Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οργή και φρίκη σε όλο τον πλανήτη έχει προκαλέσει η αποτρόπαια μαζική δολοφονία 49 ανθρώπων σε δύο μουσουλμανικά τεμένη στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας από τον 28χρονο ένοπλο εκτελεστή, Μπρέντον Τάραντ (Brenton Tarrant). Το προφίλ του νεοναζί μακελάρη -Στις αναφορές στην ελληνική Ιστορία που βρέθηκαν ως επιγραφές στο όπλο του είναι και η Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Η βιαιότητα με την οποία διαπράχθηκε το έγκλημα ξεπερνά κάθε νοσηρή φαντασία, αφού ο Τάραντ σκότωνε κόσμο αδιακρίτως, με το ανοσιούργημά του να θυμίζει σκηνικό από βίαιο video game!

Η βρετανική «Daily Mail» σκιαγραφεί το προφίλ του 28χρονου μακελάρη που δεν δίστασε να ανεβάσει στο Διαδίκτυο βίντεο με τις εκτελέσεις αθώων ανθρώπων μέσα στα δύο τεμένη.

Οι λεπτομέρειες που περιγράφει, προκαλούν σοκ: Ο Τάραντ ταξίδευε επί επτά χρόνια σε όλο τον κόσμο, αναπτύσσοντας βαθιά αντιμουσουλμανικά αισθήματα και ασπαζόμενος ό,τι πιο ακραίο υφίσταται σε επίπεδο ρατσιστικής και μισαλλόδοξης ιδεολογίας.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, ο Τάραντ γεννήθηκε στην πόλη Γκράφτον στην αγροτική Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας. Από τη γενέτειρά του έφυγε σε ηλικία 20 χρονών, λίγο μετά το θάνατο του πατέρα του, Ρόντνεϊ.

Μια γυναίκα, που τον ήξερε από παιδί και τον αναγνώρισε ως το δράστη του φρικτού μαζικού εγκλήματος, υποστήριξε, μιλώντας στην αυστραλιανή έκδοση της Daily Mail, ότι κάτι του συνέβη στη διάρκεια των ταξιδιών του.

Σύμφωνα με την ίδια, ο 28χρονος εργαζόταν ως προσωπικός γυμναστής και ήταν εμμονικός με τη γυμναστική αλλά παράλληλα ήταν κι ένας καλοβαλμένος νεαρός άνδρας. Ο ίδιος στο μανιφέστο του περιγράφει τον εαυτό του ως συνηθισμένο, λευκό άνδρα, από εργατική τάξη, από οικογένεια με χαμηλό εισόδημα, με σκωτσέζικη, ιρλανδική και αγγλική καταγωγή.

Αφού τελείωσε το σχολείο δεν είχε ενδιαφέρον να φοιτήσει σε Πανεπιστήμιο. Ο πατέρας του ήταν αθλητής και πέθανε το 2010 από καρκίνο στα 49 του χρόνια. Η μητέρα του και η αδερφή του ζουν ακόμη στη Νέα Ζηλανδία, ενώ η οικογένειά του είναι γνωστή στην περιοχή.

Έβγαλε κάποια χρήματα αφού επένδυσε στην Bitconnect, προτού χρησιμοποιήσει τα χρήματα που έβγαλε για να ταξιδέψει.

Νέα Ζηλανδία: Σοκάρει το «σκοτεινό» προφίλ του μακελάρη – Ο «Τουρκοφάγος» και το μανιφέστο μίσους – 12© Newsbomb Νέα Ζηλανδία: Σοκάρει το «σκοτεινό» προφίλ του μακελάρη – Ο «Τουρκοφάγος» και το μανιφέστο μίσους – 12
Στους προορισμούς που ταξίδεψε ήταν το Πακιστάν αλλά και η Βόρεια Κορέα. Ωστόσο, έδειξε να έχει εμμονές με τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη από το 2016-2017. Το μανιφέστο του είναι εμποτισμένο με νεοναζιστική ιδεολογία και μίσος για τους μουσουλμάνους.

Οι αναφορές με ελληνικό «άρωμα» στο όπλο του μακελάρη
Την ίδια στιγμή, συγκλονίζουν τα αποκαλυπτικά στοιχεία, αναφορικά με τις επιγραφές που υπήρχαν το ημιαυτόματο πυροβόλο όπλο τύπου AR-15 του 28χρονου μακελάρη, καθώς αυτά αναφέρονται ακόμη και σε γεγονότα της ελληνικής Ιστορίας.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, όλες οι επιγραφές που υπήρχαν στο τροποποιημένο όπλο του δράστη αφορούσαν σε ονόματα ή ημερομηνίες που σχετίζονται με νίκες του Χριστιανισμού απέναντι στο μουσουλμανικό κόσμο.

Στο όπλο του Τάραντ βρέθηκαν οι ακόλουθες επιγραφές:

 1. «Tourkofagos» – Τουρκοφάγος
  Αναφορά γίνεται στον ήρωα της ελληνικής επανάστασης του 1821 Νικήτα Σταματελόπουλο, γνωστότερου ως Νικηταρά του «Τουρκοφάγου» ,που υπήρξε ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της Φιλικής Εταιρείας. Με την έκρηξη της Επανάστασης, στην πρώτη Μάχη που δόθηκε στο Βαλτέτσι της Αρκαδίας στις 12 και 13 Μαΐου του 1821 (είχε προηγηθεί μια συμπλοκή στο Λεβίδι τον Απρίλιο), ο Νικηταράς, που κρατούσε με 200 άντρες τα Άνω Δολιανά, κατάφερε να αποκρούσει χιλιάδες Τούρκους που επιτίθεντο με πυροβολικό. Οι άντρες του του έδωσαν το προσωνύμιο «Τουρκοφάγος» διότι σκότωσε πολλούς εχθρούς σε εκείνη τη μάχη.
 2. «1571 Lepanto» – H μάχη της Ναυπάκτου
  Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου (ιταλ. Battaglia di Lepanto) είναι μια από τις σημαντικότερες ναυμαχίες στην παγκόσμια ιστορία. Με την ονομασία Ναυμαχία της Ναυπάκτου παρέμεινε στην ιστορία η ναυμαχία που έλαβε χώρα στις 7 Οκτωβρίου του 1571, αφ’ ενός μεν μεταξύ των ενωμένων στόλων της Ισπανίας, της Βενετίας, της Γένουας, των Ιπποτών της Μάλτας, του δουκάτου της Σαβοΐας, του δουκάτου του Ουρμπίνο, του μεγάλου δουκάτου της Τοσκάνης και του Πάπα υπό την ονομασία Lega Santa (Ιερή Ένωση), αφ’ ετέρου δε του ενιαίου στόλου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στην είσοδο του Κορινθιακού Κόλπου -κοντά στις νήσους νότιες Εχινάδες και στο Ακρωτήριο Σκρόφα. Η ονομασία της, δε, προήλθε όχι από την πόλη της Ναυπάκτου, αλλά από την ονομασία (θέση) του Κόλπου που έγινε η ναυμαχία, επειδή τότε ολόκληρος ο Κόλπος ονομαζόταν από τους Ενετούς «Κόλπος της Ναυπάκτου». Οι Δυτικοί ιστορικοί χρησιμοποιούν την ονομασία Ναυμαχία του Λεπάντο (Naval Battle of Lepanto) από το μεσαιωνικό όνομα της πόλης.

 1. «Vienna 1683» – Η δεύτερη πολιορκία της Βιέννης
  Η δεύτερη πολιορκία της Βιέννης από τους Τούρκους ήταν σημαντικός σταθμός στην γεωπολιτική εξέλιξη της Ευρώπης. Η Βιέννη πολιορκήθηκε από τους Τούρκους και γλύτωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ως από θαύμα, ενώ η επίθεση των Ουσάρων του Γιάν Σομπιέσκι απέκρουσε τους Μωαμεθανούς και τους έτρεψε σε φυγή.

Η πολιορκία ξεκίνησε στις 14 Ιουλίου με την άφιξη των Τούρκων και περιέσφυξαν την πόλη από Νότο, Δύση και Βορά. Έστησαν τα κανόνια και έστειλαν μαντάτο να αλλαξοπιστήσουν οι πολιορκημένοι. Οι κάτοικοι της Βιέννης αρνήθηκαν και απάντησαν ότι θα πολεμήσουν μέχρι τέλους. Οι Τούρκοι άρχισαν να λεηλατούν και να πυρπολούν τα περίχωρα σφίγγοντας τον κλοιό όλο και περισσότερο. Οι κανονιοβολισμοί άρχισαν από την πρώτη μέρα κιόλας.

Στις 17 Ιουλίου έκαναν την πρώτη επιδρομή, η οποία αναχαιτίστηκε. Ένα μέρος της πόλης λεηλατήθηκε. Δύο μέρες αργότερα ακολούθησε και δεύτερη επίθεση. Η πολεμική τακτική των Τούρκων στις πολιορκίες ήταν να σκάβουν υπόγεια λαγούμια μέχρι κάτω από τα θεμέλια των τειχών και να τα ανατινάζουν. Είχαν μαζί τους 5.000 λαγουμιτζήδες. Έσκαβαν και χαρακώματα και είχαν φτάσει είκοσι μέτρα μπροστά από τα τείχη. Στις 23 Ιουλίου άρχισαν τις ανατινάξεις και τις επιθέσεις. Οι πολιορκημένοι απέκρουσαν συνολικά πενήντα εφόδους, στις οποίες οι Τούρκοι χύνονταν ποτάμι, προξενώντας

μεγάλες ζημιές και απώλειες στους αμυνομένους. Οι κάτοικοι της Βιέννης αφουγκράζονταν τις αξίνες των Τούρκων και όταν έφθαναν σε αρκετή απόσταση από τα τείχη, έσκαβαν και αυτοί από την μέσα μεριά, με αποτέλεσμα να συναντιώνται στα υπόγεια λαγούμια και να γίνεται και εκεί μάχη. Η σπουδαιότερη επιτυχία αυτής της αμυντικής τέχνης ήταν η ανακάλυψη ενός λαγουμιού και η απόσβεση του αναμμένου φιτιλιού λίγα μόλις εκατοστά πριν η φλόγα φτάσει στο μπαρούτι. Τελικά οι Τούρκοι έλυσαν την πολιορκία μετά τις επιτυχίες του Πολωνού Γιαν Σομπέσκι που στην ουσία έσωσε την Ευρώπη απο το Ισλάμ, στις 12 Σεπτεμβρίου και αποχώρησαν.

 1. «Tours 732» – Η μάχη της Τουρ ή μάχη του Πουατιέ
  Η μάχη του Πουατιέ (732

) ή μάχη της Τουρ (όπως είναι επίσης γνωστή) ήταν μια μάχη μεταξύ των ενωμένων δυνάμεων των Φράγκων και των Βουργουνδών υπό την ηγεσία του Κάρολου Μαρτέλου ενάντια στους Άραβες υπό τον Αμπντούλ Ραχμάν Ιμπίν Αλ Γκαφίκι που ήδη είχαν προωθηθεί και καταλάβει την Ισπανία. Η μάχη έληξε με νίκη των πρώτων.

Για την ακρίβεια, η μάχη διεξήχθη μεταξύ των πόλεων Τουρ και Πουατιέ και αποτελεί ορόσημο για την ευρωπαϊκή μεσαιωνική ιστορία, καθώς αυτή έκρινε την αποσόβηση του κινδύνου από την αραβική εξάπλωση στην Δυτική Ευρώπη. Ο Κάρολος, νικώντας κατά κράτος την αραβικό στρατό και διακόπτοντας την αραβική προέλαση στην καρδιά του δυτικού ευρωπαϊκού μεσαιωνικού χώρου, εδραίωσε την ισχύ του και αποκλήθηκε Μαρτέλος, δηλ. σφυροκόπος, από το ανελέητο σφυροκόπημα των αντιπάλων του.

Ο δράστης μετέδωσε απευθείας το βίντεο του μακελειού στο Facebook, ενώ πριν την επίθεση φέρεται να είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο ένα μανιφέστο στο οποίο επιτιθόταν εναντίον των «εχθρών της λευκής φυλής», ανάμεσα σε αυτούς και οι Τούρκοι.

 1. «John Hunyadi» – Ιωάννης Ουνιάδης
  Σημείωσε σημαντικές επιτυχίες ενάντια στα Οθωμανικά στρ

ατεύματα που λεηλατούσαν τις νότιες παραμεθόριες επαρχίες γύρω στο 1440. Αν και νικήθηκε στη Μάχη της Βάρνας το 1444 και στη δεύτερη μάχη του Κοσσυφοπεδίου το 1448, η επιτυχημένη του «Μακρά εκστρατεία» στον Αίμο το 1443-44 και η υπεράσπιση του Βελιγραδίου το 1456 κατά των στρατευμάτων που οδηγούσε προσωπικά Σουλτάνος καθιέρωσε τη φήμη του ως μεγάλου στρατηγού.

 1. «14 words» – 14 λέξεις
  Πρόκειται αναφορά σ

ε ρατσιστικό σύνθημα λευκών εθνικιστών και νασιστών. Προέρχεται από το βιβλίο «Mein Kampf» (ελλ. «Ο Αγών μου») του Αδόλφου Χίτλερ.

 1. «Here’s Migration compact» – Εδώ είναι το σύμφωνο Μετανάστευσης
  Αναφέρεται στο Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ που προωθήθηκε μετά την έναρξη της προσφυγικής κρίσης στη Μέση Ανατολή το 2016. Αυτό ορίζει – μεταξύ άλλων – την καταπολέμηση των διακρίσεων εις βάρος των μεταναστών. Σε αυτό αντιτάχθηκε έντονα η ακροδεξιά.

 Πηγή: newsbomb.gr

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 18/10/2018

 

Από το 2014 και µπροστά στην αδράνεια άλλων φορέων σχετικά µε τους πολιτιστικούς και ιστορικούς θησαυρούς του νοµού µας, περιοδικά και όσο επέτρεπαν τα λιγοστά µέσα που διαθέτουµε... προσπαθήσαµε να κινήσουµε το ενδιαφέρον των πολιτών ιδιαίτερα στην περιφέρεια για σηµαντικά γεγονότα που ήταν και παραµένουν παραπεταµένα για τον κύριο αριθµό των συµπατριωτών µας.

Τέτοια είναι η ανάδειξη του Νεωρίου των Οινιαδών, της Ναυµαχίας που έγινε στα ύδατα της Παραχελωϊτιδας (η λεγόµενη της Ναυπάκτου), του χαµένου Δουλιχίου που παραχειµάζει αιώνες κάτω απ’ τα πόδια µας, της αρχαίας συµπολιτείας µε τις φηµισµένες καστροπόλεις κ.λπ...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένας ξεχωριστός διεθνής αγώνας τοξοβολίας, με την ονομασία “LEPANTO TFG ARCHERY" από τον Δήμο Ναυπακτίας την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας, τον Α.Σ. Πέλοπας, τους Hellas Archery  και την περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε». 
Ο αγώνας υλοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στις 10:00 περιφερειακά στο δάσος του ενετικού κάστρου της Ναυπάκτου καθώς και στα καλντερίμια της παλαιάς πόλης, με τους 90 και πλέον αθλητές από 15 και πλέον σωματεία τοξοβολίας, απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό  να βαθμολογούνται για την ευστοχία τους σ’ ένα αγώνα πεδίου Total Field Game.
Ο συνδυασμός  του αθλήματος της τοξοβολίας με τον χώρο του ενετικού κάστρου και της  επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, καθώς και με  τις εκδηλώσεις της αναπαράστασης της ναυμαχίας και τις παρελάσεις, αποτέλεσαν σημαντικό λόγο αυξημένης συμμετοχής και αποτελούν εγγύηση για πολλή μεγαλύτερη συμμετοχή, ιδίως από το εξωτερικό, το 2019.

Ευχαριστούμε θερμά:
Τους υποστηρικτές μας:  Arla PROTEIN, χαλβά Όλυμπος, νερό Κορπή, τα δημητριακά της Nestle CLUSTERS & Fitness, DEPEND sports.
Τους συνεργαζόμενους φορεις: Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, Δασαρχείο Ναυπακτίας, Πυροσβεστική Ναυπάκτου και την ομάδα διάσωσης Ι.Π. Μεσολογγίου ΕΟΕΔ
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και συνοδούςκαι ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την 448η επέτειο της Ναυμαχίας Ναυπάκτου, στις 12 & 13 Οκτωβρίου 2019.

 

Χιλιάδες βλέμματα τράβηξε και η φετινή αναπαράσταση της ναυμαχίας της Ναυπάκτου στο λιμάνι της πόλης. Η σύγκρουση των δύο στόλων χριστιανών και Οθωμανών, το 1571 έμεινε στην ιστορία για το μεγάλο αριθμό σκαφών που ενεπλάκησαν, την τακτική που εφαρμόστηκε αλλά και το πλήγμα που κατάφερε στην μέχρι τότε υπεροχή των Τούρκων στη θάλασσα.

Εκατοντάδες ντόπιοι και επισκέπτες βρέθηκαν στο λιμάνι και παρακολούθησαν την αναπαράσταση που και φέτος είχε κάτι το ξεχωριστό. Μετά το τέλος της σύγκρουσης των δυο στόλων, δεκάδες βεγγαλικά φώτισαν τον Ναυπακτιακό ουρανό σηματοδοτώντας την νίκη των Χριστιανών. Αρκετοί ήταν και οι προσκεκλημένοι που βρέθηκαν στις θέσεις των επισήμων, όπως ο γενικός γραμματέας του  υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Διονύσης Τεμπονέρας που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, οι βουλευτές Μάριος Σαλμάς και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, εκπρόσωπος του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, εκπρόσωποι των αστυνομικών, πυροσβεστικών και λιμενικών αρχών, ο δήμαρχος Ναυπακτίας και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του δήμου.

Με την ονομασία Ναυμαχία της Ναυπάκτου παρέμεινε στην ιστορία η ναυμαχία που έγινε στις 7 Οκτωβρίου 1571 αφενός μεν μεταξύ των ενωμένων στόλων της Ισπανίας, Βενετίας, Γένοβας, των Ιπποτών της Μάλτας, του δουκάτου της Σαβοΐας, του δουκάτου του Ουρμπίνο, του μεγάλου δουκάτου της Τοσκάνης και του Πάπα υπό την ονομασία Lega Santa (Ιερή Ένωση) αφετέρου δε του ενιαίου στόλου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στις Εχινάδες Νήσους, 60 χλμ. μακριά από την πόλη της Ναυπάκτου και πολύ κοντά στο Μεσολόγγι και την Κεφαλονιά. Η δε ονομασία της καθιερώθηκε επειδή τότε ολόκληρος ο Κόλπος λεγόταν από τους Ενετούς "Κόλπος της Ναυπάκτου". Οι Δυτικοί ιστορικοί χρησιμοποιούν την ονομασία Ναυμαχία του Λεπάντο (Naval Battle of Lepanto), από το μεσαιωνικό όνομα της πόλης. 

To πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Ναυπακτίας για  τον εορτασμό της 447ης επετείου από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον:

 

Τρίτη 2 Οκτωβρίου και ώρα 8:30μ.μ.

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Etel Adnan, Εξόριστες λέξεις" 2007. 

Παραγωγή: Cinergon. Συμπαραγωγή: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου / ΕΡΤ.

Ακολουθεί  συζήτηση με την σκηνοθέτη Βουβούλα Σκούρα και την επιμελήτρια Magda Cirillo, στο πλαίσιο του heylepanto! vol.2 και της έκθεσης της Etel Adnan, "Χαρτιά | Papers".

 

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου και ώρα 9:00μ.μ.

"Σμύρνη: μουσικός κοσμοπολιτισμός".

Μουσική βραδιά με τους: Ελένη Αναγνωστοπούλου (τραγούδι, κρουστά), Φώτη Αναγνωστόπουλος (ούτι, λύρα, τραγούδι), Σπύρο Δελέγκο (μαντολίνο, λάφτα, τραγούδι), Γιάννη Παναγιωτόπουλο (ούτι, λύρα, τραγούδι).

Επιμέλεια: Σπύρος Δελέγκος, εθνομουσικολόγος.

 Ίδρυμα Μπότσαρη

Είσοδος ελεύθερη

 

O ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.Κ.Α Κ.Κ.Υ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΣΙΑΜΑΝΤΑΣ

Ένας ξεχωριστός διεθνής αγώνας τοξοβολίας, με την ονομασία  “LEPANTO TFG ARCHERY 2018” διοργανώνεται από τον Δήμο Ναυπακτίας την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας, τον Α.Σ. Πέλοπας, τους Hellas Archery  και την περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε», την Κυριακή 07 Οκτωβρίου 2018, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ναυμαχίας Ναυπάκτου 1571.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί το πρωί της Κυριακής στις 10:00 περιφερειακά στο δάσος του ενετικού κάστρου της Ναυπάκτου καθώς και στα καλντερίμια της παλαιάς πόλης, με τους αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό  να βαθμολογούνται για την ευστοχία τους σ’ ένα αγώνα πεδίου TFG, όπως ονομάζεται. Ο συνδυασμός  του αθλήματος της τοξοβολίας με τον χώρο του ενετικού κάστρου και της  επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, με τις εκδηλώσεις της αναπαράστασης και τις παρελάσεις στις 06 Οκτωβρίου, είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσουν συμμετέχοντες και επισκέπτες.

*Η τοξοβολία πεδίου Total Field Game γίνεται στην φύση με τους τοξότες, που πολλές φορές είναι με παραδοσιακές στολές εποχής της χώρας τους, να κάνουν βολές σε στόχους με άγνωστες αποστάσεις, από τα 10 έως τα 50 μέτρα, τοποθετημένους σε πλαγιές, και φυσικά εμπόδια και ακανόνιστες φυσικές συνθήκες. Πραγματοποιείται σε ανοιχτό στίβο πολλαπλών στόχων και αποστάσεων, ενταγμένο στο φυσικό περιβάλλον με τις αντίστοιχες διαφοροποιήσεις ως προς τη φύση και την κλίση του εδάφους, τα εμπόδια, τον φυσικό φωτισμό και την σκίαση των στόχων. Το γεγονός ότι οι αποστάσεις δεν είναι προκαθορισμένες, αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για την εύστοχη βολή. Οι κανονισμοί έχουν γίνει έτσι που να αγκαλιάζουν όλες τις κατηγορίες τοξοτών και όλα τα είδη των τόξων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σελίδα 1 από 8

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία