Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Εκδόθηκε η προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη 962 εποχικών πυροσβεστών για την κάλυψη παροδικής φύσης αναγκών στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Η διάρκεια της σύμβασης ορισμένου χρόνου θα είναι από την ημερομηνία υπογραφής της, που θα καθοριστεί με νεότερη διαταγή αρχηγού Π.Σ. μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2019.

Μετά την υπογραφή των συμβάσεων, εάν εξακολουθούν να υφίστανται κενές θέσεις, με απόφαση αρχηγού Π.Σ. δύναται να εκδοθεί συμπληρωματική πρόσκληση για την κάλυψη των συγκεκριμένων κενών.

Οι υποψήφιοι από όλη τη χώρα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που αναφέρονται στην προκήρυξη, κατά το χρονικό διάστημα από την Τετάρτη 8/5/19 μέχρι και την Τετάρτη 15/5/19, συμπεριλαμβανομένου και του Σαββατοκύριακου, από ώρα 08:00 μέχρι 15:00 στις Επιτροπές Παραλαβής Δικαιολογητικών.

Δείτε εδώ την προκήρυξη

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

 

Στην έγκριση πρόσληψης 1500 πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης προχώρησαν τα υπουργεία Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υπέγραψαν την εγκριτική απόφαση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 για την κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης χιλίων πεντακοσίων (1.500) Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης , με σχέση ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών για την Αντιπυρική περίοδο 2019, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου που προέβλεπε φωτιά σε δωμάτιο του δευτέρου ορόφου του ξενοδοχείου Liberty.

Το σενάριο προέβλεπε ότι την ώρα της εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο δωμάτιο υπήρχαν δύο άτομα, που βγήκαν στο μπαλκόνι και καλούσαν σε βοήθεια. Παράλληλα ο καπνός ήταν πυκνός και επικράτησε πανικός στο ξενοδοχείο. Οι εργαζόμενοι συνέδεσαν σωλήνες νερού από την πυροσβεστική φωλιά που υπάρχει στο χώρο, χωρίς να καταφέρουν να σβήσουν τη φωτιά και τηλεφωνήσαν στην πυροσβεστική που έφθασε με τρία υδροφόρα οχήματα, ένα βραχιονοφόρο και 14 πυροσβέστες με επικεφαλής τον Διοικητή, Χριστόφορο Μπόκα.

Ταυτόχρονα κατέφθασαν περιπολικά της αστυνομίας για να διευκολύνουν την κίνηση, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και όχημα της ΔΕΗ. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τα δυο άτομα από το μπαλκόνι του φλεγόμενου δωματίου, ενώ συγχρόνως ξεκίνησε και η κατάσβεση. Για την αντιμετώπιση του συμβάντος χρησιμοποιήθηκε θερμική κάμερα  και γενικά εξοπλισμός για την είσοδο των πυροσβεστών στο δωμάτιο που είχε γεμίσει από καπνούς.

Η άσκηση είχε ως στόχο την εκπαίδευση των πυροσβεστών και του προσωπικού του ξενοδοχείου ώστε να είναι σε διαρκή ετοιμότητα σε ανάλογη περίπτωση.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υπέγραψαν την εγκριτική απόφαση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 για την πρόσληψη-κατάταξη οκτακοσίων εβδομήντα έξι (876) Πυροσβεστών 5ετούς Υποχρέωσης, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι σχετικές διαδικασίες θα ξεκινήσουν άμεσα.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Φωτιά εκδηλώθηκε στην Ανατολική Κλείσοβα στο Μεσολόγγι όπου καίγονται καλάμια, στο ύψος του βιολογικού καθαρισμού. Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων η φωτιά έχει επεκταθεί και στο σημείο βρίσκονται πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 15 περίπου πυροσβέστες προσπαθώντας να την ελέγξουν.Ο καταυλισμός των Ρομά πάντως δεν κινδυνεύει.

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του ο νέος Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχος Π.Σ. Ευθύμιος Γεωργακόπουλος επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα. Κατά τη συνάντηση οι δυο πλευρές επαναβεβαίωσαν την εποικοδομητική συνεργασία που υπάρχει και συμφώνησαν για τη συνέχιση και διεύρυνσή της.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα μέτρα πρόληψης εν όψει της αντιπυρικής περιόδου. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε, επιπλέον, από τον κ. Γεωργακόπουλο να μεταφέρει τις ευχαριστίες του προς όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν στην αντιμετώπιση πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών και στις τρεις περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε ακόμη ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδράμει στην ενίσχυση εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση μέσω του Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», για την προμήθεια συνολικά 29 πυροσβεστικών οχημάτων (28 υδροφόρες και 1 βυτιοφόρο), συνολικού προϋπολογισμού του κόστους πράξης 6.997.000 ευρώ.

«Είμαστε κοντά στους πυροσβέστες μας και το αποδεικνύουμε με έργα και δράσεις. Σύντομα υλοποιείται η ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας. Θα παραλάβετε σύγχρονα μέσα ώστε να συνδράμετε με ασφάλεια, όπου κληθείτε. Έτσι θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ζωή και την περιουσία των πολιτών και των περιουσιών τους», τόνισε ο κ. Κατσιφάρας προς τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος κλείνοντας τη συνάντηση ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη διαρκή στήριξη και συνεργασία προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σελίδα 1 από 24

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία