Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Στο πλαίσιο του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για την αντικαπνιστική νομοθεσία και σε εφαρμογή του Άρθρου 17 "Μέτρα για την ολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους – Τροποποίηση του Ν. 3730/2008 & 3370/2005" του Ν. 3868/2010 (ΦΕΚ 129/Α΄/03-08-2010), παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και αμιγών επιχειρήσεων υπηρεσιών διαδικτύου να προμηθευτούν το προβλεπόμενο, κατ΄ Άρθρο 3 παρ. 2 της υπ’ αριθμ. Γ.Π. οικ. 104720/2010 K.Y.A. (ΦΕΚ 1315/Β΄/25-08-2010) «Βιβλίο Αναφοράς Ν. 3868/2010», η τήρηση του οποίου είναι υποχρεωτική και η θεώρησή του γίνεται από την Υπηρεσία του Δήμου μας, χωρίς αίτηση του ενδιαφερομένου, με την απλή προσκόμιση φωτοαντιγράφου της άδειας λειτουργίας ή γνωστοποίησης του καταστήματος και μία μηδενική ταμειακή απόδειξη με τον Α.Φ.Μ. της επιχείρησης.

Το Βιβλίο Αναφορών, το οποίο πωλείται στα Βιβλιοπωλεία, είναι ένα κοινό 100φύλλο τετράδιο, με χοντρό εξώφυλλο και με αριθμημένες σελίδες, ριγέ, μεγέθους Α4.

Η μη τήρηση του Βιβλίου Αναφοράς αποτελεί παράβαση και βεβαιώνεται ως παράβαση («μη συνεργασία του υπευθύνου με τα αρμόδια όργανα κατά την διεξαγωγή ελέγχου»), συνεπάγεται δε πρόστιμο, όπως ορίζεται στην περ. 5 του Παραρτήματος Α της ανωτέρω Κ.Υ.Α.[«500 € για κάθε παράβαση. Ειδικότερα στα Κ.Υ.Ε. όπου αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα στον εσωτερικό τους χώρο: σε δημοτικά διαμερίσματα κάτω των 2000 κατοίκων το πρόστιμο είναι 500 € και σε δημοτικά διαμερίσματα άνω των 2000 κατοίκων το πρόστιμο είναι 600 € »].

Aπό το αρμόδιο Τμήμα του Δ. Ναυπακτίας

Επίσκεψη στην Ορεινή Ναυπακτία πραγματοποίησε και φέτος το καλοκαίρι η ηθοποιός Ευθυμία–Έφη Παπαθεοδώρου ή όπως έγινε ευρύτερα γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό "Θεοπούλα". 

 Ως γνωστόν η "Θεοπούλα" ή κατά κόσμον, Έφη Παπαθεοδώρου, γεννήθηκε στα Σιταράλωνα Τριχωνίδος, αλλά ο γιατρός πατέρας της Θάνος Παπαθεοδώρου καταγόταν και έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Περδικόβρυση τής Ορεινής Ναυπακτίας όπου ανέπτυξε πλούσια κοινωνική και αντιστασιακή δράση καί ο οποιος διατηρούσε φιλικούς - συναγωνιστικούς δεσμούς μέ τον συναδελφό του Πλατανιώτη γιατρό Νίκο Παπανικολάου.

H Έφη Παπαθεοδώρου στον μοναδικής αρχιτεκτονικής και φυσικού κάλλους Πλάτανο χωριό καταγωγής του μεγάλου σκηνοθέτη και δασκάλου της στο Θέατρο Δημήτρη Ροντήρη εκανε στάση στήν αμφιθεατρική πλατεία Αγίου Νικολάου.

Η Έφη Παπαθεοδώρου πού συνοδευόταν από την αδερφή της,συνάντησε τον ομότιμο καθηγητή γυναικολογίας του Α.Π.Θ. Νικόλαο Παπανικολάου [μαιευτήρα της Αλίκης Βουγιουκλάκη] και τη σύζυγό του Άννα. Ο Νίκος Παπανικολάου πρόσφερε στην Έφη Παπαθεοδώρου το βιβλίο του Γιάννη Πορφύρη ‘’ο γιατρός μας ‘’πού αναφέρετε στον ίδιο και την σημαντική προσφορά του και που παρουσιάστηκε πρόσφατα στον Πλάτανο.

«Όλοι στο βουνό»: αυτός είναι ο τίτλος του αυτοβιογραφικού βιβλίου της Πόπης και του Θάνου Παπαθεοδώρου, που ήταν γιατρός του ΕΛΑΣ (1943-'44) στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Στερεάς Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία, Ναυπακτία, Ευρυτανία).

Τα χρόνια όμως πέρασαν και το βιβλίο αποτυπώθηκε και στο πανί, υπό τη μορφή ντοκιμαντέρ, που γύρισαν και επιμελήθηκαν οι τρεις κόρες τους, η Χαρά, η Ειρήνη και η, αγαπητή ηθοποιός, Έφη Παπαθεοδώρου.

Η ταινία αποτυπώνει τη συγκινητική προσπάθεια του αγωνιστή, του επιστήμονα, του ανθρώπου να στήσει ιατρείο, ακόμη και νοσοκομείο (!) από το «μηδέν» για τους ΕΛΑΣίτες και τον ντόπιο πληθυσμό. Στην κάμερα μιλούν άνθρωποι που γνώρισαν τον γιατρό Θ. Παπαθεοδώρου και την οικογένειά του.

Μία από τις ιστορίες που ξεχωρίζει είναι αυτή των Εσθήρ και Λέοντα Μάτσα, Εβραίων του Αγρινίου, που διασώθηκαν φεύγοντας στο βουνό. Η συγκεκριμένη πόλη ήταν από τις περιπτώσεις εκείνες που δεν παρέδωσαν τους Εβραίους στα γερμανικά Ες-Ες.

Η σκηνοθεσία είναι του Αλέκου Παπαηλιού, το μοντάζ του Χρήστου Χατζημπάρμπα, η φωτογραφία της Κατερίνας Τζιγκοτζίδου και η μουσική του Γιώργου Καραγιάννη, ενώ αφηγητές είναι η Έφη Παπαθεοδώρου και ο Θέμης Ροδαμίτης.

Ποιoς δεν ξέρει τη Θεοπούλα, την πιστή φίλη της γιαγιάς Σόφης, της γιαγιάς του Σπύρου στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Στο Παρά 5’»;

Η Θεοπούλα, δηλαδή η Έφη Παπαθεοδώρου, έχει και μια άλλη, άγνωστη εν πολλοίς ιστορία – μια ιστορία που μας πάει πίσω στα χρόνια της Κατοχής και της Αντίστασης.

Η Έφη Παπαθεοδώρου γεννήθηκε στα Σιταράλωνα Αιτωλοακαρνανίας το 1938, ως η δεύτερη κόρη του γιατρού Θάνου Παπαθεοδώρου. Την περίοδο της Κατοχής η οικογένεια αναγκάστηκε να ζει κρυμμένη στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας λόγω της συμμετοχής του πατέρα στην Αντίσταση και συγκεκριμένα της ένταξής του στο ΕΑΜ και αργότερα στα αντάρτικα τμήματα του ΕΛΑΣ.

Στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές η Έφη Παπαθεοδώρου γνώρισε μεγάλους κινδύνους και δυσκολίες, ενώ συνάντησε και οικογένειες Εβραίων που είχαν διαφύγει από την πόλη του Αγρινίου με τη βοήθεια του ΕΑΜ. Μετά το 1945 η οικογένεια γνώρισε διώξεις λόγω της αριστερής δράσης του πατέρα. Αργότερα, η Έφη σπούδασε υποκριτική και σήμερα είναι απ’ τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς στην Ελλάδα.

 

Πηγή: e-nafpaktia.gr

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Κοινωνικό παντοπωλείο και το σύλλογο Κοινωνικής Αλληλεγγύης "ΣΚΕΠΗ", σας ανακοινώνει ότι ύστερα από τις ευγενικές χορηγίες και την εθελοντική συνεισφορά των συνδημοτών, των φορέων και των βιβλιοπωλείων του Δήμου μας, είναι στην ευχάριστη θέση, να πραγματοποιήσει διανομή σχολικών ειδών.

Πρόκειται για μια δράση αλληλεγγύης, που αποσκοπεί στη βοήθεια οικογενειών, που βάλλονται οικονομικά( αποκλειστικά ευπαθείς κοινωνικές ομάδες).

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, στη διεύθυνση Θ. Νόβα 16, 2ος όροφος, από τη Παρασκευή 13/09/2019 έως και τη Δευτέρα 16/09/2019, ώρα 08:30 π.μ.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  • εκκαθαριστικό σημείωμα έτους 2018
  • πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • σχολική λίστα

            Ο Αντιδήμαρχος
Τσουκαλάς Κωνσταντίνος

Την έλλειψη κεντρικού αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, έργων και υποδομών ανέδειξε ακόμα μια φορά η κακοκαιρία με την έντονη βροχόπτωση που έπληξε περιοχές της Ναυπακτίας (Πλατανίτη, Μακύνεια) τα ξημερώματα της Κυριακής 14 Ιούλη.

Μετά τις πλημμύρες του 2017 και 2018 όπου εκατοντάδες σπίτια και καλλιέργειες είχαν πλημμυρίσει και δεν έχουν αποζημιωθεί, ούτε έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα , ο νομός Αιτωλοακαρνανίας δέχτηκε άλλο ένα πλήγμα με μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα (ανεμοθύελλα - βροχόπτωση). Η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή έκανε μεγάλες καταστροφές σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις, ζωικό και γεωργικό κεφάλαιο. 

Σωτηρία για τους κατοίκους υπήρξε η επέμβαση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου με αυταπάρνηση, με ελλιπή υποδομή, έδρασε αποτελεσματικά και σωτήρια για τους πληγέντες.

Όλοι μαζί όμως, η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όπως και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τα άλλα κόμματα, συμπλέουν στο στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης που θεό της έχει το κέρδος και δεν υπολογίζει καν την ανθρώπινη ζωή. Ομονοούν στους στόχους της ΕΕ, που χαρακτηρίζει ως "μη επιλέξιμες" και ως κόστος τις δαπάνες για τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ απαιτεί άμεση και πλήρη αποζημίωση και την υλοποίηση των αναγκαίων μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας, με το κόστος να βαρύνει το κράτος και τον προϋπολογισμό, φορολογώντας τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, τους ομίλους, τα μονοπώλια και καταργώντας τις φοροαπαλλαγές τους. Με οργάνωση στα Σωματεία, στους Συλλόγους, να διεκδικήσουμε την προστασία της ζωής μας από την πολιτική που και χθες και σήμερα υπηρετεί τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, απαιτώντας άμεσα:

Έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες του συνόλου των πληγέντων.

Να παγώσουν τα χρέη τους σε εφορίες, ΕΦΚΑ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους. Να σταματήσουν οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης και πλειστηριασμών. 

Ο ΕΛΓΑ να εξασφαλίσει την πλήρη (100%) των ζημιών, από όλες τις αιτίες, στην παραγωγή, αλλά και στο φυσικό και ζωικό κεφάλαιο για τους μικρομεσαίους αγρότες.

Τη λήψη όλων των αναγκαίων και απαιτούμενων μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου

Εκπόνηση σχεδίων αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών και εκπαίδευση του πληθυσμού.

Την απαλλαγή των πληγέντων από δημοτικά τέλη και φόρους.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι ο μόνος δρόμος αντιμετώπισης της κατάστασης είναι η επίλυση των προβλημάτων να γίνει υπόθεση όλων των πληγέντων, αλλά και του μαζικού κινήματος της περιοχής. Είναι ξεκάθαρο ότι οι πρόσφατες καταστροφές αποδεικνύουν πως ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, η ανάπτυξη με γνώμονα το κέρδος, εντός των τειχών ΕΕ και εξουσίας των λίγων δεν μπορεί να εγγυηθεί τη λαϊκή ευημερία. Στο βωμό του κέρδους μπαίνουν τα λαϊκά δικαιώματα, η ίδια η ζωή της λαϊκής οικογένειας γίνεται θυσία. Οι σύγχρονες δυνατότητες της κοινωνικής παραγωγής μπορούν να ικανοποιήσουν τις λαϊκές ανάγκες. Προϋπόθεση είναι το ξερίζωμα του κέρδους ως κριτηρίου της παραγωγής, η κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, με το λαό στην εξουσία και κυρίαρχο στο τόπο του. Μόνο σ’ αυτό το πλαίσιο μπορεί να υπάρξει ο ενιαίος κρατικός φορέας κατασκευών, που θα συγκεντρώνει τα μέσα παραγωγής στον κατασκευαστικό τομέα, μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει έργα υποδομής και αντιπλημμυρικά έργα που να ικανοποιούν το σύνολο των λαϊκών αναγκών.

Στις πληγείσες περιοχές βρέθηκε σήμερα νωρίς το πρωϊ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ο νέος υπουργός στις 7 το πρωί επισκέφθηκε τις περιοχές της Ναυπάκτου, Μακύνειας και άλλα σημεία της Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία και συνομίλησε με κατοίκους των περιοχών. Παράλληλα βρέθηκε και στην Αχαΐα, στα σημεία όπου παρουσίασαν πλημμυρικά φαινόμενα.

Να σημειωθεί ότι η άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών στην περίπτωση της πλημμύρας που προκλήθηκε από την υπερχείλιση του χειμάρρου στο Δρέπανο, αποδείχθηκε σωτήρια , καθώς οι περισσότεροι από τους 1000 θαμώνες του κέντρου διασκέδασης που είχαν αποκλειστεί, είδαν έγκαιρα τα σωστικά συνεργεία και αντελήφθησαν πως ο απεγκλωβισμός τους ήταν θέμα χρόνου.

Πηγή: tempo24.news

Παρακαλούνται όλοι οι πληγέντες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 14/07/2019 να υποβάλλουν στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του δήμου Ναυπακτίας αίτηση με αναφορά στις ζημιές που υπέστησαν.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 15199

FAX: 2634361210

Εργάσιμες μέρες και ώρα από 7.30 έως 15.00

Σελίδα 1 από 14

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία