Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σας προσκαλούμε σε μια ξεχωριστή ποδηλατική εμπειρία στα βουνά της ορεινής Ναυπακτίας.

Τρέξτε με ασφάλεια σε υπέροχα δασικά μονοπάτια, στα 1.200 υψόμετρο, διαλέγοντας mtb διαδρομή των 40km  ή των 26mk, σε πέντε ηλικιακές κατηγορίες ανδρών, εφήβων και γυναικών.

Δηλώστε συμμετοχή τώρα στο www.bike.prasinomple.gr

Σας περιμένουμε... στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας!

Μια ξεχωριστή ποδηλατική εμπειρία, σε υπέροχο φυσικό περιβάλλον, καλούνται να ζήσουν το τελευταίο Σαββατοκύριακο 24 & 25 Αυγούστου οι λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας με την παρέα τους, στην Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας.

Σε υψόμετρο 1.200 μέτρα, μέσα σε δάσος από έλατα και καστανιές, υλοποιούνται για 9η συνεχόμενη χρονιά οι open “Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας”, από τη περιβαλλοντική οργάνωση “Πράσινο+Μπλε” σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Ναυπακτίας και την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Ποδηλατίστε με ασφάλεια, σε υπέροχα δασικά μονοπάτια, απολαμβάνοντας τη φύση αλλά και τη φιλοξενία των ανθρώπων της περιοχής.

Ζήστε την εμπειρία, παίρνοντας σημαία εκκίνησης τη Κυριακή στις 10:00 μαζί με τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες mtb στη χώρα μας, με την υλοποίηση για 2η χρονιά του «Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μarathon Mtb Elite & masters» ανδρών & γυναικών.

Επιπλέον για τους λάτρεις της ποδηλασίας δρόμου, το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 18:00 εκκίνηση για 36 απαιτητικά χιλιόμετρα κούρσας , ενώ για το παιδί σας… junior bike για επαφή με το ποδήλατο.

 Ζήστε την εμπειρία!

 * Ενημερωθείτε και δηλώστε συμμετοχή στο www.bike.prasinomple.gr

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αποκατάσταση της βατότητας του οδοστρώματος στη θέση Ρέμα Κακονίκου, στον δρόμο που οδηγεί από το χάνι του Λιόλιου προς τον Άγιο Δημήτριο στην Ορεινή Ναυπακτία.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της εργολαβίας «ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, ΑΡΑΧΩΒΑΣ, ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΟΒΡΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ», η οποία εκτελείται από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, είχε προγραμματιστεί η διαπλάτυνση τμήματος του δρόμου κοντά στον οικισμό Αγίου Δημητρίου. Στο συγκεκριμένο τμήμα είχε υποσκαφτεί και μειωθεί το πλάτος κυκλοφορίας των οχημάτων, όμως, κατά την διάρκεια των εργασιών και λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που έπληξαν την περιοχή το τελευταίο χρονικό διάστημα, κατολίσθησε μεγάλο τμήμα του δρόμου.

Από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών δόθηκε άμεσα εντολή στον ανάδοχο για την πλήρη αποκατάσταση της βατότητας στο σημείο και την όσο το δυνατόν συντομότερη απόδοση του δρόμου στην κυκλοφορία. Προσωρινά και μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς, η κυκλοφορία διεξάγεται από τον δρόμο Καστανιάς – Αγίου Δημητρίου.

Δραματική είναι η κατάσταση στην Αράχωβα Ναυπακτίας  από την νέα τεράστια κατολίσθηση που παρουσιάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniosite.gr. Η κατολίσθηση απειλεί να καταπιεί ένα σπίτι του οικισμού που έχει εκκενωθεί.

"Ένα κατολισθητικό φαινόμενο ξεκίνησε απειλώντας μια οικία στο χωριό μας το σπίτι εκκενώθηκε άμεσα, πιστεύω η πολιτεία και όλοι οι χωριανοί να μπορέσουμε να βάλουμε πλάτες και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τον χωριανό μας (Γ.Κ) και τον κάθε χωριανό όταν αυτός χρειάζεται τη βοήθειά μας!” δηλώνει κάτοικος της περιοχής.

Κάποιοι άλλοι δε, αγανακτισμένοι με την κατάσταση μιλούν για αδιαφορία των αρμοδίων: "Δυστυχώς για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της πλήρους απαξίωσης των χωριών μας από τον Δήμο και την Περιφέρεια. Κανένα ενδιαφέρον για τα προβλήματα. Επιβάλλεται η συνεχής πάλη και ο αγώνας προκειμένου να αποκτηθούν τα αυτονόητα για τα χωριά μας".

Θυμίζουμε ότι το φαινόμενο των κατολισθήσεων στην περιοχή έχει ξανασυμβεί στην Αράχωβα Ναυπακτίας όπου οι κατολισθήσεις κατέστρεψαν πολλούς δρόμους του χωριού, παρέσυραν μάντρες, πέτρινα σκαλοπάτια και παρέσυραν ή καταπλάκωσαν σπίτια. Μάλιστα από το 2015 είχαν ξεκινήσει προσπάθειες προκειμένου να γίνει γεωτεχνική μελέτη για την περιοχή των κατολισθήσεων στα χωριά Αράχωβα και Κλεπά της ορεινής Ναυπακτίας όμως δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για το θέμα από τους εμπλεκόμενους φορείς!

 

Πηγή: agriniosite.gr

Με αυτή τη φράση θα μπορούσε κανείς να ξεκινάει όταν θέλει να μιλήσει για την Ορεινή Ναυπακτία. Είναι θείο δώρο για τη Ναύπακτο, για την Ελλάδα και σωστά αποκαλείται Ελβετία της Ελλάδας.

To απέραντο πράσινο σε όλες τις εποχές, χάρη στα περήφανα δάση από έλατα, το θαυμάσιο κίτρινο χρώμα της εποχής από τα φύλλα των τεράστιων καστανιών και πλατανιών, αλλά και το λευκό κατά διαστήματα του χειμώνα, τα απαράμιλλα τοπία που σχηματίζονται κατά μήκος της ροής του ποταμού Ευήνου, τα πέτρινα παλιά γεφύρια, η ιστορία αιώνων που κουβαλούν τα όμορφα χωριά μας, όλα αυτά συνθέτουν ομορφιές που σπάνια βρίσκει κανείς.

Πως λοιπόν να μην ισχυρισθεί κάποιος ότι όποιος δεν έχει δει την Ορεινή Ναυπακτία δεν έχει δει τίποτα. Για να γίνει όμως αυτό, για να υπάρχει δηλαδή επισκεψιμότητα, πρέπει να υπάρχουν οι υποδομές για την διαμονή των επισκεπτών. Για αυτό φρόντισαν βέβαια και με τον καλύτερο τρόπο μάλιστα, ιδιώτες συμπατριώτες μας που κατάγονται από την Ορεινή Ναυπακτία οι οποίοι διέθεσαν τα χρήματά τους και κατασκεύασαν ξενοδοχεία και περίφημους ξενώνες. Πρέπει να τονιστεί μάλιστα ότι το έκαναν κυρίως από αγάπη προς τον τόπο τους και όχι για να αποκομίσουν κέρδη. Χάρη λοιπόν σε αυτούς έχουμε σήμερα υπέροχες εγκαταστάσεις διαμονής στα υπέροχα Κρυονέρια, στον αρχοντικό Πλάτανο, στα πανέμορφα χωριά μας Άνω Χώρα, Κάτω Χώρα, Αράχωβα, Τερψιθέα, Ελατού, Λεύκα και Αμπελεκιώτισσα, στην Αναβρυτή και τον Άγιο Δημήτριο στην Ευηνολίμνη, όπου μπορούν οι επισκέπτες να έχουν μια πολύ ευχάριστη διαμονή κάποιων ημερών οποιαδήποτε εποχή θελήσουν.

Εμείς λοιπόν ως Δήμος Ναυπακτίας χρωστάμε πολλά στη φύση που μας χάρισε αυτό το θείο δώρο αλλά και στους ιδιώτες, οι οποίοι δημιούργησαν όλες τις υποδομές διαμονής από αγάπη προς τον τόπο τους και για αυτό πρέπει να προστατέψουμε τη φύση αλλά να δημιουργήσουμε και τις απαραίτητες υποδομές όπως, καλύτερη πρόσβαση με τη δημιουργία πολύ καλύτερου οδικού δικτύου για περισσότερο τουρισμό και βεβαίως να φροντίζουμε σε καθημερινή βάση για την άμεση λύση όποιων προβλημάτων προκύπτουν.

Ας ηχεί λοιπόν η φράση, όποιος δεν έχει δει την Ορεινή Ναυπακτία δεν έχει δει τίποτα, προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε να μάθουν Έλληνες και Ευρωπαίοι ότι πρέπει να την επισκεφθούν.

Γιάννης Νταουσάνης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας

 

Το κύμα κακοκαιρίας εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία κυρίως του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στο 82ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών - Αθηνών, λόγω κατολίσθησης, όπως επίσης και στην δημοτική οδό Περιστέρας -χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.

Στην Αρκαδία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην επαρχιακή οδό Τρίπολης - Καστρίου - Αγίου Πέτρου - Άστρους, από το 20ο έως το 53ο χιλιόμετρο, καθώς και στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου - Κοσμά - Γερακίου.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις παρακάτω περιοχές του νομού Αιτωλοακαρνανίας:

*Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου - Πλατάνου, από την τοπική κοινότητα Παλαιοπύργου, έως την τοπική κοινότητα Πλατάνου.

*Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου - Άνω Χώρας, από την τοπική κοινότητα Λιμνίτσας, έως την Άνω Χώρα.

*Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου - Ελευθέριανης, προς τις τοπικές κοινότητες Παλαιοπύργου, Ελευθέριανης και Αγ. Κυριακής.

*Στην εθνική οδό Καλλιθέας - Προυσού, από το 13ο έως, το 18ο χιλιόμετρο.

Στην Αρκαδία, είναι αναγκαίες οι αλυσίδες στους παρακάτω δρόμους:

*Στην επαρχιακή οδό Ελάτης - Χρυσοβιτσίου - Στεμνίτσας.

*Στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου - Πελετών - Μαρίου, από το 20ο, έως 40ο χιλιόμετρο

*Στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου - Παλαιοχωρίου - Αγίου Βασιλείου, από το 12ο, έως το 32ο χιλιόμετρο.

Στην Κορίνθια, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία:

*Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου - Τρικάλων, από το 14ο χιλιόμετρο.

*Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων - Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο.

*Στην επαρχιακή οδό Κιάτου - Γκούρας, από 15ο χιλιόμετρο.

Στη Μεσσηνία, είναι αναγκαίες οι αλυσίδες στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, από το 33ο έως το 40ο χιλιόμετρο.

Τέλος, λόγω των ισχυρών ανέμων έχουν διακοπεί τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο Χανίων εξαιτίας της κακοκαιρίας

Προβλήματα σε σημεία του εθνικού, αλλά και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Σε πολλά σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης έχουν αναφερθεί καταπτώσεις βράχων και πετρών με το πρόβλημα να είναι εντονότερο στον οδικό άξονα από Χανιά μέχρι Κολυμπάρι, όπου, εκτός από καταπτώσεις πετρών έχουν αναφερθεί και μεγάλες συγκεντρώσεις υδάτων σε σημεία του οδικού δικτύου όπου απαιτείται η ιδιαίτερη προσεχή των οδηγών.

Λόγω κατολίσθησης χωμάτινων όγκων έκλεισε η επαρχιακή οδός από Πλάτανο προς Σφηνάρι Κισσάμου όπου και έχουν αποσταλεί μηχανήματα για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Προβλήματα συγκέντρωσης υδάτων αναφέρθηκαν σε περιοχές του δήμου Χανίων, ενώ λόγω της καταρρακτώδους βροχής ανέβηκε και η στάθμη των υδάτων στον ποταμό Κλαδισσό.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι από την ισχυρή βροχόπτωση στην Κω

Προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε τις απογευματινές ώρες στην Κω.

Λόγω της ισχυρής βροχής ξεχείλισαν χείμαρροι στο νησί και σε κάποιες περιπτώσεις διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Σε μία περίπτωση, μάλιστα, αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά πλημμυρισμένου ποταμού και έπεσε σε χαντάκι στην περιοχή της Συντριανής, χωρίς ευτυχώς περαιτέρω συνέπειες, αφού ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν έπαθε τίποτα.

Στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων στο νέο στάδιο Κω πλημμύρισαν τα γύρω οικόπεδα, όπως και κατοικίες που ειδοποίησαν την Πυροσβεστική για άντληση υδάτων ενώ, προβλήματα σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της πόλης.

Επί ποδός είναι από το απόγευμα το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, οι υπηρεσίες του δήμου Κω, οι διασώστες καθώς και το προσωπικό της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Λάρισα: Χιόνισε στα ορεινά του νομού - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Αρκετό χιόνι έχει πέσει και σε ορεινές περιοχές του νομού Λάρισας την πρώτη μέρα του χρόνου.

Στα λευκά έχει ντυθεί η περιοχή της Σπηλιάς, αλλά και ορεινές περιοχές των Φαρσάλων και της Ελασσόνας.

Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί στο οδικό δίκτυο, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Λάρισας, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στην επαρχιακή οδό Γόννων- Καλλιπεύκης από το 12ο χλμ και στην επαρχιακή οδό Συκουρίου- Σπηλιάς από το 4ο χλμ.

Μισό μέτρο χιόνι στα ορεινά των Τρικάλων

Ξεπέρασε τους 50 πόντους το ύψος του χιονιού στα ορεινά των δήμων Πύλης και Καλαμπάκας του νομού Τρικάλων, ενώ 20 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ρίχνουν αλάτι προκειμένου το οδικό δίκτυο να είναι ανοιχτό.

Μέχρι τώρα, τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, «όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, και προετοιμαζόμαστε για την ερχόμενη Πέμπτη», όπου σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Σοφία», με κύρια χαρακτηριστικά το πολύ δριμύ ψύχος και τις τοπικές χιονοπτώσεις. Ενώ, πολικές αέριες μάζες θα σαρώσουν τη χώρα από βορρά προς νότο.

Στον νομό Καρδίτσας, όπως τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια 35 μηχανήματα. Ο ίδιος δεν παραλείπει να τονίσει πως η ΠΕ Καρδίτσας προετοιμάζεται για το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών - Πατρών στον Ελαιώνα Αιγιαλείας

Το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή της Αιγιάλειας σήμερα τα ξημερώματα, προκάλεσε μικρή υποχώρηση του πρανούς στη χιλιομετρική θέση 165 του αυτοκινητόδρομου Αθηνών- Πατρών, στην περιοχή του Ελαιώνα.

Σύμφωνα με την «Ολυμπία Οδό», εφαρμόστηκαν, για προληπτικούς λόγους, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μήκος περίπου τριών χιλιομέτρων.

Ειδικότερα, το ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα έχει «μετακινηθεί» στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την «Ολυμπία Οδό», μηχανικοί από το τοπικό εργοτάξιο βρίσκονται στο σημείο και εξετάζουν το πρανές, για να διαπιστώσουν την έκταση της ζημιάς και να προβούν στις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Απεγκλωβίστηκαν οι 50 εκδρομείς στη Φθιώτιδα

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 50 εκδρομέων στο ορεινό χωριό Γαρδίκι στη Φθιώτιδα, καθώς απεγκλωβίστηκαν από τα χιόνια στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν.

Το χιόνι στην περιοχή ξεπέρασε τους 70 πόντους, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία το απόγευμα της Τρίτης. Για τον απεγκλωβισμό των εκδρομέων είχε επιστρατευτεί ειδικό όχημα με λεπίδες που ήρθε ειδικά από τις Άλπεις.

Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για πτώσεις δένδρων και διακοπές ρεύματος στην Αττική

Προβλήματα στην Αττική με πτώσεις δένδρων, πινακίδων και άλλων αντικειμένων, χωρίς ευτυχώς να αναφερθούν τραυματισμοί, δημιούργησαν οι ισχυροί άνεμοι, κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε πάνω από 100 κλήσεις για τέτοιου είδους προβλήματα, ιδιαίτερα στα νότια προάστια και ειδικότερα στην Γλυφάδα και τη Βούλα, όπου τα συνεργεία εργάζονταν για να κόψουν τα δέντρα που έχουν πέσει και να ανοίξουν τους δρόμους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε κάποιες περιπτώσεις προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Πολύωρες διακοπές στην παροχή ρεύματος καταγράφονται σε περιοχές της νότιας και της δυτικής Αττικής, όπως η Βάρη, η Βούλα, η Νέα Μάκρη και το Πόρτο Ράφτη. Ο ΔΕΔΔΗΕ απέδωσε τις διακοπές σε βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σημειώνονται στο χωριό Παναρίτι Κορινθίας, όπως κατήγγειλαν στον ΣΚΑΪ.

Σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αρκαδίας και Κορινθίας εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, λόγω του χιονιού και του παγετού

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο νομό Αρκαδίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία στα παρακάτω σημεία:

- Στην επαρχιακή οδό Τρίπολης-Καστρίου-Βουρβούρων-Αγίου Πέτρου-’στρους από το 20ό, έως το 52,5ο χιλιόμετρο.

- Στην επαρχιακή οδό Ελάτης - Χρυσοβιτσίου -Στεμνίτσας.

- Στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου - Κοσμά - Γερακίου, από το 15ο έως το 45ο χιλιόμετρο.

Στην Κορινθία η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στους εξής δρόμους:

- Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου-Τρικάλων, από το 14ο χιλιόμετρο και άνω.

- Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων-Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο και άνω.

Πηγή: kathimerini.gr

Σελίδα 1 από 13

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία