Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος συμμετείχε και φέτος με εκπαιδευτικά προγράμματα στην πανελλαδικής εμβέλειας δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», τα οποία αναφέρονται αναλυτικά ως εξής:

Τετάρτη 8 Μαΐου

 Σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπακτίας και την Ένωση Προστασίας Φυσικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος Κορινθιακού – Πατραϊκού «Ο Νηρέας», πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε σχολεία της Ναυπάκτου από την αρχαιολόγο Φ. Σαράντη, με θέμα «Ταξίδι στον Κορινθιακό», η οποία αφορούσε στην παρουσίαση της ιστορίας του Κορινθιακού Κόλπου στην αρχαιότητα και στην ευαισθητοποίηση για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της συγκεκριμένης γεωγραφικής ενότητας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα στη Ναύπακτο και την παρακολούθησαν συνολικά περισσότεροι από 400 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνασίου και Λυκείου).

Πέμπτη 9 & Παρασκευή 10 Μαΐου

Μέσα από τις «περιπέτειες της Αιχμηρής και του Ξέστρου», δύο πυριτολιθικών εργαλείων της παλαιολιθικής περιόδου, που αφηγούνται την ιστορία τους, προσεγγίσαμε τον συναρπαστικό κόσμο του ανθρώπου του Νεάντερνταλ στον παρόχθιο καταυλισμό του στον Εύηνο ποταμό. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που βασίζεται σε έντυπο, βιντεοπροβολή και ειδικά σχεδιασμένο επιτραπέζιο παιχνίδι ερωταπαντήσεων, παρακολούθησαν 100 συνολικά μαθητές από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου και τα Εκπαιδευτήρια Πάνου.

Παρασκευή 10 Μαΐου

  • Στον αρχαιολογικό χώρο Πλευρώνας υλοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φωτογραφίζω και Παρατηρώ την Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου από τα τείχη της Πλευρώνας», σε συνεργασία με τον Νικόλαο Νούλα, υπεύθυνο της τοπικής εθελοντικής ομάδας της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας «Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου» και τους σπουδαστές του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου του Τμήματος «Τέχνη Φωτογραφίας». Οι 200 μαθητές Γυμνασίου (6ο Αγρινίου, Αιτωλικού και Ευηνοχωρίου), αφού γνώρισαν από κοντά την σπουδαία παράκτια αιτωλική πόλη, παρατήρησαν μέσω κατάλληλου εξοπλισμού τα πτηνά που ξεπρόβαλλαν από την ακρόπολη και τον Αράκυνθο. Παράλληλα, φωτογράφισαν την καταπληκτική θέα της Λιμνοθάλασσας με την καθοδήγηση του Άγγελου Χριστοδουλάκη, ενώ η Ξένια Ευαγγελινού και η Μαρία Μπεσίρη-Τσάγκα φωτογράφισαν σκηνές από την εκπαιδευτική δράση. Εντυπωσιακό ήταν το δρώμενο σχετικά με τον μύθο του «Ανήλιαγου» των μαθητριών Γυμνασίου Αιτωλικού, που έγινε στον πλαίσιο συνεργασίας μας με το Messolonghi by locals. Στόχος του προγράμματός μας ήταν η ανάδειξη της ιστορίας της Νέας Πλευρώνας, μιας από τις μεγαλύτερες αιτωλικές πόλεις, που σήμερα οι ντόπιοι αποκαλούν «Κάστρο της Κυρά Ρήνης», καθώς και της τοποθεσίας της, αφού από την αρχαιότητα ήλεγχε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής (τη λιμνοθάλασσα και τις αλυκές Μεσολογγίου). Αφ’ ετέρου, προσπαθήσαμε να μυήσουμε τους συμμετέχοντες στην τέχνη της φωτογραφίας με πλούσιο υλικό από τον φυσικό περιβάλλοντα χώρο, αλλά και στην διαδικασία της παρατήρησης πτηνών (bird watching).
  • Το Κάστρο Βόνιτσας επισκέφτηκαν οι 192 μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Θυρρείου και Βόνιτσας και του 16ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου και ξεναγήθηκαν σε επιλεγμένα σημεία της οχύρωσης.
  • Το Κάστρο Αμφιλοχίας επισκέφτηκαν 160 μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμφιλοχίας, το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Καμαρούλας Αγρινίου, το 9ο Δημοτικό Αγρινίου, τα Δημοτικά Σχολεία Τρύφου και Κομπωτής και οι ωφελούμενοι του Κέντρου Διημέρευσης «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ». Σημεία αναφοράς μας στην ξενάγηση αποτέλεσαν η ακρόπολη, τα τείχη, μια δεξαμενή και η νοτιοανατολική πλευρά του Κάστρου, από όπου φαίνεται η Ιόνια οδός και η λίμνη Αμβρακία.
  • Στον Αρχαιολογικό Χώρο Οινιάδων ξεναγήθηκαν οι 30 μαθητές της Ε΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου. Οι μαθητές προσήλθαν στον αρχαιολογικό χώρο, και η ξενάγησή τους περιελάμβανε επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο των Οινιάδων, καθώς και στους Νεώσοικους.

 Δευτέρα 13 Μαΐου

O αρχαιολογικός χώρος της Παλαίρου παρουσιάστηκε μέσω power point (ακρόπολη Κεχροπούλας) σε 51 μαθητές των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ του Δημοτικού Σχολείου Παλαίρου.

Τα προγράμματά μας υλοποιήθηκαν από την μουσειοπαιδαγωγό Δ. Γαβρίνα και τους αρχαιολόγους Φ. Σαράντη, Β. Στάικου, Β. Τσαντήλα, Ε. Γκούβελου, Γ. Χρήστου, Β. Νικολούλη και Κ. Σκόνδρα.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία τον κ. Νικόλαο Νούλα, υπεύθυνο της τοπικής ομάδας της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας «Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου», τον κ. Γιάννη Χατζή, Διευθυντή του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου, τον κ. Παλαμάρη, υπεύθυνο της Ένωσης Προστασίας Φυσικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος Κορινθιακού – Πατραϊκού «Ο Νηρέας», καθώς και τις εκπαιδευτικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας για την εμπιστοσύνη και την συμμετοχή τους στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα.

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας υλοποιεί εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξουν κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα και τις διαρκώς μεταβαλλόμενες  εργασιακές συνθήκες. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ απαντούν σε αυτές τις ανάγκες, προωθώντας την ενδυνάμωση, τη δικτύωση, το συλλογικό πνεύμα, το πέρασμα από τη γνώση στην πράξη και την κοινωνική δράση σε τοπικό επίπεδο (σωματείο, σύλλογος, γειτονιά, κ.λπ.) μέσα από πιλοτικές ενέργειες κοινωνικής δράσης και δικτύωσης.

Τα προγράμματα είναι διάρκειας 50 ωρών, 30 ώρες δια ζώσης και  20 ώρες εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Για το σύνολο των προγραμμάτων κατάρτισης η παρακολούθηση είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής και επιτυχούς ολοκλήρωσης / παρακολούθησης.

Μεταξύ άλλων, τα προγράμματα περιλαμβάνουν Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης, παρέχοντας τόσο τις βασικές όσο και εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες σε  αυτό το πεδίο.

Θα υλοποιηθεί, επίσης, ένας αριθμός προγραμμάτων κατάρτισης σε βασικές δεξιότητες ηλεκτρονικών υπολογιστών με πρόσβαση σε πιστοποίηση για όσους/-ες ολοκληρώσουν επιτυχώς τα συγκεκριμένα προγράμματα.

Η κατάρτιση οργανώνεται έτσι ώστε να συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την ανάληψη πρωτοβουλιών και την από κοινού δράση για την αντιμετώπιση ουσιαστικών ζητημάτων κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Τα θεματικά αντικείμενα των προγραμμάτων είναι :

Αξιοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων με αναφορά στην εργασία και την ασφάλιση

Ζητήματα οικονομίας

Οικονομικές θεωρίες και ο κόσμος της εργασίας

Ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ζητήματα διαφορετικότητας, κοινωνική δράση και δικτύωση

Το προσφυγικό ζήτημα και ο κόσμος της εργασίας

Φύλο και συλλογική δράση σε τοπικό επίπεδο και στο χώρο εργασίας

Γραπτός λόγος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας

Διαχείριση εργασιακού άγχους

Οργανωτικές ικανότητες

Δυναμική της ομάδας και επικοινωνία στον εργασιακό χώρο

Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης Ι – Βασικές Δεξιότητες Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΙ - Εξειδικευμένες δεξιότητες εκπαίδευσης ενηλίκων: Εναλλακτικές εκπαιδευτικές τεχνικές

Ψηφιακός εγγραμματισμός στις καθημερινές συναλλαγές

Ικανότητες διαχείρισης συγκρούσεων στο χώρο εργασίας

Ψηφιακές δεξιότητες κοινωνικής δικτύωσης με εφαρμογές στο χώρο εργασίας (social media)

Οριζόντιες ξενόγλωσσες ικανότητες στο χώρο εργασίας

Διακρίσεις στο χώρο εργασίας: Ευαισθητοποίηση & θεσμικό πλαίσιο

Εισαγωγή στα Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Εργαλεία

Βασικές Δεξιότητες Η/Υ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα θεματικά αντικείμενα και να κάνετε την αίτησή ως εξής:

➡ Ηλεκτρονική αίτηση www.inegsee.gr/aitisi

➡ Επικοινωνία με τη γραμματεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας & Δωρίδας στο 2634029614, είτε με τη γραμματεία του Ινστιτούτου Εργασίας / ΓΣΕΕ στο τηλέφωνο 2610624755, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

➡ Αναλυτικές Πληροφορίες για το Πρόγραμμα http://bit.ly/2o3xoZW

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο το εκπαιδευτικό - διαδραστικό πρόγραμμα "Ξυπνώντας τις Μνήμες" στον Κήπο των Ηρώων, με τη συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου.
Οι μικροί μας μαθητές απόλαυσαν έναν αφηγηματικό περίπατο ανάμεσα στα μνημεία του Κήπου και βίωσαν τη συγκίνηση του προσκυνητή ενός ιερού τόπου - Κοιμητηρίου. Επιπλέον, συνομίλησαν μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι με τα μνημεία "ξυπνώντας τις μνήμες" τους.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι η επαφή με τη Μνήμη και την Ιστορία έχει πάντα μεγάλη δύναμη και γεννά συναισθήματα.
Ο Διευθυντής και οι δάσκαλοι του 1ου Δημοτικού ευχαριστούν θερμά τους διοργανωτές - εμψυχωτές του προγράμματος, Δραγγανά Δημήτρη, φιλόλογο και πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου "Διάπλους" και Μαυραγάνη Παναγιώτα, φιλόλογο.

Η συνεργασία μας υπήρξε εξαιρετική και αναμένουμε και άλλες δράσεις, με τις οποίες οι μαθητές θα εμπλουτίζουν τη μορφωτική τους εμπειρία και θα συνδέονται με την Τέχνη και τον Πολιτισμό.Ο Διευθυντής

ΡΗΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος για άλλη μια χρονιά, ακολουθώντας τον εορτασμό της πανελλήνιας εκστρατείας του ΥΠΠΟΑ «Περιβάλλον και Πολιτισμός», διοργάνωσε στο πλαίσιο της δράσης «Πνοές Ανέμων 2018», εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα:

Στις 18 και 19 Οκτωβρίου στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας στη Λευκάδα, πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική δράση «Γύρω – γύρω από τον μύλο» με θέμα τους ανεμόμυλους της Γύρας Λευκάδας. Στο πρόγραμμα, που περιλάμβανε αφήγηση παραμυθιού, συζήτηση, δημιουργική δραστηριότητα και μουσικοκινητικό δρώμενο, συμμετείχαν περίπου 300 μαθητές, από το 1ο, 2ο, 4ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας, καθώς και από το σχολείο Μαραντοχωρίου. Στους μαθητές διανεμήθηκε εκπαιδευτικό έντυπο.

Οπτικοακουστικό υλικό της εν λόγω δράσης έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο στη σελίδα:https://www.youtube.com/channel/UCWvJjhGsmYtAfC4SwdxN4gg

Υπεύθυνη προγράμματος : Βίβιαν Στάικου, Αρχαιολόγος.

Τις ίδιες ημέρες, υλοποιήθηκε το πρόγραμμα «Όταν φυσάει ο άνεμος τριήρεις πάνε…» κατά το οποίο οι μαθητές έμαθαν για την συμβολή του αέρα στην ναυσιπλοΐα, για τις τριήρεις, τα θαλασσινά ταξίδια, την περιπέτεια του Οδυσσέα στο νησί του Αιόλου καθώς και για τον καθοριστικό ρόλο των ανέμων στην έκβαση της ναυμαχίας της Ναυπάκτου κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο (429 π.Χ.), της ναυμαχία του Ακτίου (31 π.Χ.) και της Ναυμαχία της Ναυπάκτου μεταξύ των δυνάμεων της Δύσης και του Οθωμανικού στόλου (1571 μ.Χ.).

Ιδιαίτερη τιμή ήταν το γεγονός ότι πρώτοι παρακολούθησαν το πρόγραμμα οι μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Μεσολογγίου, και στη συνέχεια οι μαθητές του Γυμνασίου Κατοχής Μεσολογγίου, του 2ου και 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου (συνολικά 250 μαθητές). 

Υπεύθυνες προγράμματος:

Φωτεινή Σαράντη, Αρχαιολόγος/Δήμητρα Γαβρίνα, Μουσειοπαιδαγωγός

 

 

Η Προϊσταμένη της Εφορείας

Δρ. Ολυμπία Βικάτου, Αρχαιολόγος

 

Με αφορμή τη 15η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού για τους τυφλούς, έλαβε χώρα σε τέσσερις δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, ευρείας έκτασης εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξοικείωσης των παιδιών με την αναπηρία.

Πιο συγκεκριμένα 14 έως 18 Οκτωβρίου 2018, επισκέφθηκε την Αιτωλοακαρνανία ο δικηγόρος, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και συνεργάτης του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης Παιδιών & Νέων, κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Ο κ. Αυγουλάς ήταν προσκεκλημένος του Γραφείου Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και του Ανοικτού Κέντρου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Ο κ. Αυγουλάς ο οποίος έχει γεννηθεί τυφλός, μίλησε σε πάνω από 1.400 μαθητές για τη χρήση του λευκού μπαστουνιού και το σκύλο οδηγό τυφλών, για τη χρησιμότητα των νέων τεχνολογιών στη ζωή των τυφλών, οι μαθητές άγγιξαν την ανάγλυφη γραφή Braille των τυφλών, ρώτησαν ελεύθερα ότι τους φαινόταν «περίεργο» ή «διαφορετικό», έμαθαν για τις βασικές τεχνικές συνοδείας τυφλού από βλέποντα οδηγό κ.α.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν οι μαθητές και μαθήτριες να έρθουν βιωματικά σε επαφή με την καθημερινότητα των νέων με αναπηρία όρασης και επίσης να καταλάβουν ότι μπορεί να μας τύχει μια μεγάλη δυσκολία ξαφνικά, αλλά πρέπει να βρούμε τον τρόπο να την αντιμετωπίζουμε και να προχωράμε, γιατί η ζωή συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα διεξήχθει στους Δήμους Αγρινίου, Μεσολογγίου, Αμφιλοχίας και Θέρμου και το παρακολούθησαν τα εξής Σχολεία:


1ο και 5ο Δημοτικό Μεσολογγίου, 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου, 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Αμφιλοχίας και η Α’ Γυμνασίου της πόλης, Δημοτικό και Γυμνάσιο Θέρμου, 2ο, 5ο, 7ο και 10ο, Δημοτικό Αγρινίου και το 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου.

Διοργάνωση:
1. Γραφείο Κοινωνικής Διακονίας Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας,
2. Ανοικτό Κέντρο Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας Κοινωφελοὐς Επιχείρησης Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
3. Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Υποστήριξη:
Αντιπεριφέρεια Αιτωλοακαρνανίας
Δήμος Αγρινίου
Δήμος Αμφιλοχίας
Δήμος Θέρμου
Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας
Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσολογγίου και Αγρινίου/Θέρμου Α´ και Β´ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Την έναρξη του Εκπαιδευτικού Προγράματος κήρυξε στην Αίθουσα της Αντιπεριφέρειας στο Μεσολόγγι, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τον κ. Αυγουλά και το κοινωνικό του έργο πανελλαδικά και ανακοίνωσε ότι η Μητρόπολη θα επεκτείνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αυτό και σε άλλα σχολεία του Νομού.

Τον κ. Αυγουλά και τους μαθητές του προγράμματος, υποδέχθηκαν κατά τόπους η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Απόστολος Κοιμήσης με τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Χούτα και την Πρόεδρο Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Αμφιλοχίας – Δημοτικό Σύμβουλο κα Σοφία Γούλα, η Αντιδήμαρχος Θέρμου κα Γιάννα Καλημέρη, η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αγρινίου κα Μαρία Σαλμά, η οποία συμμετείχε και σε βιωματική άσκηση με το Λευκό Μπαστούνι των τυφλών, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α-Βάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου –
Θέρμου κ. Ηλίας Παπαχρήστος, και ο Θεόδωρος Τσιλίκας ως εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορείτε να
βρείτε στο www.skep.gr
https://meallamatia.gr/pano-apo-1-400-paidia-symmeteichan-se-megalo-ekpaideftiko-programma-eksoikeiosis-me-tin-anapiria-stin-aitoloakarnania/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού διοργανώνει εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με θέμα “Green Skills – Επαγγελματική Ενημέρωση των νέων με τη χρήση εκπαιδευτικών εργαλείων προσομοίωσης στις πράσινες τεχνολογίες’’, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Graeuducation» σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Ερευνητικό Ινστιτούτο/Forschungsinstitut für innovative Arbeitsgestaltuhg und Pravention (FIAP e.V.), το Επιστημονικό Πάρκο Γκελζενκίρχεν ΕΠΕ/ Wissenchaftspark Gmbh και το Εκπαιδευτικό Κέντρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Μύνστερ/ Handwerkskammer Munster–HBZ.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:

— Στη Θεσσαλονίκη στις 26 Ιουνίου, ώρα 10.30 – 15.00, σε αίθουσα της ΧΑΝΘ (Ν. Γερμανού 1 – Πλατεία ΧΑΝΘ Τ.Κ. 54621), με τη συμμετοχή περίπου 60 νέων ηλικίας 16-18 ετών και

— Στην Αθήνα, στις 28 Ιουνίου, ώρα 10.00 – 13.30, στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης «SPORTS VILLAGE Athitaki» στο Γραμματικό Αττικής, με τη συμμετοχή περίπου 100 νέων ηλικίας 14-16 ετών, που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση την περίοδο εκείνη.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των νέων στις πράσινες τεχνολογίες.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία