Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Στις 24 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί Παιδιατρική κλινική εξέταση – Εμβολιασμός παιδιών Ρομά, στο Δήμο Ναυπάκτου (ώρα έναρξης 9.00 π.μ.- 15.00 μ.μ.).  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος, την 6η Υ.ΠΕ., το Δήμο Ναυπακτίας, την Παιδιατρική  κλινική «ΜΗΤΕΡΑ», το Περ. Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Ναυπάκτου, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου.

Τα εμβόλια που θα πραγματοποιηθούν, είναι: Ιλαράς- Παρωτίτιδας - Ερυθράς Hπατίτιδας Β΄Διφθερίτιδας - Τετάνου-Κοκκύτη - Πολιομυελίτιδας, Αιμόφιλος της Ινφλουένζας τύπου β (Hib), Πνευμονιόκοκκου, Μηνιγγιτιδόκοκκου Οροομάδα C

Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. "Προβάλλω τη Ναυπακτία" συνεχίζοντας τις στοχευμένες δράσεις της για την προώθηση της περιοχής μας στην παγκόσμια τουριστική αγορά διοργανώνει την Εβδομάδα Τουρισμού από 27/03 – 02/04/2019.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και είναι υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή είναι το τουριστικό πρακτορείο Discover Messolonghi που σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσολογγίου παρουσιάζουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής του Μεσολογγίου.

H περιοχή μας, και με τον όρο αυτό εννοούμε την ευρύτερη περιοχή από το Μεσολόγγι μέχρι και την παραλιακή Φωκίδα, διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και μπορεί να προσελκύσει συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες με υψηλά budget κατανάλωσης, που αναζητούν συγκεκριμένες εμπειρίες. Κύριος στόχος της Εβδομάδας Τουρισμού είναι η προώθηση της ευρύτερης περιοχής ως ιδανικός προορισμός, κυρίως για εναλλακτικές διακοπές. Οι κυριότερες δράσεις που θα περιλαμβάνει η Εβδομάδα Τουρισμού είναι:

Ταξίδι Γνωριμίας (FamTrip) επιλεγμένων tour operator γραφείων του εξωτερικού, που έχουν επιλεγεί βάσει των ιδιαίτερου χαρακτήρα τους, ώστε να ταιριάζουν με τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η περιοχή μας.

Ταξίδι Γνωριμίας (FamTrip) καταξιωμένων bloggers που και επιλεγμένων δημοσιογράφων (presstrip) με σκοπό να προωθήσουν την περιοχή μέσα από τις δημοσιεύσεις τους.

Workshops και διαλέξεις σε θέματα που αφορούν τον τουρισμό της περιοχής

Οι προσκεκλημένοι μας, εκπροσωπούν τα παρακάτω πρακτορεία και blogs

https://www.gate1travel.com/

https://www.hetcotours.com/

https://www.ofakim.co.il/

https://www.promovacances.com/vacances-sejour-hotel/voyage-grece/

http://www.karavel.com/

http://www.flipflop.holiday/

https://www.activeholidaysingreece.com/

www.passionforhospitality.net

www.provocolate.com 

https://eikoneskaipsithyroi.gr 

https://familyexperiencesblog.com 

www.anthomeli.com

www.travelbloggergreece.com

Το παραπάνω εγχείρημα απαιτεί την κινητοποίηση και την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων με τον τουρισμό, έτσι ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ευελπιστούμε ότι η Εβδομάδα Τουρισμού θα καθιερωθεί ως το ετήσιο ραντεβού για την προώθηση της περιοχής μας,συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια και στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που διαθέτουμε.

Ο Δήμος Ναυπακτίας, η Δ΄Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Π.Γ.Ν.«ΑΤΤΙΚΟΝ» και ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσολογγίου πραγματοποιούν εκδήλωση ενημέρωσης του πληθυσμού για θέματα της πρόληψης των συνηθέστερων μορφών καρκίνου και της παροχής πρώτων βοηθών σε τραυματίες το Σάββατο 16/03/2019  και ώρα 19:00 στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Ο Αντιδήμαρχος
Γεώργιος Σιαμαντάς

Στην αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου του Δήμου Ναυπακτίας από βλάβες που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές προχωρά τις αμέσως επόμενες ημέρες η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας μετά την υπογραφή της σύμβασης που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019.

Με την συγκεκριμένη εργολαβία προϋπολογισμού 1,1 εκατομμυρίων ευρώ αποκαθίστανται βλάβες που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Ναυπακτίας και συγκεκριμένα στους επαρχιακούς δρόμους:

της 17ης Ε.Ο. Θέρμου – Ναυπάκτου δια Γέφυρας Μπανιά, στο τμήμα Ναύπακτος - Γέφυρα Μπανιά,

της 26ης Ε.Ο. Ναύπακτος – Σκάλα – Νεόκαστρο και Ναύπακτος – Βομβοκού,

της 43η Ε.Ο. Πιτσινέικα – Ριγάνι

Ειδικότερα, προβλέπονται εργασίες άρσης καταπτώσεων, ανακατασκευή τεχνικών-τοίχων αντιστήριξης, καθαρισμός- διαμόρφωση τάφρων αποστράγγισης, καθαρισμός-αποκατάσταση φρεατίων απορροής όμβριων υδάτων, αποκατάσταση καθιζήσεων και ανακατασκευή οδοστρωμάτων(οδοστρωσία και ασφαλτικών στρώσεων) που υπέστησαν βλάβη, όπως επίσης σήμανση όπου απαιτείται.

Το σύνολο των εργασιών θα είναι μικρής έκτασης, οι όποιες επεμβάσεις θα είναι τοπικές και θα γίνονται τμηματικά, καθώς αποσκοπούν στην επαναφορά του επαρχιακού δρόμου στην αρχική του κατάσταση.

Ακόμη και τούτη την ώρα της προεκλογικής έξαρσης, στο Δήμο Ναυπακτίας αιρετοί και εργαζόμενοι, συνεχίζουμε την καλή προσπάθεια για υλοποίηση των έργων που έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση, αλλά και την ένταξη νέων σημαντικών έργων σε διάφορα προγράμματα.

Και για του λόγου το αληθές.

  1. Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Ναυπακτίας, ως εταίρος, στην πρόταση του ΥΠ. Ενέργειας προς το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ολοκληρωμένα έργα LIFE 2018». Ο βασικός εταίρος που θα καταθέσει την πρόταση είναι το Υπουργείο Ενέργειας και επέλεξε μόνο οκτώ δήμους σε όλη την Ελλάδα (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, τέσσερεις νησιωτικούς Δήμους και τον Δήμο Ναυπακτίας) για να συμμετέχουν στην εν λόγω πρόταση.

Αν η πρόταση ευδοκιμήσει, ο Δήμος Ναυπακτίας θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση 788.336,00 €, ώστε να ολοκληρώσει απολύτως, το Τοπικό Σχέδιο διαχείρισης Απορριμμάτων και να εναρμονιστεί πλήρως με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Με τη χρηματοδότηση εξασφαλίζεται:

Η δημιουργία μονάδας κινητού πράσινου σημείου για τον ορεινό όγκο του Δήμου Ναυπακτίας (συλλογή στην πηγή ανακυκλώσιμων συσκευασιών - ρουχισμού - επίπλων - παλαιών αντικειμένων κλπ)

Δημιουργία δικτύου συλλογής προδιαλεγμένων οργανικών βιοαπόβλητων με εξοπλισμό οικιακής κομποστοποίησης και εξοπλισμό χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων (καφέ κάδοι)

Λειτουργία Βιωματικού Πάρκου Ανακύκλωσης σημείων ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που θα πραγματοποιούνται αυτόματα όλες οι αναγκαίες εργασίας συλλογής, διαλογής, επεξεργασίας και αποθήκευσης των υλικών συσκευασίας, με παιδικές χαρές από ανακυκλώσιμα, και μηχανισμό άμεσης ανταποδοτικής ανακύκλωσης .

  1. Άνοιξαν οι οικονομικές προσφορές στην δημοπρασία για το έργο της ανάπλασης του Ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου. Το έργο θα εκτελεστεί με έκπτωση 44% και θα κοστίσει 1.440.000 €, ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 2.580.000 €. Η χρηματοδότηση είναι από το ΕΣΠΑ και με τη συμμετοχή του Δήμου Ναυπακτίας. Με την ολοκλήρωσή του θα αντικατασταθούν οι αμιαντοσωλήνες στην ύδρευση, από την πλατεία Φαρμάκη μέχρι το ύψος της πλαζ, ενώ διαχωρίζεται το δίκτυο ομβρίων από τα λύματα στο ίδιο τμήμα. Επιπλέον αναπλάθεται το τμήμα από την Πλατεία Παπαχαραλάμπους (αλλάζει και η πλατεία), μέχρι την δυτική είσοδο του Κάστρου, στο ύψος της πλαζ. Το έργο έχει την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής της Αιτωλοακαρνανίας. Θα αλλάξει την όψη των δρόμων περιμετρικά της πλατείας του Λιμανιού, αυξάνει παντού το πλάτος των πεζοδρομίων, χρησιμοποιεί ως κύριο υλικό σε οδόστρωμα και πεζοδρόμιο την φυσική πέτρα, σε αρμονία με τα υλικά που ήδη υπάρχουν στην περιοχή. Το καλοκαίρι αναμένεται η έναρξη των εργασιών.
  2. Από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ξεκίνησε η δημοπρασία για το έργο της μετατροπής του ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας σε Χ.Υ.Τ. Υπολειμμάτων. Δημοπρατήθηκε το πρώτο υποέργο, η πρόσληψη του Τεχνικού Συμβούλου. Με την ολοκλήρωση του έργου, προϋπολογισμού 15.000.000 €, ο Δήμος Ναυπακτίας, με περιβαλλοντική ευαισθησία, λύνει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων για τις επόμενες δεκαετίες.
  3. Από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ναυπακτίας, δημοπρατήθηκε και η Εκπόνηση του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το «Πράσινο Ταμείο». Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του σχεδίου είναι 12 μήνες.

Η ανάπτυξη του ΣΒΑΚ θα ενημερώσει την τοπική κοινότητα για τα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας, θα συντονίσει όλα τα εμπλεκόμενη μέρη, θα αποτιμήσει την υπάρχουσα κατάσταση και θα προτείνει δέσμη μέτρων και δράσεων για την υλοποίηση των στόχων. Τα οφέλη επομένως από την υπηρεσία αυτή θα είναι για τον Δήμο Ναυπακτίας πολλαπλά:

  • καλύτερη λειτουργικότητα του δήμου ως προς τις μεταφορές,
  • περιβαλλοντικά οφέλη μέσω της στροφής προς τη βιώσιμη μετακίνηση και της συνεπαγόμενης εξοικονόμησης ενέργειας,
  • οδική ασφάλεια και εν γένει καλύτερη ποιότητα ζωής.
  • βελτίωση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης
  • δημιουργία υποδομών για την κίνηση των πεζών (και ΑΜΕΑ)
  • τόνωση της τοπικής αγοράς με την αύξηση της επισκεψιμότητας στον δήμο μας.

 Όλα αυτά αποτελούν ένα μικρό κομμάτι των έργων που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται στο Δήμο Ναυπακτίας.

Συνεχίζουμε την καλή δουλειά, προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας.

ΑλλάΖΟΥΜΕ τη Ναυπακτία

Το Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ) σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας στο πλαίσιο λειτουργίας του Δικτύου Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων & Ανέργων, θα υλοποιήσει δύο εργαστήρια πληροφόρησης ανέργων με θέμα «Ορθή συμπλήρωση αιτήσεων εργασίας σε δημόσιους φορείς. Αιτήσεις ΚΟΧ», στη Ναύπακτο στο χώρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας & Δωρίδας (Αποκαύκου 16, ΤΚ 30300).

Τα εργαστήρια αφορούν τη δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ Νο 3/2019 που απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ για την κατάρτιση πινάκων κατάταξης για την προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης.

Το εργαστήρια θα υλοποιηθούν την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 τις εξής ώρες:

1ο εργαστήριο: 9.30 – 11:30

2ο εργαστήριο: 11:30 – 13:30

Τα ομαδικά εργαστήρια παρέχονται δωρεάν και υλοποιούνται μέσω του Εξειδικευμένου Κέντρου Προώθησης στην Απασχόληση (ΕΚΠΑ Πάτρας) και της Δομής Εργαζομένων με στόχο την πληρέστερη υποστήριξη για την ένταξη ή την επανένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας και την ενδυνάμωση και υποστήριξη των εργαζομένων.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 20 άτομα ανά εργαστήριο και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή με τους ακόλουθους τρόπους:

Να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας στην διεύθυνση: https://goo.gl/aodQJd

Να επικοινωνήσετε είτε με τη γραμματεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας & Δωρίδας στο 2634029614, είτε με τους συμβούλους απασχόλησης στα τηλέφωνα 2610624755 και 2610226347 καθημερινά από 9:00 έως 14:00, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Σελίδα 1 από 66

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία