Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο προγραμματισμός υλοποίησης σημαντικών έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου εξετάστηκε σήμερα Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 κατά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα στο Νοσοκομείο της πόλης. Πρόκειται για παρεμβάσεις με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 2 εκατ. ευρώ, οι οποίες αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου, όπως επίσης και την προμήθεια βιοϊατρικού εξοπλισμού.

 «Η δημόσια υγεία είναι αγαθό αδιαπραγμάτευτο και αυτονόητο δικαίωμα για κάθε πολίτη. Η Περιφέρεια καθημερινά δίνει την δική της μάχη, ώστε ελλείψεις που διαπιστώνονται στις δομές της δημόσιας υγείας, να καλύπτονται στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Παράλληλα, στο πλαίσιο του σχεδιασμού μας να καταστήσουμε τη Δυτική Ελλάδα Ενεργειακή Περιφέρεια, καταφέραμε και εντάξαμε τα μεγάλα νοσοκομεία της περιοχής μας στο Επιχειρησιακό μας Πρόγραμμα, προκειμένου να υλοποιήσουν σημαντικές παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης», ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας.

Σημειώνοντας, επίσης, ότι «ακόμα και σε συνθήκες δύσκολες δεν σταματήσαμε να μεριμνούμε για τις υποδομές στην δημόσια υγεία, για τον εξοπλισμό των νοσοκομείων μας, για το καλύτερο επίπεδο υπηρεσιών προς τον πολίτη».

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προσωπικά τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και την Ειδική Υπηρεσία του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι τα οφέλη που θα προκύψουν είναι σημαντικά. Ενδεικτικά ανέφερε ότι από την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου εκτιμάται ότι θα εξοικονομούνται ετησίως 250.000 ευρώ, «όσο κοστίζει ένας αξονικός τομογράφος», επεσήμανε.

Επίσης ανέφερε ότι στο πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης θα υπάρχει πρόβλεψη για καυστήρα φυσικού αερίου, ώστε στο νοσοκομείο να υπάρχει η υποδομή για τη σύνδεση του με τα συστήματα μεταφοράς αερίου, εφόσον δρομολογείται και η τροφοδοσία του Πύργου.

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου ενημέρωσε ότι και για τα δύο έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια οι διαδικασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο κι εκτίμησε ότι είναι εφικτό να δημοπρατηθούν εντός του Μαρτίου.

Τα έργα που υλοποιούνται

Το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου είναι μεταξύ των νοσηλευτικών μονάδων που έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και πρόκειται να αναβαθμιστεί ενεργειακά. Οι χρηματοδοτούμενες παρεμβάσεις στα κτίρια ύψους 1,5 εκατ ευρώ, εκτός από τις απαραίτητες βελτιώσεις στη θερμομόνωση για τη μείωση των θερμικών απωλειών, περιλαμβάνουν και σημαντικές παρεμβάσεις στα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα (αλλαγή φωτισμού με LED, αλλαγές κινητήρων κλιματιστικών μονάδων με χρήση inverter κλπ), για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους, αλλά και της παραγωγής ανανεώσιμων μορφών ενέργειας (ΑΠΕ) με την τοποθέτηση κεντρικών ηλιοθερμικών συστημάτων για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης καθώς και φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Με τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης θα επιτευχθεί καλύτερη ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, έξυπνη διαχείριση με τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Επίσης χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» η Προμήθεια Βιοϊατρικού Εξοπλισμού, ύψους 410.000 ευρώ. Το έργο αφορά σε νέο εξοπλισμό όπως ένας σταθμός με Παρακλίνια Μόνιτορ για την Μ.Ε.Θ., ένας υπερηχοτομογράφος ακτινολογικού, αναπνευστήρες, δύο αναισθησιολογικά μηχανήματα, ένας ψηφιοποιητής ακτινολογικού, ένας ηλεκτροεγκεφαλογράφος κ.α..

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, εκ μέρους της Περιφέρειας συμμετείχαν ακόμα η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου και ο Προϊστάμενος Μονάδα Β1: Διαχείρισης Πράξεων Αξόνων Προτεραιότητας 1,3,4 του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020 Νικόλαος Θωμόπουλος.

 

«Με σεβασμό στον άνθρωπο, με συναίσθηση του χρέους και της ευθύνης μας, νοιαζόμαστε για τον πολίτη και υλοποιούμε ένα σχέδιο δράσης πρωτοποριακό για τα δεδομένα της χώρας. Σε εποχή κρίσης, με νοικοκύρεμα και αδαμάντινη διαχείριση, διαμορφώνουμε και στηρίζουμε δομές που έχει ανάγκη η κοινωνία και ιδιαίτερα οι ευάλωτοι συμπολίτες μας». Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, περιέγραψε το σημαντικό έργο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που σήμερα Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

Ο Περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε έργα που υιοθετήθηκαν και υλοποιήθηκαν και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, τα οποία απευθύνονται σε άτομα με Αναπηρίες.

Ενδεικτικές περιπτώσεις είναι οι στέγες υποστηριζόμενες διαβίωσης, όπως το Ειδικό Κέντρο «Παναγία Ελεούσα» στο Αγρίνιο, οι κτηριακές εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, το προς παράδοση κτήριο του Συλλόγου «Μαχητές», η Μονάδα Σπαστικών Παίδων στην Πάτρα, το νέο κτίριο ΕΚΑΜΕΑ Αιγίου κ.α.,  έργα που υλοποιήθηκαν ή δρομολογούνται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Ο κ. Κατσιφάρας ευχαρίστησε ιδιαίτερα το προσωπικό για τη συμβολή του, τονίζοντας: «Το έργο μας είναι συλλογικό. Στον ίδιο δρόμο συνεχίζουμε και εστιάζουμε στην αλληλεγγύη και τη  φροντίδα για τον συνάνθρωπο».

Παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος - βοηθός Περιφερειάρχη για θέματα Υγείας και Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, που με τη σειρά τους ευχήθηκαν στο προσωπικό υγεία και δύναμη για τη συνέχιση του έργου τους.

Την πίτα ευλόγησε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού πατήρ Νεκτάριος Κωτσάκης.

Για τα προβλήματα που παρουσιάζει η Γέφυρα στη θέση Κουζούλι, στην Τοπική Κοινότητα Βροχίτσα της Π.Ε. Ηλείας ενημέρωσαν σήμερα Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, ο πρόεδρος της Βροχίτσας Δημήτριος Δημητρουλόπουλος αλλά και εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων Κορυφής και Αμπελώνα.

Κατά τη συνάντηση ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης ότι η Γέφυρα που συνδέει τα όμορα χωριά της Ηλείας με την πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας τον Πύργο, έχει υποστεί καθίζηση. Ο κ. Κατσιφάρας  κατανόησε την αναγκαιότητα για  άμεσες παρεμβάσεις  και τόνισε πως οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας θα εξετάσουν λεπτομερώς τα προβλήματα που έχουν προκύψει προς αναζήτηση λύσης.

«Μεταξύ των εναλλακτικών λύσεων εξετάζεται κατά πόσο θα συμβάλει στην οριστική λύση του προβλήματος η νέα γέφυρα που μελετάται σε απόσταση 80 μέτρων από την υφιστάμενη Γέφυρα του δημοτικού δρόμου Κουζούλι – Βροχίτσας»  δήλωσε ο Περιφέρειαρχης.   

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν τα μέλη της Τοπικής Ενότητας Βροχίτσας Κωνσταντίνος Ψυχογιός και Αθανάσιος Καστανάς. Από την Τοπική Ενότητα Κορυφής ο Γρηγόρης Κανελλόπουλος και από την Τοπική Ενότητα Αμπελώνα ο Χρήστος Γαλανόπουλος.

Για την πρόοδο του έργου συντήρησης και αναβάθμισης της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων ενημερώθηκε σήμερα Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας ο οποίος βρέθηκε, αρχικά, στην γέφυρα Αχελώου όπου αυτή την περίοδο βρίσκονται σ’ εξέλιξη εργασίες.

Παράλληλα, επισκέφθηκε και τον χείμαρρο Εριμήτσας όπου ξεκίνησαν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

«Σταθερή μέριμνα της Περιφέρειας είναι οι δρόμοι μας να είναι ασφαλείς και σε καλή κατάσταση. Η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο τμήμα της που διέρχεται απ’ την Αιτωλοακαρνανία, εξακολουθεί να είναι βασικός συγκοινωνιακός άξονας της περιοχής. Η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει πόρους ώστε ν’ αντιμετωπιστούν οι ανάγκες, να βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες, με ασφαλτικά έργα, έργα βελτίωσης της σήμανσης, έργα πρασίνου, χωματουργικές και τεχνικές εργασίες κ.α.», τόνισε ο κ. Κατσιφάρας.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά,  ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νικόλαος Μπαλαμπάνης και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της ΠΔΕ Βασίλης Λοτσάρης.

Σε δήλωσή του ο κ. Λύτρας επεσήμανε ότι «με χρηματοδότηση απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων παρεμβαίνουμε στην εθνική οδό Αντιρρίου –Ιωαννίνων, αποκαθιστούμε τις φθορές και αναμορφώνουμε τις συνθήκες κυκλοφορίας, με γνώμονα την ασφάλεια των οδηγών».

Μαζί με τις ασφαλτικές εργασίες –για το σύνολο του έργου- προβλέπονται εργασίες καθαρισμού των τάφρων, επισκευές και συντηρήσεις μικρών τεχνικών έργων όπως φρεάτια και αγωγοί, συντήρηση και αποκατάσταση των στηθαίων ασφαλείας ή αντικατάσταση τους με νέα, διαγραμμίσεις, εργασίες ηλεκτροφωτισμού κ.α.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 6 εκατομμύρια ευρώ.

Επόμενο βήμα για την συντήρηση, την αποκατάσταση και την άρση της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας είναι, μέσα στο επόμενο διάστημα, η υπογραφή νέα σύμβασης που θα εστιάζει το τμήμα από Γέφυρα Αχελώου έως Κουβαρά, όπου θ’ απομακρυνθεί η παλαιά ασφαλτική στρώση και θα γίνουν εκτεταμένες ασφαλτικές εργασίες και ενίσχυση του εδαφικού υποβάθρου, όπου απαιτείται.

Στο μεταξύ, ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε και τον χείμαρρο Ερημίτσας όπου ξεκίνησαν έργα σε μήκος 12 χιλιομέτρων. Η παρέμβαση αφορά καθαρισμό της κοίτης και καθαιρέσεις κατεστραμμένων τεχνικών έργων στις θέσεις Σκουτερά, κατάντη Νέας Αβόρανης, κατάντη γέφυρας εθνικής οδού έως στη λίμνη Λισιμαχεία.

Αντίστοιχης έκτασης αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις θα γίνουν, επίσης, στον ποταμό Ίναχο και στον ποταμό Εύηνο, με συνολικό προϋπολογισμό 1,2 εκ. ευρώ. 

Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=z4Mj5ItkIzQ

Την απόλυτη στήριξή του στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, εξέφρασε ο βουλευτής και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης, «Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας», Ανδρέας Κατσανιώτης, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε το μεσημέρι της Τρίτης στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης της Αχαΐας.

Εισαγωγικά, ο κ. Κατσανιώτης ανέφερε τα εξής:

«Βρισκόμαστε σε μια μακρά προεκλογική περίοδο, με τη χώρα σε πολύ δύσκολη εποχή. Τα εθνικά θέματα είναι ανοιχτά, η οικονομία χωλαίνει, η κοινωνία υποφέρει και… οι υπουργοί της παραπαίουσας κυβέρνησης τσακώνονται μεταξύ τους.

Μπροστά σε αυτή την οικτρή πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί πάλι να κρυφτεί και να ξεγελάσει τους πολίτες. Και το κάνει χρησιμοποιώντας και την αυτοδιοίκηση, στηρίζοντας κάποιους μέχρι πρότινος αντιπάλους του, που όμως φαίνεται πως και οι ίδιοι ήσαν πάντα πρόθυμοι να συνταχθούν μαζί του.

Κάτι τέτοιο συνέβη και στην περιοχή μας, όπου πιστεύω ακράδαντα πως η στήριξη του κ. Τσίπρα στον κ. Κατσιφάρα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν ήταν ζήτημα συγκυρίας ή ανάγκης, ούτε και εμπιστοσύνης στις ικανότητες και το έργο του κ. Κατσιφάρα. Αλλά ήταν το «προϊόν» μίας πολιτικής συναλλαγής που υπήρξε τα τελευταία 3,5 χρόνια. Ο κ. Κατσιφάρας δεν διεκδίκησε από την κυβέρνηση, υπήρξε βολικός και καλός με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Σπίρτζη και αυτοί του το ανταποδίδουν, παρέχοντας στήριξη στις εκλογές.

Απέναντι σε αυτή την λογική, η Νέα Δημοκρατία επέλεξε τον Νεκτάριο Φαρμάκη, έναν νέο και αυτοδημιούργητο επιστήμονα και επαγγελματία, που είναι αυτοδιοικητικός και γνώστης των θεμάτων της Περιφέρειας. Είναι ένας άνθρωπος που θα τον κρίνουμε για τις ικανότητες και όχι για την καταγωγή του, που θα μας πείσει για το νέο σχέδιο που έχει για τον τόπο μας. Είμαι σίγουρος πως ο Νεκτάριος Φαρμάκης θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. Και είμαι σίγουρος πως έχει έρθει η ώρα να τελειώνουμε με το παλιό…»

Επίσης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Κατσανιώτης ανέφερε τα εξής:

- Για τις φήμες παραίτησής του από το Περιφερειακό Συμβούλιο: «Δεν στοχεύω να παραιτηθώ γιατί έχω μάθει να υπηρετώ τους θεσμούς και όχι να τους εργαλειοποιώ. Θυμίζω πως όταν εκλέχτηκα βουλευτής, επίσης δεν παραιτήθηκα από το Περιφερειακό Συμβούλιο γιατί οι πολίτες με είχαν τιμήσει και με αυτή τη θέση, στην οποία είχα υποχρέωση να ανταποκριθώ. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Ο Νεκτάριος Φαρμάκης, εξάλλου, πρέπει να έχει όλο τον χρόνο να μπορεί να διαμορφώσει τον δικό του σχεδιασμό, το δικό του πρόγραμμα και τον δικό του συνδυασμό».

- Για το έργο του απερχόμενου Περιφερειάρχη: «Το έργο του κ. Κατσιφάρα θα το κρίνουν οι πολίτες και όχι τα κόμματα που τον στηρίζουν. Η κοινωνία θα κρίνει τι είπε και τι έκανε, η κοινωνία θα αποφασίσει εάν φταίει για το ότι είμαστε πρώτοι σε ανεργία και τελευταίοι σε ανάπτυξη. Το μόνο βέβαιο πάντως είναι πως ότι λέει ο κ. Κατσιφάρας από σήμερα και μετά, είναι προεκλογικό! Και για όσα λέει, θα καλείται να απαντήσει γιατί «τώρα» και όχι τα προηγούμενα 3,5 χρόνια…»

- Για τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας που αναφέρονται σε «άλμα στον τουρισμό», «ανάπτυξη», κλπ: «Όταν είσαι τελευταίος είναι εύκολο να γίνεις προτελευταίος. Και πάλι όμως μετράς τον εαυτό σου με τον πάτο, όχι με την κορυφή. Οι ανακοινώσεις της Περιφέρειας για τουριστική ανάκαμψη είναι η αποθέωση της δημιουργικής λογιστικής. Ανακοίνωση… ποσοστών. Στη λογική «πέρυσι ήρθε ένας τουρίστας και φέτος ήρθαν δύο, άρα έχουμε 100% αύξηση…». Δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση αυτή…».

- Γιατί δεν θέλησε να είναι ο ίδιος και πάλι υποψήφιος Περιφερειάρχης: «Γιατί δεν είναι ωραίο να αλλάζεις συνέχεια καπέλα. Έδωσα έναν πολύ ωραίο αγώνα για την Περιφέρεια που μου έμαθε πολλά και με βοήθησε πολύ. Αφότου χάσαμε την Περιφέρεια, έστω και για τόσο λίγο, έθεσα τον εαυτό μου στην κρίση των πολιτών ως βουλευτής και οι πολίτες με εμπιστεύτηκαν. Έχω μάθει να τιμώ την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και όχι να αλλάζω θέσεις και ρόλους, κατά το δοκούν. Είναι δεδομένο πως θα είμαι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής. Δεν θα μπορούσα να είμαι και υποψήφιος Περιφερειάρχης».

- Για το ενδεχόμενο ταυτόχρονων εκλογών: «Το δίλημμα του κ. Τσίπρα είναι αν θα χάσει σε 4 κάλπες ή αν θα χάσει τέσσερις φορές. Η κυβέρνησή του βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση και κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πότε θα καταρρεύσει, αλλά φαίνεται πως προσπαθεί να μπερδέψει και να αποπροσανατολίσει τους πολίτες με ταυτόχρονες εκλογές. Αυτό, ωστόσο, είναι έγκλημα κατά της δημοκρατίας, έγκλημα και κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γιατί όποιος πιστεύει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να δώσει χώρο και χρόνο στους ανθρώπους της και στις τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν απερίσπαστοι και χωρίς τη φόρτιση των θεμάτων της κεντρικής πολιτικής. Αλλά ακόμα και αυτή η επιλογή είναι μία απόδειξη του κυνισμού του κ. Τσίπρα, τον οποίο δεν τον ενδιαφέρει ούτε η χώρα, ούτε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρά μόνο η δική του πολιτική επιβίωση και διάσωση».

Την ανακατασκευή της Γέφυρας του χειμάρρου Ρούσκουλα, που βρίσκεται στο Δήμο   Ανδραβίδας - Κυλλήνης στην ΠΕ Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα στη νότια είσοδο της πόλης της Νέας Μανωλάδας, ενέκρινε στην τελευταία συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή και πρόκειται να συζητηθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο για ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η πρόταση ένταξης του έργου έχει τίτλο: «Ανακατασκευή Γέφυρας στο Χείμαρρο Ρούσκουλα στη Νέα Μανωλάδα της   Π.Ε. Ηλείας», προϋπολογισμό 730.000,00 ευρώ και αναμένεται να ενταχθεί στη ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος έτους 2018.

«Πρόκειται για ένα έργο που θα διευκολύνει την πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής, καθώς   αποτελούσε αίτημά τους. Σχεδιάσαμε το έργο, υλοποιήσαμε τη μελέτη και τώρα προχωρούμε στην υλοποίηση του έργου», τόνισε   ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

 «Η αποκατάσταση της γέφυρας σκοπό έχει να δημιουργήσει άμεση και ασφαλή πρόσβαση, μέσω της ανακατασκευής αυτής, των περίοικων της περιοχής της Νέας Μανωλάδας προς την Ε.Ο. Πύργου – Πατρών, αλλά και στα πλησιέστερα προς αυτή μεγάλα οικιστικά κέντρα, όπως για παράδειγμα της Βάρδας», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Γεώργιος Γεωργιόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ηλείας Γιάννης Αρβανιτάκης, αναφέρθηκε στην   αναγκαιότητα του έργου,   επισημαίνοντας ότι η ευρύτερη περιοχή περιλαμβάνει αγροτικές καλλιέργειες με αποτέλεσμα να παρατηρείται αυξημένη κίνηση οχημάτων   (αγροτικά, φορτηγά μεταφοράς ευπαθών προϊόντων) και θα πρέπει να διευκολύνεται η άμεση   πρόσβαση προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σελίδα 1 από 9

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία