Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Ελένη Μπανιά από τη Ναύπακτο, πρόσθεσε ένα ακόμα μετάλλιο στη πλούσια συλλογή της, από τη συμμετοχή της σε σκακιστικούς αγώνες.

Αυτή τη φορά, στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα 2019, που έγιναν στη Πάτρα το διάστημα 15 Ιουνίου -1 Ιουλίου 2019, στην κατηγορία Κ16 κατέλαβε τη τρίτη θέση (σκορ 5/7) και πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Η Κοστελίδου Δέσποινα είναι Πρωταθλήτρια Ελλάδος με δεύτερη τη Στρατή Μπέττυ - Απ.

Περίπου 250 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8 έως 16 ετών, έλαβαν μέρος σε μία εκδήλωση - πρόκληση, μία από τις ωραιότερες για τις θερινές τους διακοπές και αγωνίσθηκαν, με όνειρο να κατακτήσουν το τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος, στις κατηγορίες Α08,Α10,Α12,Α14,Α16,Κ08,Κ10,Κ12,Κ14 και Κ16, από όλα τα μέρη της Ελλάδος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: https://chessfed.gr/youth2019/index.php/apotelesmata

Ο Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Ναυπάκτου (ΑΣΟΝ) "ΕΠΑΧΤΟΣ", συγχαίρει την αθλήτριά του, της εύχεται καλή συνέχεια και καλές διακοπές σε όλους.

Τα μετάλλια που έγιναν ….. συνήθεια
Μια ακόμη σημαντική διάκριση σε πανελλήνιο επίπεδο κατέκτησε το σχολικό σκάκι της Ναυπάκτου. Αυτή τη φορά ήταν η 4μελής ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου που επέστρεψε με το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των Λυκείων από το 17ο Πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα μαθητών-μαθητριών που διεξήχθη στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου το περασμένο Σάββατο 20 Απριλίου 2019.
Η ομάδα σκακιού του 2ου Γενικού Λυκείου της πόλης μας που απαρτιζόταν από τους (Κωνσταντίνο Κούρογλου, Βασίλη Κρίτσα, Ραφαήλ Δημολά και Έλενα Μπανιά) πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και σημείωσε 4 νίκες, 1 ισοπαλία ενώ γνώρισε μόλις 1 ήττα με 2,5 – 1,5 και αυτή από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια ομάδα της Ιωνιδείου. Συγκεντρώνοντας έτσι 9 βαθμούς κατέλαβε τη 2η θέση ένα βαθμό πίσω από Πρότυπο Λύκειο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας για το 2019. Θα πρέπει να αναφερθεί πως στην προκριματική φάση που είχε διεξαχθεί στην Πάτρα στην ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου συμμετείχαν και οι Γιώργος Κρίτσας και Γιάννης Κωτσόπουλος οι οποίοι λόγω προγραμματισμένης εκδρομής του σχολείου τους δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν στην Αθήνα. Άξιο αναφοράς πάντως είναι πως η ίδια ουσιαστικά ομάδα εκπροσωπώντας το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου απαρτιζόμενη από τους (Κωνσταντίνο Κούρογλου, Βασίλη Κρίτσα, ΓιώργοΚρίτσα και Έλενα Μπανιά) είχε φέρει πριν από 6 χρόνια - το 2013- ένα χάλκινο πανελλήνιο μετάλλιο – το πρώτο ομαδικό για την πόλη μας, στην κατηγορία τότε των Δημοτικών Σχολείων. Από τότε βέβαια ακολούθησαν και πολλές ατομικές διακρίσεις οι οποίες κάθε χρόνο επεφύλασσαν και μια πανελλήνια διάκριση για την πόλη μας.
Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο το γεγονός πως για 10η συνεχόμενη χρονιά το σκάκι στην πόλη μας, που εκπροσωπείται από τον Αθλητικό Σκακιστικό Όμιλο Ναυπάκτου (ΑΣΟΝ) Έπαχτος, του οποίου ο πρόεδρος Παναγιώτης Νάκης παραβρέθηκε στο Περιστέρι, επέστρεψε με μια ακόμη πανελλήνια διάκριση δημιουργώντας τη δική του πλέον παράδοση στα σχολικά πρωταθλήματα.
Στην τελετής της απονομής η οποία πραγματοποιήθηκε στο Περιστέρι τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 το 2ο ΓΕΛ Ναυπάκτου εκπροσώπησε η Έλενα Μπανιά, η οποία παρέλαβε το κύπελλο και τα αργυρά μετάλλια, καθώς οι υπόλοιποι μαθητές σκακιστές είχαν υποχρεώσεις καθότι είναι μαθητές Γ Λυκείου.
Το παρόν στην τελετή λήξης μεταξύ άλλων έδωσε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ο οποίος αναφέρθηκε σε σύντομη ομιλία του στα πλεονεκτήματα που αποκομίζουν τα παιδιά που ασχολούνται από πολύ μικρά με το σκάκι, ενθαρρύνοντας τους γονείς τους να τους μυήσουν στα μυστικά του «μαγικού» κόσμου του.
Το Δ.Σ. του ΑΣΟΝ’ΕΠΑΧΤΟΣ’ απευθύνει θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές- αθλητές του για την επιτυχία τους ,καθώς και στους γονείς τους οι οποίοι τα στηρίζουν και τους εύχεται να είναι υγιείς και να έχουν επιτυχίες στα μαθήματά τους και σε οτιδήποτε ασχολούνται.Εύχεται σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Για επιβράβευση αυτής της επιτυχίας το Δ.Σ τους εξασφάλισε από τα Φροντιστήρια ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ Ή ΔΕΣΜΗ’ ένα χρόνο δωρεάν το μάθημα της Άλγεβρας την επόμενη χρονιά.

Στο 31ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών – Μαθητριών που διεξήχθη στον ίδιο χώρο τις 21 και 22 Απριλίου 2019 όπου συμμετείχαν πάνω από 1200 παιδιά από όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος από τη Ναύπακτο και οι παρακάτω μαθητές: Ιωνά Φανή,Σφήκας Ιωάννης,Κουρμούσης Παναγιώτης,Αλεξόπουλος Κων/νος και Καρασμαιλη
Γεωργία.

Με μια δυναμική συμμετοχή δεκαέξι παιδιών από τα σχολεία τηςΝαυπάκτου, πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο τις 17 Μαρτίου 2019 η τελικήφάση πρόκρισης για το Πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα σκακιού.

Την διοργάνωση έκανε η Γ Ε Α και έλαβαν μέρος παιδιά από όλο το νομό Αιτωλοακαρνανίας. Από τα δεκαέξι παιδιά τα επτά, (που σημειωτέον είναι και αθλητές του ΑΣΟΝ «ΕΠΑΧΤΟΣ»), κατέκτησαν μετάλλιο. Αναλυτικά τα πέντε χρυσά κατέκτησαν οι : Ιωνά Φανή στα νήπια, Σφήκας Ιωάννης στητρίτη, και Αλεξόπουλος Κωστής στην έκτη δημοτικού, Καλδάνης  Άγγελος και Καρασμαίλη Γεωργία στη δευτέρα γυμνασίου και αυτόματα παίρνουν τη πρόκριση για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που θα γίνει τις 20-22 Απριλίου στο Εκθεσιακό κέντρο του Περιστερίου. Η Βλαχογιάννη Ιφιγένεια και ο Κουρμούσης Παναγιώτης πήραν ασημένιο μετάλλιο
Σε όλους τους παραπάνω προσφέρουν έκπτωση 50 % στα δίδακτρα τηςεπόμενης χρονιάς τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών της Κυττέα και Φιλιπποπούλου-Μεντζά.

Τη Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκαν απo τον Αθλητικό Σκακιστικό Όμιλο Ναυπάκτου (ΑΣΟΝ 'ΕΠΑΧΤΟΣ') στο Hotel "Φλοίσβος "- Ναύπακτος οι προκριματικοί για το πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα σκακιού, στο οποίο έλαβαν μέρος 40 μαθητές από όλα τα δημοτικά σχολεία της Ναυπάκτου, τα εκπαιδευτήρια Πάνου και από δυο σχολεία του Μεσολογγίου.

Από την πετυχημένη αυτή εκδήλωση στην οποία χορηγός ήταν τα Εκπαιδευτικά Κέντρα ΚΥΤΤΕΑ, 20 μαθητές προκρίθηκαν (αφού πήραν 3 βαθμούς και άνω)στην τελική φάση των προκριματικών που θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο, στις 17 Μαρτίου στο ''Emileon''. Τα Πανελλήνια μαθητικά θα γίνουν στην Αθήνα 20-22 Απριλίου. Στο Αγρίνιο έχουν ελευθερη συμμετοχή οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων. Σημειώνεται ότι όσοι λάβουν μέρος και καταλάβουν μια από τις τρεις πρώτες, είτε στα αγόρια είτε στα κορίτσια, θα λάβουν έκπτωση 50 % στα δίδακτρα της επόμενης χρονιάς από δυο διαφορετικά φροντιστήρια ξένων γλωσσών στη Ναύπακτο.
Σε κάθε τάξη τη πρώτη θέση έλαβαν:
Νήπια: Ιωνά Φανή
Α δημοτικού: Φούντας Αλέξανδρος . , Βλαχογιάννη Ιφιγένεια
Β δημοτικού: Ντάρλας Γεώργιος , Βολτέα Άννα
Γ δημοτικού: Σφήκας Ιωάννης ,
Δ δημοτικού: Κατσούλης Φώτης
Ε δημοτικού: Κουρμούσης Παναγιώτης
Στ δημοτικού: Αλεξόπουλος Κωνσταντίνος

Το 6ο δημοτικό σχολείο είχε τις περισσότερες νίκες και τα καλλίτερα κριτήρια ,στο οποίο απονεμήθηκε κύπελλο για τη πρώτη θέση ομαδικά. Τη 2η θέση πήρε το 5ο ΔΣ και την 3η το 2ο ΔΣ και πήραν αντίστοιχα κύπελλα.

Ο Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Ναυπάκτου (ΑΣΟΝ) "ΕΠΑΧΤΟΣ" σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδος, διοργανώνει την πρώτη φάση του περιφερειακού πρωταθλήματος σκάκι μαθητών - μαθητριών Δημοτικών Σχολείων Ναυπακτίας και λοιπών περιοχών νομού Αιτωλ/νίας.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην αίθουσα "Φλοίσβος" στη Ψανή - Ναύπακτος τη Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 το πρωί. Ώρα προσέλευσης 9 - 9.45. Αγώνες 10.00 - 14.00
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές δημοτικού και νηπίων, στον υπεύθυνο της διοργάνωσης : Νάκης Παναγιώτης τηλ. 6945273071 στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως 2/3.
Το σύστημα θα είναι ελβετικό 5 γύρων, με χρόνο σκέψης 12'+3''. Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι ανά τάξη και θα δοθούν κύπελλα και στα σχολεία. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Η επόμενη φάση των αγώνων είναι στο Αγρίνιο 17/3, στους νικητές των οποίων θα δοθεί ως έπαθλο 50% έκπτωση από δίδακτρα σε δυο φροντιστήρια αγγλικών.
Η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στην Αθήνα 20-22/4/2019.

Ο Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Ναυπάκτου (ΑΣΟΝ) « ΕΠΑΧΤΟΣ» διοργάνωσεκαι φέτος τουρνουά σκακιού, το ''3ο ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ RAPID ΦΙΛΙΑΣΝΑΥΠΑΚΤΟΥ'', σε 4 σκακιέρες με ελβετικό σύστημα 5 γύρων και με διεθνήαξιολόγηση.

Στη πετυχημένη αυτή διοργάνωση, που έχει γίνει πλέονθεσμός , έλαβαν μέρος συνολικά 66 παίχτες , από 11 διαφορετικούςσυλλόγους , σχηματίζοντας 14 ομάδες . Μικροί και μεγάλοι αθλητές απόεπτά (7) διαφορετικές πόλεις Άρτα, Αγρίνιο, Ναύπακτο, Πάτρα, Πρέβεζα, Λευκάδα και Ζάκυνθο μαζεύτηκαν στους φιλόξενους χώρους τουξενοδοχείου NAFS στην Ψανή για να παίξουν το αγαπημένο τους παιχνίδι μακριά από έχθρες, αντιπαλότητες και αντιδικίες,τα οποία περισσεύουν τη σημερινή εποχή, για τέσσερις ώρες, το απόγευμα του Σαββάτου (09Φεβρουαρίου 2019), έπαιξαν και ευχαριστήθηκαν σκάκι στο πνεύμα τηςφιλίας που πρεσβεύει ο Σύλλογος της Ναυπάκτου, αποδεικνύοντας για άλλημια φορά ότι το παιγνίδι ενώνει και πρέπει να ενώνει.

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η ΕΑΠ-1 , δεύτερη η ΝΕΠ και τρίτη η ομάδαΠΡΟΜΗΘΕΑΣ.

Η πόλη μας εκπροσωπήθηκε από δύο ομάδες καταλαμβάνονταςτην έκτη θέση . Όλα τααποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο http://chess-results.com/tnr413627.aspx?lan=19.

Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία , την οργάνωση και τοκλίμα , υποσχόμενοι να έρθουν και του χρόνου .

Σελίδα 1 από 10

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία