Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Με τη συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλ/νίας, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αιτ/νίας και τη στήριξη του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μεσολογγίου, την Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Απριλίου, οι Γιατροί του Κόσμου θα προσφέρουν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες όπως οδοντιατρικό, παιδιατρικό, καρδιολογικό και γυναικολογικό έλεγχο.

Οι εξετάσεις θα γίνουν στο χώρο του ΚΑΠΗ Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου (οδός Σ. Τρικούπη 31) και ώρες 9.00 π.μ. έως 17.00 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 26313-63417

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου ενημερώνει ότι στις 15/04/2019 ημέρα Δευτέρα και στις 16/04/2019 ημέρα Τρίτη και ώρα 09:00 π.μ με 17:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν δωρεάν Ιατρικές εξετάσεις από τους «Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδος» στο χώρο του ΚΑΠΗ του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου (Σπύρου Τρικούπη 31).

Οι εξετάσεις θα περιλαμβάνουν:       

  • Οδοντιατρικό έλεγχο - κλινική εξέταση, ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής
  • Καρδιολογικό έλεγχο - κλινική εξέταση / ακρόαση, μέτρηση πίεσης, καρδιογράφημα
  • Παιδιατρικό έλεγχο - κλινική εξέταση, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών
  • Γυναικολογικό έλεγχο - ψηλάφηση μαστού, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στην διεύθυνση Σταυροπούλου 31 (Ραδιομέγαρο) και στα τηλέφωνα: 2631363417 Fax: 2631363457  από Δευτέρα έως Παρασκευή  08:00π.μ – 16:00μ.μ προκειμένου να προγραμματιστεί ραντεβού με τις παραπάνω ειδικότητες.

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στις 22 Μαρτίου 2019, ημέρα Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί Ολοκληρωμένη Ιατρική Παρέμαση στο Κ.Υ. Ανω Χώρας Ναυπάκτου (ώρα έναρξης 9.00 π.μ.- 15.00 μ.μ.)

Σε συνεργασία: Mε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την  6η ΥΠΕ, το Δήμο Ναυπάκτου, την Καρδιολογική κλινική του Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας», την Καρδιολογική κλινική του Γ.Ν. Πατρών, την Μ/Γ κλινική του Γ.Ν.Πατρών « Ο Άγιος Ανδρέας», την Ενδοκρινολογική κλινική του Π.Π.Ν. Πατρών, Κ.Υ. Ανω Χώρας Ναυπάκτου.

Καρδιολογικός Έλεγχος: με τη χρήση φορητού Υπερηχογράφου – Καρδιογράφου.

Γυναικολογικός Έλεγχος: pap test - Διακολπικός υπέρηχος.

Ενδοκρινολογική κλινική εξέταση : με τη χρήση φορητού Υπερηχογράφου.

Πνευμονολογική κλινική εξέταση: Σπιρομετρικός έλεγχος.

Δωρεάν ιατρικό έλεγχο, με στόχο την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων υγείας των πολιτών, πρόκειται να πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο εφαρμογής του ετήσιου σχεδίου δράσης για την πρόληψη και προαγωγή υγείας των πολιτών.

Η δράση γίνεται σε συνεργασία με την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας «Υγεία για Όλους», το Δημοτικό Διαμέρισμα Λάμπειας (κοινότητα Δίβρης), το Δήμο Ερυμάνθου και το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας.       

Ειδικότερα, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου ομάδα εξειδικευμένων γιατρών, θα εξετάσουν δωρεάν, στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας. κατοίκους όμορων περιοχών, που είναι απομακρυσμένες από μεγάλα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα και είναι οικονομικά ευάλωτοι.

Την ίδια μέρα, το ιατρικό επιστημονικό προσωπικό θα επισκεφθεί και τις Φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών, προκειμένου να εξεταστούν δωρεάν οι κρατούμενοι, που αποτελούν μία ιδιαίτερη πληθυσμιακή ομάδα.

Τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, αντίστοιχη ομάδα επιστημόνων θα βρίσκεται στη Δίβρη, στο Περιφερειακό Ιατρείο της κοινότητας, προκειμένου να συνεχιστούν οι ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους του συγκεκριμένου Δημοτικού Διαμερίσματος και της ευρύτερης περιοχής.

Στον ιατρικό έλεγχο περιλαμβάνονται:

Γυναικολογική κλινική εξέταση- test pap, κατά ‘’Παπανικολάου’’- διακολπικός υπέρηχος

Καρδιολογικός έλεγχος- screening, με την χρήση φορητού Καρδιογράφου – Υπερηχογράφου

Ενδοκρινολογικός έλεγχος, με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου

Ψυχιατρική κλινική εξέταση (κρατουμένους φυλακών)

Πνευμονολογικός έλεγχος- σπιρομέτρηση

Ακτινολογικός έλεγχος άνω – κάτω κοιλίας, με την χρήση φορητού υπερηχογράφου (κρατουμένους φυλακών)

Αγγειολογική κλινική εξέταση – εκτίμηση αναγκών υγείας

 

 

Στο Δήμο μας λειτουργεί το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στον τόπο μας. Το Πρόγραμμα καλύπτει τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, αλλά και όλους όσους επιθυμούν να ελέγξουν άμεσα και εύκολα την κατάσταση της υγείας τους.

Οι εξετάσεις που πραγματοποιεί δωρεάν ο Γενικός Ιατροί κ. Ποσονίδης Κων/νος στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγγελοκάστρου στο πλαίσιο του Προγράμματος Τηλεϊατρικής Vodafone, περιλαμβάνουν ηλεκτροκαρδιογράφημα, έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας για την πιθανότητα άσθματος, μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης, μέτρηση πίεσης, μέτρηση του κορεσμού του αίματος σε οξυγόνο, μέτρησης ολικής χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, καθώς και υπηρεσίες πρόληψης για την εμμηνόπαυση και τη οστεοπόρωση

Οι εξετάσεις αυτές, εφόσον ο Γενικός Ιατρός το κρίνει απαραίτητο, μεταφέρονται αυτόματα στους καρδιολόγους/πνευμονολόγους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, οι οποίοι αποστέλλουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση με τον ίδιο αυτόματο τρόπο.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και συμμετέχουν επιπλέον σε αυτό το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας και η εταιρεία Vidavo.

Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής υλοποιείται με την υποστήριξη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων- Ηπείρου & Δυτ. Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα μπορείτε να καλέσετε στo τηλέφωνο 2641093206, Περιφερειακό Ιατρείο Αγγελοκάστρου.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

 

 

Το πρόγραμμα «Υγεία για όλους» θα πραγματοποιήσει Ιατρική παρέμβαση στις 18/6/2017 από τις 9.00 π.μ έως τη 1.00 μ.μ στο Αιτωλικό με την συμμετοχή της 6ης Υ.Π.Ε , του Δήμου Μεσολογγίου, των Ιατρικών Συλλόγων Μεσολογγίου, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ι.Π.Μεσολογγίου.

Με την Επιστημονική ευθύνη: Της Α΄Π. Παιδιατρικής κλινικής του Π.Π.Ν «Αγία Σοφία», της Β ΄Μαιευτικής-Γυναικολογικής κλινικής ΕΚΠΑ Π.Ν «Αρεταίειο», του Κ.Υ Αιτωλικού, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Στην Ιατρική παρέμβαση περιλαμβάνονται:

* Παιδιατρική κλινική εξέταση- εμβολιασμός παιδιών, ρομά (σχολικής και προσχολικής ηλικίας).
* Γυναικολογικός έλεγχος : Λήψη κολπικού επιχρίσματος test pap, κατά «Παπανικολάου» -Διακολπικός υπέρηχος.
* Εκτίμηση αναγκών Υγείας από Γενικούς Ιατρούς.
* Καρδιολογικός έλεγχος screening με την χρήση φορητού υπερηχογράφου- καρδιογράφου.

Ο Δ/ΝΤΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία