πειραιά και μετά απο παραμονή εκεί τεσσάρων ημερών, δύο πολεμικά πλοία, μέλη της Νατοικής Δύναμης Standing NATO Mine Countermeasures Group 2.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το Γερμανικό πλοιο ανεφοδιασμού FGS Rhein A513 και το Ισπανικό ναρκαλιευτικό ESPS Turia M34.

Πηγή: thebest.gr

Άγιο είχε μια 70χρονη γυναίκα από το Μεσολόγγι όταν καταπλακώθηκε από αλιευτικό σκάφος βάρους 2,5 τόνων και δεν έπαθε τίποτα.

Το σκάφος βρισκόταν για συντήρηση και όταν η γυναίκα πήγε να δει από κοντά τις εργασίες, έφυγε το υποστήριγμα και το βαρύ σκαρί την καταπλάκωσε. Πρόλαβε όμως και κάλεσε σε βοήθεια τους γείτονες που ευτυχώς την άκουσαν και έτρεξαν αμέσως.

Τέσσερις συγγενείς της κατάφεραν να μετακινήσουν λίγο το σκάφος προκειμένου να απεγκλωβιστεί η γυναίκα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, ευτυχώς εκτός κινδύνου, με μικροτραυματισμούς.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, μεσημβρινές ώρες προχθές, στο ιστιοφόρο σκάφος «COSTA PACKET» σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο ήταν ανελκυσμένο στη «ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΜΑΡΙΝΑ» Ακτίου Βόνιτσας.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο όπου διαπίστωσαν ότι είχε προκληθεί πυρκαγιά στο εσωτερικό του σκάφους.

Στο σημείο κατέφθασαν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι με χρήση των πυροσβεστικών μέσων της μαρίνας προέβησαν σε κατάσβεση της φωτιάς, χωρίς να επεκταθεί σε παρακείμενα σκάφη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Με ασφάλεια στο λιμάνι της Βόνιτσας αγκυροβόλησε σκάφος, που το μεσημέρι της Κυριακής είχε προσαράξει σε αβαθή στην περιοχή «ΚΟΡΩΝΗΣΙΑΣ» Αμβρακικού κόλπου.

Το «τραυματισμένο» σκάφος αποκολλήθηκε με ασφάλεια και ρυμουλκήθηκε από το Βονιτσάνικο σκάφος «ΑΛΜΥΡΑ» που κατέπλευσε στην περιοχή και στο οποίο καπετάνιος είναι ο Λάμπρος Σάλιαρης.

 

Αναλυτικά:

Κυριακή 24/09/2017 - 13:30

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, για προσάραξη σε αβαθή, στην περιοχή «ΚΟΡΩΝΗΣΙΑΣ» Αμβρακικού κόλπου του Ι/Φ σκάφους «ROSSARIO» σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες. 

Άμεσα στην περιοχή, έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ – Ε/Π σκάφος «ΑΛΜΥΡΑ» Ν. Λευκάδας 293 όπου εντόπισαν το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος............

Το  «ROSSARIO» αποκολλήθηκε με ασφάλεια και ρυμουλκήθηκε από το «ΑΛΜΥΡΑ» στον λιμένα Βόνιτσας. 

Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρουσιάστηκε εισροή υδάτων και θαλάσσια ρύπανση.

Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr

Προσάραξη σκάφους στο Ρίο

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρίου, για προσάραξη  Ι/Φ σκάφους στη θαλάσσια περιοχή «ΑΚΡΑ ΔΡΕΠΑΝΟΥ». 

Άμεσα στην περιοχή, έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με περιπολικό όχημα όπου διαπίστωσαν την προσάραξη του Ι/Φ σκάφους «KLAURIKE» σημαίας Γερμανίας με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα.

Το  ανωτέρω σκάφος αποκολλήθηκε με τη βοήθεια του Ρ/Κ «ΕΡΜΗΣ» Ν.Π. 11415 και συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσέδεσε στο λιμένα Πάτρας. 

Από το Ά Λιμενικό Τμήμα Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρουσιάστηκε εισροή υδάτων και θαλάσσια ρύπανση.  

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία