Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ΑΑΔΕ διοργανώνει την Τρίτη 18 Ιουνίου στις 11 π.μ. στον Πλάτανο Ναυπακτίας ημερίδα με θέμα: «Καταγραφή προβλημάτων των τοπικών Κοινωνιών απομακρυσμένων περιοχών με τις συναλλαγές στο TAXIS»

Η ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε Λογιστές και Επιχειρηματίες.

Στο περιθώριο της ημερίδας θα συζητηθούν και θέματα που αφορούν το Μητρώο, το ΦΠΑ, τις Δηλώσεις, τις Ρυθμίσεις και ότι άλλο θέμα τεθεί από τους παρευρισκόμενους.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ξενώνα «Τα Σπιτάκια της Ιφιγένειας».

Τον Συντονισμό της Δράσης έχουν:

Ο Περιφερειακός Δ/ντής Πατρών κ. Κοντογιάννης Χαράλαμπος

Ο Προϊστάμενος της ΔΟΥ Αγρινίου κ. Βαλσαμόπουλος Σπύρος

Ο Προϊστάμενος της ΔΟΥ Μεσολογγίου κ. Αυδής Βασίλης

Για τον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπάκτου
Ο Πρόεδρος
Αποστόλης Παπαϊωάννου

 

 

 

 

Πραγματοποιήθηκαν στις 8 Ιουνίου, δύο ημερίδες eTwinning και Scientix σε σχολεία στο Μεσολόγγι και στη Ναύπακτο του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Πιο συγκεκριμένα, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου και στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου παρουσιάστηκαν οι ημερίδες eTwinning (http://www.etwinning.gr/) με τίτλο: «Σχεδιασμός ενός Ποιοτικού Συνεργατικού eTwinning έργου» και επίσης έγινε παρουσίαση της ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής πύλης του Scientix (http://www.scientix.eu/).

Στην ημερίδα eTwinning δόθηκε έμφαση στα κριτήρια που αφορούν στην απόκτηση της ετικέτας ποιότητας και ακολούθησε σχετική συζήτηση. Στην ενότητα του Scientix παρουσιάστηκαν οι θεματικές ενότητες που αφορούσαν στα Έργα (Projects) και στους Πόρους (Resources). Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο αρκετά πλούσιο υλικό που υπάρχει σε διδακτικές παρεμβάσεις στις φυσικές επιστήμες, καθώς και στα διαθέσιμα σχέδια διδασκαλίας που είναι προς ελεύθερη διάθεση για τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να αντλήσουν έμπνευση και να βελτιώσουν το διδακτικό τους έργο.

Ο πρεσβευτής του eTwinning και του Scientix κ. Γιωτόπουλος Γιώργος ανέλυσε διεξοδικά τα πιο πάνω θέματα, ενώ συζητήθηκαν και προτάσεις βελτίωσης με τη χρήση των πιο πάνω εκπαιδευτικών εργαλείων.

Ευχαριστίες αποδίδονται στους διευθυντές, κ. Ρήγα Κωνσταντίνο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου και στον κ. Ιωάννου Χρήστο, του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου για την αμέριστη υποστήριξη και βοήθεια τους για την επιτυχή ολοκλήρωση των ημερίδων καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018 – 2019.

 

Πρόσκληση παρακολούθησης ημερίδων eTwinning (Σχεδιασμός ενός Ποιοτικού Συνεργατικού eTwinning έργου) και Scientix για εκπαιδευτικούς Α’ Βαθμιας και Β’ Βαθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 08/06/2019, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου, Κολοκοτρώνη Πλώσταινα, Μεσολόγγι, (09:00 – 11:00) και στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, Λυγιάς Ναυπάκτου, Ναύπακτος (12:00 – 14:00).

Το Scientix (www.scientix.eu) προάγει και υποστηρίζει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο τη συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών που διδάσκουν τα αντικείμενα STEM (φυσικές επιστήμες, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά), των ερευνητών στον χώρο της εκπαίδευσης, των ιθυνόντων χάραξης πολιτικών και άλλων επαγγελματιών στην εκπαίδευση των STEM.

Το eTwinning (www.etwinning.gr) – Η Κοινότητα για τα σχολεία της Ευρώπης – είναι μια σφύζουσα κοινότητα εκπαιδευτικών από όλη την Ευρώπη, όπου τα μέλη της μπορούν να συμμετάσχουν σε πολλές δραστηριότητες, από συζητήσεις με συναδέλφους μέχρι την υλοποίηση συνεργατικών έργων, ενώ παράλληλα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ποικίλες ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης τόσο μέσω διαδικτύου όσο και διά ζώσης. Σήμερα το eTwinning είναι ίσως το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών στην ιστορία της εκπαίδευσης. Περισσότερα από 500.000 εκπαιδευτικοί σε 190.000 σχολεία έχουν εγγραφεί σε αυτό. Η καρδιά του eTwinning έγκειται σε μια πολυσύνθετη ψηφιακή πλατφόρμα, προσβάσιμη στο www.etwinning.net και διαθέσιμη σε 28 γλώσσες.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, κλικάρετε στον σύνδεσμο, κάτω από τις προσκλήσεις.

Πρόσκληση σχετικά με την ημερίδα στο Μεσολόγγι – 08/06/2019 στις 09:00 το πρωί.

Πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο για να δηλώσετε απευθείας συμμετοχή:

http://www.etwinning.gr/2011/events/reservations.php?id=1310


Πρόσκληση σχετικά με την ημερίδα στη Ναύπακτο – 08/06/2019 στις 12:00 το μεσημέρι.

Πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο για να δηλώσετε απευθείας συμμετοχή:
http://www.etwinning.gr/2011/events/reservations.php?id=1311


Υπεύθυνος διοργάνωσης workshop: Γιωτόπουλος Γεώργιος (ggiotop[at]sch.gr, ggiotop[at]gmail.com), Πρεσβευτής Δυτικής Ελλάδας.

Ο Δ/ντης του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Ειδ. Επιστήμονας, Συντονιστής Ομάδας Διαγωνιστικών διαδικασιών ΑΠΕ, Δρ. Διονύσιος Παπαχρήστου θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα που υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος διοργανώνει ο Α. Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και οι Ενεργειακές Κοινότητες που έχει συγκροτήσει, με κεντρικό θέμα τα έργα ΑΠΕ στην Αιτωλοακαρνανία.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 7:00 το απόγευμα, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Ένωσης Αγρινίου για την περαιτέρω αναζήτηση αναπτυξιακών ευκαιριών για τους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας, στη βάση του νέου θεσμικού πλαισίου και των δυνατοτήτων που σήμερα υπάρχουν, όπως αναλυτικά θα εξηγήσει το καθ’ ύλην αρμόδιο στέλεχος της ΡΑΕ, κ. Παπαχρήστου.

Σημειώνουμε ότι η Ένωση Αγρινίου αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που υπάρχουν στην ενεργειακή αγορά και δημιουργεί ένα νέο ενεργειακό περιβάλλον, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και στις δυνατότητες της περιοχής, με το όφελος να διαχέεται συνολικά στην τοπική οικονομία.

Πηγή: e-ea.gr

Τι είναι το πρόγραμμα «παίζω και γυμνάζομαι»

Το πρόγραμμα «Παίζω & Γυμνάζομαι» λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2019 και έχει στέγη στην οδό Δροσίνη 4, στο Μεσολόγγι. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για παιδιά πραγματοποιούνται δύο προγράμματα:

α. κινητικό και δημιουργικό παιχνίδι για παιδιά από 3 έως 12 ετών

β. ατομικές συνεδρίες προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής για ΑμεΑ.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη των βασικών κινητικών και αθλητικών δεξιοτήτων μέσα από το παιχνίδι.

Μέσα από αναπτυξιακά κατάλληλα προγράμματα(σχεδιασμός, στόχοι, επιδιώξεις, αξιολόγηση) το παιδί αναπτύσσει όλους τους βασικούς τομείς της ανάπτυξης (κινητικό, γνωστικό, κοινωνικό, συναισθηματικό).

Το παιδί έχει την ευκαιρία από μικρή ηλικία να αγαπήσει την άθληση και να αποτυπώσει στο μυαλό του την ανάγκη για δια βίου άσκηση, μέσα από έναν ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

Θα αναπτύξει επίσης το αίσθημα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του, θα αθληθεί, θα μάθει, θα κοινωνικοποιηθεί, θα διασκεδάσει!

Υπεύθυνος προγραμμάτων

Υπεύθυνος των προγραμμάτων είναι ο Ζαπαντιώτης Δημήτρης

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Ειδίκευση στην Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή

Απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α Αθηνών

Μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική και Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή» του Τ.Ε.Φ.Α.Α – Δ.Π.Θ (2018-2019)

1η Ημερίδα του «Παίζω & Γυμνάζομαι»

Το πρόγραμμα «Παίζω & Γυμνάζομαι» διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Τα οφέλη της Φυσικής Αγωγής στην παιδική ηλικία», το Σάββατο 8 Ιουνίου στο Ραδιομέγαρο (Σταυροπούλου 31) στο Μεσολόγγι, από τις 11 πμ έως τις 5 μμ.

Δηλώσεις συμμετοχών (η συμμετοχή είναι δωρεάν)

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, για οργανωτικούς λόγους, όμως, χρειάζεται να γνωρίζουμε τον αριθμό των συμμετεχόντων εγκαίρως. Γι’ αυτό παρακαλούμε να συμπληρώσετε άμεσα την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής. Η Γραμματεία θα επικυρώσει τη συμμετοχή σας και θα σας ενημερώσει μετά την παραλαβή του Δελτίου Εγγραφής.

Hλεκτρονική φόρμα συμμετοχής: http://tiny.cc/imerida
πληροφορίες - εγγραφές στο τηλ. 6992227421

Απευθύνεται

Σε γονείς, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθηγητές Φυσικής Αγωγής, προπονητές, ειδικούς παιδαγωγούς και σε όσους ασχολούνται με παιδιά.

Στόχος της Ημερίδας

α. να τονίσει τη συμβολή της άσκησης στην υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών
β. να ενθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους να ασχοληθούν με τη δημιουργία αναπτυξιακά κατάλληλων κινητικών προγραμμάτων για τα παιδιά
γ. η δημιουργία πλούσιων κινητικών ερεθισμάτων στα παιδιά από τη μικρή ηλικία και αποφυγή έκθεσής τους στην καθιστική ζωή
δ. να κατανοηθεί η κίνηση ως μέσον για την κινητική γνωστική κοινωνική και συναισθηματική μάθηση
ε. να δώσει ιδέες και λύσεις για τη φυσική δραστηριότητα του παιδιού στο σπίτι, στην αυλή, στο σχολικό περιβάλλον, στην πλατεία και τη γειτονιά.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας

11.00 Ώρα προσέλευσης-Εγγραφές
11.30 Εισαγωγή- Παρουσίαση του προγράμματος "Παίζω & Γυμνάζομαι"
12.00 "Το κινητικό παιχνίδι στην προσχολική και σχολική ηλικία" 
Ζαπαντιώτης Δημήτρης
12.45 Διάλειμμα
13.00 Το παιχνίδι ως εργαλείο της προσαρμοσμένης Φυσικής αγωγής για την ολόπλευρη ανάπτυξη των ΑμεΑ
Καζαντζής Γρηγόρης
13.45 Διάλειμμα
14.00 "Άσκηση και διατροφή στην παιδική ηλικία"
Ζαββός Αθανάσιος
14.45 Διάλειμμα
15.00 "Η επίδραση της Φυσικής Δραστηριότητας στην κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού"
Θεοδωροπούλου Γεωργία
15.45 Διάλειμμα
16.00 "Από τη θεωρία στην πράξη" (πρακτικό μέρος)
Ζαπαντιώτης Δημήτρης
17.00 Λήξη της Ημερίδας

Βιογραφικό ομιλητών:
1.Ζαββός Αθανάσιος
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, 
Εργοφυσιολόγος, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος. 
Π.Α.Ε Α.Ε.Κ- Ακαδημίες
2.Ζαπαντιώτης Δημήτρης
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Ειδίκευση στην Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή
Υπεύθυνος προγραμμάτων "Παίζω & Γυμνάζομαι"
3.Θεοδωροπούλου Γεωργία
Ψυχολόγος, "Αθλητική" Ψυχολόγος
4.Καζαντζής Γρηγόρης
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Ειδίκευση στην προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή
Καθηγητής Μουσικής Αγωγής
Αναπληρωτής ΚΦΑ στο Δημητρούκειο Ειδικό Σχολείο Μεσολογγίου

Ημερίδα με θέμα “Επίκαιρα προβλήματα και λύσεις στην ελαιοκαλλιέργεια” οργανώνεται από τις εκδόσεις ΑγροΤύπος (περιοδικό “Γεωργία-Κτηνοτροφία”, agrotypos.gr) σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου και με τη στήριξη της Bayer Ελλάς, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου στις 13 Μαΐου 2019.
Η ημερίδα απευθύνεται στους ελαιοκαλλιεργητές και γεωπόνους, της ευρύτερης περιοχής για να τους παρουσιάσει τις σύγχρονες λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η καλλιέργεια λόγω και της κλιματικής αλλαγής.
Έμπειροι ειδικοί επιστήμονες, από τους πιο καταξιωμένους στη χώρα μας, θα προτείνουν ολοκληρωμένες λύσεις για την αντιμετώπιση του δάκου, του γλοιοσπορίου, των ζιζανίων, των κοκκοειδών και άλλων εχθρών και επιπλέον θα επισημάνουν τις καλλιεργητικές εκείνες φροντίδες που μπορεί να οδηγήσουν στην καλύτερη δυνατή προστασία και απόδοση των ελαιοδένδρων.
Η αναγκαιότητα οργάνωσης των ελαιοκαλλιεργητών για την καλύτερη προώθηση και εμπορία των προϊόντων, που αποτελεί το τελικό στάδιο δικαίωσης όλων των προσπαθειών, περιλαμβάνεται στα θέματα της ημερίδας και θα συζητηθεί.
Πέρα από τους διακεκριμένους ομιλητές, μία ομάδα από έμπειρα στελέχη υπηρεσιακών και κλαδικών φορέων, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των προβλημάτων, θα συνεισφέρουν στο τελικό αποτέλεσμα με τις παρεμβάσεις και τη συμμετοχή τους στη συζήτηση.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη συζήτηση κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα μπορούν
να κάνουν ερωτήσεις και να παίρνουν απαντήσεις.

Η ημερίδα γίνεται στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Μεσολογγίου, τη Δευτέρα 13 Μαΐου (ώρα έναρξης 17.00).

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ
Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες:
ΑγροΤύπος τηλ. 210-61.42.550 & 80.64.002 , Εφη Χυδεριώτου
Α.Σ. Μεσολογγίου-Ναυπακτίας τηλ. 2631055222 , κινητό 6948372787, Βασίλης Γκουρνέλος

Σελίδα 1 από 32

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία