Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο Βουλευτής, τέως Υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ κ.Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου και επικεφαλής της Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν τον δήμο Ναυπάκτου όπου συνομίλησαν με το Δήμαρχο Ναυπακτίας Παναγιώτη Λουκόπουλο, τους Αντιδημάρχους καθώς και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θωμά Κοτρωνιά.

Στη συνέχεια, συναντήθηκαν με το διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ναυπακτίας Ρήγα Νικόλαο. Ακολούθως είχαν συνάντηση με το διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μπέκο Κωνσταντίνο καθώς και το Στρατηγό Δυτικής Ελλάδας Τζουβάρα Αχιλλέα. Παρών και ο πρώην Διευθυντής του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, Σταύρος Καραγκούνης.Γραφείο Τύπου

Παναγιώτη Κουρουμπλή

Πρόγραμμα επίσκεψης Δημ. Παπαδημούλη - Παν. Κουρουμπλή στην Αιτωλ/νία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/03/2019

12:00 Επίσκεψη στη Ναύπακτο – Συνάντηση με την Δημοτική Αρχή

19:00 Ομιλία στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/03/2019

13:00 Επίσκεψη - Ομιλία στην Αμφιλοχία

19:00 Ομιλία στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου

Τη Δευτέρα το βράδυ σε γνωστό μπαρ της Αθήνας έκοψε την βασιλόπιτα ο πρ. Υπουργός και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο χώρος είχε γεμίσει ασφυκτικά από φίλους του κ. Κουρουμπλή, Υπουργούς, Βουλευτές, διευθύνοντες και προέδρους φορέων που ήρθαν για να τον τιμήσουν.

Καθυστερημένος εισήλθε στην αίθουσα ο πρώην Διευθυντής του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών. Με το που μπήκε στο χώρο οδηγήθηκε από τους υπεύθυνους της εκδήλωσης δίπλα στον Υπουργό, με τον οποίο είχαν σύντομη συζήτηση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και στη συνέχεια χαιρέτησαν τους παρευρισκομένους. 

Τι να κρύβει η κίνηση του κ. Κουρουμπλή που κάλεσε δίπλα του το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που ως γνωστό διατηρεί προσωπική σχέση από την παιδική ηλικία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα είναι από ότι φαίνεται υποψήφιος Βουλευτής στο νομό μας. 

Τριγμούς εντός του ΣΥΡΙΖΑ με αντιδράσεις και έντονη δυσφορία έχει προκαλέσει η υπουργοποίηση των Θάνου Μωραΐτη και Άγγελου Τόλκα, στελέχη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ με υπουργική θητεία επί κυβερνήσεώς του.

Μόλις δύο μέρες έχουν περάσει από το “μίνι” ανασχηματισμό, και οι τοποθετήσεις -δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή της κυβέρνησης να τοποθετήσει τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα στο υπουργικό συμβούλιο έχουν πάρει «φωτιά».

Η δυσαρέσκεια δεν προκύπτει, βάσει των όσων ισχυρίζονται, τόσο από το γεγονός ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έμειναν εκτός υπουργικού συμβουλίου, όσο για τις (πολύ) πρόσφατες δηλώσεις των νέων μελών της Κυβέρνησης εναντίον… της αλλά και για τον χώρο από τον οποίο προέρχονται, δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ.

Με ένα άρθρο που υπογράφει ο Παύλος Κλαυδιανός στην «Εποχή» με τίτλο “Ανασχηματισμός που προκαλεί ερωτήματα”, τίθενται προβληματισμοί σχετικά με τις απόπειρες συμμαχιών της κυβέρνησης με την Κεντροαριστερά.

“Πρέπει να παρατηρηθεί ότι η όλη εργασία της πραγματοποίησης συμμαχιών και προσέγγισης της Κεντροαριστεράς, καθώς είναι πολύ απαιτητική και χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς, θα ήταν σωστό να σχεδιάζεται και παρακολουθείται από υπεύθυνη ομάδα στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι να γίνεται ευκαιριακά και αποσπασματικά. Και, κυρίως , ότι αυτό είναι δουλειά του κόμματος και όχι της κυβέρνησης, ακόμα και όταν αξιοποιείται η εμπειρία και η γνώση της”, σημειώνεται στο άρθρο.

Ειδική αναφορά γίνεται και στα στελέχη της Αριστεράς που… έμειναν “εκτός” υπουργικών θέσεων. “Υπάρχει και η Αριστερά, την οποία μπορεί να τη συναντήσει κανείς με πολλές μορφές – διανοούμενοι, καλλιτέχνες, ακτιβιστές, συνδικαλιστές, ανένταχτοι αριστεροί και αριστερές… Υπάρχει πολιτική και γι΄ αυτή την πλευρά; Υπάρχει σχέδιο προσέγγισης με όλο αυτό το δυναμικό; Το βέβαιο είναι ότι υπάρχει καθυστέρηση εδώ”.

Κλείνοντας, θίγει και την απουσία ενημέρωσης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που έγινε λίγο πριν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού για την τοποθέτηση των δύο πρώην στελεχών από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

 

“Αύξηση των πασόκων κατά δύο μονάδες”

Με ένα tweet του ο Γιώργος Κυρίτσης έγραψε σε ανάρτησή του: “Αύξηση των πασόκων κατά δύο μονάδες παρουσίασε η κυβέρνηση μετά την επιτυχή έξοδο στις αγορές και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Ήδη η Moody’s μας αναβάθμισε από ΠΑΣΟΚ ΒΒ σε ΠΑΣΟΚ ΒΒ+”

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του αναπαράγοντας το σχόλιο που έγραψε ο διευθυντής της Αυγής, Άγγελος Τσέκερης στη στήλη του “Επισημάνσεις”.

 

Κουρουμπλής εναντίον Μωραΐτη

«Να βουτάει τη γλώσσα στο μυαλό του πριν μιλήσει» δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής για τον Θάνο Μωραΐτη.

Ιδιαίτερα επιθετικός εμφανίστηκε ο κ. Κουρουμπλής όσον αφορά την απόφαση του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχει στην κυβέρνηση. «Εγώ δεν θα πήγαινα στον ΣΥΡΙΖΑ αν είχα πει αυτά που έχει πει ο ίδιος», σημείωσε ότι έκανε συσχετισμό με τον εαυτό του αναφέροντας ότι θα ήταν σαν να πήγαινε αυτός στη Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα, παραδέχτηκε και τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει εσωκομματικά. «Βλέπω ότι υπάρχουν αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι εκτός τόπου και χρόνου. Ο καθένας θα κριθεί για αυτά που είπε και για αυτά που κάνει»

Πηγή: aftodioikisi.gr

Καταγγελία, από το βήμα της Βουλής, έκανε χθες (23.01.2019) τα μεσάνυχτα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής. Όπως είπε, κι εκείνος έγινε «αφίσα» στην ιδιαίτερη πατρίδα του από εκείνους που τρομοκρατούν βουλευτές που θα ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προχώρησε στην καταγγελία αυτή, λίγη ώρα αφού έγινε γνωστή η επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της Θεοδώρας Τζάκρη στην Πέλλα και ενώ το κλίμα στην Ολομέλεια ήταν φορτισμένο.

Χαρακτηριστικά, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε «απόψε στην ιδιαίτερη πατρίδα μου αναρτήθηκαν φωτογραφίες και με το δικό μου πρόσωπο ως προδότη για αυτήν τη Συμφωνία. Αφού καταδικάσω αυτά που αναφέρθηκαν εις βάρος άλλων συναδέλφων, θέλω να καλέσω αυτά τα ανδρείκελα, αυτούς τους αρουραίους, να βγουν στο δημόσιο χώρο και να μιλήσουμε και για την οικογενειακή καταγωγή του καθενός, τι έχει προσφέρει και πόσο αίμα έχει χύσει και η δική μου οικογένεια ακόμα, αφού η μακαρίτισσα η μητέρα μου ήρθε επτά χρόνων, από μια από τις πιο ευκατάστατες οικογένειες του Πόντου, με σφαγμένο τον πατέρα και τον αδερφό της, για να μην αναφέρω το αλβανικό μέτωπο. Αυτοί που πυροβολούσαν τα χέρια τους για να φύγουν από τον αλβανικό μέτωπο, είναι αυτοί. Ας βγουν, λοιπόν, να τα πουν αυτά δημόσια».

Ο Π. Κουρουμπλής τόνισε πως «εγώ τολμώ να αναγνωρίσω με συνείδηση σε όλους τους Έλληνες έναν άδολο πατριωτισμό, ακόμα αν θέλετε και στους ακραίους. Όμως, όσοι γνωρίζουν ιστορία σε αυτόν τον τόπο -γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι, θα τολμήσω να πω, είναι ανιστόρητοι- ξέρουν ότι ο άδολος πατριωτισμός χρησιμοποιήθηκε από μυστικές εχθρικές δυνάμεις εις βάρος του τόπου. Εγώ λέω, λοιπόν, ότι αυτοί που έσφαζαν τους μακαριακούς, οι γριβικοί, πατριώτες ήταν, γιατί πίστευαν σε μία ιδέα, στην ένωση, πατριώτες και οι μακαριακοί. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Να μπουν οι Τούρκοι στην Κύπρο. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του πατριωτισμού κάποιων. Ας μην αναφερθώ σε άλλα γεγονότα…».

Πηγή: newsit.gr

Με αφορμή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο και με την παρουσία των κ. Φώτη Κουβέλη και κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στην οποία αναφέρθηκαν στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια ο Γραμματέας της Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μάταια δύο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο κ. Φώτης Κουβέλης και ο συμπατριώτης μας Παναγιώτης Κουρουμπλής επιχείρησαν από το Αγρίνιο να παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο.

Προσπάθησαν, δηλαδή, να πείσουν τους Αιτωλοακαρνάνες ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια χωρίς καμία επιτήρηση και να εμφανίσουν συνάμα ως εθνική επιτυχία τη συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων.

Δυστυχώς, αποδεικνύεται περίτρανα πια πως έχουμε μια κυβέρνηση πολύ κατώτερη των περιστάσεων, η οποία με τις τακτικές, που ακολουθεί, και την πολιτική της στάση δεσμεύει για πολλές γενιές ακόμη την πορεία της πατρίδας μας.

Το Κίνημα Αλλαγής χαράζει νέους δρόμους με αποφάσεις απόλυτα καθαρές, ώστε αυτή η κυβέρνηση να αποτελέσει σύντομα οριστικό παρελθόν».

 Γιώργος Ζήσιμος
Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής
Κινήματος Αλλαγής Αιτωλοακαρνανίας

Σελίδα 1 από 17

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία