Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας υλοποιεί εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξουν κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα και τις διαρκώς μεταβαλλόμενες  εργασιακές συνθήκες. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ απαντούν σε αυτές τις ανάγκες, προωθώντας την ενδυνάμωση, τη δικτύωση, το συλλογικό πνεύμα, το πέρασμα από τη γνώση στην πράξη και την κοινωνική δράση σε τοπικό επίπεδο (σωματείο, σύλλογος, γειτονιά, κ.λπ.) μέσα από πιλοτικές ενέργειες κοινωνικής δράσης και δικτύωσης.

Τα προγράμματα είναι διάρκειας 50 ωρών, 30 ώρες δια ζώσης και  20 ώρες εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Για το σύνολο των προγραμμάτων κατάρτισης η παρακολούθηση είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής και επιτυχούς ολοκλήρωσης / παρακολούθησης.

Μεταξύ άλλων, τα προγράμματα περιλαμβάνουν Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης, παρέχοντας τόσο τις βασικές όσο και εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες σε  αυτό το πεδίο.

Θα υλοποιηθεί, επίσης, ένας αριθμός προγραμμάτων κατάρτισης σε βασικές δεξιότητες ηλεκτρονικών υπολογιστών με πρόσβαση σε πιστοποίηση για όσους/-ες ολοκληρώσουν επιτυχώς τα συγκεκριμένα προγράμματα.

Η κατάρτιση οργανώνεται έτσι ώστε να συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την ανάληψη πρωτοβουλιών και την από κοινού δράση για την αντιμετώπιση ουσιαστικών ζητημάτων κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Τα θεματικά αντικείμενα των προγραμμάτων είναι :

Αξιοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων με αναφορά στην εργασία και την ασφάλιση

Ζητήματα οικονομίας

Οικονομικές θεωρίες και ο κόσμος της εργασίας

Ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ζητήματα διαφορετικότητας, κοινωνική δράση και δικτύωση

Το προσφυγικό ζήτημα και ο κόσμος της εργασίας

Φύλο και συλλογική δράση σε τοπικό επίπεδο και στο χώρο εργασίας

Γραπτός λόγος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας

Διαχείριση εργασιακού άγχους

Οργανωτικές ικανότητες

Δυναμική της ομάδας και επικοινωνία στον εργασιακό χώρο

Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης Ι – Βασικές Δεξιότητες Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΙ - Εξειδικευμένες δεξιότητες εκπαίδευσης ενηλίκων: Εναλλακτικές εκπαιδευτικές τεχνικές

Ψηφιακός εγγραμματισμός στις καθημερινές συναλλαγές

Ικανότητες διαχείρισης συγκρούσεων στο χώρο εργασίας

Ψηφιακές δεξιότητες κοινωνικής δικτύωσης με εφαρμογές στο χώρο εργασίας (social media)

Οριζόντιες ξενόγλωσσες ικανότητες στο χώρο εργασίας

Διακρίσεις στο χώρο εργασίας: Ευαισθητοποίηση & θεσμικό πλαίσιο

Εισαγωγή στα Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Εργαλεία

Βασικές Δεξιότητες Η/Υ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα θεματικά αντικείμενα και να κάνετε την αίτησή ως εξής:

➡ Ηλεκτρονική αίτηση www.inegsee.gr/aitisi

➡ Επικοινωνία με τη γραμματεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας & Δωρίδας στο 2634029614, είτε με τη γραμματεία του Ινστιτούτου Εργασίας / ΓΣΕΕ στο τηλέφωνο 2610624755, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

➡ Αναλυτικές Πληροφορίες για το Πρόγραμμα http://bit.ly/2o3xoZW

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, χαιρετίζουμε τους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών, οι οποίοι γίνονται στο πλαίσιο πολλαπλών ρόλων που τις χαρακτηρίζει αυτούς της εργαζόμενης, της συζύγου, της μητέρας.

Καθημερινά οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με προκλήσεις, απειλές και καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Αντιμετωπίζουν διακρίσεις, εκβιασμούς, απειλές στο εργασιακό αλλά και στο οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο ζουν, προσφέρουν και εργάζονται. Δίνουν αγώνα στις διακρίσεις στην εργασία, που συχνά συνοδεύονται από παρενοχλήσεις και καταπατήσεις των δικαιωμάτων τους,  αγωνίζονται διεκδικούν και απαιτούν ισότητα στη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους στην εργασία  και στην κοινωνία.

162 χρόνια αργότερα, οι αγώνες των  γυναικών αποτελούν σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης για όλες τις κοινωνίες του κόσμου.

Το ΕΚΝΔ συμπορεύεται στον διαρκή αγώνα για μία κοινωνία χωρίς διακρίσεις με ισότητα, δημοκρατία, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη.

Από το Ε.Κ.Ν.Δ.

Την Πέμπτη 28/2/2019 το ΕΚΝΔ είχε την ευχάριστη θέση να διαθέσει το γάλα που μαζεύτηκε από την πρωτοβουλία του ΕΚΝΔ, του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου και του Παραρτήματος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας για τη δημιουργία ενός ξεχωριστού Χριστουγεννιάτικου Δέντρου με κουτιά από γάλα μακράς διάρκειας που πραγματοποιήθηκε την 21η Δεκεμβρίου 2018.

Περισσότερα από 1.300 κουτιά γάλακτος διατέθηκαν στους Γιατρούς του Κόσμου για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Οι Γιατροί του Κόσμου είναι μία από τις πλέον δραστήριες οργανώσεις με αξιέπαινο έργο στην παροχή υπηρεσιών υγείας και ανακούφισης ανθρώπων που υποφέρουν, ενώ αποτελούν σταθερούς υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αντιτίθενται στον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση κοινωνικών ομάδων.

Το ΕΚΝΔ ευχαριστεί για άλλη μία φορά όλους, όσοι συνέβαλαν στη συλλογή των κουτιών γάλακτος, τα οποία θα αποτελέσουν μία σημαντική βοήθεια στην ανακούφιση ευπαθών ομάδων.

Το ΕΚΝΔ συνεχίζει με πρωτοβουλίες και δράσεις αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Από το Ε.Κ.Ν.Δ και τo Παράρτημα ΕΕΚΕ

 

           

 

Πραγματοποιήθηκε χθες  10 Ιανουαρίου 2019 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου η κλήρωση της Λαχειοφόρου Αγοράς του Ε.Κ.Ν.Δ.   παρουσία   εκπροσώπων φορέων  και  των σωματείων μελών του Εργατικού Κέντρου.

Ο τυχερός λαχνός είναι το Νο 613 και ανήκει στον κ. Γ.Κ. ο οποίος κερδίζει  ένα τριήμερο (2 Διανυκτερεύσεις ) για 2 άτομα  στην Καστοριά & μια Δωροεπιταγή  της AEGEAN OIL  ΑΦΟΙ Χ. ΒΑΡΕΛΑ  αξίας 50 ευρώ.

Η Διοίκηση του  Ε.Κ.Ν.Δ ευχαριστεί θερμά όλες και όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας που στόχο είχε την οικονομική ενίσχυση .

Από το Ε.Κ.Ν.Δ.

Το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας, ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπάκτου και το Παράρτημα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας ευχαριστούν θερμά τους συμπολίτες μας επώνυμους και ανώνυμους για την συγκινητική ανταπόκρισή τους στη δημιουργία ενός ξεχωριστού Χριστουγεννιάτικου Δέντρου με κουτιά από γάλα μακράς διάρκειας που πραγματοποιήθηκε χθες 21 Δεκεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία.

Η πρωτοβουλία διοργανώθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά και ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή, αφού συγκεντρώθηκαν συνολικά 1324 κουτιά γάλα τα οποία θα διατεθούν στη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Ευχαριστούμε ολόψυχα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις που βοήθησαν στην πρωτοβουλία αυτή.

Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο Χρόνια Πολλά, Καλές Γιορτές με Υγεία, Αλληλεγγύη, Συνεργασία και Ανθρωπιά.

Ε.Κ.Ν.Δ. - ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ – Ε.Ε.Κ.Ε. Παράρτημα Ν&Δ

Το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους,  στην απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, ενάντια στα  νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης όπως αυτά αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στο Eurogroup και συζητείται στις 3 Δεκεμβρίου. 

 Αγωνιζόμαστε -Διεκδικούμε: 

-       Ελεύθερες διαπραγματεύσεις για την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Να ισχύει άμεσα η επεκτασιμότητα και υποχρεωτικότητα όλων των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων.

-       Κατάργηση του νόμου που επιτρέπει στον Υπουργό Εργασίας να καθορίζει τον κατώτατο μισθό. Άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751€ και ελεύθερη διαπραγμάτευση για την ΕΓΣΣΕ.

-       Την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την ενοικιαζόμενη εργασία και την εργολαβοποίηση της εργασίας. Σταθερός ημερήσιος χρόνος δουλειάς, 8ωρο – 5νθήμερο – 40ωρο.

-       Καμία άλλη μείωση του αφορολογήτου που οδηγεί αυτομάτως σε μειώσεις μισθών και συντάξεων.

-       Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο.

-       Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

-       Καμία περικοπή στις συντάξεις.

-       Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.

-       Κατάργηση του νόμου που προβλέπει συμμετοχή 50+1 σε Γενική Συνέλευση των πρωτοβάθμιων σωματείων για την προκήρυξη απεργίας.

Το Εργατικό Κέντρο  καλεί όλα τα σωματεία μέλη του, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, να συμμετάσχουν και να δώσουν δυναμικό παρόν, προστατεύοντας το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

 

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ.

 

Σελίδα 1 από 11

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία